Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Ocak 04, 2017 32 Comments A+ a-

Merhaba...

Peter Thomas Roth'un çok fazla ürün çeşidini denememiş olsam da, maskelerini gerçekten çok beğeniyorum. Bugün anlatacağım Pumpkin Enzyme Mask, markadan kullandığım maskeler içinde kesinlikle en memnun kaldığım ürün... Bir senedir de, sıklıkla kullanıyorum.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Tüm cilt tipleri için uygun olan, markanın "3'ü 1 arada maske" olarak tanımladığı Pumpkin Enzyme Mask; adından da anlaşıldığı üzere balkabaklı bir enzim maskesi... İlk başta inanılmaz iddialı gelen vaadleri var. Bu balkabaklı maske; "Enzimler ile cildi yenileyen, arındıran, pürüzsüz bir görünüm ile anti-ageing faydalar sunan maske" olarak tanımlanıyor. 3'ü 1 arada denilen iddiası da bu; tek bir maske ile cildi temizlemeyi, donuk görünümle savaşmayı, cildi yenilemeyi ve ince çizgileri azaltmayı vaadediyor. Ve bence, bunların hepsini başarıyor. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Maskeyi temiz cildime, ince bir tabaka halinde uyguluyorum. Nemli parmak uçlarımla, hafifçe dairesel hareketler yaparak masaj yapıyorum ve sonrasında 7 dakika maskeyi cildimde bırakıyorum. Bu maske cildimde 3-7 dakika arası bekletilebiliyor. Ben 7. dakikanın sonunda, önerildiği gibi, ılık suyla yüzümü duruluyorum. 
Bu maskeyi gerçekten ince bir tabaka halinde uygulamak yeterli, diğer türlü gereksiz bir ürün israfı yapmış oluruz. Çoğu maskeyi kedi dili fırçalarla uyguluyorum ancak, Pumpkin Enzyme Mask'ı uygularken parmaklarımı kullanmayı daha çok tercih ediyorum. Parmaklarla da gayet ince bir tabaka olarak uygulanabilen bir yapısı var.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Maskeyi daha yüzüme uygularken, cildimde çok ferah bir his oluşuyor ve cildimi serinletiyor. Bir iki dakika sonra da, hafif karıncalanmalar oluyor. Ben bu karıncalanma hissini en çok burun kenarlarımda ve çenemde hissediyorum ki, bu bölgeler benim yüzümdeki en hassas olan bölgelerim. Sonrasında karıncalanma tamamen kayboluyor ve daha maske yüzümdeyken cildimin gerginleştiğini hissediyorum. Bu kuruluk anlamında bir gerginlik asla değil. Bu maskenin lifting etkisini ve cildimi sıkılaştırdığını hissedebiliyorum. Tüm bu anlattıklarım toplamda 7 dakika içinde oluyor. Durularken de, cildimden kolay arınıyor. Gerçekten temizlenmiş, aydınlanmış ve yumuşacık olmuş bir cilt gözlemliyorum. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bu maskenin benim "acil durum maskem" olmasının temel nedeni; uygulamamın hemen ardından yoğun nemlendirmeye ihtiyaç duymamam... Arındırıcı özellikli maskelerin çoğu, her ne kadar aksini de iddia etseler, benim cildimi kurutur ve ben muhakkak bir nem maskesine ihtiyaç duyarım. 
Peter Thomas Roth, Pumpkin Enzyme Mask ise, cildimi kurutmayıp aksine yumuşattığı için, ben maskenin hemen ardından günlük hayatıma devam edebiliyorum. Özellikle yorgun günlerimin sonunda eğer düğün, nişan ya da özel bir organizasyon varsa, bu maske gerçekten en büyük yardımcım oluyor. 
Özellikle çok yorgunsanız, uykusuz bir dönem geçiriyorsanız, cildinizde tüm çizgiler daha da belirginleşir. Ben, bu durumu en çok dudak kenarlarımdaki gülümseme çizgilerimde gözlemliyorum. Bu maske, bu tarz, yorgunlukla belirginleşen ince çizgilerimi çok başarılı bir şekilde toparlıyor.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Maskenin ana maddesi olan balkabağını, içerik listesinin en başında görebiliyoruz. Balkabağı tek başına bile, cilt için çok faydalıdır. Cildin nem oranını dengeler, cildi besleyip temizler. İçerisindeki yüksek oranda beta karoten sayesinde cildin yenilenmesini sağlar, anti-ageing etkilidir. Serbest radikallere ve güneş hasarına karşı bizi korur. Yine, içerdiği çinko sayesinde yaraları iyileştirir. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Balkabağı püresiyle evde kendi balkabaklı maskenizi de yapabilirsiniz. Balkabağı ile balı karıştırıp nem maskesi, şeker ilavesiyle peeling ya da limon ve yoğurt ekleyerek aydınlatıcı maskeler hazırlayabilirsiniz. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Pumpkin Enzyme Mask'ta bulunan askorbik asit ise, C vitamininin en aktif formu olarak biliniyor. Askorbik asit, antioksidandır ve cildi çevresel etmenlerden korur. Cildin kendini tedavi etmesini sağlar. Kolojen sentezini arttırıp cilt yaşlanmasıyla savaşır. Lekeli ve donuk ciltlerde, ayrıca hafif kırışıklıklarda çok etkilidir. 
150 ml, plastik bir kavonozda satılan bu balkabaklı maske; aynı zamanda mikro peeling özellikli her yöntemde kullanılan alüm,nyum oksit ve güçlü nem tutucu özelliğiyle en sevdiğim içeriklerden biri olan hyaluronik asit içeriyor.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Açıldıktan sonra iki yıl kullanım ömrü olan bu maskeyi, düzenli kullanımla sanırım ancak bu sürede bitirebilirsiniz. Haftada bir, en fazla iki kez kullanılması öneriliyor. Hem kullanım ömrünü hem etkilerini düşündüğümde, yüksek fiyatını sonuna kadar hak ettiğini söyleyebilirim. Petrol ürünü, mineral yağ ve paraben içermiyor. Kokusunun güzelliğini ise, anlatmama imkan yok. Eğer, benim gibi balkabaklı turta kokusuna bayılıyorsanız; bu maskenin kokusunu da en az benim kadar seveceksiniz, demektir. İncecik, kum gibi bir dokusu olan Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask cildimde kızarıklık, tahriş gibi hiç bir soruna da yol açmıyor. 

Peter Thomas Roth ürünlerini eczanelerden ve dermokozmetik satışı yapan online satış sitelerinden bulabilirsiniz.


Sevgilerimle...

32 yorum:

  1. Ambalaji da ne güzelmis Blanacim. Not alayim bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnunum Derya'cım, senin de seveceğini düşünüyorum :)

      Sil
  2. Balkabağını bu sene birçok üründe görüyorum, bu maskeyi de denenecekler listesine ekledim ;)) Bilgilendirici bir yazı olmuş ellerine sağlık canım.. Kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkabağının ne kadar faydalı olduğunu ben de bu sene öğrendim :) Bu maskeyi gerçekten çok seviyorum. Teşekkür ederim canım, kocaman öptüm <3

      Sil
  3. Markadan hic ürün kullanmadim ama merak ettim simdi güle güle kullan canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markanın maskelerini ben çok beğeniyorum Zey, aklında olsun. Teşekkür ederim <3

      Sil
  4. Çok açıklayıcı güzel bir yazı olmuş, gerçekten işe yarayan iyi bir maske olarak aklımda dursun :)

    YanıtlaSil
  5. ben düzenli bi işeklde hiçbi ürün kullanamayan bir insanım, güneş kremimi bile bu zamana kadar yarılamadm hiçbizaman, tembel işi bakım önerileri istiyorum, bu da ince çzgileri açıyormuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli kullanılmadığı sürece, hiç bir ürünün bir faydası yok ne yazık ki... Özellikle güneş kremini düzenli kullanmamak ileride sizi gerçekten çok üzebilir. Bu maske, oldukça tembel işi bence, 7 dakika içinde her şey bitmiş oluyor :) Sevgiler...

      Sil
  6. Çok kapsamlı bir yazı olmuş canım benim, ellerine sağlık.🙏Balkabağı başlı başına cilde oldukça faydalı bu maske çok dikkatimi çekti.Yoğun nem vermesi cidden güzelmiş. Güzel günlerde kullan can arkadaşım benim ❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkabağı gerçekten çok faydalı canım benim, maskeye ulaşamayacaklar için, ev yapımı bir kaç öneri de yazıya sıkıştırmak istedim. PTR'nin maskelerini zatan seviyorum ama içlerinden birini seçsem kesinlikle bu olur. Çok teşekkür ederim can arkadaşım benim <3

      Sil
  7. Çok merak ettiğim bir ürün. En kısa sürede denemek istiyorum..

    YanıtlaSil
  8. Bu maskeyi cok merak ediyorum, yazi icin tesekkurler. Bu markanin bir maske setini gormustum Ispanya Sephora'da, o ara elimde cok maske oldugu icin almamistim, daha sonra pisman oldum burada olmadigi icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PTR'nin bir kaç maskesini kullandım Onur, beğenmediğim olmadı açıkçası. Bu balkabaklısı en sevdiğim içlerinde... Hem pratik hem etkili... Orada olmamasına üzüldüm, geldiğinde buradan bakalım sana :) Sevgiler...

      Sil
  9. balkabagi ve maske bir arada mi?! <3

    YanıtlaSil
  10. Ausem, senin de beğenmene çok sevindim. Markanın en sevdiğim maskesi bu, bence tüm vaadlerini yerine getiriyor. Ambalajını ben de seviyorum. Çok teşekkür ederim, öperim <3

    YanıtlaSil
  11. Daha yazıyı okurken maskeye bayıldım.
    Hem güzel anlatmışsın (her zamanki gibi) hem de etkileri çok iyi ^^
    Fiyatı bütçeme göre yüksek geldiği için deneyimleyemeyeceğim (şimdilik)
    Bilgilendirme için teşekkürler canım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maskeyi gerçekten çok beğeniyorum Fatma'cım. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :) Yakınlarda olsan tester verirdim sana. Umarım ileride deneme şansın olur :) Öpüyorum <3

      Sil
  12. bu markadan birkaç ürün kullanmıştım ama pek de beğendiğim söylenemez. Ancak bu maskeyi çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'cüm, şampuanlarının pek güzel olmadığını duydum ben de. Markanın maskelerinden başka hiç bir ürününü denemedim açıkçası ama o altınlı aydınlatıcısını çok merak ediyorum :D Bir araya geldiğimizde sana tester getireyim ben :) Öpüyorum <3

      Sil
  13. Balkabağının etkilerini detaylı olarak ilk kez okudum Blana'mmm bir de amskeyi ilk gördüğümde zor mu çıkıyor acaba diye düşünmedim değil ama kolay çıkmasına sevindim :)) Evde kendim uygulamayı deneyeceğim güzel gözlü Blana'mm, harika bir yazı olmuş yine emeğine sağlık <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskeyi ilk denediğimde ben de sanki kolay arınmayacak gibi hissetmiştim Mary'im ama maske beni bu konuda yanılttı. Gerçekten çok kolay arınıyor ki ben tanecikli maskeleri arındırırken çekinirim. Balkabağı cilde inanılmaz faydalı, evde yapıp arada maske olarak kullanmanı kesinlikle öneririm canım benim. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  14. İleride maske kullanmaya başlarsam aklımda olacak, hatta tek benim için değil annem içinde alabilirim. Tüm cilt tipleri için uygun olması da bir artısı. Gerçekten çok açıklayıcı ve ayrıntılı bir yazı olmuş Blana'm, öyle ki aklıma gelen her sorunun yanıtını buldum diyebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, bu maskenin fiyatı yüksek ancak, hepiniz aynı anda kullansanız bir senede bitmez diye düşünüyorum. Çok bereketli... Annen de gerçekten çok sevebilir. Çok teşekkür ederim, özellikle bu tarz ürünlerde elimden geldiğince çok detay vermeye çalışıyorum.

      Sil
  15. Hayatımdaki 3 dakikayı geri alıp buraya sadece blogumu takip eder msiiniz yazsaydım keşke kdfgjldfgjldfgj
    Niyesi ise çok güzel anlatmısın, gidip bu karda kışta nöbetöi eczaneden alma arzusu uyandırdı! Çok güzel ve detaylı anlatmışsın Blanam, mutlaka denemem gerekiyor. Hele ki cildi kurumuş gergin bırakmaması harikaymış! Bari gidip dalaptaki balkabağı tatlısını püre yapıp üzüme süreyim fakir bir çare olarak hahahha
    Güle güle kullan,
    Öpüyorum!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaa Zeynuşum, o yöntem işe yarıyor olmalı ki, kopyala yapıştır mesajlarına verilen cevapları bile okumuyor insanlar :D
      Ben sana tester getireyim bu maskeden, neden bu zamana kadar getirmediğim de tam bir muamma :) Ancak, dolapta balkabağı tatlısı var demesen iyiydi :))))
      Teşekkür ederim canım, öpüyorum çok çok <3 <3

      Sil
  16. Kendini şımartmak isteyenlere ☺

    YanıtlaSil
  17. Blanacım balkabağı zaten bağışıklık sistemi için de çok faydalı bir sebze. Hiç şaşırmadım maske için kullanılmasına.

    YanıtlaSil
  18. çok enteresan, diğer nemlendirici maskeleri iyi geldi PTR'un ama bu maske atopik cildimi kıpkırmızı yaptı, dokundu bana

    YanıtlaSil