L'oreal Infallible Sculpt Kontür Paleti

Şubat 22, 2017 18 Comments A+ a-

Merhaba...

Kontür uygulaması iyiden iyiye günlük makyajımın bir parçası haline gelmeye başladığından bu yana; önce kontür pudraları, sonra da krem yapılı ürünler makyaj koleksiyonumda yer almaya başladılar. 2016 yılının yaz mevsiminde hayatıma giren krem yapılı ürünlerden kimini çok sevdim, kimini ise satın aldığıma pişman oldum. Bugünkü yazımın konusu olan, L'oreal Infallible Sculpt kontür paleti geçtiğimiz yaz başında satın aldığım ancak, yazısını burada bulabileceğiniz kontür sticki bitirmeye inat edince kullanmaya geç başladığım bir ürün oldu.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bildiğim kadarıyla iki rengi olan Infallible Sculpt kontür paletinin, bendeki rengi 01 Light... Aydınlatma için bir açık renk ve gölgelendirme için de bir koyu renk krem yapıda ürün içeriyor. Paletin içinde dik yamuk şeklinde dizayn edilmiş olan her iki ürünün panı, birbirine eşit büyüklükte...
L'oreal Infallible Sculpt, "krem pudra" olarak tanımladığımız ürünlerden... Palette krem yapıda olan ürünler, uyguladıktan sonra pudralaşıyorlar. Her iki ürün de yumuşak yapıdalar. Fırçayla veya süngerle gayet kolay alınabiliyor ve zahmetsizce cilde transfer oluyorlar.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ürünlerin dağıtılmaları da oldukça kolay... Ben genellikle fırçayla kontür hattını belirleyip ardından süngerimle dağıtıyorum. İstersem belirgin, istersem hafif bir sonuç elde edebiliyorum. Ürünler dağıtılırken kaybolup gitmiyorlar. En iyi uygulamayı Nars ita tarzında düz formlu kontür fırçalarıyla yapıyorum. Real Techniques kontür fırçası gibi yuvarlak formlu fırçalarla istediğim görüntüyü elde etmekte zorlandığımı söylemeliyim. Kontür rengini süngerle dağıttığımda günlük makyajım için yeterli görüntüyü elde ederken, fırçayla dağıttığımda daha belirgin ve keskin bir görüntü elde ediyorum.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Paletin aydınlatıcı rengi, pembe alt tonlu bir krem rengi... Tamamen mat, hiç bir ışıltı içermiyor. Yapısı incecik ve çok kolay dağıtılıyor. Mat ama aydınlık sonuç elde etmek için yapısının ideal olduğunu düşünüyorum. Burun üstü, çene, elmacık kemikleri, alın ortası, kaş kemiği gibi bölgelere aydınlık vermek için ve kontür hattını belirginleştirmek için kullanılması öneriliyor. Ben sarı alt tonlu olduğum için, pembe alt tonlu bu aydınlatıcıyı yüzümde kullanamıyorum. Bana çok pembe kalıyor ve sarı alt tonlu olan cildimle bütünleşmediği için, apayrı bir şekilde görünüp adeta bağımsızlığını ilan ediyor. Ben de, sadece kaş kemiğimin üzerinde kullanıyorum. Bazen de, tüm göz kapağıma renk eşitliği sağlaması için, farlarımın altına astar rengi olarak tercih ediyorum. Bu aydınlatıcının pembe alt tonlu olan açık tenlilerde güzel duracağını düşünüyorum.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Paletin kontür rengi ise, soğuk tonlu bir kahverengi... İçerisinde turunculuk barındırmıyor. Benim cildimde gerçekten çok doğal duruyor. Ben, elmacık kemikleri belirginleştirmek için ve kocaman alnımı biraz olsun dar gösterebilmek adına alnımın dış köşelerine uyguluyorum. Bazen de, çene kemiğimin alt kısmına ve burun kenarlarıma da gölge vermek için kullanıyorum ancak, vaktim darsa bu adımı genellikle atlıyorum. İstediğim oranda dağıttığımda oldukça doğal bir sonuç yakalıyorum. Kontür ürünü de, aydınlatıcı gibi oldukça yumuşak ve ince yapılı... Bir süredir elimden düşürmediğim için de, kontür kısmının çukurlaştığını ve aydınlatıcıdan çok daha önce bitireceğimi söyleyebilirim. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Benim cildim kuru olduğu için sanırım; bu ürün bende tam bir mesai günü kalıyor. Üzerinden pudra bir ürünle geçmeye gerek duymuyorum. Ancak, bir kontür pudrasıyla sabitlenerek desteklendiğinde çok daha belirginleşip, kalıcı olduğunu söylemeliyim.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Toplamda 10 gr ürün içeren L'oreal Infallible Scupt kontür paleti, plastik ve sıkı kapanan bir ambalaja sahip... Çantama attığımda bir sorun yaşamıyorum. Kapağının yarısı şeffaf, kalan yarısının iç kısmında ise aynası var. Bu ayna, acil durumlarda iş görebilecek büyüklükte... Paletin içinden, her yüz şekline göre nasıl kontür yapılabileceğini anlatan bir kitapçık çıkıyor. Bunun yerine kullanışlı bir fırça koysalar, daha iyi olabilirmiş diye düşünüyorum.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Paletin arkasını çevirdiğinizde de, ürünün yapısıyla ilgili bilgiler bulabiliyorsunuz. Silikon ve parafin içeren Infallible Sculpt paleti paraben içermiyor.
L'oreal Infallible Sculpt kontür paletini ve tüm L'oreal Paris ürünlerini Gratis, Rossmann gibi bir çok kozmetik mağazasında ve internet üzerinden bulmak mümkün... Önümüzde 8 Mart Kadınlar Günü indirimleri de varken, aklınızda olsun.

Sevgilerimle...

18 yorum:

  1. Kontür rengi çok güzelmiş Blana'm. Bu paletin sürdükten sonra pudralaştığını bilmiyordum. Tam sevdiğim görünüm. Emeğine sağlık canım, öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontür rengi gerçekten güzel Gökçe'm :) Yapısını da seviyorum. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  2. elimde kontur ve aydınlatıcı ürünleri çok fazla birikince bunu pas geçmiştim ama genelde herkes de beğenmiş almayı düşünmüyor değilim şu an :-)) güle güle kullan canım sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı durumdayım İrem'cim, senelerce bronzer ve aydınlatıcı almasam olur yani ama işte durdurabilene aşkolsun :D Çok teşekkür ederim, öpüyorum çok <3

      Sil
  3. İndirimlerde dikkatimi çekiyordu aslında. Güzel bir ürünmüş, çantada taşıma kısmı önemli. Benim şu an kullandığım kontür paleti toz şeklinde genelde gün içinde tazelemem gerekiyor hafif tuttuğum için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bayaca beğendim Seher'cim :) Taşımak da kolay, sağlam bir ambalajı var. Bu sene krem kontür olayına baya taktığımdan hep bunu kullanıyorum :D

      Sil
  4. Kontur ürünleri benim için zor tükenen ürünlerden olduğu için elimdekiler azalırsa buna bakarım canım mutlaka. Pembe alttonlu olması aslında benım için sıkıntı sarı alttonlu olsa güzel olurdu ama diğer renklerine bakmak lazım belki o farklıdır.Çok öpüyorum canım arkadaşım, ellerine sağlık <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydınlatıcıyı ben de yüzümde kullanamıyorum canım benim, sarı olsa çok iyi olurdu gerçekten. Belki 02 numarası daha uygun olabilir. :) Çok teşekkür ederim can arkadaşım benim, çok öpüyorum <3

      Sil
  5. O zaman blanacım hazır indirim günü yaklaşyorken bana da alalım ve uygulayalım bu kontör meselesine merakımı biliyorsun =)
    Foto da yayın da özenli, emeğine kalemine sağlık diyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu palet başlangıç için ideal olabilir Feno'cuğum, bakalım beraber :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Aklımda olan ve ilk indirimde alacağım ürünlerden Blana'mmm :) Ama sanırım aydınlatıcısını kullanamayacğım gibi görünüyor çünkü ben de pembe alt tonlu ürünleri kullanamıyorum. Mutlulukla kullan bitanemm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary'im ben aydınlatıcısını göz kapağımda ve kaş kemiğimi belirginleştirmek için kullanıyorum, o şekilde sırıtmıyor pembeliği. Çok teşekkür ederim canım, öpüyorum <3

      Sil
  7. Renkler çok güzel ancak ben öyle resimdeki gibi asla uygulayamam palyaço gibi yaparim kendimi 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım öyle deme :D Aslında kolay uygulanıyor bence, toz ürünlere göre de kontrolü daha kolay :))))

      Sil
  8. Günlük makyajda çoğu zaman kontur yapamıyorum ancak yapacağım zaman elim hemen bu ürüne gidiyor ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim :) Aynı fikirde olmamıza sevindim Filiz'cim, öpüyorum <3 <3

      Sil
  9. Blanam ben bu paleti panında kontür rengi çok koyu görünüyor diye hep es geçmiştim ama gayet güzel bir tonmuş! Aydınlatıcı kısmını merak ettim, pembe alttonlu olması benim işime daha çok geliyor. :D Gerçi daha az yer kapladığı ve stick formda olduğu için nyx kontür highlight ikilisi var aklımda ama ona da ulaşmak kolay olmuyor!
    İndirimlerde çıldırmacalar adlı bir eser ortaya koyucam yine sanırım ama hayırlısı!
    Güle güle kullan,
    Çok Öptüm!

    YanıtlaSil
  10. 8 martta benimde almayı düşündüğüm ilk kontür paletim olucak sevgilerimle

    YanıtlaSil