Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Haziran 27, 2016 69 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün sizlere Garnier çift fazlı micellar kusursuz makyaj temizleme suyu ile ilgili ne yazık ki, acı dolu deneyimlerimi anlatacağım.


Kırmızı Rujlu Blog

Garnier'in çift bazlı göz makyaj temizleyicisini severek kullandım. Hassas ciltler için olan klasik misel suyu da bende bir reaksiyona yol açmadı. Markanın makyaj temizleme sütü de severek kullandığım ürünlerden... Hal böyle olup, çift bazlı misel suyu da yerlere göklere sığdırılamayınca, merak edip satın aldım. 

Garnier'in çift bazlı misel suyu, suya dayanıklı makyajlar için olduğunu, makyajı temizlerken cildi rahatlatıp arındırdığını iddia ediyor. Hassas ciltler dahil, tüm cilt tipleri için uygun olduğu, dermotolojik ve oftomolojik testlerden geçtiği belirtilmiş. Ürün, argan yağı içeriyor. Yüz, göz ve dudaklarda kullanılabiliyor. Her çift bazlı ürün gibi iyice çalkalayıp, bir pamuğa döküp makyajınızı temizliyorsunuz. Bu kısımla ilgili zaten çok fazla inceleme yazısı olduğu için, daha fazla uzatmayacağım.


makyaj temizleme suyu

Garnier çift fazlı kusursuz makyaj temizleme suyunu üç haftalık bir süre içinde denedim. Ürünü iyice çalkaladım ve tüm makyajımı çıkardım. Açıkçası göz makyajımı, göz makyaj temizleyicilerle çıkarıyorum ancak, blog yazısı yazdığım için ürünü her yönüyle incelemek açısından ve sizlere doğru bilgi vermek için, bu tarz ürünleri mutlaka her şekilde deniyorum.

İlk denememde, sağ göz kapağımda kızarma oluştu ve bu kızarıklık ertesi sabah yayılarak minik minik arpacığa benzer noktalar halini aldı. Fakat, bir sonraki gün bu sorun geçti. Açıkçası, gözümde bir sorun olduğunu düşündüm ve birkaç gün makyajsız gezdim. 

Birkaç gün sonra ürünü tekrar denedim. Bu kez, her iki gözümün dış kısmı kızardı ve acımaya başladı. Bir kaç saat içinde gözlerime dokunmaya bile tahammül edememeye başladım. Yüzümü bol suyla yıkadım. Bir iki güne gözümdeki kızarıklık ve acı geçti. Bu arada ben hala, gözlerimde bir sorun olduğunu düşünmeye devam ettim, aklıma Garnier gelmedi. Bu sefer bir hafta gözlerime hiç bir şey sürmedim, hassasiyeti geçsin diye. Benim göz çevrem çok hassastır, mevsim geçişlerinde yada tozlu ortamlarda bile tepki gösterebilir, öyle bir şey zannettim.

Bir hafta sonra, Garnier'i tekrar denedim ve zaten bu son denemem oldu. Çünkü öncesinde bir iki gün normal düzende eski temizleyicilerimi kullanıp sorun yaşamamıştım. Garnier'i ne zaman gözümde denesem aynı şeyleri, artarak yaşadığımı fark ettim. Alttaki fotoğrafı, hem bulanık gördüğümden hem de çok acı çektiğimden kötü çekmişim. Ancak biraz olsun anlaşılabiliyor. Gözlerimin dış köşesinden başladı minik minik kızarık şişlikler. Nasıl bir acı, anlatamam. Ertesi gün büyüdüler ve ben gözümü açıp kapamakta zorlanmaya başladım. Bu arada Gözde (Gözde'nin Blog Günlüğü) çay banyosu önerdi bana. Kore Fenomeni de papatya çayı banyosu yaptırmamı söyledi. Ancak ben gözüme dokunmayı bırakın, elmacık kemiklerime bile dokunamaz hale geldim. Bir hafta antibiyotikli krem ve göz damlası kullandım. Geçen hafta sevgili Kore Fenomeni gözümden dolayı yazı yazamadığım için, dostluğunu esirgemeyip bu yüzden konuğum oldu. (Yazısına buradan ulaşabilirsiniz.) 



Bende olan bu sorun, Ause'de de olunca, ki onun gözleri hassas değildir, ürünün içerik listesini tek tek araştırdım. Garnier'in çift bazlı bu misel suyu, bir çeşit silikon, parfüm ve iki ayrı tür alkol içeriyor. İçeriğinde bulunan "benzyl salicylate" maddesi ile ilgili; "Bağışıklık sistemi ve endokrin sistemine zarar verebilir. Alerjik ve kontakt dermatitle ilişkilendirilmiştir" bilgisini okudum. Bu madde, bir çeşit parfüm... Bir de ilgimi çeken, disodium edta içeriği var ki, veterinerlik alanında kullanılıyormuş ve anladığım kadarıyla metal zehirlenmelerini önlüyormuş, bir çeşit metal tuzu. Bu madde, bir çok ürünün içeriğinde var, fark ettiğim kadarıyla. Bu içeriklerle ilgili uzman değilim, ayrıntılı bilgim de yok, internetten araştırdıklarımı aktarıyorum sadece. 


makyaj temizleme suyu

Performansından kısaca bahsedecek olursam, cilt makyajını güzel temizliyor. Suya dayanıklı göz makyajını tamamen çıkardığını düşünmüyorum. Ancak, yaşadığım acı dolu bir haftadan sonra, bu ürüne elim gitmiyor. Ause'nin denediği kadarıyla sünger ve fırçaları güzel temizliyormuş, öyle kullanabilirim belki. Bu ürün Ause'nin de gözlerinin kızarıp şişmesine sebep oldu, yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Onun araştırdığına göre, bir çok kişide göz alerjisine sebep olmuş.

Benim naçizane tavsiyem, sizde bir reaksiyona sebep olmadıysa bile gözünüzde kullanmayın. Sadece cilt makyajınızı temizleyin. 

Ürün 400 ml ve 15 TL civarında bir fiyata satılıyor.


Sağlıklı günleriniz bitmesin.
Sevgilerimle...

69 yorum:

  1. Gözündeki yaşadığın rahatsızlığa çok üzüldüm, konu göz olunca çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ne yazık ki bu çift fazlı temizleme ürünleri göz makyaj çıkarma konusunda hep sınıfta kalıyorlar. Bende uzun zaman kullanmıştım ve hep hafif bulanıklık ile birkaç saat gezerek normal karşıladım. Suya dayanıklı ürünleri normal ürünler ile çıkmadığı için aldırış etmedim. Taa ki göz doktoruma bahsedip onun bana bu tür ürünlerden uzak durmam gerektiğini söyleyene dek. Uzun vadeli en büyük zararı veriyormuşuz (insana göre değişiyor) ve illa göz makyajı yapacaksam suya dayanıklı olmamasını, kolay temizlenenini tercih etmemi tavsiye etti.Ne olursa olsun her türlü kimya izini bırakıyor ve mümkünse bu tür ürünlerden uzak duralım.

    Güzel yazın için teşekkürler, büyük geçmiş olsun canım 💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze'cim çok teşekkür ederim❤️ Gözlerimiz gerçekten çok hassas, umarım bu yazım uyarı niteliğinde olur, çünkü çok kötü bir tecrübe yaşadım.

      Sil
  2. Geçmiş olsun Blana, çok üzüldüm. Yaşadığın olumsuzluğa rağmen çok güzel anlatmışsın. Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun canım ben de göz makyajını iyi temizlemediğini düşünüyorum ama bana hassasiyet yapmadı yine de bu anlattıklarından sonra kesinlikle bir daha gözüme sürmeyi düşünmüyorum.. bence firmaya da iletmelisin bu durumu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müşteri hizmetlerini aradım İrem Hanım, karşıma bilgisiz ve ilgisiz biri çıktı malesef. 😔 Bence de gözlerinize değdirmeyin. Çok teşekkür ederim❤️❤️

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Ben de cildimde hassasiyetleşme sorunu yaşamıştım. İçeriğinde doğal diye pazarlanan ürünlerin sahte olduğunu düşünüyorum. İçerik konusuna da değinmen harika bence. Tekrar büyük geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Ben de cildimde hassasiyetleşme sorunu yaşamıştım. İçeriğinde doğal diye pazarlanan ürünlerin sahte olduğunu düşünüyorum. İçerik konusuna da değinmen harika bence. Tekrar büyük geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leydi, cildini sivilce basanlar olmuş, dermotolağa gidenler... Bunlar internetten okuduklarım tabi... Bu ürün kimyasal dolu, doğal değil kesinlikle... Çok teşekkür ederim😊❤️

      Sil
  6. Yaaa Blana bir şey söyleyeceğim... benim gözümde de aylardır geçmeyen bir alerjik reaksiyon var ve açıkçası hiç bu ürünle bağdaştırmamıştım; fakat, yazını okuduktan sonra, bu ürünü yoğun kullandığım dönemler alerjimin inanılmaz tetiklendiğini fark ettim! Bir süredir damla kullanıyorum ve göz makyajımı hindistan cevizi yağı ile temizliyorum, sorunlarım bitti. Dibinde az kaldı şişesinin ama artık yalnızca yüzümde kullanıp bitiririm; bir daha da almam. Mor olan çift fazlı candır! Çok geçmiş olsun, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım çok eminim ki, alerjini bu tetiklemiştir😞 Bence de mor olanı en iyisi... Çok teşekkür ederim❤️❤️ Öpüyorum

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun Blanacığım. Çok üzüldüm böyle birşeyin olmasına hem de güzel gözlerinde.
    Yayınının resmi, blogger okuma listemde çıkınca, konu başlığını okumadan, sanki serum şişesine benzettim birden. Yanında da metal bir sopa var ya, küçük resimde olunca korktum Blana'nın serumla ne işi olur diye.
    Çok geçmiş olsun tekrardan. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da yanlış tahminde bulunmamışsın Hanımım😞 Çok canım yandı gerçekten😞 Çok teşekkür ederim, öpüyorum kocaman❤️❤️

      Sil
  8. Kırmızı rujlum ,
    İlk acı dolu deneyim dedin ya içim sızladı vallahi ...
    Zaten kolay kolay bildiğimden vazgeçmeyen ben , yok yok böyle risklere giremem ...
    Allah korumuş ve yine ucuz atlatmışsın ... Kıyamam sana ben ....
    Çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemika, maceraya gerek yok, ben ettim sen etme😱 Çok eziyetli, çok kötü göz acısı... Bir de o halde çalışmak zorunda kaldım. Çok teşekkür ederim canım❤️❤️😘

      Sil
  9. Çok geçmiş inşallah tekrarlanmaz :( benimde alan arkadaşlarım var bu yazıyı okutucam mutlaka bilgilensinler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Süslü Püslü😊❤️ Aman gözlerine sürmesinler😰

      Sil
  10. Bazı ürünler alerji yapıyor herkese yaramıyor geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
  11. Ben bu ürünü kullanmadım ama pembe ambalajlisini kullandım ve begenmedim. Bu anlamda en çok iyi arındıran yves rocher diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yves Rocher'in peygamber çiçeği özlü temizleyicisini ben de çok seviyorum. Bunu hiç denemeyin Nilgün Hanımcım, pembe kapaklısını da sevmemiştim ben.❤️❤️❤️

      Sil
  12. aaaa çok geçmiş olsun blanamm, göz gerçekten çok hassas her ürünü kullanmıyorum. Bebak acı badem sütü kullanıyorum ve memnunum. Birde doğal içerik olması çok öenmli parfüm felan ileride ne hale geliriz allah korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim Bebak'ı ben de severek kullanıyorum. 😊😊 Çok çok teşekkür ederim❤️❤️

      Sil
  13. Geçmiş olsun Blana kızım.Aslında öyle yararlı bilgiler veriyorsunuz ki, kutluyorum sizleri.Ben de hemen kızlarıma ulaştırıyorum.Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Ece Ablacığım❤️ Ellerinden öpüyorum😊

      Sil
  14. Çok geçmis olsun canim iyi ki farketmissin üründen oldugunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deryacım❤️❤️

      Sil
  15. Çok geçmiş olsun.Bu ürün benimde sorun yaşamadığımı düşünerek severek kullandıklarımdan.Başak'ın da yazdığı gibi alerji sorunum zaten var ancak tetikliyor olabileceğini hiç düşünmemiştim.Birde bu açıdan değerlendireyim bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Filiz Hanım❤️❤️ Umarım sizin alerjinizi tetiklememiştir ama gözünüzde kullanmayın bence, o kadar korktum ki bu üründen😞

      Sil
  16. Canım arkadaşım tekrar tekrar çok geçmiş olsun :( Neden böyle oluyor bu markanın temizleme ürünlerinde bu sorun hiç anlamıyorum :/ Ben mesela kullanamadığım çift fazlı temizleme suyunu bu mat rujları temizlemek için kullanıyorum, yağlı olduğu için anca bu tarz bir ürün çıkarıyor ancak senin bu temizleyici dudaktada sıkıntı yaratırmı ki bence yaratır,bana kalsa cildinin hiç bir yerinde, cildine değecek hiç birşeyde kullanma derim ama bilemedim canım benim,sen bilirsin tabi,bence çok dikkatli ol ve bir kere fark edince lütfen bırak kullanmayı felan,ikinci şansı verme asla.Güzel gözlerine nazar diye de nitelendirebilirim bu durumu,çoooook farklı bir bakış açısıyla :) <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım benim, sende de hassasiyet oluşturmuştu Garnier😞 Ben zaten o kadar nefret ettim ki, kullanmıyorum. Ause'nin dediği gibi fırçalarda bir deneyeceğim bakalım. Çok teşekkür ederim can arkadaşım benim❤️❤️❤️

      Sil
  17. çok geçmiş olsun kullanacağımız ürünlere çok dikkat etmek lazım cidden..

    YanıtlaSil
  18. Tekrar çok geçmiş olsun Blana. Bu kadar fazla etki etmesi ve sorun yaşatması çok kötü.. Bende sizlerden sonra denediğimde kaşıntılar, batmalar yaşadım. dün kullanmadım ürünü ve hiç birproblem yaşamadım. Bugün tekrar kullanacağım. ama uygulama sırasında gözlerimi çok yaktı.. Zaten buram buram alkol parfum kokusu da geliyordu burnuma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esraa!,, yapma!,, göz göre göre yazık 😯😯😯

      Sil
    2. Esra'cım konuştuk zaten ama çok dikkatli ol, vallahi endişeleniyorum. Aklım sende kaldı. 😔 Zaten iki ayrı çeşit alkol var içinde, bolca parfüm, o kadar çok kimyasal var ki zaten! Çok teşekkür ederim Esra'cım❤️

      Sil
    3. Blana ben çok cesaret edemedim çünkü bi gözümü temizleme sırasında yaktığı gibi kızardı.. Özellikle göz pınarlarım.. Tekrar denemeyeceğim.. Ama yazı için Ause'ye de sana da çok teşekkür ederim. Sonuçta bunları belki bilmeden kullanacaktım. Belki bir süre sonra farkedecektim.. Tekrar çok geçmiş olsun. Öpüyorum

      Sil
  19. Blana!,,, geçmiş olsun yaa, göz ne kadar hassas, Allah beterinden korusun ne denir ki başka 😢😢
    üzerime çift çizgi attım bu misel in, Ause'de de gördüm 😯
    Yayın için her zaman, ne demek, elimdeki malzemeleri biliyorsun 😉
    Blana gül suyunda suyu iyidir diyorum ben 😂😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyunda kısmını tel ekledi 😂😂😂

      Sil
    2. Kore Fenomeni, tekrar tekrar çok teşekkür ederim, iyi ki varsın😊😊 Sadece Ause'de de değil, kaç kişi sorun yaşamış. 😞

      Sil
  20. Gül suyu kullanıyor Ause cim 😂😂😂😂

    YanıtlaSil
  21. Yaaaa çok geçmiş olsun:(
    Ben bu üründen çok memnundum.Çok üzüldüm böyle yapmasına umarım bir daha böyle bir durum yaşamazsın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊 Mümkünse gözlerinde kullanma, ben korkuyorum bu üründen, çok kişi de aynını yaşamış😢

      Sil
  22. Çok geçmiş olsun, ne kadar kötü bir deneyim olmuş. Ne yazık ki bazen bazı ürünlr böyle kötü etkileyebiliyor kişileri.

    YanıtlaSil
  23. Gözden çok çeken biri olarak, gözler çok değerli.... Çok geçmiş olsun Blana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena canım yandı Acemi Demirci😢 Çok teşekkür ederim❤️❤️

      Sil
  24. çok büyük geçmiş olsun Blana! içeriğin ne kadar önemli olduğunu bi kez daha anladık. umarım böyle bir şey bir daha başına gelmez, çok çok geçmşler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Evrim❤️❤️ içerik gerçekten çok önemliymiş, bilmediğim de ne çok şey varmış, araştırırken anladım. Umarım hiç birimiz yaşamayız böyle bir sorun😊😊🙏🏻

      Sil
  25. İkimize de geçmiş olsun Ausem, sen de ucuz atlattın😔 Fırçalarda deneyeyim hafta sonu, elim gitmiyor çünkü, nefret ettim😱 Teşekkür ederim güzel gözlüm❤️❤️ Kore Fenomeni'ne bakma sen, oruçlu, kan şekeri yerlerde, bir şey anlatamıyorum😜😜

    YanıtlaSil
  26. Bu ürünü daha önce denemedim ve yazından sonra şans vereceğimi de sanmıyorum.

    Bloğunu takibe aldım. Ben de beklerim ;)

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz😊 Ben de takibe aldım sizi😊 Ben teşekkür ederim ilginiz için😊

      Sil
  27. :((Kıyamam canım keşke bir sonrakini denemeseydin nasıl üzüldüm oldukça hassasmış demek ki göz çevren benim de öyledir her siliciyi süremiyorum tatlı badem yağı kullanıyorum mecburen:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası emin olmak istedim Hatice Hanımcım ama çok perişan oldum gerçekten, keşke hiç zorlamasaydım😔 En iyisi doğal ürünler bence de😊😊

      Sil
  28. Garnierin bu ürününü bende cok seviyorum. Sürekli aldigim ve kullandigim bir ürün oldu. Blogunuzu takipe aldim. Sevgilerle, paapatya.blog

    YanıtlaSil
  29. Valla açken ben ben değilim kesin 😂

    YanıtlaSil
  30. Blana'm ya kıyamam sana ne çektin diyorum çok büyümeden atlattın çok şükür daha kötüsü olmasın.. Sen zaten bu markanın makyaj çıkarıcıları hakkımda ki düşüncemi biliyosun bana göre berbatlar Ause'nin yağtığının aynısını bende yapıyorum :D Makyaj süngerlerini iyi yıkıyor dene sende kalanı ;) bu arada beni de yazmışsın link vermişsin 🙈 Seviyorum seni 😊 Feno papatya ben çay pansumanı derken senin göz ne çekti bizden 😛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdem en son konuştuk, o köpürme beni benden etti, direk attım😔 Ben de seni seviyorum canımsın ya😊😊 İyi ki varsın😊😊

      Sil
  31. Çok geçmiş olsun ben de bu ürünü almayı düşünüyordum ama benim de göz çevrem çok hassas yazınızı da okuyunca vaz geçtim.Takibe aldım sizi bana da beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de hemen geliyorum😊 Göz çevreniz hassassa hiç denemeyin bence😊😊

      Sil
  32. Selamlar, Bu ürünün sadece göz makyaj temizleyicini kullandım mor olan.. Öle iddia edildiği gibi değil maalesef.. Göz makyajını temizlemek benim için eziyete dönüştü bunla ve kirpik diplerim de tahriş oldu :).. Yazını görünce acaba beğendin mi diye açtım ama haklı çıktım :).. Paylaşım için teşekkürler , Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın, gerçekten çok canım yandı. Garnier'in ürünleri çok kişide reaksiyon yapıyor. İçerikle ilgili sıkıntıları var kesinlikle. Ben teşekkür ederim yorumunuz için😊 Sevgilerimle...

      Sil
  33. Çok geçmiş olsun.. Ben de almam kesinlikle benim göz çevrem de hassas..

    Ben de bloguma beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊😊 Göz çevreniz hassassa zaten hiç değdirmeyin.
      Mutlaka iade-i ziyarette bulunacağım. Sevgilerimle...

      Sil
  34. Çok geçmiş olsun, daha az evvel Sephora göz temizleyiciye tercih ettiğimi söylemiştim fakat okuyunca çok şaşırdım ve üzüldüm; geçmiş olsun. Benim gözüme bir reaksiyon göstermese de artık elim gitmeyecek sanırım. Garnier'nin ürünleri ilginç biçimde bazı kişilerde reaksiyon gösteriyor; mesela bu serinin pembe kapaklısı bende kaşıntı yaptı ve kirpik uzatma etkili çift fazlı göz temizleyicisi kirpiklerimi döktü. Ters etkiye sebep olan ürünü saptayıp kullanımdan çıkarabilmek önemli.
    Tekrar geçmiş olsun!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep merhaba...
      Ben de az önce, Sephora'nın yorumlarını yanıtlarken sana yazdım ancak, okumuşsun zaten, çok çok teşekkür ederim.
      Bu ürün, halı şampuanı gibi de köpürmeye başladı azaldıkça, fırçalarımı temizleyerek bitirmeye çalışıyordum. Fakat, o kadar köpüğün normal olması bence mümkün olmadığından fırçalarımı da temizlemeyi bırakıp attım. Kullanacaksan bile göz çevrene değdirmemeni öneririm. Yorumlara da baktıysan alerjik sorun yaşayan çok... Sevgilerimle😊😊

      Sil
  35. Çok çok geçmiş olsun.. Görünce üzüldüm.. Ben ilk olarak bu ürün incelemesini Asude'de görmüştüm.. O da göz için kullanmıyor asla, memnun değil.. Açıkçası merak ettiğim bu ürünü asla almamaya karar verdim..

    Paylaşım için çok teşekkürler, çok faydalı oldu..

    YanıtlaSil
  36. canım geçmiş olsun aynı sorun bende de var bitirmeye çalışıyorum dün akşam resmen bulanık görüyordum sanırım bunu yaparken yağını fazla koymuşlar :)

    YanıtlaSil