HC Care Rejuvenating Tonic Cleanser

Ocak 27, 2017 25 Comments A+ a-

Merhaba...

Tonikler cilt bakımımın bir parçası... İtiraf etmem gerekirse, bazen tonik adımını tembelliğimden atlasam da; özellikle makyaj yaptığım günlerde asla es geçmiyorum. Tonik kullanmak; benim için, her şeyden önce cildimi düzgün temizleyip temizlemediğimi anlamak için son bir kontrol... Bugün anlatacağım HC Care Rejuvenating Tonic Cleanser; kuru ve hassas ciltler için formüle edilmiş bir yüz temizleme toniği...


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bu tonik; cildi kurutmadan derinlemesine temizlemeyi, cilt yüzeyini yumuşatırken gözeneklerin temizlenmesini sağlayıp aşırı yağ salınımının önlenmesine yardımcı olmayı vaadediyor. Sonrasında kullanılacak cilt bakım ürünlerinin etkisini güçlendirmeye yardımcı olmayı hedefliyor. Cildin doğal ph dengesine kavuşmasını sağlayacağını iddia ediyor.
Cildimizi tümüyle temizledikten sonra, bir pamuk yardımıyla göz çevresinden uzak tutarak tüm yüze uygulanması öneriliyor.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ben, HC Care toniği; önerildiği gibi, tüm yüzümü temizledikten sonra, bir pamuğa yeterli miktarda döküp cildime uyguluyorum. Sonrasında da cilt bakımıma devam ediyorum. Uzun süredir makyajımı tamamen temizlediğim için, toniği uyguladığım pamukta bir makyaj kalıntısı görmüyorum.
Benim cildim çok kuru ve hassas... HC Care Rejuvenating Tonic Cleanser, uyguladıktan kısa süre sonra, cildimde hafifçe gerginlik oluşturuyor. Fakat, hemen arkasından serum ve nemlendirici kullandığım için, bu durum beni rahatsız etmiyor. Cildimde hiç bir şekilde yağ salgısı olmadığı için, yağ kontrolü konusundaki vaadi hakkında yorum yapamıyorum. Benim gözlemime göre; her ne kadar kuru ciltler için olsa da, her cilt tipi bu toniği kullanabilir. Özellikle yağ kontrolü ile ilgili vaadini, karma/yağlı ciltler benden çok daha iyi ve doğru bir şekilde ölçebilir, diye düşünüyorum.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Toniğin cildimi sıkılaştırıcı bir etkisi var, bunun içeriğindeki hamamelis (cadı fındığı) bitkisinden kaynaklandığını düşünüyorum. İçeriğinde aynısefa, adaçayı gibi yara iyileştirici bitkiler var ve bu içerikler sivilcelenme gibi sorunlara karşı da, bu toniği iyi bir yardımcı yapabilir. Yine, içeriğindeki zencefil de sivilcelere iyi gelen bitkilerden... Tonikte saydıklarımdan başka, cildi temizleyen ve iyileştiren başka başka bitkiler de mevcut; çay, atkuyruğu bitkisi, civanperçemi gibi... Dolayısıyla karma/yağlı ciltli ya da cildi sivilcelenmeye meyilli birinden de bu tonik ile ilgili düşüncelerini okumayı çok istiyorum. 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

HC Care Rejuvenating Tonic Cleanser'ın en sevdiğim özelliği; cildimde yanma, kızarıklık ve kaşıntı yapmaması oldu. Alkolsüz de olsa, bazı tonikler cildimde yanma ve kaşıntı yapabiliyorlar. Bu tonikte en ufak bir sorun yaşamadım ve rahatlıkla kullanabiliyorum. Tonik, alkol ve parfüm içermiyor.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

230 ml, plastik bir şişede satılan HC Care yüz temizleme toniği; açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrüne sahip... Ambalajının şeffaf olması, içinde kalan ürün miktarını gözlemlemek adına çok kullanışlı olmuş. Şeffaf bir tonik ve çok hafif, hoş bir kokusu var. İçeriği konusunda, bir çeşit PEG içeriyor olması hariç pek olumsuz bir şey söyleyemeyeceğim. Üstelik içerik listesinin ilk sırasında gliserin ve hyaluronik asit (sodyum PCA) bulunmasıyla da beni oldukça memnun ettiğini söylemeliyim. 



https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

HC Care, hayvanlar üzerinde test yapmıyor ve ürünlerinde hayvansal katkı maddeleri kullanmıyor. Markanın tüm ürünlerine online satış sitelerinden ve eczanelerden ulaşabilirsiniz.

NOT: Ürünün içeriğinde civanperçemi ve adaçayı gibi hamilelik sürecinde uzak durulması önerilen bitkiler gördüğüm için, bu konuyla ilgili bir sorun yaşanıp yaşanmayacağını, HC Care markasının temsilcisi Asena Hanım'a sordum. Kendisinin cevabını buraya aynen aktarıyorum:
"Kozmetik cilt bakım ürünleri cildin sadece üst tabakasını hedef almaktadır. Emilimi dermis bölgededir, epidermis bölgeye sadece sinyaller gönderirler. İlaç bazlı ürünler değildirler, bu nedenle ürünler içerik ve emilim olarak gebelik ve emzirme döneminde bir sorun teşkil etmemektedir. Bunun dışında gebelik dönemi hassas bir dönemdir, bir sakıncası olmasa da, bu dönem cilt ve vücut normalde olmayan alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bu nedenle, tüm kozmetik ürünleri için gebelik döneminde doktora danışarak kullanım önermekteyiz."

Sevgilerimle...

25 yorum:

  1. Blana'cım, çok ayrıntılı bir yazı olmuş, eline sağlık! Ürün içerikleriyle ilgili bilgi verilen cilt bakım ürünü yazılarını çok severek okuyorum; bu sayede kendi cildime iyi gelip gelmeyeceğini az çok anlayabiliyorum. Çok öptüm seni, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :) Ben de, özellikle cilt bakım ürünlerinde içerik bilgisini edinmek ve o listeyi de fotoğraflarda görmek istiyorum. Bunu bulamadığım hiç bir ürünü satın almıyorum. Ben de kocaman öpüyorum, sevgilerimle <3

      Sil
  2. Öncelikle ayrıntılı yorumlarınız için teşekkür ederim. Pegleri bu tarz ürünlerde az miktar da olsa kullanmak zorundayız türev ve miktar olarak hassasiyetle yaklaştığımızı belirmek isterim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için ben teşekkür ederim Asena Hanım :) Bilgilendirmeniz için de çok çok teşekkür ederim, bundan sonraki HC Care ürün incelemelerimde bu notunuzu da mutlaka eklerim. Sevgiler...

      Sil
  3. Hc care yeni ürünlerinin deneyimlerini merakla bekliyorum. Çünkü saç ürünleri beni çok memnun etmişti ve piyasa da güvenle kulanndığım birkaç firmadan biri. Muhtemelen cilt tipimde ötürü bu tonikle iyi anlaşırım. Elimdeki Moshos, avene ve bioderma 3 lüsü biterse yaza alırım :) Güle güle kullan sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlke'cim ben markanın Complex yağını kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Elimdeki şampuanlar bitince, saç ürünlerini de satın alıp denemek istiyorum.
      Bu toniği seveceğini düşünüyorum, elimdeki cilt bakım ürünleri içinde kesinlikle en beğendiğim ürün bu oldu. :) Çok teşekkür ederim, sevgilerimle...

      Sil
  4. harika anlatmışsın bu sayede toniği kullanırken ne beklemem ve neye dikkat etmem gerektiği konusunda ön fikir edinmiş oldum yine sayende benim yağlıya dönük cildimdeki yağı kontrol etmesi için toniğin kullanımı yaza bırakmaya karar verdim.. öpüyorum Blanacığım sevgiler..:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim açıkçası bu toniği en çok senden okumak istiyorum :) Yaza kadar beklemek zor olacak :D Güzel sözlerin için de çok teşekkür ederim. Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  5. Her detayına kadar düşünülmüş mükemmel bir yazı Blana'mmm :) Sıkılaştırıcı yazısını okuduğum an gözlerim büyüdü elimdekiler bittiğinde denemek istiyorum güzel gözlümm, öpüyorum çok <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mary'im :) Sıkılaştırıcı bir etkisi kesinlikle var. Çok beğendim bu toniği açıkçası. :) Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  6. Yaz döneminde benim cildimin sevebileceği bir tonik olduğunu düşündüm yorumlarından dolayı. Nemsiz karma cildim yaz sıcağında sebum konusunda bazen dengesizleşebiliyor. O dönemde aklımda olsun bu tonik.
    Ellerine sağlık Blana'cı, aydınlatıcı br yazı olmuş..
    Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül'cüm, karma ciltler bu tonikten benden daha efektif sonuç alabilir, diye düşünüyorum. Yaz için harika bir alternatif olabilir :)
      Çok teşekkür ederim canım, kocaman öpüyorum <3

      Sil
  7. Bu tonik resmen Nisa beni almalısın diyor *.* Hazel witch ve çay özleriyağlı cildimin en sevdiklerinden. Elimdeki Darphin biter bitmez buna bakmalıyıım. Harika bir inceleme olmuş,ellerine sağlık. :) Öptüm kocaman <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisa'cım cadı fındığı ve çay sana iyi geliyorsa, bu toniği çok sevebilirsin diye düşünüyorum. Aklında olsun :) Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  8. Çok aydınlatıcı bir inceleme olmuş Blana'm, emeğine sağlık. Tonik kullanmayı havalar ısındıkça daha çok seviyorum. Rahatlatıyor cildimi. Hc Care ürünlerinden henüz hiç kullanmadım, saç ürünlerini çok beğeniyorlar. Kendime bu tonikle beraber hediye edebilirim :) Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gökçe'm :) Tonik kullanmayı ben de seviyorum, rutinimden eksik etmiyorum. :) HC cilt bakım ürünlerini yeni çıkardı. Saç ürünlerini ben de çok merak ediyorum, deneyeceğim ilk fırsatta :) Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  9. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş,ürünle ilgili yorumlarımız hemen hemen aynı.. Bence de sadece kuru ciltler için olmamalı.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ürünle ilgili benzer düşüncelerimiz olduğuna çok sevindim. :) Sevgiler...

      Sil
  10. Blanam çok güzel anlatmışsın, net bir fikrim oldu sayende. Peg hariç gayet güzelmiş Tonik, ben Sephorayı gz çevresinde de kullanılabildiğinden ve gerçekten kullanınca hiçbir sorun teşkil etmemesinden dolayı çok seviyorum, ama ona ulaşamadığım bir durum olursa aklımda olacak bu üründe.
    Öperim kocaman!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum, bu toniği çok beğendim ama göz çevresinden uzak tutmak gerekiyor. Sephora gibi tüm yüze kullanıma uygun değil. Sephora'ya ara vermek istersen ya da ulaşamadığın bir durum olursa, aklında olsun bence de :)
      Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  11. Blanam sen bu kadar detaylı ve güzel anlatınca karma cildi olan ben ve sivilceleri olan kızım için almam gereken bir tonik diye düşündüm 😊. Paylaşım için çok teşekkür ederim 😍. Öpüyorum çok sevgilerimle canım benim 😙❤💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra'm karma ciltli olanların benden daha çok sevebileceğini düşünüyorum, toniğin içeriğine bakınca :) Kızınınkiler eminim ergenlik sonrası sakinleşeceklerdir :) Ben teşekkür ederim güzel yorumun için :) Kocaman öpüyorum, sevgilerimle canım Zehram <3 <3

      Sil
  12. Ayrıntılı anlatımınla ve tam da tonik arayışına girmişken bu benim için iyi bir fırsat olabilir Blanacım...

    YanıtlaSil
  13. Tüm detaylari yazmissin ellerine saglik canim, cildinin hassas oldugunu da bildigimden iyi gelmesine cok sevindim <3

    YanıtlaSil
  14. Soru isareti yaratan noktasini satis temsilcisine sormaniz cok dusunceli bir davranis <3

    YanıtlaSil