Dior Hydra Life Pro-Youth Sorbet Eye Cream (Dior Hydra Life Göz Kremi)

Şubat 24, 2017 33 Comments A+ a-

Merhaba...

Bloğumu uzun süredir takip edenler, hala aradığım göz kremini bulamamış olduğumu bilirler. Senelerdir hem uygun fiyatlı hem yüksek fiyatlı çeşitli markalardan göz kremleri deniyorum. Blog yazmaya başladığımdan bu yana da, kullandığım her göz kremi burada yerini buluyor. Bugün bahsedeceğim, Dior Hydra Life Creme Sorbet Yeux Pro-Jeunesse, Pro-Youth Sorbet Eye Cream'i iki ay boyunca sabah-akşam düzenli olarak kullanıp bitirdim. Artık, hakkındaki düşüncelerimi yazabilirim.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Dior'un "Nemlendirmenin ötesinde, cilt için gençlik kaynağı" sloganıyla satışa çıkardığı Hydra Life serisi, geniş bir ürün skalasına sahip... Cilde biyolojik yenilenme faydaları sağlamak üzere; üç saf bitki özünden elde edilen bir konsantre içerdiği belirtilen bu seri, siyah gül ve centella (yarı tropik, cildi ve yaraları iyileştiren bir bitki) içeriyor.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Hydra Life serisinin göz kremi; şişkinliği azaltmayı, göz altı morluklarını gözle görülür bir şekilde hafifletmeyi vaadediyor.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Benim göz altlarım kuru, ince kırışıklıklarım var ve çok mor. Göz altlarımdaki nemsizliğe çözüm olan göz kremleri bulmuş olsam da, beni asıl rahatsız eden göz altı morluklarımı toparlayan bir ürün bulamıyordum.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Dior Hydra Life göz kremi; yumuşak yapılı, beyaz renkli, kokusuz bir ürün... Dior bu ürüne "sorbe krem" demiş ancak, bence oldukça yeterli bir nemlendirme performansına sahip. Çok az miktar kullanmak yeterli oluyor, dolayısıyla bence oldukça da bereketli. Mercimek büyüklüğünde aldığım kremi göz altlarıma ve gözümün dış kenarlarına bırakıp, yüzük parmağımla hafifçe tampon hareketler yaparak; gözümün dış kenarına geldiğimde de sekiz çizer gibi hafif masajla uyguladım. Krem çok kolay emiliyor ve bende ağır, yapışkan bir his bırakmadı. Kolay emildiği için de, hemen ardından makyajımı yapabildim. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Dior Hydra Life'ın benim bu güne kadar kullandığım en iyi göz çevresi kremi olmasının sebebi ise, vaadini yerine getirip göz altı morluklarımı çok ciddi anlamda toparlaması oldu. Bu kremin bende bu denli bir toparlanma oluşturacağını tahmin etseydim, öncesi-sonrası fotoğrafı çekerdim kesinlikle.
Ben senelerdir corrector kullanmadan dışarı çıkamayan biriyim. Kapatıcılar bana asla tek başlarına yeterli gelmez. Hydra Life'ı kullanmaya başladıktan yaklaşık bir ay sonra corrector kullanmayı bıraktım. Sonrasında, sadece fondötenimi göz altıma da kullanmak bana yeterli gelmeye başladı. Şimdilerdeyse, istersem hiç bir şey sürmeden dışarı çıkabiliyorum. 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bu demek değil ki, artık göz altlarım ışıl ışıl!.. Tabi ki, değil. Hala çok hafif morluklarım var ancak, eskisi gibi dayanılmaz boyutta değiller, göze batmıyorlar. Hiç makyaj yapmadan dışarı çıktığımda artık kendimi kötü hissetmiyorum. Kremi kullandığım dönemde, bir miktar dinlenme fırsatı bulduğumu da söylemeliyim. Bunun da göz altlarımın toparlanmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum ki, benim morluklarımın sebeplerinden biri de aşırı yorgunluk. Hem kremin etkisi hem de biraz dinlenme şansı bulmuş olmamın birlikte işe yaradığına inanıyorum. Yoksa, hiç bir bakım kremi tek başına mucizevi değildir.
Benim göz altlarımda şişliklerim olmadığı için, ürünün bu konudaki vaadini gözlemleyemedim. Hydra Life göz kreminin antiageing etkisi olmadığını ve kırışıklıklara dair bir iddiasının da bulunmadığını eklemeliyim.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ürün gayet ağır ve cam bir kavonozda satılıyor. Kavonozun yanında ürünü kullanmamız için spatulası var. Ben kremi hep bu spatulayla aldım. Kavonozun tek sıkıntısı, içindeki krem azaldığında ambalaj tasarımından dolayı kalan ürünü almanın zor olması... Ben de, dipte ve kenarlarda kalan ürünü bir pamuklu çubukla toplayıp, seyahat kabına aktararak kremi bitirdim. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Göz kreminin içerisinde siyah gül ve centelladan başka gliserin, biotin, hyaluronik asit, peptitler, ebegümeci bitkisi, mayasıl otu, moringa gibi bitkiler bulunuyor. Bununla birlikte; içerik listesinin ortalarında parafin ve silikon yer alıyor. Dolayısıyla, silikona hassasiyeti olanların bu durumu değerlendirmesini öneriyorum. Krem, paraben içermiyor.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü olan Dior Hydra Life Creme Sorbet Yeux Pro-Jeunesse, Pro-Youth Sorbet Eye Cream; bir göz kreminden neredeyse tüm beklentilerimi karşılayan, göz altlarımı nemlendiren ve morluklarımı gerçekten tamamen hafifleten bir üründü. Fiyatından dolayı, en azından yakın zamanda tekrar satın alabileceğimi zannetmiyorum ancak, her fırsatta ve bütçe ayırabildikçe satın alacağım.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Dior ürünlerini Sephora'larda, Sevil ve Tekin Acar mağazalarında bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

33 yorum:

  1. ah o dior cilt bakımı ürünleri bir ara kullanıyordum ve çok iyiler gerçekten şu taksit olayı bittiğinden beri pek bütçe ayıramıyorum ama bunun anti aging içereni de varsa bakacağım göz altı morluklarına iyi gelmesi süper olmuş :-)) sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu serinin cilt bakım kremini de çok beğeniyorum İrem'cim :) Taksit yasağının cilt bakımında kalkması gerçekten çok kötü oldu. Ben de artık sürekli bütçe ayıramıyorum. Göz altlarıma çok iyi geldi, bittiğinde yas tuttum resmen :D Sevgilerimle, öpüyorum <3

      Sil
  2. fiyatını merak ettim doğrusu....

    YanıtlaSil
  3. Blana'm boyner indirimlerini takip etmek lazım. Benim de aklımda, indirimde görürsem alacağım. Çok öpüyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe'm boyner indirimleri iyi fikir :) Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  4. Ayni etkiyi gözlemlemisiz cok sevindim morluklari azaltmasina :)
    Ben göz kremlerini 3-4 ayda bitiriyorum ki ona bile cok kullaniyorum zannederdim sen 2 ayda bitirmissin Blanacim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun kaldım Zey :) Sen de, ilk söylediğinde zaten heveslenmiştim, beklediğimden de iyi sonuç aldım :)
      Eskiden ben de, 3 ay kadar kullanıyordum göz kremlerini, annem bir ayda bitiriyordu, hayret ediyordum :) Demek ki, yaşlandıkça ihtiyaç duyduğumuz miktar artıyor :)) Öpüyorum <3

      Sil
  5. morluklara iyi geliyorsa harika, öyle bir ürün bulamadım çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zamana kadar ben de bulamamıştım. Bu krem bana çok iyi geldi. :)

      Sil
  6. Blanam bu harikaymışş.. içeriğini okuyunca ebegümeci yazmışsın. burada bir bayan ebegümeci bitkisinin yetiştiği zamanlarda toplamış maskesini yapmış yüzündeki çiller ve gözaltlarındaki morluklar gitmiş. şimdi bayan 50 yşında o zmanlarda yeni gelinmiş.. Çok ciddiye almamıştım ama ebegümecinin üzerne gitmek lazım mış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve'm bu kremde de ebegümeci var, dediğin gibi demekki, bitkide gerçekten bir şifa var. İyice araştırmak lazım, evde maske falan yapabilir miyiz acaba?! :)

      Sil
  7. Thanks for sharing awesome post as usual <3


    Have a great weekend!
    http://ohladymania.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for your lovely comments :)
      Have a nice weekend <3 <3

      Sil
  8. aiy nasıl güzel anlatmışsın, ağzına sağlık <3

    YanıtlaSil
  9. Cam kavanozdaki ürünler hep daha kaliteli geliyor bana Blana'mmm ve ambalajına bayıldım sade ve şık :)) Nemlendirmesi ve morlukları toparlama etkisi de harikaymış :)) Ellerine sağlık güzel gözlümm, öpüyorum çok <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cam kavonoz sağlıklı da oluyor, Mary'im. Ağır da olsa, cilt bakım ürünlerinde cam kavonoz kullanmış firmalara eğilimim var, bu yüzden :D Bu kremden çok memnun kaldım :) Çok teşekkür ederim canım, kocaman öpüyorum <3

      Sil
  10. Benim annem de kullanıyor ve çok memnun.
    https://tembelprenses.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenizin de memnun olmasına sevindim. Sevgiler...

      Sil
  11. spatula ile azalınca almak cidden zor oluyor. Morlukları azaltmasına sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna gelindiğinde o sıkıntısı var gerçekten ama o kadar memnun kaldım ki İlke, dert etmedim hiç :) Teşekkürler...

      Sil
  12. Ne kadar güzel anlatmışsın . Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. Kullandıklarının içinde en iyisi olması güzel canım benim, göz altı kremleri senden sorulur, sen okeysen okey ama gel görki Dior :) Bütçe imkan verirse ama aklımda,vaadlerini güzel yerine getirmesi çok güzel.Emeğine sağlık can arkadaşım benim <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, en iyisi kesinlikle ama gel gör ki ben de bütçe ayıramıyorum şuan. Bir imkan bulduğum anda tekrar alacağım. Çok teşekkür ederim can arkadaşım, öpüyorum <3

      Sil
  14. Çok merak ettim bu ürünü teşekkürler canım yazı için, emeğine sağlık :*

    YanıtlaSil
  15. Morluk konusu benim de çok ilgimi çekti, deneyeceğim taksitleri kaldırmasalrdı ah ah :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taksitleri kaldırmaları gerçekten çok kötü oldu, cilt bakımında kalkmasaydı çok iyi olurdu. Sevgilerimle... :)

      Sil
  16. Blanam bu krem annem için aklımda, o da hem göz altı morluğu hem nem için bir krem istiyor; taksit yasağı olmasa doğumgünü hediyesi olarak alırdım ama ah hayat! Belki kadınlar gününde yüzümüz güler. Dinlenmenin de etkisi büyük tabii ki ama kremin etkisini de göz ardı etmemek gerek. Siyah gülü duyunca azcık çıldırdım, siyah güle takık biri olarak ama silikon olması üzücü olmuş onun da iyi yanı listede altlarda yer alması.
    Yakında bol bol yedekli alacağımız günler olsun
    Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuş'um umarım bir bütçe ayırıp annene alabilirsin, ben çok memnun kaldım. Yazıda dinlendiğimi de ekledim açıksası objektif olmak adına ama, kremmiş ana sebep malesef. Krem bitti, morluklarım geri geldi çünkü :_/
      İçeriğinde silikon var ama o silikonlu yapıyı hissetmedim ben, muhtemelen çok az kullanmışlar.
      Ay inşallah ya, bol yedekli alışverişlerimiz olsun.
      Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  17. Ausem çok memnun kaldım, şu an kullandığım kreme ters ters bakıyorum yani :D Dior'un yerini hiç tutmadı. :D Dinlenmek tabi ki etkili ama kremin çok büyük faydasını görmüşüm (şu an yine mor gözüm çünkü).
    Ambalaj sevdası hepimizde var :D Teşekkür ederim, öpüyorum <3

    YanıtlaSil