Yves Saint Laurent Les Sahariennes

Eylül 13, 2017 6 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün size bugüne dek en sevdiğim bronzerı anlatacağım. Dolayısıyla, bu yazı şiddetli sevgi içerecek olsa da; her güzelin bir kusuru vardır, demeden de geçmeyeceğim. Yves Saint Laurent Les Sahariennes, geçen yazdan beri kullandığım kesinlikle en kıymetli bronzerım... 


YSL Les Sahariennes

Yves Saint Laurent'ın "sun kissed blur perfector" olarak piyasaya çıkardığı Les Sahariennes, krem yapıda fakat, uygulandıktan sonra pudralaşan bir bronzer... Yüze doğal, sağlıklı bir görünüm vermeyi, uygulandığı bölgede gözenek görünümünü azaltarak blur effekt vermeyi hedefliyor. Cilde, güneşlenmişçesine doğal bir bronzluk katmayı vaadediyor. İstenirse tüm yüze bronzlaştırıcı olarak, istenirse kontur yapmak için kullanılabiliyor. 


YSL krem bronzer
YSL Les Sahariennes

Les Sahariennes'in bendeki rengi, 3 numara Epice... Hafif turunculuk barındıran bir kahverengi olan Epice, benim cildimde ürünün vaadettiği doğal ve sağlıklı bronz görüntüyü oluşturuyor. Ben bu rengi; kontur amaçlı değil, yüzümü ısıtmak ve daha sağlıklı göstermek için bronzer olarak kullanıyorum. Uygulamada en başarılı ve doğal duruşu, oldukça sık kıllı bir fırçayla, bronzerı yüzümün istediğim bölgelerine gelişigüzel uygulayıp, hafif nemli bir sünger ya da kaşık fırçayla dağıtarak elde ediyorum. Cildimle tamamen bütünleşiyor ve asla bir ürün uygulamışım gibi durmuyor. Yoğunluğunu istediğim şekilde ayarlayabiliyorum


YSL krem bronzer

YSL Les Sahariennes, uyguladığım bölgede vaadettiği blur efekti gerçekleştiriyor. Gözeneklerimi daha küçük ve cildimi daha düzgün gösteriyor. Yumuşacık, kadifemsi dokudaki bu bronzer, yakından bakılınca bile orada olduğunu belli etmeden çok doğal bir efekt veriyor. Dolayısıyla, tüm yüze uygulayıp, cilt tonunu biraz daha bronz göstermek, doğru rengini seçerseniz,  için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Bu bronzer ışıltı içermiyor, tamamen mat.


YSL Les Sahariennes
YSL krem bronzer

Altın rengi, YSL armalı şık bir ambalajda satılan Les Sahariennes'in kutusundan kadife kesesi ve uygulama fırçası çıkıyor. Fırçasının bir tarafı sünger şeklinde tasarlanmış. Doğal görünüm için fırça, belirgin görünüm için de sünger tarafını kullanmamız öneriliyor. Sünger kısmıyla uygulama yapmayı açıkçası başarılı bulmadım ancak, fırçası kesinlikle kullanılabilir, başarılı uygulama yapıyor. 


YSL Les Sahariennes

YSL Les Sahariennes bronzerın kalıcılığı, benim kuru cildimde muazzam!.. Sabah 6:30'da uyguladığım ürün, akşam 8:00'e kadar yerinden kıpırdamıyor. Krem bir ürün olmasına rağmen, başka bir toz ürünle sabitlemeye ihtiyaç duymuyorum. Zaten, üzerine başka bir bronzer uygularsam doğallığını kaybediyor. Hem fondöten üzerinde hem tek başına kalıcılığını çok başarılı buluyorum. 


YSL Les Sahariennes

9 gr ürün içeren YSL Les Sahariennes, açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrüne sahip... Bolca silikon içeriyor, verdiği blur efektten ve gözenek gizlemesinden dolayı da, bunu tahmin etmek zaten zor değil. Parfüm içeriyor ancak, neredeyse kokusuz olduğunu söyleyebilirim. Paraben içermiyor. Benim için tek kötü tarafı, çok çabuk bitiyor olması... Beni instagramdan takip ediyorsanız, Les Sahariennes'imi bitirmek üzere olduğumu biliyorsunuzdur. Geçen yaz kıyıp çok kullanamamıştım ancak, bu yaz elimden düşürmeyince, üç ayda koca bronzerı yedim. Geçen yaz yurt dışından satın aldığım için, bana nispeten uygun fiyata gelmişti ancak; döviz kurlarının nirvanaya ulaşması yüzünden artık böyle bir avantajım da kalmadı. Yine de, biter bitmez koşarak yenisini alacağım.  

YSL krem bronzer

Yves Saint Laurent Les Sahariennes bronzerı ve tüm YSL ürünlerini Sephora, Boyner, Sevil gibi mağazalardan bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. Ay çok güzel durmuş yaaa, bayıldım!!!! en de böyle düzgün bir krem bronzer arıyorum; Chanel de aklımda ama bakalım... inşallah dolar diplere vurur da yeniden alabiliriz :)))) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım açıkçası ben YSL'yi Soleil Tan de Chanel'den biraz daha başarılı bulmuştum ama Chanel'i uzun süre deneyemedim tabi ki. Ben YSL bitince dolara falan bakmayacağım valla ve bitince yenisini alacağım ilk makyaj malzemem olacak. Fakat, döviz kurları için dileğine tüm kalbimle katılıyorum!
      Bende duruşunu beğenmene çok sevindim, ben de çok seviyorum :) Kocaman öpüyorum <3 <3

      Sil
  2. Rengi sana çok iyi gitmiş canım güle güle kullan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İrem'cim :) Öpüyorum <3

      Sil
  3. harika bir şey güle güle kullan :)

    YanıtlaSil