Solante Gold Güneş Koruyucu

Eylül 19, 2017 8 Comments A+ a-

Merhaba...

Solante, tartışmasız, piyasadaki en güvendiğim ve senelerdir asla vazgeçmediğim güneş koruyucu markasıdır. Daha öne blogumda İrrita (yazısı burada) ve İmmuna (yazısı burada) çeşitlerini anlatmıştım. Bugün, yaz sonu kullandığım ve bitirmek üzere olduğum Solante Gold güneş koruyucudan bahsedeceğim.

Solante Gold

Solante Gold; cildi yüksek seviyede güneşten korumayı hedefleyen, suya dayanıklı ve yağ içermeyen bir güneş koruyucu krem... Yağlı ciltler dahil, her cilt tipinin rahatlıkla kullanabileceği, her yaşa uygun olan bu güneş koruyucunun; güneşten korumak dışında cildiniz için herhangi bir iddiası yok. SPF50+ UVB ve PA+++ UVA koruma derecesine sahip bu ürün, yoğunlukla fiziksel filtre içeriyor. Yani, cildiniz tarafından emilmeden ve dolaşım sisteminize karışmadan, cilt yüzeyinde uv radyasyonunu yansıtıcı bir bariyer oluşturarak çalışıyor. Dolayısıyla da, beyaz katman bırakıyor. Fakat, ürünü düzgünce dağıtırsanız ve benim gibi beyaz tenliyseniz, bu durum göze batmıyor. Hem yüz hem vücut kullanımına uygun...

Solante Gold

Solante Gold güneş koruyucuyu, ben geçen bayram yaptığım Midilli seyahatimde özellikle plajda kullanabilmek için satın aldım. Su geçirmez formülü sayesinde de, güneş alerjisi yaşamadan doyasıya yüzebildim. Yine, deniz tatilinde kullanacağım için, ürünün fiziksel güneş filtresi içermesi de tercih sebebim oldu. Ürün, suya dayanıklı olsa da, her denizden çıktığımda tazelemeyi ihmal etmediğimi de belirtmeliyim. Solante, her ne kadar uzun süre koruma sağlasa da, özellikle plajda ve yoğun güneş altında, koruyucumuzu her suya girdikten sonra ve 3-4 saatte bir yenilememiz gerekiyor.

Solante Gold

Solante Gold, hem plajda hem diğer zamanlarımda beni tüm gün güneşten çok başarılı bir şekilde korudu. Her hangi bir güneş alerjisi ya da hassasiyet yaşamadan tatilimi bitirmeme yardımcı oldu. Yüksek ve uzun süreli koruması sayesinde, her hangi bir hücre yıkımı da yaşamadım yani bronzlaşmadım.
Şehir hayatında kullanıma ne kadar uygun olduğu konusunda, kesin bir görüde bulunamadığım bu koruyucuyu, ben hala kullanıyorum. Dediğim gibi, zaten çok beyaz tenli olduğum için, bıraktığı beyaz tabaka bende "cilt tonum eşitlenmiş" etkisi oluşturuyor. Ancak, buğday tenliler ve esmerler için şehirde kullanımı bu bakımdan sorun oluşturabilir. Makyaj altında da, oldukça iyi iş çıkarıyor. Üzerine uyguladığım bb kremimi ve fondötenimi bozmuyor.

Solante Gold

Solante Gold; beyaz renkli, fiziksel filtresine bağlı olarak kalın yapılı bir krem... Yağsız olduğu için, cilt üzerinde kaymak gibi kaymasını beklemeyin. Hatta yapısı, piyasadaki octocylene içeren koruyuculara alışkınsanız (onlar bayaca yağ deposu, aklınızda olsun), bayaca kuru gelebilir. Bununla birlikte; benim cildimde kapalı komedon, pütürler, milialar ve sivilcelere sebep olmuyor; zaten Solante ürünlerinin hiç birinde bu sorunları yaşamıyorum.
Ana UVB filtresi OMC (ethylhexyl methoxycinnamate) olan Solante Gold; UVA filtresi olarak INCI (diethylamino hydroxbenzoyl hexyl benzoate) içeriyor. Her iki filtre de kanserojen değil. Papatya çiçeği ve nane yaprağı içeren bu güneş kremi; içerik listesinin ortalarından itibaren bir çeşit silikon, petrolatum ve koruyucu olarak bht içeriyor. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Paraben ve etil alkol içermiyor

Solante Gold

Sarı-beyaz renkli, klasik yumuşak bir tüpte satılan Solante Gold güneş koruyucu, sıkı kapanan kapağı ve sızma yapmayan ambalajıyla da valizde taşımaya oldukça uygun... 150 ml ürün içeren bu krem parfüm içermediği için neredeyse kokusuz... Parfümsüz olması benim için gerçekten büyük tercih sebebi çünkü; mis gibi çiçek kokan güneş kremleri ne kadar hoşumuza gitse de, plajda arı, sinek ve bilimum böcek çeşitlerine çekici gelmemize sebep olabiliyorlar. Solante Gold ile bu konuda da gayet konforlu hissediyorum.

Solante Gold

Özellikle deniz tatilleri için çok iyi bir alternatif olduğunu düşündüğüm ve şehir hayatında da sorunsuz kullandığım Solante Gold güneş koruyucuyu ve diğer Solante çeşitlerini eczanelerden ve dermokozmetik satan online satış sitelerinden edinebilirsiniz. 


Sevgilerimle... 

8 yorum:

  1. galiba kullanmıştım bunu Blanacım ama makyaj altına sanırım ağır geldi bana plajda kullanıp bitirmiştim :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim plaj kullanımına uygun zaten, yapısı kalın... Ben bitene kadar makyaj altı da kullanıyorum ama o şekilde ağır gelmiş olması normal zaten. Öpüyorum <3

      Sil
  2. Güle güle kullan Blanam, gerçekten içerik ve performans çok güzelmiş, gelecek yaz tatiline ben de alacağım mutlaka, bu sene Deniz tatili yapmış olmasam da büyüm gün Güneş altında geçirdiğim bir tatil yaptım ve Güneş kremleri, uv filtreli şemsiyeye rağmen göğüs kısmım yandı. Daha güçlü bir kreme ihtiyacım varmış. Hatta Barbaros'a da alacağım zira o da güneşe alerjik bir çocuk ve iyi içerikli suya dayanıklı bir Güneş kremi almak şart.
    Hayatımın ürünü şahane deyip kesip atabilecek yembelliği yapmamana,
    Harika açıklamalarınla oldukça aydınlatıcı yazına teşekkür ederim.
    Kocaman öpüyorum!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynuşum. Tüm gün, öğlen 12'de güneşin altında gayet başarılı korudu beni Solante'nin bu çeşidi. Bu sene deniz tatili yapmaya çalışıp ben de yapamadım ama seneye acısını çıkaracağız inşallah :) Bizim gibi hassas ve alerjik ciltlere, o kadar güneşte cidden kalın bir fiziksel koruma şart; bu sene buna iyice emin oldum. Seneye için aklınızda olsun.
      Daha hayatımın ürününü bulamadım ya, her gün daha iyisi çıkarken o nasıl olacak acaba, bilemiyorum ama bulan da çok biliyorsun :D
      Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
      Kocaman öpüyorum <3 <3

      Sil
  3. Doktorun önerdiği güneş kremi. :) Bana Pigmenta önermişti ama almamıştım emin olamadım olumsuz görüşleri görünce. Ama bu da yağlı ciltler içinmiş. Bunu deneyebilirim sanırım. :)
    Açık ve net şekilde ürün hakkında bilgi verdiğin için teşekkür ederim.. :*
    Şahane yazıı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pigmentayı hiç kullanmadım ama bu zamana kadar kullandığım tüm Solante çeşitlerinden çok memnun kaldım. Bana da seneler evvel doktorum yazmıştı, o zamanlar reçeteli de satılıyordu. Keşke, alıp kullansaydın pigmentayı; piyasada (en azından bizim ülkemizde) bulunabilecek en iyi güneş koruma içeriklerine sahip marka Solante. Gold ve İrrita çeşitleri de yağsız, aklında olsun.
      Okuduğun ve güzel yorumun için ben teşekkür ederim :)
      Çok sevgiler...

      Sil
  4. Aaah ah, yaz tatiline gidememiş biri olarak elimdeki birçok güneş ürününü tekrar dolaba bir sonraki yaz için kaldırmak zor oldu bana :(
    Neyse, gelecek yaza deyip avutayım kendimi :(

    YanıtlaSil
  5. Tek kullandığım güneş kremidir. Akneli cildim olduğu için solante tintenti kullanmıştım.Hem fondoten etkili hemde akne önleyici.

    YanıtlaSil