Argan Oil Hydrating Hair Mask

Aralık 25, 2017 11 Comments A+ a-

Merhaba...

Yaz başından bu yana kullandığım ve artık bitirmek üzere olduğum Argan Oil Hydrating Hair Mask, nemlendirici saç maskesinden bahsetmemin zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu maskeyi hem yaz hem sonbahar hem kış başlangıcında kullanabildim ve üç mevsim boyunca etkilerini gözlemleyebildim. Sanırım bu yüzden de, hakkında düşüncelerim konusunda kafam biraz karışık...

Argan oil maske

Argan Oil Hydrating Hair Mask, argan yağı saç maskesi protein ve keratinler içeriyor ve Fas argan ağacından elde edilen argan yağı ihtiva ediyor. Kuru ve yıpranmış saçları beslemeyi, canlandırmayı vaadediyor. Tüm saç tipleri için uygun olan bu maske, saça parlaklık kazandırmayı ve saç dokusunu yenilemeyi hedefliyor. 

Argan oil maske

Şampuanlanmış temiz saça uygulanıp 7-10 dakika arasında bekledikten sonra durulanması önerilen Argan Oil saç maskesini ben aynen bu şekilde kullandım. Her kullanmamda saçımda en az 7 dakika bekletmeye özen gösterdim. Beyaz renkli, hafif jolemsi yoğun bir yapısı olan Argan Oil Hydrating Hair Mask'ın oldukça güzel ama klasik diyebileceğim bir kokusu var. Alışık olduğumuz saç maskeleri gibi kokuyor. Saçıma kolay yayılıyor ve kolay durulanıyor. 

Argan oil maske

Argan Oil Hydrating Hair Maskyaz boyu haftada bir kez, yoğun saç bakımı yaptığım günlerde kullandım. Tüm yaz boyu, elimde olan ve hiç sevmediğim bir saç kremini bitirmeye çalıştığımdan bu maskeyi haftalık saç bakımımın bir parçası olarak ayırmıştım. Yazın bu şekilde kullanırken de çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Saçlarım yumuşacık ve parlak oluyordu, saçlarımdaki elektriklenmeyi de toparlıyordu. Saçlarım çok kolay taranıyor ve sağlıklı görünüyordu. Fakat, bu maskeyi hep yağ bakımlarımdan sonra yaptığımı ve o dönem saçlarıma hiç etki etmeyen bir saç kremiyle kullandığımı özellikle belirtmeliyim. Bu maskenin bana o dönem çok iyi geldiğini düşünmemin sebebi hem yağ bakımlarım hem de kullandığım saç kreminin beni çok mutsuz etmesi de olabilir. 

Argan oil maske

Sonbahar itibariyle elimdeki saç kremi bitti ve ben de Argan Oil Hydrating Hair Maskgünlük saç bakım rutinime alabildim. Sonbahar ayları boyunca da saçımı her yıkadığımda kullanmaya başladım. Yaz boyu çok memnun olduğumdan, günlük kullanımda bu maskenin çok daha iyi etki edeceğini düşündüm fakat, düşündüğüm gibi olmadı. Argan Oil maske, günlük kullanımda saçlarımı istediğim kadar yumuşatmadı, zaten çok kuru olan saçlarım sert kaldığı için tararken koparak dökülmeye başladılar. Dolayısıyla saçlarıma öncesinde bir yağ uygulamadığımda, maske bana pek etki etmedi. Havalar soğudukça ve saçlarım da hem mevsimsel hem de strese bağlı zayıfladıkça maskenin etkisini de göremez oldum. 

Argan oil maske

Argan Oil Hydrating Hair Mask'ın benimkiler gibi çok kuru saçlar için değil, daha çok normal saçlar için uygun olduğunu düşünüyorum. Etkisiz bir ürün değil fakat, kuru saçlar için de bence yeterli nem vermiyor ya da yanına mutlaka başka bir nemlendirici ürün koymak gerekiyor. Dolayısıyla çok kuru saçlarınız yoksa, bu maskeyi tek başına da sevebilirsiniz. Fakat hiç bir saç maskesinin saç dokusunu yenileyeceğine ve saçları yeniden yapılandıracağına inanmıyorum. Saçlar bir kez yıpranıp kırıldığında kestirmekten başka çözümümüz yok malesef.

Argan oil maske

200ml, plastik bir kavanozda satılan Argan Oil Hydrating Hair Mask, açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrüne sahip... Muhteşem(!) ambalajlamasından ötürü içeriğini okumak için etiketi kazımak zorunda kaldığım Argan Oil maske, içeriğinin 9. sırasında argan yağı içeriyor. Ürünlerin en aktif maddelerinin içerik listesinin ilk beş sırasında olduğunu hatırlatmak isterim. Silikon ve parfüm ise, argan yağından önce yer alıyor. Keratin ve panthenol (B5 vitamini) ün de içerik listesinin sonlarında olduğu bu maske paraben, bht, etil alkol içermiyor. Bu arada, garip şekilde kazıyarak ulaştığım içerikle ürünün Türkçe etiketindeki içerik listesinin sıralaması farklı; ben orjinal olanı esas aldım.

Argan oil maske

Argan Oil Hydrating Hair Mask ve Argan Oil ürünlerini Gratislerde oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

11 yorum:

  1. Argan yagli maskeleri bende cok severim canim , ama aklimda bulunsun bu maskeyi gorursem bende saclarim kuru oldugu icin tercih etmem ;) teşekkürler yorumlatın için 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı okuduğunuz için ben teşekkür ederim❤️ Çok sevgiler💐

      Sil
  2. Argan maskesi deyip içerikte ayıp olmasın diye bir damla konuyor olması insanı hayret ettiriyor gerçekten. Silikona rağmen tek başına placebo etkisi yaratamaması da tam bir başarısızlık örneği. Toni&guy onu başarıyordu bende en azından 😂😂
    İçerik sırasının da değiştiğini duyduktan sonra zerre merak ettirmedi beni bu marka.
    Loreal botanicals aspir saç maskesine devam edicem sanırım; saçlarıma silikonun verdiği o kaygan İpek hissiyatı vermiyor ama içeriği en düzgün ürünlerden market saç ürünleri arasında.
    Sen de dene bir istersen Blanam.
    Öperim!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum çoğu marka içerikte neredeyse hiç kullanmadıkları maddeleri sırf satış politikası yüzünden ürün adına ekliyor. Kimse de içerik okumadığından amaçlarına ulaşıyorlar zaten. Benim anlamadığım orjinal içerikle Türkçe içeriğin neden aynı olmadığı, insanın güveni kırılıyor.
      Şu ara deli gibi sevdiğim Garnier fructis kullanıyorum ama bittiğinde kardeşim yenisini getirene kadar Botanicals deneyebilirim☺️
      Kocaman öpüyorum💐❤️

      Sil
  3. Saçlarım yağlı o sebeple bu tarz maskelerden uzak duruyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunda argan yağı yok zaten, yazmıştım da halbuki... Sevgiler...

      Sil
  4. bir şeyin içerisinde argan yağı varsa bana genelde ağır geliyor..:-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım gibi içerisinde argan yağı var diyemeyiz İrem’cim. Sevgiler💐

      Sil
  5. Ausem kalemine sağlık, demek ki etkisi tek bende böyle olmamış. Zaten içeriğinde de argan yağı neredeyse yok! Belki yazın saçlarımız daha iyiyken bizi yanılttı bilmiyorum.
    Ben de kocaman öpüyorum💐

    YanıtlaSil