Catrice Bouncy Blush

Ağustos 04, 2016 24 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün Catrice markasının yeni çıkan Zensibility koleksiyonuna ait Bouncy isimli allıktan bahsedeceğim. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Catrice ürünlerini yeni yeni denediğim bir marka... Yeni çıkan Zensibility koleksiyonundan, ayrıntılı yorumlarımı burada bulabileceğiniz iki oje ve bir allık satın aldım. Bouncy Blush sanırım, The Balm paletlerinin içindeki allıkları saymazsak, benim uygun fiyatlı ilk allığım... Zensibility koleksiyonunu incelerken, bu allığın testerı yoktu ancak, rengi bana o an çok kullanışlı göründüğü için denemek için satın aldım.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bouncy Blush krem/köpük yapıda bir allık...  Bence ne tam bir krem allık formunda, ne de köpük formda... Oldukça yumuşak ve hamurumsu diyebileceğim bir yapısı var. Öyle ki, fırçamı sürdüğüm anda, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz o sevimli görüntüsü kayboldu. Bir hafta içinde, bu görüntü yerini, deyim yerindeyse yamuk yumuk, mıncıklanmış bir oyun hamuru görüntüsüne bıraktı. Gerçekten de, bulunduğu ambalajın içerisinde yer değiştirmeye çalışan, oldukça garip bir allıkla karşılaştım. Allığı denediğimin ikinci haftasının başında da dibini gördüm ki, bu konuda bir rekor kırmış olabilirim.

Catrice Bouncy Blush'ın bence gerçekten tarif etmesi zor bir rengi var. Bakıldığında kiremit rengi gibi gözükse de, bu allık benim tenimde pembemsi duruyor. İçinde somonluk-pembelik de barındıran bir allık... İlk başta, bronzer gibi kullanabilir miyim diye düşünsem de, uygulayınca bu allığın benim için asla bir bronzer olamayacağını anladım. İçinde pembelik barındıran bu allık, ancak çok hafif, belli belirsiz bir ten makyajı istediğimde kullanabileceğim bir ürün...

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bouncy Blush, o kadar pigmentsiz ki, ben fırçamı bolca ürünün üzerinde gezdirsem de, gerçekten de neredeyse hiçbir şey sürmemişim gibi bir sonuç alıyorum. Ürünü fırçaya her seferde bolca alıp iki kat uyguladığımda ancak yanaklarımda varlığı anlaşılıyor. Ürünü yumuşak yapılı fırçalarla yüze transfer etmekse neredeyse mümkün değil, mümkün olduğunca sık kıllı fırçalarla daha kolay uygulama yapıyorum. En belirgin sonucu da, garip bir şekilde Real Techniques stippling brush ile aldım ancak, bu fırçayla da homojen görüntü elde etmek için bayaca uğraşmak zorunda kaldım.

Bouncy Blush, allık olarak beni pek hoşnut etmeyince, far olarak kullanmayı denedim. Belli belirsiz rengi, göz kapağımın katlanma bölgesine gölge vermek için kullanmak iyi bir sonuç verir, diye düşündüm. Ancak, bu şekilde denediğimde de felaket bir sonuç aldım. Bu allık tek başına aşırı pigmentsizken, far bazıyla kullanıldığında hiç sevmediğim pembemsi-turuncumsu bir renge bürünüyor. Göz kapağımda aldığı o neonumsu görüntüden hiç hoşlanmadığım için bu şekilde kullanmaktan da vazgeçtim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Catrice Bouncy Blush, 5gr ve plastik şeffaf kapaklı bir ambalajı var. Kapağı sıkıca kapanıyor ancak, düşerse kırılabilir. Şekerli, plastiğimsi bir kokusu var. Bana, küçükken oynadığım plastik ve yumuşak, hani sıkınca ses çıkaran oyuncaklarımı hatırlatıyor. 

Ürünün 5 gr olduğuna da bakmayın, ben ilk haftada dibini gördüm. İkinci haftanın sonundaki halini de fotoğrafta görebilirsiniz. Çok uzun ömürlü ve kullanışlı bir ürün değil... Hayatımda ilk kez bu yapıda bir ürünle karşılaştığımı söylemeliyim.

Catrice Zensibility serisinin bu allığı, ne renk, ne yapı, ne de uygulama kolaylığı açısından beni hiç memnun etmedi. Neyse ki, uzun ömürlü bir ürün değilmiş. Catrice Bouncy Blush'ı Rossmann mağazalarında bulabilirsiniz. Ben 15 TL'ye satın almıştım.

Sevgilerimle...

24 yorum:

  1. Çok ilginç, bu kadar kısa sürede dibini bu kadar açmak...
    Almayı düşünüyordum, hemen vazgeçiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez bu yapıda bir allıkla karşılaştım. Tamamen felaket... :-/

      Sil
  2. Yazıyı okurken hem böyle kötü bir deneyim edindiğiniz için üzüldüm hem de üründen nefret ettim desem yeridir..

    Bence belki bir kere de ruj olarak deneyebilirsin canım.. Tabi kokusundan rahatsız olmazsan.. Plastik gibi demişsin o yüzden söyledim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruj olarak da kullanmak mümkün değil, parça parça oluyor, tutunmuyor malesef. Çok garip bir yapısı var. Ço teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  3. Sonunda Bouncy Blush'ları en güzel tarif eden kelimeyi buldum sayende! Tam olarak oyun hamuru gibi! Renk olarak çok beğenmiştim, bazsız haliyle duruşu da oldukça güzel çok fazla kat uygulaman gerekmiş olsa da. Acaba no makeup makeup veya kırmızı ruj allığı olamaz mı dersin Blanacığım?

    Komik olacak ama ben çabuk bitmesini beğendim, çünkü hiç ürün bitiremiyorum hele ki allık, ruj vs hiç! Sırf hit the pan yapmak için bile alabilirim, kokusuna rağmen. :D Bu zensibility serisini merak ettim ama yakınımda 1 tane bile rossmann yok, biraz daha zincirlerini genişletseler keşke! Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim, haklısın no makeup makeup makyajlarda ve kırmızı rujla kullanılabilir bu allık, çok pigmentsiz çünkü, o belli belirsiz sonuç kolayca alınır.
      Allık bitirmek için, oyuncak olarak falan alınabilir, evet :D Rossmann aslında bana da yakın değil ancak, ayda bir Üsküdar'a gidiyorum, o zaman uğramadan çıkmıyorum. Yaygınlaşsalar gerçekten harika olur bence de:) Öpüyorum!

      Sil
  4. Kötü bir deneyim olmus cok sasirdim, ben de bronzer olabilir mi acaba diye düsünmüstüm fakat pembe durmasi da tuhaf. Bu koleksiyondan hic ürün almadim, ojelerde gözüm kalmisti fakat iyiki almamis miyim acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pemebleşince ben de şaşırdım Zey! Ojelerinin yapısı güzel, ama tek özellikleri şişeleri... O da ne kadar kullanışlı, tartışılır.

      Sil
  5. hala var mağazalarda testerı görüp deneyip de senin gibi düşünmeseydim direk alırdım ama tester feci görünüyordu elleyince hakikaten oyun hamuru gibi yamuk yumuk oluyor ve çok da pigmentsiz senin yorumunu da okuyunca iyi ki almamışım dedim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi ki almamışsınız İrem Hanımcım, ben de testerını görseydim mümkün değil, almazdım.

      Sil
  6. Her açıdan eksi puan almış, çok teşekkürler paylaşım için aklımda bulunsun :))

    YanıtlaSil
  7. Cidden rekor olabilir 2 haftada dibi görülen allık :/ Rengi çok güzelmiş ama yapısı dibi görülmüş resimde özellikle çok itici resmen :/Ellerine sağlık canım arkadaşım benim <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, keşke testerını görseydim, elimi sürmezdim. Rengi beş kat uygularsan güzel, yoksa o kadar pigmentsiz ki, anlatamam. Gerçekten bu yamulmuş halini insan kullanmak istemiyor. :-/ Öpüyorum canım arkadaşım <3 <3 <3

      Sil
  8. Çok kötü bir deneyim olmuş, paylaştığın için teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  9. Elenenler listesine girdi bile. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir felaket bu allık, Nilgün Hanımcım. Öpüyorum <3 <3

      Sil
  10. amanın. o nasıl bir ürün öyle, iki haftada bitmesi bir yana, kötü bir deneyim olmuş senin için de ruj'um.
    görünümüyle tezat bir tonu da varmış yalnız, hafif pembemsi bir havasıyla. oysa ki hiç pembe bir ton barındıracağını düşleyemezdim. anneminde aldığı ürünlerde bazen bu tarz hadiseler olurdu, bir defasında aldığı göz kalemi hoşuna gitmemişti de, çizimlerimde gölgelendirme yapmak için kullanmıştım. :D tabii normal kaleme oranla göz kaleminin daha yumuşak bir dokusu olduğunu unutmamla, ortaya 'inanılmaaaazz' diyemeyip 'bu ne ya' diyebileceğim bir çalışma ortaya çıkmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, ben ilk kez karşılaştım böyle bir şeyle. Feci yani, bu boya da olmaz :) Ancak elde mıncıklayıp oyun oynanır :) Ben de hoşlanmadığım boyalarımı eşime veriyorum, o da resim yapıyor :)) Ancak, sanırım senin gibi, bu durumdan memnun değil :))

      Sil
  11. Kullanışlı olmaması vb. sebeplerden ötürü pek tercih edilebilecek bir ürün gibi durmuyor :(

    YanıtlaSil
  12. Blana'm ben baya geç gördüm tabi son yazılarını :( Ay bu allıkkk direk görünce güldüm yine yeniden 😂 Hamurumsu değil artık o hamur bence :)

    YanıtlaSil
  13. Allığa dokunduğum an hayallerimin yıkıldığı andır.Rengini fena bulmasamda yapısına hiç bayılmadım o yüzden taslaklarda bekleyip duruyor yazısı...

    YanıtlaSil
  14. Ne değişik yapısı varmış öyle Blana, sen yine iyi sabretmişsin bu kadar :)

    YanıtlaSil