İlkbahar-Yaz Mevsimlerinde Günlük Makyajımda Kullandığım Ürünler (2016)

Ağustos 26, 2016 26 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün, bu aralar günlük makyajımda kullandığım ürünlerden kısaca bahsedeceğim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Uzun süredir, dönemsel olarak kullanmak üzere, her gruptan belli ürünler belirliyor ve günlük makyajımı bu ürünlerle yapıyorum. Böylece hem sabahları işim çok kolaylaşıyor hem de elimdeki ürünleri etkin şekilde kullanabiliyorum. Her sabah 6'da kalktığım için, her güne farklı malzeme seçmek gibi bir lüksüm yok, ayrıca böyle bir enerjim de yok. Her gün aynı makyajı yapmayı da sevmediğim için, her gruptan bir kaç malzeme seçiyorum. Zamanla, hem bu rutinim değiştiğinden hem de elimdeki ürünler bittiğinden kullandıklarım da değişiyor. Ben de, kendim için bir arşiv oluşturabilmek adına, ayrıca sizlere de belki bir fikir verebilirim diye düşünüp, makyaj çekmecemde kullandığım ürünleri, değiştikçe burada yazmaya karar verdim.


http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ayrıntılı göz makyajı yapmayı seviyorum. Bu yüzden farlar, makyajımın neredeyse en önemli kısmını oluşturuyor. Bu aralar, The Balm Balm Jovi paleti kullanıyorum. Bu paleti günlük kullanıma alıp bitirmeye karar verdim ancak, renkleri itibariyle beni biraz zorluyor. Çok sevdiğim Loreal smoky rose paletim de, pembeli mürdümlü makyajlarım için çekmecemde duruyor. Bu paletin inceleme yazısını burada yazmıştım. Catherine Arley'in far paletini ise, blog yazısı yazabilmek için deniyorum. Uyanamadığım ya da canımın hiçbir şey yapmak istemediği sabahlar için de, Maybelline on and on bronze krem farım ve Wet'n Wild Nutty farım hep elimin altındadır.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Yüz şekillendirmek için kullandığım ürünlerden Maybelline Contour Stick'i (yazısı burada) bitirmek için kullanıyorum. Catrice Zensibility serisinin bu allığı da blog yazısını yazacağım için deneme aşamasında (yazdım, burada)... Yakında yazısını yayınlayacağım Rimmel London'un yüz şekillendirme paleti bu yaz bana çok pratik ve kullanışlı geldi, fark ettiyseniz bronzerında kocaman bir çukur açtım bile. Nars orgasm allığımdan vazgeçemiyorum, her gün kullandığım tek allığım desem, hiç abartmış olmam. Mac'in Vibe Tribe koleksiyonunun bu glamtones aydınlatıcısını gerçekten çok sevdim, sanırım bu sene satın aldığım en iyi ürünlerden biriydi.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Kaşlarım için, satın aldığımdan bu yana Flormar'ın kaş farını kullanıyorum (yazısı burada). Yine, yazısını yeni yayınladığım (burada) Bobbi Brown correctorım vazgeçemediğim ürünlerimden... Maskara olarak, Catherine Arley'i çok merak ettiğim için açtım, merak etmeseydim keşke,ilk kez bir maskara bende bu kadar akıyor, yazısı gelecek. Maybelline Rocket maskaradansa genel olarak memnunum. Essence'in maskara bazını çok seviyorum ancak, bitmek üzere ve hiç bir yerde bulamıyorum (okumak isterseniz, yazısı burada). Eyeliner çok kullandığım bir makyaj malzemesi değildir ancak, değişiklik istediğim zamanlarda Alix Avien gerçekten beni hiç zorlamayan bir ürün, eyeliner çekmekte zorlanıyorsanız mutlaka bakmalısınız, ben bile bu kalemle eyeliner çekmeyi başarabiliyorum. Far bazı olarak Mac (yazısı burada), nude göz kalemi olarak da Flormar kullanıyorum. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Benim cildim kuru, fotoğrafta bu kadar pudra olmasına bakmayın. Pudralar en az kullandığım makyaj malzemeleri... Yazısını burada bulabileceğiniz Flormar M08 farı çok amaçlı kullanıyorum. Mac pudramı ise, hafifçe makyajımı sabitlemek için kullanırken, 17 gr'lık Catherine Arley pudrayla ürün bitirme rekortmeni olma hevesindeyim. Vazgeçilmezim olan dudak parlatıcılarımı, biri bitmeden diğerini açmayarak kullanıyorum, böylece kullanım ömürleri bitmeden ürünü bitirebiliyorum. Bu yaz mat ruj hevesimi Golden Rose velvet matte rujlar gideriyor (yazısı burada). 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ten makyajımı mümkün olan en hafif şekilde tutuyorum. Lancome UV Expert makyaj bazı bu yaz en sevdiklerimden oldu (yazısı burada). Minik yeşil kavonozdaki ürün aslında, burada bahsettiğim Mac renkli nemlendiricim... Tüpten artık ürün çıkmayınca kesip, içinde kalanı bu kavonoza boşalttım. Şu an kullandığım ten ürünü bu ama yakında bitecek ve ben Revlon ve Pure Beauty arasında bir seçim yapacağım. 


Bloğumda yazısı olmayan ürünleri, ayrıntılı olarak yavaş yavaş yazmaya çalışacağım, bir kısmını zaten hazırladım. Öyle zannediyorum ki, havalar iyice soğuyana kadar bu ekiple devam ederim. Fotoğraflar burada duracağı için de, vardiya değişiminde hangi ürünü ne kadar kullanabildiğimi ölçme şansım olacak. 

Umarım, siz de sıkılmadan okumuşsunuzdur. 
Sevgilerimle...


26 yorum:

  1. Balm jovi paletim yok ama merak ettiklerimden, pure beauty bb ne zaman kullansam sivilce yapiyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balm Jovi'yi ilk aldığımda çok sevmiştim Zey, sonraları elim gitmedi, renkleri beni zorluyor açıkçası. Benim cildim kuru, inşallah Pure Beauty sorun çıkarmaz🙈

      Sil
  2. Ben bu toplu yazıları çok seviyorum. MAC'in Vibe Tribe koleksiyonu sanırım çıkardığı en iyi koleksiyonlardandı. Ben de aldığım aydınlatıcıyı severek kullandım. Catherine Arley Rimel cidden çok akıyor ya, beni de üzdü :( Ben farları değil ama ten ürünlerimi bir çantaya koydum, arabada makyaj yaptığım için elimin altında duruyorlar ve uzun zaman değiştirmeden kullandığım için de verimli şekilde bitirebiliyorum bir kısmını. Bir ara "Makyaj Çantamda Ne Var" diye yazı yazıyordum ama sonra böyle kalabalık foto çekmeye üşenince kaldı :))) Güle güle kullan Blana'cım, öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yazıları okumayı ben de çok seviyorum Başak'cım, senin yazıların da ayrı güzeldi, yazmaya devam et bence 😍😍😍 Vibe Tribe koleksiyonunu nerdeyse komple aldım ben, depresyon zamanıma gelmişti🙈🙈 Belki yazarım bloğa, Mac aynı ürünleri ara ara farklı koleksiyonlarda çıkarıyor çünkü😊 Bende maskara akmaz hiç, ilk kez Catherine Arley'de bunu yaşıyorum😔 Çok teşekkür ederim Başak'cım, öpüyorum❤️❤️

      Sil
  3. Ah maybelline rocket bir heves aldım her kullandığımda beni adeta pandaya çevirmeyi başardı kullanamıyorum :( Mükemmel bir yazı olmuş emeğinize sağlık, flormar kaş farına bir göz atacağım :) Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maybelline rocket bende akmıyor ama ben hep maskara bazı kullanıyorum, ondan mı acaba🤔 Altına başka bir maskara sürüp öyle deneseniz ne olur, merak ettim şu an🤔 Flormar kaş farından ben çok memnunum, tek sıkıntısı dibini gördükten bir süre sonra far parçalandı kendi kendine😱 Yine de hergün kullandım ve bir yılı aşkın yetti bana😊 Sevgilerimle...❤️❤️

      Sil
  4. Rimmel'ın London'un kontürleme paletini çok merak ediyorum yaz sonu ilk işim bir tane almak olacak.Kullandığınız ürünler çok güzelmiş.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rimmel'in paletini ilk aldığımda sevmemiştim ama sonradan o kadar pratik geldi ki, elimden düşüremedim😃 Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  5. Bu yazını çok beğendim bitanem <3 Bi sürü kozmetik ürünü bir arada gördüğüm için de olabilir :)
    Balm Jovi paletindeki farlar ile makyaj yaparken ben de zorlanıyorum, özellikle günlük gündüz makyajında mutlaka başka bir far paletimden renk ekliyorum..
    Golden Rose Mat rujları çok güzel.. Ben Wet n Wild mat rujlardan yanayım.. Fiyatı çok uygun olduğu için :)))

    Son olarak, Pure Beauty BB Krem benim favorim, 2 tüp bitirmiştim.. Elimdeki bitince yeniden alacağım mutlaka <3

    Sevgiler balım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım bir sürü kozmetik görünce valla benim de çok hoşuma gidiyor😃 Balm Jovi günlük makyajda zorluyor beni de, nasıl bitecek bilmiyorum😌 Wet'n Wild rujlar çok güzel de, ah o ambalajları, çantaya atamıyorum😔 Pure Beauty hakkında söylediklerine çok sevindim, umarım ben de severim😊😊 Sevgiler canım❤️❤️

      Sil
  6. Bu yazı serisini çok sevdim. Ürünleri böyle kullanmak çok mantıklı. Ben de haftalık ürünler belirleyip kullanıyorum :) Çünkü canım çok sıkılıyor aynı ürünleri kullanmaktan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊😊 Ben üç ay falan böyle devam ediyorum, sonra çok sıkıldığım bir iki parçayı değiştiriyorum hep😊

      Sil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş Blanacığım, ellerine sağlık! Benim de makyaj masamda udak bir kutu var, günlük olarak kullanabileceğim tüm ürünleri orada saklıyorum çok da pratik oluyo çekmecede aramakla uğraşmak yerine. Bir de bitmesi gerekenler kutum var ama elim ona hiç gitmiyor hahaha :)
    Loreal far paleti çok güzelmiş gerçekten; böyle kompakt taşınabilir far paletlerini beğenip sonra gidip en büyük boylara aşık olup onları alıyorum; sonra taşı yanında taşıyabilirsen!
    Bb krem olarak bu aralar aklımda Missha var, 13 numarası oldukça açıkmış ve tenime koyu durmaz ümidi taşıyorum. Şu aralar bir Burberry fondöten merakım var, eğer en açık tonu da koyu gelirse sanırım Missha'yı kapacağım!
    Öpüyorum!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep'cim benim bir buçuk senedir yöntemim bu ve inanılmaz ürün bitirdim bu şekilde😊 Sen bitmesi gerekenlerle kullandıklarını karıştır bence, psikolojik baskı olmaz belki😂😂
      Zeynep, benim de aklımda bb olarak Missha ve Dior hydralife var. Benden açık tenli değilsin muhtemelen, 13 numara olacaktır. Missha'nın sitesinden tester alabiliyorsun, ben geçen sene öyle yaptım. Bir 21 bir de 13 numara tester aldım ve 13 bana tam oldu😊 Öyle yapabilirsin sen de😊😊 Ben bu sene elimdekileri bitirmeye odaklanacağım umarım, yani öyle karar verdim, bakalım😃
      Öpüyorum kocaman❤️❤️

      Sil
  8. Benim de durumum aynı erken kalktığım için haftalık makyaj sepeti yapıyorum kendime direk onları kullanıyorum hem de deneyeceklerimi denemiş oluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Hanımcım sabahın 6sında hiç ürün seçilmiyor yani, en iyisi bizim yöntemimiz😊😊

      Sil
  9. Ben 2 aydır yüzüme sadece krem sürüyorum göz kremini bile bırakıyorum yaz aylarında sadece gece özel bir yere gideceksek kalem ve ruj özledim makyaj yapmayı gayet güzel bir yazı olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin tatil de uzundu, ne güzel❤️❤️Ben klimalı ortamda çalıştığımdan ve bu solgun yüzle işe gidemediğimden yaz-kış devam ediyorum. Özlerim ben de makyajı, haklısınız😊😊 Çok teşekkürler❤️❤️

      Sil
  10. Yazıda kendimi gördüm resmen :) O BalmJovi palet nasıl bitecek acaba?? Maskara bazını karaborsa olunca ilk gördüğüm yerde yedeklemiştim. Ama flormarın var canım aynı etki bulabilirsen onu al :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten o Balm Jovi nasıl bitecek ben de bilmiyorum🙈 Maskara bazının üretimini durdurmuşlar diye bir şey duydum. İlaç gibi geldi torumun vallahi, Flormar'a bakayım ben ilk fırsatta❤️❤️ Çok teşekkürler❤️

      Sil
  11. canım çok güzel ürünler, aralarında benim de severek kullandıklarım var :) güle güle dibiini gör hepsinin <3

    YanıtlaSil
  12. Mac allığın güzelliği nedir öyle <3 gayet hafif günlük seçimler olmuş canım benim, şu sıcaklarda heleki bu yıl acayip sıcak makyaj yapmak zulüm resmen birde egede yaşayınca makyajı doya doya yapmak için sonbaharı iple çekiyor insan :) kii Allah'ın zoruna gitmesinde yaz hiç olmasa razıyım diyorum :(( sürekli havası sonbahar ve kış olan memlekette yaşamam lazım benim kesinlikle :))Ellerine emeklerine sağlık canım arkadaşım benim <3 <3 :**

    YanıtlaSil
  13. Bütün ürünler çok güzel, güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
  14. Blana'mmm sabah 6'da kalksam makyaj yapmaya çok üşenirim yalan yok :D Senin şu rujları gördükçe benim yiyesim geliyor ya :))

    YanıtlaSil
  15. Harika bir yazı olmuş.Okurken kendi favorilerime eklemeyi unuttuğum bir iki ürün daha gördüm.Nars Orgasm ve Maybelline Color Tattoo Bronze far tüm zamanların favorisi benim için.Mac Vibe Tribe koleksiyonundan yapmadığım alışveriş içinde pişmanlık duyuyorum hala...

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel ürünler. Benim de baya geniş bir makyaj yelpazem var. Süslü kadınız işte.

    YanıtlaSil