Lancome UV Expert Makyaj Bazı

Ağustos 12, 2016 34 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün Lancome UV Expert yüksek güneş korumalı makyaj bazından bahsedeceğim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/


Yaz-kış güneş koruması kullanıyorum. Güneşten korunmanın ne kadar önemli olduğunu ve güneş koruyucularla ilgili temel bilgileri burada ve burada anlatmıştım.

Kışın, UV korumalı renkli nemlendiriciler ve bb kremler yeterli olurken; yaz geldiğinde ek korumalara ihtiyaç duyuyorum. Yazın da her gün makyaj yaptığım için, yüzümde kimyasal güneş korumalarını tercih ediyorum. Kimyasal korumalar beyaz tabaka oluşturmazlar, şehir hayatında kullanmak için yüzümde bu korumaları tercih ediyorum. Vücudumdaysa tercihim fiziksel korumalardan yana...

Makyaj yaptığım için, yüzümde kullanacağım güneş koruyucunun mümkün olduğu kadar ince yapılı olmasını istiyorum. Bu sene, tercihimi Lancome'dan yana kullandım.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Lancome UV Expert güzellik bazı, SPF50 ve PA++++ güneş korumasına sahip... Hem kısa hem uzun dalga boyundaki UVA ışınlarına karşı koruma sağlarken, uzun süreli UVB koruması da sağlıyor. 

Ürünün, ana UVA koruyucu içeriği butyl methoxybenzoylmethoxe aslında bizim avobenzone olarak bildiğimiz kimyasal koruyucu... Bu koruyucunun yanında hem UVA hem UVB koruması sağlayan titanium dioxide, UVB koruması için kimyasal bir koruyucu olan ethylhexyl triazone içeriyor. Güneş koruyucu içeriklerin arasında, hem UVB hem de belli dalga boyundaki UVA radyasyonuna karşı koruma sağlayan drometrizole trisloxane eklenmiş. Güneş korumanın süresini ve etkinliğini arttırmak için octorylene kullanılmış olsa da, sanıyorum yağlı ciltlere de uygun hale getirmek için disopropyl sebocate ile dengelenmesini amaçlamışlar. Disopropyl sebocate, ürünlerdeki yağı absorbe edip mat görüntü elde etmeye yardımcı olan bir maddedir. Bu bazın yağlı ciltlerde nasıl sonuç vereceğini bilemiyorum ancak, bugüne kadar kullandığım en hafif yapılı ve en az parlama yapan koruyuculardan, diyebilirim. Benim cildim oldukça kuru...

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Lancome UV Expert makyaj bazını, nemlendiricimin üzerine uyguluyorum. Tüm yüzüme eşit şekilde dağıtmaya dikkat ediyorum, ürün benim cildimde çok hızlı emiliyor. Üzerine de renkli nemlendiricimi uyguluyorum. Sıcak havalarda, ten ürünlerinin cildimde tutuculuğunu arttırıyor. Ürün makyajın daha kolay uygulanır hale gelmesine yardımcı olacağını vaadediyor, ancak ben bu etkisini gözlemlemedim. Tek başına uyguladığımda da, cildime sağlıklı bir ışıltı veriyor. Mat bir yapısı yok ancak tamamen ıslak bitişli bir baz da değil. Bildiğimiz, güneş korumalarındaki o parlama durumu, bu bazda çok az... 

Benim için en önemli konuda yani güneş korumada oldukça başarılı... Bayram tatili boyunca yüzümde sadece bu ürünü kullandım. Hiç bir kızarıklık, güneş hasarı ile karşılaşmadım. Gün sonuna doğru, içim rahat etsin diye, sadece Bioderma'nın UV koruyucu suyu ile destekledim. Bu bazı, göz çevresinde kullanmamamız gerektiği için, göz çevresi için, o bölgeye özel koruyucular tercih etmemiz gerekiyor. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Lancome UV Expert güneş koruyucu güzellik bazı, cildimde alerjik bir reaksiyona sebep olmadığı gibi, güneş korumasından çok memnun kaldığım, ince yapılı, ağırlık yapmayan bir ürün... Oldukça akışkan bir yapısı var, kullanmadan evvel şişesini çalkalamamız gerekiyor. Yapış yapış bir his bırakmıyor. Bende yağ bezesi gibi sorunlara sebep olmadı. Hem makyaj altında hem de tek başına kullanmayı çok seviyorum. Bu bazı, gereken miktardan fazla kullanmamak gerekiyor, az miktarı tüm yüzüme yetiyor. Eğer, ürün miktarını olur da fazla kaçırırsam, yüzümde pütür pütür fazla ürün kalabiliyor, bu duruma dikkat etmek gerekli. 

Ürün parfüm içeriyor ancak, incelerseniz parfüm içerik listesinin sonunda. Çok hafif ve güzel bir gül kokusuna sahip... Uyguladığımda bu kokuyu hiç almıyorum. Markanın klasik kokusu, diyebilirim. Lancome güzellik bazı, alkol içeriyor ancak, paraben, petrol ürünü, SLS içermiyor. Ürün açık pembe-somon renkli ancak, ciltle bütünleşiyor ve şeffaf bir sonuç veriyor. 

Lancome UV Expert güneş korumalı makyaj bazı, 40 ml, seyahatlerde rahatlıkla taşınabilecek sağlam, çevirmeli ve kilitli kapaklı plastik bir şişede satılıyor. Ürünün indirimsiz satış fiyatı 160 TL ancak, indirimli olarak daha uygun fiyatlara satın almak da mümkün... Ben bahar aylarında, bir indirime denk getirip satın almıştım. Cilt bakımında Japonlara çok güvendiğim için, Japonya'da üretilmiş olması da, sevdiğim diğer bir özelliği... Tüm güneş korumaları gibi, açıldıktan sonra bir sene içerisinde tüketilmesi gerekiyor.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...
Sevgilerimle...

34 yorum:

  1. Fiyati dolayisiyla hic elimin gitmedigi markalardan, tesekkür ederim yazin icin canim

    YanıtlaSil
  2. yapısı güzele benziyor bakmam lazım mağazada bir güle güle kullan :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapısını ben seviyoerum İrem Hanımcım, gerçekten incecik :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ne güzel ürünler seçip kullanıyorsun. Lancome çok kaliteli ancak fiyat açısından tuzlu ürünlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün Hanımcım :) Ben de indirim yakalayıp satın alıyorum çoğu şeyi :)

      Sil
  4. Alkol olmasaymış çok iyiymiş ama diğer özelliklerine bakarak göz ardı edebiliriz. Diğer kullananların da çok memnun kaldığını hatırlıyorum. Güle güle kullan Blana'cım, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koruma performansını ve yapısını çok sevim Başak'cım, cildimde bir irritasyona da sebep olmadı. Bu yüzden alkol içermesini, dediğin gibi göz ardı ediyorum. :) Çok teşekkür ederim, öpüyorum :)

      Sil
  5. Ausem son zamanlarda yüzüm için kullandığım en ince yapılı koruyucu bu, zaten makyaj bazı olarak üretilmiş. Ben indirimle 100 TL gibi bir fiyata satın almıştım kuzum, 4 ay kadar da ömrü var, her gün kullanırsan. (bana 4 ay gitti, şu an bitmek üzere, şişeden ürün gelirken o sevimsiz sesler çıkıyor) :) Öpüyorum kocaman :)

    YanıtlaSil
  6. Maaleseef testerını denemeden karar verebileceğim bir ürün değil yağlı cildimden dolayı.Yine detaylı güzel bir yazı, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı ciltlerin spf30 üzeri her korumayı, mutlaka deneyip alması gerekli zaten😊 Teşekkür ederim❤️

      Sil
  7. Marka çok güzel.. Etkileri çok güzel.. Ama bir öğrenci için fazla pahalı sanki :/

    Güle güle kullan canımm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenciyken belli fiyat aralığının dılına çıkmak zor gerçekten ama öğrencilik harika bir şey, özlüyorum😊 Çok teşekkür ederim canım❤️

      Sil
  8. ürün çok güzel gerçekten de, iyi günlerde sağlıkla kullan güzellik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feray'cım çok teşekkür ederim, öpüyorum❤️

      Sil
  9. Bu koruyucu hakkinda hep cok guzel yorumlar duydum ama sanirim burada satilmiyor, hic gormedim. Cok bilgilendirici bir yazi olmus, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanan arkadaşlarım da hep memnun kalmıştı😊 Güzel bir koruyucu😊😊 Oralarda olmaması kötüymüş, şaşırdım😌 Teşekkür ederim😊😊❤️

      Sil
  10. Pahalı ama güzelmiş canim gule gule kullan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüz için, makyaj altına denediğim en iyi koruyucu bu, şimdiye dek😊 Çok teşekkürler Kübracım❤️

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. O teknolojiye sanırım henüz erişilemedi Deep😃

      Sil
  12. baksanaa, bugünki film yazımda bir arkadaşımız sordu bak, bizim blogçu grubunu instagramda en kolay nasıl bulur? nur arkadaşımız sordu da, yeni arkadaşımız.

    YanıtlaSil
  13. bak şimdi ona senin insta adresini verdim. gelir sana. özgürlük savaşçısı nur :)

    YanıtlaSil
  14. Yazıyı okuyunca neden düzenli olarak güneş koruyucu kullanmadığımı sordum kendime.. Pek çok etkisi de varmış.. Teşekkürler.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş koruyucu kullanmak, özellikle atmosferimiz bu hale gelmişken şart😌 Keşke alışkanlık edinebilseniz... Ben teşekkür ederim, sevgilerimle❤️❤️

      Sil
  15. Blana'm 💕 Önce güzel bir kalp bırakayım şuraya :D Ürünün hızlı emilmesi çok iyi de aklıma direk şey geldi acaba senin cildin kuru ya ondan mı hızlıca emdi ki :) Ürünü çok güzel anlatmışsın fiyat olarak yüksek, indirimli olarak alındığında zaten az miktar yetiyorsa uzun süre kullanılabilen bereketli ürünlerden olur ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdem, ürün gerçekten incecik ve çok yağlı olmadıkça her ciltte kolay emilir, sanıyorum😊 Yağlı ciltler de kullanabilir ama denemek lazım, octocrylene içeriyor. Her gün kullanımda 4 ay yetiyor rahat rahat😊😊 Öpüyorum canım benim❤️

      Sil
  16. Ben de yüzüm için 90 faktörlü bir koruyucu kullanıyorum Alanya müthiş sıcak olduğundan bazen kışın geçen çillerim oluyor yanaklarımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüz, boyun ve dekolte bölgesi güneşe karşı en savunmasız yerlerimiz. Çillenme için, aslında spfyi 50ye çekip, 2 saatte bir koruyucuyu yenileyerek önlem alabilirsiniz😊😊 Belki daha etkili sonuç elde edilebilir😊

      Sil
  17. güneş koruyucu gerçekten çok önemli. bugün aceleyle çıktım unuttum sürmeyi şu an yüzüm pütürlendi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Mervecim hassas ciltlerde ihmal kabul etmiyor gerçekten😌

      Sil
  18. Güle güle kullan canim ben nemlendirici hariç koruma kullanmiyorum marsik gibi yaniyorum :) lekelerim oldu tabii ki çok güneslenmekten. Leke için önerebilecegin bir ürün var mi?

    YanıtlaSil