Yves Rocher Protectyl Vegetal Güneş Koruyucu Krem

Ağustos 08, 2016 46 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün Yves Rocher markasının Protectyl Vegetal güneş koruyucusundan bahsedeceğim. Bu benim ikinci tüpüm fakat, bu sizde olumlu kanı bırakmasın. Keza bu güneş koruyucusunu çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim.

güneş koruyucu


Yves Rocher genel olarak ürünlerini sevdiğim bir marka olsa da, bu zamana kadar denediğim hiç bir güneş koruyucuyla anlaşamadım.

Protectyl Vegetal, SPF 50+ UVB korumasına sahip ve UVA koruması da içeren bir güneş koruyucu krem... Hem yüz hem vücut için kullanılabiliyor. Fiziksel korumaya sahip yani, cilt tarafından emilmiyor. Cildimizin üzerinde bir tabaka oluşturarak UVA radyasyonunu yansıtma prensibiyle çalışıyor. Nano tanecik seviyesine indirgenmiş korumaya da sahip... Nano taneciğe kadar küçültülmüş fiziksel koruyucu içerikler, cilt üzerinde diğer fiziksel koruyucular gibi beyaz tabaka görünümü bırakmazlar ya da çok çok daha az bırakırlar. Bu avantajlı bir durum gibi görünse de, nano taneciğe küçültülmüş fiziksel koruyucularda şöyle bir sıkıntı vardır; cilt tarafından emilmemesi gereken aktif içerik, tanecikler küçüldükçe cilde nüfuz etmeye başlar.

Protecty Vegetal'in en temel koruyucu içeriği octocrylene maddesi... Bu madde, yoğun kıvamlı koruyuculara eklenebilen, yağda çözünme özelliği olan ve bulunduğu üründeki diğer güneş koruyucu içeriklerin etkilerini arttırarak, yüksek UV koruması sağlar. İçeriğinde octocrylene bulunan bir ürünün aynı zamanda yağ da içerdiğini aklınızın bir köşesine yazmanız iyi olabilir. Eğer, yağlı bir cildiniz varsa octocrylene içeren bir koruyucu sizde sivilcelere ve hatta yağ bezelerine sebep olabilir. Bu maddeyi içeren bir koruyucu kullanacaksanız ve yağlı/karma ciltliyseniz, ürün içeriğinde yağı absorbe eden başka bir dengeleyici olup olmadığına mutlaka dikkat etmenizi öneririm. Bu koruyucuda yağı dengeleyici bir madde, ben göremedim ki, zaten ürün çok ağır yapılı. 

Ürünün diğer dikkat çeken UV koruyucu içeriği de, methoxycinnamate... Bu madde, bir fiziksel koruyucudur. Protectyl Vegetal'de birden çok koruyucu içerik var. Kimi nano tanecik seviyesinde kimi normal formda... 

güneş koruyucu

Protectyl Vegetal Madagaskar bitkisi afyola içeriyor. Bu bitki, cildin kendini koruma mekanizmasını güçlendiriyormuş. Bu bilgi size, koruyucunun temiz içerikli olduğu izlenimini vermesin. Ürün bir kaç çeşit paraben ve parfüm içeriyor. Zaten oldukça belirgin, kalıcı, buram buram bir kokusu var.

Bu ürün hem yüz hem vücut için dense de, bence yüze uygulanmak için hiç uygun değil. Yapısı çok kıvamlı... Zaten octocrylene içermesinin sebebi de bu... Kalın bir ürün bu... Oldukça da yoğun, kıvamlı yapısı uyguladıktan sonra kaybolmuyor. Cildimde varlığını çıkarana kadar hissediyorum. Ağırlık yapıyor. İşin en kötüsü, yapış yapış olması... Bu yapış yapışlığı size şöyle anlatayım; bu ürünü uygulayıp üzerine pudra geçmeden çıkarsam, havada uçan her şey (toz, sinek, kum, aklınıza ne gelirse) oraya yapışıyor! Sürdüğüme süreceğime açıkçası bin pişman oluyorum. Sahilde vücuduma uyguladığımda mutlaka bebek pudrasıyla üzerinden geçiyordum yoksa, durmak mümkün değil!

Koruyuculuğundan bahsedecek olursam, belki de tek olumlu yanı bu olur. Bu ürün zaten içeriğindeki maddelerden de anlaşılabileceği gibi güneşten oldukça iyi koruyor. Bu konuda başarılı... Ancak suya dayanıklı değil, suya değer değmez kaybolup gidiyor. Fiziksel koruyucular öyle kolay çıkmaz, kullananlar bilir, duş jeliyle ovmanız gerekir. Bu ürün bende akıp gidiyor. Aynı koruyucunun bir de sprey formu var, en baştan beri anlattığım her etki, onun için de geçerli.


güneş koruyucu

Peki, iki tüp neden aldın, derseniz; mecbur kaldım. Bu koruyucuları geçen yaz kullanıp lanet etmiştim. Bu kış balayına Maldivlere gidince yanıma güneş koruyucusu almam gerekti. Ancak, kışın ülkemizde güneş koruyucusu bulmanın neredeyse imkansız olduğunu fark ettim. Yaz sezonu bittiğinde koruyucu ürünler toplatılıyormuş! Bir çok mağazadan aynı bilgiyi aldım. Kargo bekleyecek zamanım yoktu, başıma gelecekleri bile bile bu ürünü tekrar satın aldım. 

İşin doğrusu, Protectyl Vegetal ile ilgili burada tek kelime yazmak gibi bir planım yoktu. Fakat, geçenlerde instagramda bu ürünle ilgili bir yazı okudum. Bir instablogger, bu koruyucunun harika bir makyaj bazı olduğunu, yapısının su gibi, incecik olduğunu, parlama yapmadığını söyleyip herkese şiddetle tavsiye ediyordu. Gözlerime inanamadım. Aynı üründen mi bahsediyor diye defalarca baktığım, doğrudur. Bunu okuyunca, birileri araştırırsa belki yazıma ulaşırlar diye düşünerek, yazmaya karar verdim. Benim mat, kupkuru cildimi dahi disko topu gibi parlatıyor bu ürün. 

Biraz şikayet edeceğim, affedin ama önce bir blog okuyucusu sonra bir blog yazarı olarak, okuduğum bazı yazılar beni gerçekten çok şaşırtıyor. Bir kaç güvendiğim yazar hariç, artık ürün yorumlarına şüpheyle yaklaşmaya başladım. Tamam her ürün herkeste aynı etkiyi asla göstermez ama neredeyse yerçekimine direnecek kıvamda bir kreme su gibi demek, hangi vicdana sığıyor, bilemiyorum. Bu aslı astarı olmayan ürün yorumları yüzünden canımın yandığı çok oldu. Ben, şimdi bu kremi övsem, desem ki incecik, baz bile yaparsınız, parlama da yapmaz; bir kişi bana güvenip inanıp ürünü alsa ve gerçeği fark edince bana beddua etse, ben bu günahın altından nasıl kalkarım?! İçerisinde yağ barındıran, yapış yapış ağır bir ürünü nasıl önerebilirim?!

Üstelik, bu zamana kadar okuduğum ilk asılsız ürün yorumu da, bu değil. Bir kaç ay önce, bir bloggera yazdıklarının doğru olmadığını, insanları yanlış yönlendirdiğini uygun bir dille yazdım. Yorumumu sildi, beni gfc'den takipten çıktı ve her yerden de engelledi. Kendime soruyorum; firmaların göndereceği iki krem için yada reklam karşılığı alınan üç kuruş için, insanları kandırmaya değer mi?! 

Dayanamayıp bu kadar hezeyan ettiğim için özür dilerim. Haksızlığa hiç dayanamıyorum.

Bu arada, ürünle ilgili Süslü Sözlük yorumlarına da buradan göz atabilirsiniz.

Kucak dolusu sevgilerimle...

46 yorum:

  1. Kozmetik dünyasına accık yabancıyım lakin güven önemli tabi ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa emine yapmaaaa, illa ki olur yani 😂😂😂

      Sil
    2. Ahanda göz kalemi var 8-10 tene. Başka da yoktur 😄 Nenemin Arko kreminden alırım arada, o da çantalarımda kayboluyor 😄

      Sil
    3. Emine buradan bana güvendiğin sonucunu çıkarıyorum🙂 Benim yok o kadar göz kalemim ama 😃

      Sil
    4. Güveniyorum bacım, blogunun adı bile almadan önce bana sor diyor 😊

      Sil
    5. Güveniyorum bacım, blogunun adı bile almadan önce bana sor diyor 😊

      Sil
    6. Teşekkür ederim Emine😃😃

      Sil
    7. Vay Doğal yaşam insanı 10 göz kalemi mi, şu an gözler fal taşı 😱😱😱

      Sil
  2. Harika bir yazi olmus kuzum. Diger soylediklerinde cok haklisin. Bende yazarken 40 kez dusunuyorum. Atladigim bisi var mi diye ya da yanlis dusundugim bir sey var mi diye. Bu gunes kremini de ilk kez goruyorum ve cok da sasirdim. Yapis yapis olmasi ve kalin yapida olmasi gercekten fena. En sevmedigim sey kullandigim bir urunun agirlik yapmasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de hassastır şekerim 😙😙😙

      Sil
    2. Esracım, o yorumu okumasam bu krem hakkında hiç yazmayacaktım. Daha önce de ağır yapılı kremler kullandım ama bunu sürünce her şey üzerime yapışıyor, çok kötü bir durum😱 Güneş koruyucular genelde kıvamlı oluyor ama bu seri gerçekten feci olmuş.

      Sil
  3. çok haklısın canım benim de öyle çok yanılarak aldığım bir kaç ürün var ki kendim kullanınca inanamamıştım bahsettiğim ürünlerden biri de 3-4 tl lik bir fırçadır bu arada.. Yves rocher'in duş jelleri falan çok güzel cilt bakımından da bazı ürünlerini seviyorum ama güneş kremi ve şampuanlar ile anlaşamıyorum o nedenle de almıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok yanıldım zamanında İrem Hanımcım, hem de çok ğahalı bir üründe de başıma geldi. Yves Rocher'in hiçbir güneş ürünüyle anlaşamadım ben de, bir daha almayacağım😌

      Sil
  4. Dayanamayıp hezeyan etmekte haklısın; gerçekten bazı bloggerların ve instabloggerların iki parça ürün için atmayacakları takla kalmıyor; çok yazık! Ben de firma gönderisi yazıyorum; hiçbir zaman hiçbir ürünü yerden yere vurmam... ama olumlu ve olumsuz yanlarını listeliyorum hiç olmazsa.
    Krem hakkındaki bilgiler için de teşekkürler. Methoxycinnamate'i kimyasal koruyucu olarak biliyordum ben yalnız, ona şaşırdım. Daha iyi araştırmam lazım demek ki :) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım zaten dürüstçe olanı yazsalar, hiç sorun olmayacak ki! Bu ürün güneşten iyi koruyor ama yapış yapış, kalın. Vücut için önersin amenna ama insanları yüz için diye yanlış yönlendirmeleri vicdansızlık yani😔
      Organik koruyucu olarak geçtiğinde anla ki, o içerik fiziksel; mineral derse kimyasal oluyor. Belki oradan karıştırmışsındır, ben hep karıştırıyordum çünkü😊😊 Öpüyorum ben de❤️

      Sil
  5. Isyaninda haklisin, ama maalesef bu tarz paylasimlar cok fazla. Yorumu silip hesabi engelleyerek devam ediyorlar ve maalesef bizler bsy yapamiyoruz. Itiraz etsen bir de sana bedava gelmedi diye mi bu yorum diyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zey sorma, işte biri öyle engelledi beni. Halbuki, uygun dille anlatmıştım. Malesef var böyle insanlar, vicdansızlık bu bence😔 Zamanında benim de çok canım yandı bu yüzden😔

      Sil
  6. Ya sen ne tatlı bir evlatsın.Önce balayıdan gidelim.Yeni mi evlendin?yoksa ertelenmiş bir balayı mı?Her ne olursa olsun, hayat boyu mutlu olmanı, o hani yaşadığımız, ortak olsak dahi sizin üzüntünüz gibi olmayacak kabusun bir nebze olsun sizden uzaklaştığını düşünmek isterim.
    Gelelim hepsini okuduğum, eğitimli kızımın hiç bir ayrıntıyı atlamadan yazdığı ürün tanıtımına.Önce bir güldüm.Şu cümleydi bana, ihtiyacım olan gülmeyi sağlayan:Benim mat, kupkuru cildimi dahi disko topu gibi parlatıyor bu ürün.

    Sonra gerçekten başkoyduğu işi layıkıyla yapan, aldatmalara, özensizliklere taviz vermeyen tavrını anladım.Seni kutlarım Blana.Sevgilerimle öpüyorum canım.Başarılarının devamı ve güzel bir hafta dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablacığım çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için😊 Bu aralık ayında evlendik ancak, yaşananlar evliliğimizin ilk yılını ağız tadıyla geçirmemize engel oldu ablacığım😔 Umarım bundan sonrası güzel olur😊
      Ben ürün deneyimlerimi iyi ve kötü yönleriyle, soru işareti bırakmayacak şekilde anlatmaya çalışıyorum. Gel gör ki, üç kuruş için insanları yanlış yönlendirmekten çekinmeyenler var. 😔
      Seni güldürebildiğime çok sevindim ablacığım😊 Ellerinden öpüyorum canım Ece Ablam❤️❤️

      Sil
  7. Sprey formuna olanalrın kullanım açısında aslında daha rahat olduğunu düşünüyorum ama daha mı çabuk biter ki :D Dev gibi bişi aldım ben minnik minnik kllanıyrm bi de ömürlük anladığın :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübra y, blana söyleyecektir ama bol bol kullan ömrü 1 yıl güneş koruyucuların sonra çöp 😉

      Sil
    2. Kübracım, Kore Fenomeni söylemiş zaten, güneş koruyucuların ömrü bir yıldır, bir yılı doldurunca atmalısın koruyuculuğunu kaybediyorlar. Bir de koruyucular bol kullanılınca daha etkili oluyor😊

      Sil
  8. Bu üründen uzak durmam gerek benim de. Tozun falan yapışması cilde.. Hezeyanınızı da üzülerek okudum. Maalesef tarafsız yorum yapılıp yapılmadığını da anlayamıyoruz. Gizli tutulan reklam çalışmalarından nefret ediyorum bi de. Çok iyi oldu yorumunuzu paylaşmanız ürünle ilgili, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en kötüsü her şeyi üzerime yapıştırması!
      Ne yazık ki, kime güveneceğimizi bilemez hale geldik. Neyse ki hala bizler gibi dürüst yorum yapan bloggerlar var😌 Ben teşekkür ederim😊😊

      Sil
  9. Çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim.Özellikle güneş kremi içeriklerinden hiç anlamazken bu yazı çok iyi oldu.O incecik adeta su gibi olan ve parlama yapmayan güneş kremini bir türlü bulamadım gitti.Ne kadar iyi olursa olsun karma cildimde hep bir rahatsızlık yaşanıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanımcım ben teşekkür ederim❤️❤️ Şöyle söyleyeyim, yüksek koruma içeren güneş koruyucuların yağ içermeme şansı yok, en azından günümüz teknolojisinde mümkün değil. Güneş koruma süresi ancak yağda etken hale gelen içeriklerle sağlanıyor. Siz daha düşük spfli korumalar seçip, tazeleme sıklığını arttırabilirsiniz. Şehir hayatında bu yöntem de pek pratik olmadığı için de hafif bir korucu üzerine, güneş korumalı bb krem şimdilik en iyisi gibi duruyor. Yoksa, sizin anlattığınız ve bulamadığınız o koruyucuyu şimdiye dek ben de bulamadım😊❤️❤️

      Sil
  10. Okudukça ürün kabus gibi çöktü üstümde! Kışın güneş kremi bulunmaması ciddi problem, ben de yaşıyorum o durumu. Kışın güneş kremi sorduğumda sanki illegal bir ürün sormuşum gibi bakıyorlar yüzüme... Ne kadar saçma bir uygulama, Türkiye artık tropikal iklime girdi kaldırmayın o ürünleri. Ben de artık yazdan stok yapıyorum.
    Bu sahte ürün övgüleri konusunda çok haklısın, 2 ürün bedava gelecek diye insanların güvenini ve kendi itibarlarını kaybediyorlar. Ben çok sevdiğim bir ürünü yazarken bile olumsuz yönü ne olabilir diye düşünüyorum 40 saat. Güvendiğim 2-3 blog ve blog yazarı var zaten; yeni blogları okurken de özellikle cilt tiplerimiz aynıysa kulanmış olduğumuz ortak ürün var mı ve o ürün hakkında görüşlerimiz benzer mi diye bakıyorum ve ona göre ürün yorumlarını ciddiye alıyorum.
    Güneş ürünleriyle ilgili bilgilendirici yazıların için çok teşekkür ediyorum kendi adıma; benim gibi cilt ve güneş hassasiyeti olan biri için çok bilgilendirici oluyor!
    Sevgiler.
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim, yüz için hep stok yapıyorum ama vücut için gerekince kalakalmıştım. Gerçekten çok anlamsız bir şey, kışın koruyucuların toplatılması!
      Sahte ürün yorumlarından zamanında çok canım yandığı için, özellikle gelin makyajım için malzeme toplarken, şimdi görünce dayanamıyorum. Benim de güvendiğim az sayıda blog var, onlarda bulamazsam kendi deneyimlerime güveniyorum artık.
      Güneş ve cilt hassasiyetimiz ortak, ben de dikkatli ürün seçmeye ve dikkatli yorumlamaya çalışıyorum ki, en önem verdiğim konuların başında geliyor koruyucular.
      Öpüyorum Zeynepcim, sevgilerimle..❤️

      Sil
  11. yapış yapış allahım, nefret ediyorum böyle güneş kremlerinden. Yağ sürmüş gibi parıl parıl parladığımı biliyorum. Sebamed'i hatırlattı. ah hatırladıkça sinirleniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana, Disko topu dedi yaa koptum Merve 😂😂😂

      Sil
    2. Mervem sen Sebamed'i yazdın mı blogda? Vallahi çok çekmişsin🙂 Bu yapış yapış kremler kadar kötü bir şey yok gerçekten😌

      Sil
    3. Kore Fenomeni, neşelendirdim demek ki seni😂😂

      Sil
    4. Evet evet blana 😂😂😂

      Sil
  12. Sürdükten sonra hala kendini hissettiren tüm ürünlere sinir oluyorum, sanki üzerimde ağırlık taşıyormuşum gibi geliyor. Öneri konusunda yazdıklarına da katılıyorum canım. Sonuçta bir çok şeyi araştırırken bloglardan faydalanıyoruz. Çıkıyor işte arada böyle tuhaflıklar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe, bu sadece hissettirmiyor, o sırada havada uçan her şeyi sana yapıştırıyor, tatilim zehir olmuştu, sürekli söylenmiştim😃😃
      Ne yazık ki, bu asılsız yorumlara rastlıyoruz keşke hiç olmasalar😔

      Sil
  13. Ayy blana,m kizdirmislar seni ama haklısın!,,,
    Guvenip danistigim , bir kaç arkadaş daha var başkasına bakmıyorum, sadece not alıyorum sonra iyice araştırıp sizlere de sorduktan sonra iste ihtiyacım varsa aliyorum...
    Özellikle lansman ürünleri hep iyi hep iyi 😂😂😂 "olumsuzu olumluya cevirip yazıyorum, sponsor" nedir yahu 😂😂😂
    Granier kullanıyordum biliyorsun, sen de o iyi dedikten sonra hiç değiştirmedim ama yves in güneş koruyucuları dikkatimi çekiyordu, iyi oldu bu yayın... zaten yayından bilgin, hassasiyetin anlaşılıyor, kalemine sağlık 😙😙😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, bilmez miyim ince eleyip sık dokuyorsun😊😊 Yves Rocher'i genel olarak ben de senin gibi seviyorum ama güneş korumalarından uzak durmak gerek😊 Güzel sözlerin için de teşekkür ederim, öpüyorum❤️❤️

      Sil
  14. Çok faydalı bir yazı olmuş, düşüncelerine de sonuna kadar katılıyorum keşke herkes bu kadar özverili olabilse... Herkes doğal olsa her şeyi ticarete dökmese ne güzel olur. Tabii ki hediyeler almak güzel ama bu şekilde değil, insanları kandırmak başlı başına blogger olan biri için ters düşen bir durum ve kendine de hakaret bence. Neyse çok konuştum ben de sinirlendim sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yelizcim, benim bu şekilde o kadar canım yandı ki, anlatamam. Çok haklısın, hediye almak çok güzel ama bunun için insanları yanlış yönlendirmek vicdansızca bir şey. Keşke, bunlar hiç olmasa... Çok öpüyorum❤️❤️

      Sil
  15. Ausem, sorma, hiç anlamadığım şey, neden kışın güneş koruyucu bulunmaz! Ben de yüzüm için hep kenarda bir yedek tutarım ama vücut için de gerekince kalakalmıştım.
    Bu ürün yorumlarını hangi vicdanla yapıyorlar anlamıyorum. Dese ki, güneş koruması iyi, vücuda kullanın amenna. İncecik su gibi makyaj bazı yaparsınız yapmış, okuyunca gözlerime inanamadım. Bir de bu kaçıncı okuduğum aaılsız yorum. Bu ürünler ambalajdan ambalaja değişiyor herhalde😱
    Öpüyorum bal yanaklardan❤️❤️

    YanıtlaSil
  16. Demekki iyi markaların da beğenilmeyen ürünleri olabiliyor. Teşekkür ederiz tatlım.

    YanıtlaSil
  17. İşte bu yüzden kalıcı ve güvenilir bir blog oluyorsun kuzum .Takipte olduğum böyle yürekten doğruyu yazan kozmetik yazarlarını çok beğeniyorum.
    Sizler gerçeği doğruyu aktaracaksınız ki firmalar hatalarını düzeltsin çok teşekkürler.
    Balayı tadın da çok güzel bir ömrünüz olsun inş. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Blana'm yoğun, kıvamlı ürünleri sevmiyorum zaten 😞 Sürdüğün zaman vücutta emilmiyor sonra ben yapış yapış olunca kafayı yiyorum 😄 Süslü sözlük 1. yorum der susarım 😉 Biraz şikayet edeceğim kısmından itibaren yazdıklarına katılıyorum, ben senin zaten uygun bir dille yazdığına eminim ama engellemesi filan bana biraz abartı geldi 😶

    YanıtlaSil
  19. Çok faydalı bir yazı olmuş, alınmayacaklar listeme ekledim ürünü :)

    YanıtlaSil
  20. Tüm detayları çok güzel açıklamışsın bitanem.. Kimyager çıktım yazının sonunda sanki :) Çok faydalı oldu bu yayının bitanem.. Gereksiz bir masraftan kurtarmış oldun :* <3

    YanıtlaSil
  21. Dürüst yorumlarin için tesekkürler canim.

    YanıtlaSil