1 Ürün 2 Yorum / Konuk Yazar Glamsight: Organix Sea Mineral Moisture Şampuan

Eylül 19, 2016 48 Comments A+ a-

Merhaba...


Bugün Glamsight bloğunun tatlı yazarlarından biri olan Zeynep'le birlikte, Organix Sea Mineral Moisture şanpuanı anlatacağız. Zeynep'le ortak kullandığımız çok ürün olduğunu fark edince, böyle bir çalışmada bir araya gelmek istedik ve iki blogda da bugün ortak yazılarımızı bulacaksınız. Glamsight'da da The Balm markasının Mont Balm paletini anlatıyoruz, palet hakkındaki düşüncelerimizi okumak için de buraya göz atarsanız çok mutlu oluruz.

Zeynep'e bu güzel yazılar için ve en önemlisi samimi, içten dostluğu için çok teşekkür ederim. Gerçekten de, her konuşmamızda, seneler sonra çok eski bir arkadaşımla karşılaşmışım gibi hissediyorum.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/


Uzun süredir saçlarımı sülfatsız şampuanlara alıştırmak istiyordum. Açıkçası, tamamen organik ve temiz içerikli şampuanlarla saçlarım hiç bir zaman anlaşamadı. Daha da hassaslaşıp kurudular. Saçlarım ve saç diplerim kuru, hassas, saçlarım ince telli, koparak kırılmaya çok müsait ve röfleli (bu arada, saçımda renk açma işlemi yok)... Dolayısıyla saçlarımı mevcut durumdan da çok hassaslaştıran hiç bir üründe ısrarcı olamıyorum. Bir süre sabredip sonucu görmek, bu noktada benim için olanaksız bir adım olabiliyor.

Senelerce, dönem dönem artıp azalarak devam eden saç derimdeki kuruluk ve pullanmanın sülfatlı şampuanlardan olduğunu fark ettiğimde, içerik olarak SLS içermeyen ürünlere yöneldim. Son denediğim Bonacure Moisture Kick saç derimde yaralar oluşturunca da kesin kararımı verip, Organix sea mineral mousture şampuanı satın aldım. Bu şampuan tamamen temiz içerikli değil ancak, SLS içermiyor. Besleyici ve nemlendirici deniz mineralli şampuan olarak tanımlanıyor ve içeriğindeki zengin deniz tuzu mineralleri ile deniz yosunları sayesinde kuru ve nemsiz saçlara canlılık ve parlaklık kazandıracağını iddia ediyor. Saç uçlarındaki çatallaşmış görünümü ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Şampuanı ilk kullanmaya başladığımda saç derimi gerçekten kaşındırdı. Bu kaşıntı ilk başta beni endişelendirse de 3-4 yıkamadan sonra tamamen geçti. Şampuanı kullanmaya başladığımda, saç derimde yaralar vardı ve iyileşme süreçlerinden ve saç derimdeki pullanmaların düzelmeye başlamasından kaynaklı bir kaşıntı mı yaşadım, bilemiyorum. Saç boylarımın da çok fazla kuruduğunu söylemeliyim.

Kısa bir süre sonra saçlarım Organix'e alıştı ve saç derim tamamen düzeldi, saç boylarım da eskisi gibi kurumamaya başladı. Şampuanı bitirmek üzereyim ve daha yarısına gelmeden saçlarımı toparladığını söyleyebilirim. Saç derime ve saç diplerime çok güzel nem veriyor. Röfleli olan saç boylarım için çok başarılı değil, mutlaka saç kremi ve sonrasında da saç maskesi ile destekliyorum. Açıkçası artık şampuanlardan saç boylarımı yumuşatmalarını beklemekten vazgeçtim. Benim için saç derimin sağlıklı olması önemli...

Organix Sea Mineral Mousture şampuan beni gerçekten memnun etti. Bu arada, kokusunu çok seviyorum, gerçekten deniz kenarındaymışım hissini veriyor ve o koku için bile şampuanı satın almaya devam edebilirim. Sülfatsız olmasına rağmen köpürme performansı da gayet başarılı ve çok da bereketli, kolay bitmeyen bir şampuan... Market ürünlerine kıyasla fiyatı biraz yüksek olsa da, bence denemeye değer... 

Sevgilerimle...

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Herkese merhaba!

Blana'ya bana sayfasında yer verdiği için çok teşekkür ediyorum öncelikle; kendisinin naif ve içten yapısı kendisine oldukça ısınmamı sağlamış ve ergenlik dönemlerimizdeki makyaj zevklerimizi paylaşmak bunu perçinlemişti zaten :) Böyle güzel ortak çalışmalarla bir araya gelmek beni daha da mutlu etti! İlerleyen zamanlarda da birbirimizi bu şekilde bloglarımıza konuk almaya devam etmemizi temenni ediyorum!

Bugün sevgili Başak'ın bloğunda (tık tık) tavsiye etmesiyle keşfettiğim bir şampuandan bahsetmek istiyorum. Organix ülkemizde uzun zaman beklenen, gelince de yurtdışına oranla fiyat skalasını yüksek tutmasıyla bizleri biraz üzmüş, genel olarak çok beğenilen, içerik olarak diğer market şampuanlarına göre düzgün bir marka... Bu markanın ürünlerini uzun zaman merak etmiş fakat, hangisini alacağıma karar veremeyip sürekli ertelemiştim çünkü, her şampuanın vaadleri ayrı ayrı o kadar güzel ki, hepsinden birer avuç alıp saçımı yılayasım geliyordu.

Sea Mineral Moisture şampuan ise, isminden anlaşılacağı üzere, saçı kurutmayacağını, aksine nemlendireceğini vaadeden bir ürün... Ben de ince saç tellerime bir senede toplamda üç kez açma işlemi uygulattığım için, saçımın tam olarak ihtiyacı nemdi; Başak övünce de ilk fırsatta aldım.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Peki, vaadlerini yerine getiriyor mu?

Ben bu şampuandan evvel çok kuru saç boylarımın yıkandığım süre içinde, şampuanı duruladığım andan itibaren kuruduğunu hissediyordum. Saçlarını açtırmış, yıpratmış kişiler neden bahsettiğimi biliyorlardır sanırım. Öyle garip bir his ki, saçınıza nenlendirici sürseniz de içiniz rahat etmiyor.

Bu şampuan ile saçımı yıkarken, durularken saçımdaki kuruma hissi zaman içinde azaldı, hatta daha çok o ipeksi hissiyatı hissetmeye başladım. Ayrıca, banyodan sonraki gün saç diplerimiz nasıl yağlanmaya başlıyorsa, benim saç boy ve uçlarım kurumaya başlar; bu sorunu çözemese de (ki bu çözülebilecek bir sorun değil) aradan geçen süreyi uzattı. Bunu geçirdiğim ameliyat sonrası 5 gün yıkanmam yasaklanınca daha iyi tecrübe etmiş oldum. Saçlarım genelde 24 saatin sonunda kurumaya başlarken bu süre 1,5-2 güne çıkmıştı. Saç bakım rutinimde değişen tek ürün şampuanım olduğundan, bu etkinin sebebini de şampuana bağladım.

Beğendiğim diğer özelliği ise, saçı nemli tutmasına rağmen çabuk yağlandırmaması... Saç boy ve uçlarının aksine, saç diplerim çabuk yağlanır ve 36 saat sonrasında yağlı bir görüntüye sebep olur. Bazı şampuanlar bu süreyi azaltıp çoğaltabiliyor. Özellikle kuru saçlar için olan şampuanlar 36 saatlik süreyi, 24 saatten az bir süreye düşürmekte oldukça başarılı... Organix'te ise bu sorunu yaşamadım; yağlanma süresini uzatmadı ama kısaltmadı da ve önemli olan da buydu benim için.

Yani, siz de benim gibi bipolar bir saç tipine sahipseniz; saç dipleriniz hızlı yağlanıyorsa bu üründen korkmanıza gerek yok, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Üründe sevmediğim bir özellik oldu mu?

Ben saç ve saç derisi konusunda biraz problemli bir kişiyim. Dönemsel olarak veya alerjik olarak saö derimde yaralar, kabuklanmalar ve kepeklenme olabiliyor. Her ne kadar ihtimam göstersem de bu durum benim takip edemediğim sebeplerden gelişebiliyor. Yani temiz içerikli bir ürüne aşırı tepki gösterip, deterjandan bozma bir ürünü sakince karşılayabiliyor.


Bu şampuanı ilk kullandığım iki hafta süresince saç diğlerimin kulağıma yakın kısımlarında kabuklanmalar oldu fakat, bunu pek takmayıp ürünü kullanmaya devam edince geçti. Bu sorunu direk şampuana bağlamakla hata ediyor olabilirim de; kullanmaya başladığımda bahar sonuydu ve alerjik bünyem o tepkiyi bahara vermiş de olabilir. 

Ayrıca ürün gramaj olarak çok fazla olmasa da oldukça bereketli, az miktarı tüm saçınıza yetiyor -ki benim saçım belime yakın- güzel köpürüyor ve temizliyor. Ben yanında farklı ihtiyaçlarıma yönelik iki şampuan daha kullanarak 3 ay gibi bir sürede dibini gördüm; tabi tek başına kullanırsanız bu süre daha kısa olacaktır eminim ki. :)


http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Koku olarak bu şampuanı çok sevdim, oldukça fresh ve tazeleyici bir kokusu var; adının da etkisi var mıdır bilmiyorum ama bana biraz yaz, biraz denizi hatırlatıyor.

Ambalaj olarak ise, Ogx benim çok güzel bulduğum be sağlam bir şişelemeye sahip... Seyahatte bavuluma koyduğumda açıkçası biraz korkmuştum, zira uçağa giderken bavullar bir oraya bir buraya savruluyor ve içindeki ürünlerin zarar görme ihtimali de yükseliyor. Ama kendisi bir damla sızıntı yapmadan sapasağlam şekilde atlatabildi bu maceraları. Ayrıca bu serisinin tatlı mavi rengini çok çok seviyorum.

Özetle, benim beğendiğim, ihtiyaçlarımı karşılayan, tekrardan alabileceğim bir ürün oldu. Saçı kuru olanlara da önereceğim gibi, saç diplerinde yağlanma yaşayanların da kullanmasında beis görmüyorum. Saçları işlem görmüş kişiler ise memnun kalacaktır ama mucize beklememek gerektiğini de hatırlatayım, çünkü saçlarımızı işleme sokarken o mucizelerin etkisini azaltıyoruz. Eğer ipek gibi, reklam kızı gibi bir saç istiyorsanız bu ürün sizin beklentinizi karşılamaz; zaten hiç bir şampuan karşılayamaz. Keratin yükleme işlemini tavsiye ederim ama. :)

Benim Ogx Sea Mineral Moisture şampuan ile serüvenim bu şekildeydi. Herkese saçını mutlu edecek şampuanlar, sağlıklı, gür, ışıl ışıl saçlar diliyorum!


Sevgiler,
Zeynep

48 yorum:

  1. Kıskandım, ben de isterim bir ürün iki yorum yazısı :D

    Şaka bir yana, Zeynep de bahsetmiş, benim de en sevdiğim şampuanlardan. Mont Balm palet yazısı için ben bizim kızların bloguna bakayım bir :))

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle de yapalım Başak'cım, çok eğlendik biz bu süreçte :)
      Ben maskesini de aldım ve o kokudan nasıl vazgeçerim bilmiyorum, saçlarımı koklayıp duruyorum :) Zeynep daha uyanmamış galiba :D
      Öpüyorum :)

      Sil
  2. Ben pek sevemedim bunu ama başka bir çeşidini alıp deneyecrğim 😄 Böyle ikili yorum da harika olmuş elinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de arganlısını ve şeffaf olan bir serisi var onu merak ediyorum İrem Hanımcım😊 Çok teşekkürler❤️

      Sil
  3. bende organix'in argan yağından çok çok memnun kaldım hala kullanıyorum. saçları ipek gibi yapıyor :) çok güzel bir düşünce olmuş bir yazıda iki farklı yorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Argan yağı benim de aklımda olsun😊 Çok teşekkür ederiz😊

      Sil
  4. Ne güzel bir çalisma olmus. Ben bu markanin mor renkte olan bir bakim keemini almistim memnun kalmadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deryacım😊 Mor renklisi kolajenliydi sanırım, hiç ilgimi çekmemişti benim. Bu güzel kuru saçlar için😊

      Sil
  5. Ben de isterim ikili ürün yazısı ^^ Beni de cepte tut bitanem <3

    Yorumlarınızı çok beğendim, tarafsız ve gerçekçi olmuş..

    Bence saç derisinde yaşanılan sorun şampuan kaynaklı değil..

    Organix'i iki kişiden daha güzel deneyimlerle duydum.. Sanırım ben de saçıma ve taleplerime uygun olan türünü alıp deneyeceğim <3

    Keyifli bir yazı olmuş :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım yapalım tabi ki, çok keyifli oluyor😊
      Ben çok beğendim bu serisini, umarım sen de kendine uyan bir serisini dener ve beğenirsin😊
      Öpüyorum😊

      Sil
  6. Ürün tanıtımlarına hayranım Blana'm. Bu kadar ayrıntılı yer verdiğin, rahatlıkla kullanılacak ürünler. Ben Sebamette devam etmek zorundayım ama kızıma hemen gösteriyorum ürünü. Kutlarım canım. Başarılarının devamı ve güzel bir hafta dileklerimle. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece Ablacım😊😊 Sebamed sana iyi geliyor zaten, hiç bırakma😊 Ellerinden öpüyorum❤️❤️

      Sil
  7. Ay böyle ortak çalışma yazısını yayınlanınca okumak ayrı bir heyecan, yorumları tek tek okumak ayrı bir keyifmiş ^_^ Ellerine sağlık Blanacım, çok güzel bir yazı olmuş :) 1 Ürün 2 Yorum fikrini de herkesin beğenmesine çok sevindim!
    -ellehim yoksa kozmetik bloglarında bir akım mı olacak? :)) -

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yazını heyecanla okudum Zeynepcim❤️ Çok iyi yaptık böyle bence, devamı gelsin😍 Senin de eklerine sağlık😊😊
      Güzel olur bu akım, olur mu ki??

      Sil
  8. Organix aynı Zeynep gibi uzun süre bakıp hangisini alsam diyip alamadığım bir markaydı. Organix' in ilk denediğim ürünü Coconut Nemlendirici şampuanıydı-blogta yorumu olacak.- saç boylarıma, diplerinden daha çok nem verdiğini söyleyebilirim :))))
    Organix' in Keratin maskesini de çok severek kullanıyorum. Arganlı şampuanına başlayacağım kısa süre sonra, bu ürünü de yazdım bir köşeye :)

    Kaleminize sağlık 1 ürün 2 yorum güzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arganlısı benim de aklımda İlke😊 Ben bunun kokusuna o kadar vuruldum ki, nasıl ayrılacağım bilemiyorum😃 Keratin maskesi de aklımda olsun😊
      Çok teşekkürler❤️❤️

      Sil
  9. Pek faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık :)
    Tekibe aldım sizi bende beklerim bloguma
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...
      Ben sizi takip ediyorum zaten😊

      Sil
  10. Ben de bir süre farklı bir çeşidini kullanmıştım ama saç alıştığından mıdır bilmiyorum sonrasında sertleşmeye başlayınca bıraktım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Yeliz'cim, bir süre sonra saçlar alışıyor o zaman değiştirmek gerekiyor🙂

      Sil
  11. Kızlar tebrikler harika bir iş çıkarmışsınız...

    YanıtlaSil
  12. Harika bir yazi olmus, ellerinize saglik. Cok merak ettim simdi bu sampuani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Onur😊
      Saçların kuruysa tavsiye ediyoruz. Kokusu da şahane👌👌

      Sil
  13. Blana'm sen ve Zeynep ne güzel bir paylaşım yapmışsınız böyle. Emeğinize sağlık. Hafta sonu bu şampuanın rafında bayaa bir vakit geçirdim alsam mı almasam mı diye, yazını okuduktan sonra alsaymışım keşke dedim :) Benim saç tipime de oldukça uygun. Listeye alıyorum o zaman, bir dahaki indirime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gökçe, cansın❤️❤️ İkimiz de çok sevdik bu şampuanı, aklında olsun😊😊 Kokusu da şahane❤️❤️

      Sil
  14. Elinize sağlık kızlar. Diğer yazıda bir harika olmuş. Kıskandık tamam mı? :D Tüm OGX ürünlerine bayılıyorum ayırt edemicem :) Öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisa beraber de yaparız😊😊 Benim ilk Ogx şampuanım bu ve çok çok sevdim😊 Ben de öpüyorum❤️

      Sil
  15. Ellerinize sağlık ,teşekkürler.Ürünün rengine bayıldımmm nefis bir renk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hatice Hanımcım😊❤️

      Sil
  16. canım eline sağlık yorumuna katılıyorum tek başına şampuanlar saçları düzeltmeye yetmiyor ama bu seri benim organixteki iki favori serimden biri. ama ben saç kremiyle beraber kullanmışltım. başta saçlarım sert oluyordu sonra alıştı yumuşacık oldu. baya da onardı hatta kalıcı nem verdi. kokusu da hep ölüdenizi hatırlatır bana =)) sevgiler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim ben maskesini de aldım, çok daha iyi sonuç veriyor. Ay maskeyi de kullanınca, saçlarımı koklayıp duruyorum🙈🙈 Haklısın yani denizi hatırlatıyor❤️❤️ Öpüyorum😊

      Sil
  17. Ne güzel bir yazıda iki yorum bayıldım! Yağlı saç tipine sahip ben için fazla gelebilir sanki bana ama sırf kokusu için güzel bir indirimde değerlendirmek isterim bu şampuanı :)) Kokusunu sen betimlerken deniz kıyısında deniz kokusunu içime çekerken hayal ettim kendimi,tamam dedim bu ürün incelenecek :))Ellerinize emeklerinize sağlık canım arkadaşım benim <3 <3 :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, yağlı saça nasıl olur hiç bilemiyorum. Fakat Zeynep'in saç derisini fazladan yağlandırmamış. Benim komple kuru olduğundan bir şey diyemiyorum. Ama kokla Goncam yaa, çok güzel❤️❤️❤️ Öpüyorum kocaman canım arkadaşım❤️❤️

      Sil
    2. Merhaba!
      Bende saçımın diplerinin yağlandırmasını hızlandırmadı fakat direkt yağlı saçım olmadığından kesin yağlandırmaz demem yanlış olur. Bunun dışında alırsanız ve diplerini yağlandırırsa sadece saç boy ve uçlarına kullanabilirsiniz çünkü ağırlık yapan bir yapısı yok :) ve evet çok güzel kokuyor!
      Yazıyı beğenmenize çok sevindim:)
      Sevgiler!
      Zeynep

      Sil
  18. çok merak ediyordum bu şampuanı elimdekiler bitince alacağım sanırım.. herkesten olumlu şeyler duyuyorum ve bu yazı tarzı çok hoşuma gitti emeğinize sağlıkk😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ediyorum Mervecim😊😊 Umarım ki beğenirsin❤️❤️ Çok teşekkürler❤️❤️

      Sil
  19. İki ayrı yorumu okumam süper oldu teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  20. iki yorum harika fikir olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok sevdik😊 Çok teşekkürler❤️

      Sil
    2. Çok teşekkürler, sevgiler!

      Sil
  21. Elinize sağlık. Yazı fikri çok güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler😊

      Sil
    2. Çok teşekkürler Hazal! 1 ürün 2 Yorum serisi glamsight'ta farklı ürünler üzerine de mevcut ilgini çektiyse, umarım Blana'yla dahasını da yazarız :)
      Sevgiler!

      Sil
  22. Memnun kalmış olmana çok sevindim.Açıkçası temiz içerikli şampuanlarla bende pek anlaşamıyorum.Denediğim onca şampuandan sonra şu an hangisini kullandığımı duysan şaşırırsın ;)

    YanıtlaSil
  23. Ne kadar güzel düşünülmüş bir yazı olmuş, emeklerinize sağlık :) Kokusunu öyle merak ettim ki anlatamam saç konusunda son zamanlarda çok muzdaribim bir bakacağım. Yüreklerinize sağlık kızlar :))

    YanıtlaSil
  24. Görüp de beğenip de daha kullanamadığım bir ürün. Memnun kalman beni şimdi kullanma kısmına sevk etti.

    YanıtlaSil