Flormar Comfort Zone Koleksiyonu Far Fırçası-Sigma E40 Tapered Blending Fırça

Ocak 13, 2017 51 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün bloğumda, makyaj fırçaları ile ilgili ilk yazıyı yazıyorum. Açıkçası, fırçalara karşı merakım oldukça fazla, çeşit çeşit makyaj fırçası satın alıp denemeyi seviyorum. Başak, Flormar'ın Comfort Zone koleksiyonundan çıkardığı makyaj fırçasının çok başarılı olduğunu söyleyince ve üzerine ben, bu fırçanın Sigma E40'a muadil gösterildiğini de öğrenince, Black Friday indiriminde yaptığım Flormar alışverişime bu fırçayı eklememem mümkün olmadı. 
Uzun süredir elimde olan Sigma E40 ve Flormar fırçanın hem karşılaştırmasını yapıp hem de kendi düşüncelerime göre fırçaların kullanım şekillerinden bahsedeceğim bu yazı, umarım faydalı olur.


Comfort Zone koleksiyonundan seçtiğim ikinci parça olan far karıştırma fırçası, uzun ve yumuşak kıllara sahip... Sentetik kıllı, far uygulamak ve karıştırmak için üretilmiş bir fırça... 
Özellikle göz kapağının katlanma bölgesinde oldukça iyi iş çıkardığını ve farları dağıtmada da başarılı olduğunu söylemeliyim. Kılları orta sıklıkta ve çok geniş bir alanda çalışmayacaksanız ideal yapıda... Fırça sapı sağlam ancak, üzerindeki "Flormar" yazısının bir süre sonra silineceğini düşünüyorum. Fırça sapının boyu da, bence çok ideal; yaklaşık bir kurşun kalem boyunda ve çoğu makyaj çantasına rahatlıkla sığabilir. Şu ana kadar iki kez yıkadım ve kıl dökme sorunu ya da formunda bir değişiklik olmadı. Fırçada koku sorunu da hiç yok. Açıkçası, Flormar'ın bu fırçasını çok başarılı buldum. 


Sigma E40 ise, 3 senedir kullandığım ve hala sapasağlam duran fırçam... Siyah, uzun bir sapı, sentetik kılları var. Fırçanın kılları uzun ve üst kısmında oval şekilde bitiyorlar. Yumuşacık, görevi olan karıştırma işlevini harika yapan bir fırça... E40 tamamen bir "tapered blending" fırçası... Bu fırçayla göz kapağınıza yoğun far uygulaması yapamazsınız. Fakat, asıl işi olan farı dağıtmak konusunda kesinlikle harikadır ve farları birbirine sizin istediğiniz oranda karıştırır. Bu fırçayla, buğulu göz makyajları kolaylıkla elde edilebilir ya da kazayla fazla far uyguladığınız bölgeler doğallaştırılabilir. Bununla birlikte; bence, göz altındaki kapatıcıyı dağıtmak, elmacık kemiklerine hafifçe aydınlatıcı uygulamak konusunda da oldukça iyi iş çıkarıyor. 
Üç senedir kaç kez yıkadığımı, inanın hatırlamıyorum. Ne tek bir kıl dökülmesi ne formunda en ufak bir bozulma yaşamadım. Çok hızlı kuruyor ve kolay temizleniyor.


Bana, Flormar Comfort Zone far fırçası, Sigma E40'a muadil mi, diye sorarsanız; cevabım hayır olacaktır. Bence bu iki fırça da, kendi kalitelerinde çok başarılılar ancak, muadil değiller. 


Flormar Comfort Zone Far Fırçası

İki fırçayı karşılaştırırsam;

- Flormar'ın fırça kılları Sigma'dan daha sık... Dolayısıyla, Flormar'la istenirse tüm göz makyajı çıkarılabilir; yani biraz emekle hem göz kapağına far uygulayıp hem karıştırma işini yapabilirsiniz. Sigma E40 ile, temel far uygulamasını istediğiniz yoğunlukta yapmak çok zamanınızı alır.
-Flormar'ın daha sık olan fırça yapısından dolayı, far karıştırırken daha belirgin bir sonuç elde edersiniz. Sigma E40 ile istenilen hafiflikte ve yoğunlukta geçişler elde etmek daha kolay olur.
-Sigma E40'ın karıştırma alanı, Flormar'dan çok daha geniş... Dolayısıyla, tüm göz makyajının üzerinden tek seferde geçerek, makyaja doğal renk geçişleri ve homojenlik sağlamak için ideal... Flormar fırça ile göz kapaklarınız çok küçük değilse, bunu yapamazsınız.

Sigma E40 Tapered Blending Brush

- Sigma E40 hafif geçişlerde iyiyken, Flormar keskin geçişlerde iyi...
-Aydınlatıcı gibi kontrollü olmanız gereken ürünlerde Sigma E40 daha başarılı... Far yoğunluğu arttırmak için Flormar daha başarılı...
-Göz makyajında Flormar daha geniş kullanım alanına sahipken, E40 sadece karıştırma işinde iyi... Ancak, Sigma E40 yüzde de (kapatıcı dağıtmak, aydınlatıcı uygulamak gibi) kullanılabilir.
-İkisi de sentetik kıllara sahip...
-Sigma E40'ın kılları bariz şekilde daha uzun ve daha pofidik (nasıl bir tanımlamaysa...)
-Aralarında uçurum denilecek bir fiyat farkı var. Sigma E40 şuan 80 TL civarında satılıyor, Flormar fırçayı ben indirimli olarak 7 TL'ye satın aldım.
-Her ikisine de sahip olduğunuz için pişman olmazsınız.
-Sigma'nın çok uzun ömürlü olduğunu kesinlikle söyleyebilirim ancak, Flormar fırça daha yeni piyasaya çıktığı için kullanım ömrü konusunda yorum yapamıyorum. 


Sigma fırçaları Kozmela'dan; Flormar Comfort Zone far fırçasını ise, Flormar mağazalarından ve ya markanın online satış sitesinden bulabilirsiniz. Ben, her iki fırçadan da oldukça memnunum.

Sevgilerimle...

51 yorum:

  1. Çok çok uygun blanacım flormarın fırçalarına daha önce hiç bakmamıştım ama en kısa zamanda inceleyeceğim ellerine sağlık😘💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormar'ın bendeki tek fırçası bu, Kübra'cım ama bu konuda da kendilerini geliştirmişler :) Teşekkür ederim canım <3

      Sil
  2. Bu iki ürünü muadil gösterdiklerinde şaşırmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok şaşırmıştım İlke, o yüzden de bir hevesle Flormar'ı alıp denedim. Bence değillermiş :))

      Sil
  3. Bu yazın benim için çok iyi oldu. Fircalara bu ara, pek kafa yorar oldum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fırçalara hiç karşı koyamıyorum :) Fikir verebildiğime çok sevindim. Sevgiler, öpücükler... <3

      Sil
  4. Sigma'yı kullanmadım ama Flormar'dan çok memnunum. Far karıştırma ve dağıtma için,, MAC 217'nin vereceğinden daha az yoğun renk almayı istediğim zamanlarda elim hep bu fırçaya gidiyor. Çok iyi bir karşılaştırma yazısı olmuş Blana'cım, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ben de Flormar'ı gerçekten çok beğendim hatta bir fırsat bulsam bir-iki tane daha alabilirim. Her makyajımda kullanır oldum bu ara. :) Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  5. karşılaştırma için teşekkürler...
    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Flormar'ın bu fırçasını kullanmayı unuttuğumu yazın sayesinde farkettim.Hafta sonu ilk iş onu kullanıyorum o zaman ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel fırça yapmışlar Filiz'cim :) Seveceğini düşünüyorum. Öpüyorum <3

      Sil
  7. Flormar da başarılı ise onu deneyebilirim, güzel bir karşılaştırma yazısı emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça başarılı olmuş, çok beğendim :) Teşekkür ederim, sevgiler... <3

      Sil
  8. Sigmayı denemedim ama flormardan şimdilik memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormar'ım ömrü de uzundur umarım, uzun süre kullanırız. :)

      Sil
  9. Flormarın bu fırçasını arayıp bulamayan bi Zeynuş ile karşınızdayım. Flormar benim için daha kullanışlıymış Blanacım, göz kapağı ve (olmayan) crese bölgesi dar olan biri olarak daha dar yapılı fırçalar benm için her zaman daha kullanışlı oluyor. Sigma'ya ise ilkçıktığı zamanlardaki sudan ucuz vakitlerini hatırlayıp kırgınlık yaşamaktayım hahahaha, keşke o zamanlar alsaymışım :(
    Çok iyi bir karşılaştırma olmuş, keşke Flormar bu fırçayı kalıcı serisine eklese!
    Kocaman öpüyorum,
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum online satışta ben gördüm ama Flormar birkaç ay önceki indirimleri artık yapmıyor sanırım. 9 TL'ye düşmüştü. Sigma E40 spesifik bir fırça bence ve bu işin aşırı meraklısı olmayanlar için gereksiz bile olabilir. Biz o sınıfa girmiyoruz tabi. :D Aslında sen belki E25 ya da mac217 ile daha bile rahat edebilirsin.
      Sigma'nın ilk fiyatlarını hatırlıyorum, keşke o zaman tüm fırçaları alsaydım.
      Umarım Flormar fırçayı satıştan kaldırmaz, sürekli bulabiliriz.
      Kocaman öpüyorum ben de <3 <3

      Sil
  10. Mükemmel bir karşılaştırma yazısı olmuş Blana'mmmm :) Flormar fırçasını merak ediyorum ve en kısa sürede almayı planlıyorum. Çok öpüyorum güzel gözlümm <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mary'im :) Flormar fırçayı kaçırma diyorum :) Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  11. Biran sevinmistim muadil diye cünkü Flormar bende de var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muadil değiller Zey ama, bence ikisi de çok güzel :)

      Sil
  12. muadil değilse bile şu an almayı çok istedim, böyle fırçalar günlük makyajımda en çok kullandıklarımdan =) iyi ki yazdın çünkü haberim yoktu flormarda olduğundan Blana'm =) ellerine sağlık. Bu aralar biraz pasifim blog ve sosyal medyada kusuruma bakmayasın, bunalımlı bir dönemdeyim, toplar toplamaz buralardayım =) sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim karıştırma fırçaları benim de her makyajımda kullandığım fırçalar... Flormar çok uygun fiyatlı, hala da satıştayken aklında olsun. Sigma zaten şahane bir fırça bence :) Umarım çok kötü bir durum yoktur Evrim'cim, kısa zamanda toparlanmanı diliyorum canım. Öpüyorum çok <3 <3

      Sil
  13. Şuan elimde artnet karıştırma fırçası ve oriflame karıştırma fırçası var ama bu ikisi de olsa fena olmaz :D çabuk kirleniyo ben yıkamaya üşeniyorum :)))

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim Ausem :) Flormar fırçayı ben geçende gördüm stokta, bitmiş yine demek ki :-/ Pek güzel yapmışlar, bir tane bulmak lazım sana :) Sigma da aklında olsun, kesinlikle uzun ömürlüler :) Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
  15. Fiyatı gerçekten çok uygunmuş blanamm :). Güzel günlerde kullan inşallah :) koskocaman Sevgilerimle ❤💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zehram :) Öpüyorum kocaman <3

      Sil
  16. Blanacığım mükemmel anlatmışsın Sigma bende yok zaten çok da düşkün değilim Sigma fırçalara.. flormar fırçayı tam da dediğin gibi kullanıyorum ve çok memnunum.. kademeli olarak renk arttırmakta hakikaten başarılı buluyorum.. mac'den aliexpress'e kadar pek çok markadan karıştırma fırçam var ve flormar hakikaten en iyilerinden biri umarım kalıcı olur kendisi sevgiler canım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim çok teşekkür ederim :) Flormar beni cidden şaşırttı, hiç bu kadar iyi bir fırça çıkacacağını tahmin etmiyordum. Elimden düşüremiyorum resmen. Umarım satıştan kaldırmazlar, sürekli bulabiliriz. Öpüyorum çok <3

      Sil
  17. Hic sigma alip, kullanip da memnun kalmadigim olmadi. Fircalariyla ilgili sorun cikarsa da sitesi aninda ilgileniyor. Flormar'inkinin de kalitesi sigmaninkine benziyorsa harika bir firca olduguna eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigma alıp benim de pişman olduğum hiç olmadı, senelerdir kullanıyorum. Flormar'ın ömrü konusunda bir şey diyemiyorum, bir aydır elimde ama performansı çok iyi :)

      Sil
  18. Blana'm harika bir karşılaştırma olmuş. Emeğine sağlık canım. Flormar fırçayı bu ara elimden düşüremiyorum bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gökçe'm :) Flormar'ı ben de pek sevdim :)

      Sil
  19. Flormar fırçam yok ama fırça ile makyaj yapmanın keyfi bir ayrı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fırçaları çok seviyorum Nilgün Hanımcım :)

      Sil
  20. Harika bir karşılaştırma yazısı olmuş ellerine sağlık canım:)))

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel bir bilgilendirme olmuş canım emeğine sağlık :*

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel güle güle kullanın takipteyim. Sizi de bloğuma beklerim http://tembelprenses.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  23. Kıl dökmeyen her fırça favorimdir

    YanıtlaSil
  24. A very interesting post !!! Thank you for your comment on my blog!!! 👌👌👌💚💚💚

    YanıtlaSil
  25. flormarin bu fircasindan bende almayi dusunuyorum:)

    YanıtlaSil
  26. çok sevdim bu yazını ben de fırça seçiminde çok zorlanıyordum
    flormarı deneyeceğim
    teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. far sürmeye ve göz makyajına yeni başlamış birisi olarak far ırçaları konusunda sürekli bir arayış içerisindeydm ki senin yazın ile karşıalştım. açıkçası karşılaştırmalı olarak açıklaman çok güzel ve bilgilendirici olmuş ikisinin de iyi ve kötü yönleri olması karar vermemi zorlaştırdı ama daha önce flormar ürünleri kullanmış ve memnun kalmış birisi olarak flormar daha içime sindi. önce onu alırım memnunn kalmazsam bbütçem elverdiğinde diğerini alırım olmadı. yazı yeterince açıklayıcıydı. ellerine sağlık. sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  28. great stuff and photos :)
    Would you like to follow each other via GFC FB Twitter G+ and Instagram?
    ✿⊰✽⊱✿ That's Amore Blog ✿⊰✽⊱✿
    ♥ ♥ ♥ Facebook
    ♥ ♥ Twitter
    ♥ Instagram

    YanıtlaSil
  29. looks fluffy and good !

    i like this blog, would you like to follow each others blog?

    Valentines day OOTD - here

    Check out my ♥Instagram ,Blog╚ovin and
    Google✚

    Stay Gold

    YanıtlaSil
  30. Flormar dan geçen hafta ben de bu fırça da dahil olmak üzere bir kaç fırça aldım. Başarılı buldum. Yazınız çok güzel olmuş emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  31. kar fırçası okudum aman dedim bahar geldiiiii ne karıııı :)

    YanıtlaSil
  32. Çok güzel tanımlama oldu Blana'm🙈 pofuduk işte🙈🙂 Flormara indirimde bakayım madem, fiyatına göre sevmişsinde yeterli👌❤ Sigma'nın duruşunda zaten nasıl iş çıkardığı ve çıkaracağı belli oluyor 🙈 Emeğine sağlık canım arkadaşım. Çok faydalı bir yazı olmuş bu fırça karşılaştırma yazısı. Merakında çok e üründe çoktur ozaman bundan sonra sıklıkla yaz olmazmı böyle güzel yazılar 🙏😌❤Çok öpüyorum can arkadaşım benim 😘❤❤❤

    YanıtlaSil
  33. Ayy tühh keşke flormar inddirimi bitmeden yazınızı okumuş olsaydım, merak ettim doğrusu muadil olmasa bile dediğiniz gibi kendi çapında iyi bir fırça gibi görünüyor denemek lazım teşekkürler ♥

    YanıtlaSil