HC Care Lightening Peeling Cleanser

Şubat 27, 2017 25 Comments A+ a-

Merhaba...

Aralık ayında ilk izlenim yazısını yazdığım HC Care ürünlerini, o zamandan bu yana düzenli olarak kullanıyorum. Bugün anlatacağım Lightening Peeling Cleanser, markanın yenileyici&aydınlatıcı peeling jel olarak tanımladığı bir ürün... 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Peelingler cilt bakım rutinimin bir parçası... Haftada bir gün, düzenli olarak cildime peeling yapıyorum. Benim cildim çok kuru, ince ve hassas; dolayısıyla peeling seçiminde de titiz davranmaya çalışıyorum.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

HC Lightening Peeling Cleanser, cildi kuruluğun neden olduğu pul pul dökülmelere karşı korumayı ve cilt görünümünü yeniden canlandırmayı desteklemeyi hedefliyor. Ciltteki yüzeysel kirleri ve ölü hücreleri temizlerken, cildi yumuşak ve pürüzsüz bırakmayı vaadediyor. İçeriğindeki cilt tonu düzenleyen aktifler sayesinde de, ferah ve ışıltılı bir görünüm sağlamaya yardımcı olacağını iddia ediyor. 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Yüz ve boyun bölgesine, nemli cilde sabah ve akşam dairesel hareketlerle nazikçe masaj yaparak uygulanıp, bir süre bekletildikten sonra iyice durulanarak temizlenmesi öneriliyor. Ürünü göz çevremizden uzak tutmamız gerektiği özellikle belirtilmiş.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bu peeling, jel kıvamında, şeffaf; içinde çok minik (tuz taneleri gibi) beyaz partiküllerle birlikte, benim için büyük sayılan kahverengi sert tanecikler de içeren bir ürün... Dürüst olmam gerekirse, kahverengi tanecikler aşırı yoğun miktarda değiller ancak, ürünü ilk gördüğümde beni oldukça korkutmuşlardı.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ben bu peelingi haftada bir gün, duşta, cildim buharla iyice yumuşamışken, bir fındık büyüklüğünde alıp uyguluyorum. Yüzüme hiç bastırmadan, nazikçe bir dakika kadar masaj yapıp duruluyorum. Bu şekilde uygulamayla, benim hassas cildime bir zarar vermedi. Yüzüm acımadı ve çok fazla kızarmadı. Gerçekten güzel temizliyor ve düzenli kullanımda siyah nokta oluşumunu da önlediğini düşünüyorum. Ancak, benim için boynumda kullanmak mümkün değil, boynum yüzümden çok daha hassas ve hafifçe kaşısam dahi morarıyor. Zaten, boynuma peeling uygulamak gibi bir ihtiyacım da yok. Cildimdeki pul pul olmuş bölgeleri de temizleyip rahatlattığını ve bu konudaki iddiasını da gerçekleştirdiğini söyleyebilirim.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Peeling taneciklerinin içinde bulunduğu jelin, cildi nemlendirme özelliği kesinlikle var. Peelingi duruladıktan sonra, geriye yumuşak ve hafif nemli bir cilt bırakıyor. Benim cildim çok kuru, dolayısıyla peşinden mutlaka nemlendiricimi uyguluyorum ancak, yüzümü germemesi bile bana yetiyor. Normal ve yağlı ciltlere çok daha konforlu bir sonuç vereceğini düşünüyorum.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

HC Care Lightening Peeling Cleanser, tüm cilt tipleri için uygun bir peeling... 150 ml, yumuşak plastikten bir tüpte satılıyor. Ambalajının yapısı sayesinde ürün almak çok kolay... Miktarını göz önüne alınca, benim kullanım sıklığımla bir senede ancak biteceğini düşünüyorum. Ürünün üzerinde sabah-akşam kullanım önerilse de, HC Care yetkilisi Asena Hanım da bize yaptığı sunumda, haftada 1-2 kez kullanımın yeterli olacağını belirtmişti. Dolayısıyla, oldukça bereketli bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Ürünün açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ürünün içeriğinde bambu saplarının tozu var. Bahsettiğim beyaz peeling tanelerinin bunlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Lightening Peeling Cleanser'ın şekerli bir peeling olduğunu da belirtmeliyim. Argan bitkisinin kabuk tozları da peeling taneciği olarak kullanılmış. Ürünün içindeki, cildimize peeling yaptığımız tüm tanecikler doğal kaynaklılar... Aynı zamanda bu peeling; hyaluronik asit, aloe vera, çay, cildi rahatlatan bir madde olan bisabolol ve cadı fındığı bitkisi içeriyor. İçerik listesinin sonlarında parfüm var. Bu ürünün hafif ve ferah bir kokusu var. Ve paraben içermiyor. 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

HC Care markası hayvanlar üzerinde test yapmıyor ve ürünlerinde hayvansal katkı maddeleri kullanmıyor. Aynı zamanda bir Türk markası olması da, benim için tercih edilesi bir özelliği...
HC Care Lightening Peeling Cleanser ve tüm HC Care ürünlerine seçili eczanelerden ya da markanın online satış sitesinden ulaşabilirsiniz. 


Sevgilerimle...

25 yorum:

  1. son dönemde bende artık Türk markalarına daha çok şans vermeye başladım....
    güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriği iyi olan ve kaliteli ürünler yapan Türk markalarını ben de seviyorum. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Blanacım ben de haftada bir falan duşta kullanıyorum. her gün hele sabah akşam kullanmada cildi aşırı yoracaktır diye düşünüyorum bir kere kullanmak bana yetiyor ve gayet güzel temizliyor.. güle güle kullan canım sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da haftada bir gün yetiyor İrem'cim; bence de sabah-akşam kullanıma uygun değil. İçeriği de şahane bu peelingin, beğendim ben de :) Teşekkür ederim, sevgilerimle... <3

      Sil
  3. Markanın cilt bakım ürünleri içinde en sevdiğim bu peeling oldu. Şu sıralar yazısını hazırlıyorum ve sanıyorum ki uzun süre kullanmaya devam edeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tonikleri de benim favorim :) Son zamanlarda kullandığım, içeriği en iyi peeling gerçekten... Sizin de beğenmenize sevindim :) Sevgiler...

      Sil
  4. Blanam içerik gayet güzelmiş, cildi yormuyor olması da artı bir özellik, sonrasında germemesi de büyük başarı. Elimdeki peeling stoku eriyince bunu deniycem, pullanmam oldukça azalsa da tamamen bitmediğinden bu ürün güzel bir destek olur gibi☺️ Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş yine.
    Öperim kocaman!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum duşta, cildim iyice yumuşayınca uyguladığımda hiç sorun yaşamadım. İçeriği de şahane, gönül rahatlığıyla kullanılacak bir ürün... Sana ve Ece'ye tester yapacağım, özellikle Ece'nin bayılacağını tahmin ediyorum (umarım yanılmam). Pullanmayı güzel toparlıyor, bize her zaman lazım böyle bir ürün.
      Teşekkür ederim canımcım, öpüyorum çok <3

      Sil
  5. Bu anlatımdan sonra bu peeling ürünlerim arasında var mı diye bakıyorum hemen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım vardır Filiz'cim, çok beğeneceğini düşünüyorum :)

      Sil
  6. peelingi denenicekler arasına girdi. aynı cilt yapısındayız korkmadan bende kullanabilirim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt tiplerimiz aynı olduğu için, seveceğini düşünüyorum ben de :) Sevgiler...

      Sil
  7. Peeling olmazsa olmazlarım arasında. Bu markayı hiç denemedim . Türk markası olduğunu da bilmiyordum. Elimdeki peeling bitince bu markadan alacağım .Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriği çok güzel bu peelingin Nilüfer'cim, beğenirsin diye düşünüyorum. HC Care cilt bakım ürünlerini piyasaya yeni çıkarttı :) Sevgilerimle...

      Sil
  8. cadı fındığı içerdiği için şimdiden gözüme girdi :)
    HC cilt bakım ürünlerini çok merak ediyorum ilk fırsatta deneyeceğim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım markanın bir çok ürününde cadı fındığını kullanmışlar. :)
      HC Care'in özellikle temizleyici grubunu çok beğendim :) Umarım sen de memnun kalırsın :) Sevgilerimle... <3 <3

      Sil
  9. Markadan alacaklarım birikti iyice, peelingi de yazdım listeye. Teşekkürler canım benim ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peelingi çok seveceğini düşünüyorum Gökçe'm :) Ben teşekkür ederim <3

      Sil
  10. HC Care markasından epey merak ettiğim ürün var Blana'mm özellikle peeling dedin can evimden vurdun :D Tanecikli fakat yüzü çizmeyen ürünleri seviyorum ben de :) Bir de fotoğraflardaki o parfüm şişesinin güzelliğine bakmaya doyamadım ne kadar şık öyle :) Öpüyorum çok güzel gözlümm <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary'im tanecikli peeling seviyorsan, denemeni öneririm, içeriği de çok güzel bu ürünün. :) Ev parfümü şişesi o canım benim, gerçekten çok şeker :))) Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3 <3

      Sil
  11. Çok güzel anlatmissin Blanacim. Benim cildim de cok hassas. Hemen kizariyor kuvvetöi ürünlerle.

    YanıtlaSil
  12. diğer yüz bakım ürünlerini kullanıyorum ama henüz bunu denemedim

    YanıtlaSil
  13. Siyah noktaları temizlemesi çok iyiymiş, güle güle kullan :*

    YanıtlaSil