Essence Stay Natural Concealer

Ağustos 16, 2017 7 Comments A+ a-

Merhaba...

Essence Stay Natural Concealer, uzun süredir aklımda olan bir üründü. Ancak, kapatıcı bitirmek konusunda son derece başarısız biri olduğumdan satın almayı hep erteliyordum. Bu yılbaşında Almanya'ya gittiğimde açık bulduğum tek Rossmann'dan satın aldım ve kendi adıma imkansızı başararak bir ay kadar bir sürede ürünü kullanıp bitirdim.

Essence kalem kapatıcı

Essence Stay Natural Concealer, kalem şeklinde bir kapatıcı... Fırçalı aplikatörü sayesinde uygulama kolaylığı sağlıyor. Arka kısmındaki mekanizmasını çevirerek fırçanın ucuna ürünün gelmesini sağladıktan sonra uygulama yapıyoruz. Bu kapatıcı, doğal bir görünüm vererek kusurları ver morlukları kapatmayı hedefliyor.

Essence kalem kapatıcı

Essence kalem kapatıcının bendeki rengi, 01 Soft Beige... Pembe alt tonlu bir renk olan soft beige, ürünün en açık tonu olmasına rağmen, açıkçası benim beklediğimden daha koyu çıktı. Kapatıcının yapısı, bu tarzda denediğim diğer kalem kapatıcılara kıyasla, orta kalınlıkta, buna rağmen oldukça homojen ve kolay dağılıyor. Göz altlarıma uyguladığımda, çizgilerime dolmadı ve bu performansıyla beni oldukça şaşırttı. Kalıcılığını da oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim, transparan bir pudrayla sabitlediğimde tam bir mesai gününü kurtarıyor. Sabitlemezsem, benim cildimde 2-3 saat kadar bir sürede kayboluyor. 

Essence kalem kapatıcı

Essence Stay Natural Concealer, vaadettiği doğal bitişi veriyor ancak; kusurları kapatmada yeterince başarılı değil. Uyguladığım bölgedeki görüntüyü düzgünleştiriyor ancak, kızarıklıklarımı ve göz altı morluklarımı kapatmıyor. Rengi dolayısıyla da, benim cildimde aydınlık bir bitiş bırakmadı; sadece correctorımın üzerine uyguladığımda göz altlarımı daha iyi gösterdi. Süngerle, fırçayla ya da parmaklarla uygulanması da oldukça kolay...

Essence kalem kapatıcı

Essence kalem kapatıcının bence, en olumsuz yanı, çok hızlı oksitlenmesi... Öyle ki, fotoğraflarını çekerken bile zorlandım. Ürün, uygular uygulamaz oksitlenip koyulaşıyor. Süngerle sabitlemeye başladığımda, çoktan koyulaşıp turunculaşmış oluyor. Ben en açık rengini satın aldığım için, bu durumu tolere edebildim ancak; daha koyu renklerinde ne olur, bilemiyorum.

Essence kalem kapatıcı

1,5 ml ürün içeren Essence Stay Natural Concealer, düzenli kullanımımla (her göz altım için, arkasındaki mekanizmayı bir kez çevirdim) yaklaşık bir ayda bitti. Bu bakımdan çok bereketli olduğunu söyleyemeyeceğim ancak, ürünü merak edenler ve denemek isteyenler için bu durum bir avantaj da olabilir. Ürünün ambalajının üzerinde, içeriğiyle ilgili bir bilgi de bulamadım. Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü var.

Essence kalem kapatıcı

Almanya Rossmann'dan 2 euroya satın aldığım Essence Stay Natural Concealer ve tüm Essence ürünlerini Rossmann'larda ve Eve Shop'larda bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

7 yorum:

  1. Aaa bileğindeki swatchtan bile belli ne kadar çabuk oksitlendiği, ilginç olmuş. Halbuki Essence bir Alman markası ve Almanlar da pek koyu tenli sayılmazlar :) Uygun bir renk çıkarmamaları ilginç olmuş... Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ben de hayatımda ilk kez saniyeler içinde oksitlenen bir ürünle karşılaştım. Almanlar da baya ak pak insanlar ama bu kapatıcının renk skalasını ayarlayamamışlar sanırım. Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Blanacım, sanıyorum satışta yok artık bu ürün. Aynı ambalaj içerisinde Rival de Loop'un concealerini kullanmıştım, o da çok kısa sürede bitmişti, gramaj olarak çok azlar ama iyi de iş görüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur'cum ürün satıştan kalkmadı ama ülkemizdeki Rossmannlarda bulmak pek kolay olmuyor. Ben alalı bir kaç ay oldu zaten, eski bir ürün değil. Çabuk bitmesi değil de, oksitlenmesi benim için sorun oldu. Sevgiler...

      Sil
  3. çabuk oksitlenmesi kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
  4. Blana'mmm doğal bitişli kapatıcıları seviyorum ama rengi bana da koyu gelir gibi duruyor. Bir de bu tarz çevirmeli kapatıcılarla anlaşamıyoruz. :D Emeğine sağlık güzel gözlümm <3 :)

    YanıtlaSil
  5. Bana hiç hitap etmiyor bu ürün çünkü göz altlarım böyle hafif kapatıcılarla asla kendine gelmiyor. Sorunsuz ya da az sorunlu göz altları için deneyebilir bana kalırsa, sevgiler :)

    YanıtlaSil