Solante İrrita Güneş Koruyucu

Ağustos 14, 2017 13 Comments A+ a-

Merhaba...

Güneş alerjisinden muzdarip bir de üzerine çok beyaz tenli biri olarak, seçtiğim güneş koruyucu konusunda fazlaca titizim. Solante, dermatoloğumun tavsiyesiyle tanıştığım ve senelerdir kullandığım bir marka... Bugüne kadar kullandığım hiç bir çeşidi beni hayal kırıklığına uğratmadı. Bugün anlatacağım Solante İrrita güneş koruyucu bu yaz tercih ettiğim ve bitirdiğim bir ürün...

Solante güneş kremi

Solante İrrita güneş koruyucu; "bilinen en güçlü ve en yüksek güneşten koruma" sloganıyla satışa sunulmuş bir ürün... Solante'nin bu çeşidi; dermatolojik uygulamalar, peeling, cilt gençleştirme uygulamaları gibi sebeplerle bir şekilde tahriş olmuş ve hassaslaşmış ciltlerin güneşten en yüksek seviyede korunmasını sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda cildi yatıştırıp rahatlamasına yardımcı olmayı vaadediyor.

Solante güneş kremi

Bu yaz için, benim Solante İrrita'yı seçmemin nedeni; cildimin normalden de çok incelmiş ve hassaslaşmış olmasıydı. Dolayısıyla iki aydır, Solante güneş kremini hem yüzümde hem vücudumda, her gün kullandım.

Solante güneş kremi

Solante İrrita; açık pembe renkli, bir güneş koruyucuya kıyasla ince yapılı bir krem... Çok kolay uygulanıyor ve cilt yüzeyinde kolay dağılıyor, yapış yapış bir his ve doku bırakmıyor. Pembe renkli olması sizi korkutmasın, uygulandığında renk vermiyor ve beyaz tabaka bırakmıyor. Yağ içermediği için (dolayısıyla octocrylene içermiyor) yağlı ciltler dahil, tüm cilt tipleri kullanabilir. Ben altına nemlendiricimi uyguluyorum ancak; cildiniz benimki gibi kuru değilse, bu adıma ihtiyaç duymayabilirsiniz. Neredeyse, tüm Solante güneş kremleri gibi, cildi bir miktar nemlendirme özelliği var. Üzerine makyaj yapmaya da gayet uygun olduğunu söylemeliyim, ben neredeyse her gün makyaj yapan biri olarak hiç sorun yaşamadım. Ancak, tek başına da, oldukça sağlıklı bir görünüm verdiğini düşünüyorum.

Solante güneş kremi

Solante İrrita güneş koruyucu, SPF 50+ UVB ve PA+++ UVA koruması içeriyor. Serbest radikallere karşı savaşarak, cilt yaşlanmasına karşı koruyucu görev üstleniyor. Standart güneş kremlerinden farklı olarak, dışarıya çıkmadan 15 dk önce uygulanmasının yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim (kutu üzerinde yazan süre de 15dk). 

Solante güneş kremi

Solante, ürünlerinin uzun süre güneşten koruyacağını fakat; dünya sağlık otoritelerinin 3-4 saatte bir koruyucuları yenilememiz gerektiği önerisine uymamızı tavsiye ediyor. Denize girmediğim sürece, ürünün etkisini uzun süre devam ettirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle iş günleri, koruyucumu tazeleyemememe rağmen, en ufak bir güneş hasarı yaşamadım, hala bembeyazım (eğer, çok hafif bile olsa bronzlaştıysanız; güneş koruyucunuz sizi yeterince koruyamadı, demektir). Solante İrrita güneş koruyucu suya karşı dayanıklı bir ürün ancak, yüzdükten sonra tüm koruyucuları yenilememiz gerekiyor.

Solante güneş kremi

Asıl güneş koruma filtresi ethylhexyl methoxycinnamate (UVB koruması) olan Solante İrrita güneş koruyucu; papatya çiçeği, diethylomino hydroxbenzoyl hexyl benzoate (UVA koruması) içeriyor. İçerdiği iki ana güneş koruyucu madde de kanserojen değil. Aynı zamanda; gliserin, nane, B5 vitamini, kavun çekirdeği, aloe vera, üzüm yaprağı ve çekirdeği içeriyor. Parfümsüz olan Solante güneş kremi, sahip olduğu hafif kokusunu içerisindeki bitkisel özlerden alıyor. Paraben ve bht içermiyor. İçeriğinin orta sıralarında bir çeşit silikon var.

Solante güneş kremi

Plastik, siyah desenli yumuşak bir tüpte satılan Solante İrrita güneş koruyucu 150 ml ürün içeriyor. Ürün kapağı oldukça iyi kapanıyor; akma, bulaşma gibi bir sorun yaşamadım. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var ki; aksi de söylense güneş koruyucuları bir seneden fazla kullanmamanızı öneririm. Aktif maddeleri etkinliğini kaybediyor ve genel olarak ilk senenin sonunda uv filtreleri yarı yarıya düşük performans göstermeye başlıyor

Solante güneş kremi

Güneş koruması bence gerçekten muazzam olan, bana en ufak bir güneş alerjisi ya da hassasiyet yaşatmayan Solante İrrita güneş koruyucuya; her hangi bir cilt hassasiyetiniz varsa (olmasa da kullanmanızda hiç bir sakınca yok), bakabilirsiniz. Solante ürünleri eczanelerde ve online dermokozmetik satan sitelerde satılıyor.

Sevgilerimle...

13 yorum:

  1. Ya keşke ben de bu sene bu ürünü alsaymışım... aslında kullandığım koruyucu da güzeldi; fakat gün içinde tazelemediğimden hem lekelerim ayyuka çıktı; hem de ten rengim de koyuldu (bu benim için sorun değil de, leke kısmı sorun). Solante Irrita'yı yazdım kenara. Elimdeki bitince kendisini alıp kullanmaya başlayayım :) Öperim Blana'cım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım koruyucuyu tazeleyememek benim için de sorun, gün içinde olmuyor yani. Bu sene spf li mist kullanmamama rağmen hiç sorun yaşamadım ki, ben senden daha hassasım. Lekeler cidden çok dert oluyor. İrrita aklında olsun mutlaka, diyorum. Kullandığım en iyi Solante çeşidiydi kesinlikle.
      Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. rengi nasıl pembe onun öyle baz gibi de işe yarar bence değil mi.. ? güle güle kullan canım sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim makyaj altında gayet güzel duruyor, baz olarak da kullanılır. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  3. Solante ürünlerini özellikle cilt problemi yaşayanlara kesinlikle öneriyorum ben de. Sene yazın aklımda olan bir ürün, annemin yüzünde de Roza hastalığı var ve doktoru da her sene solante'yi kullanmasını öneriyor. Bu çeşidi de tam bana uygunmuş hatta. Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  4. Ben memnun kalmadım biraz fazla surseniz yüzünüz pembeye caliyor bronz görünüyor keşke irrita olanı secmeseymisim. Gerçi doktorum bunu yazdı🙅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım siz bana instagramdan da yazmıştınız. Bu ürün hem pembeye çalıp hem nasıl bronz görünüyor açıkçası anlayamadım. Düzgünce uygulayıp cildime yedirdiğimde hiç bir garip görüntü de yaşamıyorum. Ben iki tüp bitirdim ve çok memnunum. Başka bir çeşidini deneyebilirsiniz. Sevgiler💐

      Sil
  5. Merhabalar sivilceli ciltler için de uygun mudur? Doktorum önerdi ama böyle yanmalar hissediyorum ve de kızardı sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Bu ürün çok hassaslaşmış ciltler için uygun, doktorunuz önerdiyse zaten sizin için de uygundur. Açıkçası ürün içeriğinde ciltte yanma ya da kızarıklık yapacak bir şey yok, böyle bir durum olmaması lazım. Aldığınız ürünün son kullanma tarihine ve kullanım ömrüne dikkat ettiniz mi? Bir de, papatya suyu içerdiği için, bu maddeye alerjiniz olabilir mi?
      Sorununuzu doktorunuzla paylaşırsanız bence en doğrusunu o söyleyecektir. Solante bana da doktorumun tavsiyesiydi ve o zamandan beri yazları kullandığım tek güneş koruyucu markadır.
      Sevgiler...

      Sil
  6. merhaba, ben sivilce ve sivilce izlerim için lokal tretionin (tre krem) tedavisi görüyorum normalde cildim yağlı ve sivilceli, hassas fakat bu kremi kullanmaya başladığımdan beri oldukça kurudu. irrita serisi benim için uygun mu yoksa acnes mi almalıyım ve sivilce yapar mı yeniden diye merak ediyorum, siz kullanırken sivilce problemiyle karşılaştınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle çok geçmiş olsun. Tretionin, bildiğim kadarı ile retinoik asit içeren bir ilaç; dolayısı ile cildinizi kurutanın aslında tretionin olduğunu tahmin ediyorum. Lokal olarak bile kullansanız, retinol hassas cildinizi kurutmuş olabilir. Solante irrita cildinizi ekstra kurutacak bir içeriğe sahip değil çünkü ve bence şu dönem için size çok uygun. Acnes zaten sivilcelere karşı bir seri ama benim sivilce sorunum olmadığı için hiç kullanmadım fakat, yapı olarak irritadan daha kuru olduğunu biliyorum. Cildinizi akşam hiç aksatmadan düzgün temizlediğiniz sürece de, irritanın sivilce yapacağını sanmıyorum, zaten bu zamana kadar da yapmamış galiba. Hiç bir Solante kremde ben sivilce ya da komedon sorunu yaşamadım.
      Benim önerim, kuruluk probleminizi mutlaka doktorunuza danışıp, irritanın altına size sivilce yapmayacak ama cildinizi retinolün kurutucu etkisinden de koruyacak bir nemlendirici kullanmanız olacak.
      Tekrar geçmiş olsun, sevgilerimle...

      Sil