Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule Cream

Ağustos 04, 2020 0 Comments A+ a-

Merhaba,

Öncelikle belirtmek istiyorum ki, bu bir dönüş yazısı değil. Buraya düzenli yazmaya geri döneceğimi hiç zannetmiyorum. Aylardır blog panelimi bile kontrol etmiyorum ve etmemeye de devam edeceğim. O yüzden lütfen sorularınız olursa, bana instagram üzerinden ulaşın. @blanasdiary kullanıcı adıyla beni bulabilirsiniz. Oradan mutlaka (anlık olamasa da) dönüş yaparım. 
Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule Cream, ben satın alırken google aramalarımda hakkında düzgün kullanıcı yorumu bulamadığım bir nemlendiriciydi. Kremi kullanmaya geçen sene eylül ayında başladım, ilk büyük kavonozu bir ay önce bitti. Şu ara da, elimdeki seyahat boyunu kullanmaya devam ediyorum. Neredeyse bir sene olmuş yani, dolayısıyla hem ileride kendim için hem de merak edip satın almak isteyenler için, bu nemlendirici ile ilgili bir iki kelam etmeye geldim. Bu üründen, burada bahsetmeye karar vermemin iki sebebi var; ilki çok pahalı olması ve almak için bütçe ayırmamızın gerekmesi, ikincisi ise, instagram postlarının geçici olduğunu düşünmem. Belki, bu yazı da bir aramanızda karşınıza çıkar ve işinize yarar diye yazıyorum. Yine çok uzattım, haydi sadede gelelim. 


Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule Cream, serinin bir önceki yazımda bahsettiğim serumuyla aşağı yukarı aynı vaadlere sahip... Yaşlanma etkilerini geciktirmeyi, cildi nemlendirmeyi, aydınlık görünüm sağlamayı, esnek ve pürüzsüz bir cilt görünümüne yardımcı olmayı hedefliyor. 


Kremin yapısı oldukça yoğun, neredeyse katı bir yağ gibi ancak cilde uygulanması ve emilimi yapısına göre çok kolay... Tıpkı serumu gibi, neredeyse kokusuz... Yoğun yapısına rağmen cilde incecik sürülebiliyor, ağırlık ya da bir katman oluşturmuyor. Yağlı bir his bırakmıyor. Sürdükten sonra, pürüzsüz ve kadifemsi bir doku hissediyorsunuz. 


Ben, Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule Cream'i eylül ayından bu yana gece cilt bakım rutinimde son adım olarak kullanıyorum. Yüzümü temizleyip tonikledikten ve serumlarımı sürdükten sonra, nemlendiriciyi uyguluyorum. Çok az kullanmak tüm yüzüme yeterli geliyor, yarım nohut büyüklüğünde bir miktar alıyorum, diyebilirim. Cildimin çok kuru olduğu ya da yağa ihtiyacı olduğunu hissettiğim zamanlarda içerisine bir yüz yağı da karıştırıyorum. 


Bu nemlendirici, benim çok kuru ve nemsiz cildime özellikle kışın pek yeterli gelmedi. Neredeyse tüm kış, yağ ile karıştırarak kullandım. Yine de, cildimde bıraktığı dokuyu sevdiğimi söylemeliyim. Ancak, verdiği yumuşak ve pürüzsüz hissin içeriğindeki bir çeşit silikon olduğunu da unutmamak lazım. Sahte bir mutluluk hissi o, açıkçası. Yine de, nemlendiricinin formülü ve yapısı gerçekten güzel. İçeriğindeki silikon çeşidi de dimethicone değil, daha nazik bir silikon diyebileceğim clclohexasiloxane. Kuru-karma, normal ciltlerin bu nemlendiriciyi benden daha çok seveceklerini düşünüyorum


Ben, nemlendiricilerle ilgili, kendi cilt bakım rutinim için, altına sürdüğüm serumların üzerine bariyer olsun ve cildimi iyi nemlendirsin yeterli, minvalinde düşündüğüm için de, bir nemlendiriciye çok yüksek fiyatlar ödemek istemiyorum. Dolayısıyla, bu seriden tercih edeceğim ürün kremi olmaz. Bütçesel yatırımımı serumundan yana kullanmayı kendi adıma her zaman tercih ederim. Fakat, seri olarak (ampul ve nemlendirici) iyi bir ikili olduklarını da düşünüyorum. Cilt bakımında bir serinin tüm ürünlerini kullanmayı sevenler, tercihlerini rahatlıkla bu ikiliden yana kullanabilir. 


Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule'den bahsettiğimde de söylediğim gibi, probiyotik içerikler benim cildimde gözle görülür şekilde olumlu etki yapıyor. Bu kremi kullandığım süre içinde de, kızarıklıklarım yatıştı, cildim daha sağlıklı ve ışıl ışıl görünmeye devam etti. Ancak, aynı etkiyi krem bitip ampülle devam ettiğimde de aldım. Yani, benim cildimde asıl toparlayıcı olanın serinin serumu (ampülü) olduğunu düşünüyorum. 


İçeriğinin ilk sırasında bifida ferment lysate bulunan Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule Cream, devamında yumuşatıcı sürfaktanlar, bir çeşit silikon ve shea yağı içeriyor. Bunları çeşitli bitkisel içerikler, hyaluronik asit ve fermente içerikler takip ediyor. Aşağıya içerik listesini bırakıyorum, skincharisma listesi ne de buradan ulaşabilir, içeriğini ayrıntılı şekilde inceleyebilirsiniz. Yine, hassasiyeti olanlar için lavanta yağı içerdiğini belirtmek isterim. Az da olsa seramid de içeriyor. Etil alkol, paraben, bht, mineral yağ içermiyor


Bu yazıyı 02.08.2020 tarihinde yazıyorum. Firmalar ürün formüllerini zaman zaman güncelleyebiliyor. Bizim iki sene önce kullandığımız ürün, bugün aynı isim altında bambaşka bir şey haline gelebiliyor. O yüzden, kişisel deneyim notlarını okurken tarihlere dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. 


Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule Cream'in cildimde hiç bir olumsuz etkisi olmadığını, sivilce, komedon yapmadığını da söylemem gerekir. Benim tekrar satın olmayacak olmamın tek sebebi, bütçemi serumlara ayırmayı daha mantıklı bulmam sadece

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok: