Benefit Stay Flawles Makyaj Bazı

Nisan 01, 2016 48 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün gelin makyajım için satın aldığım Benefit Stay Flawles makyaj bazını anlatacağım. 


Kuru ciltli biri olarak, genellikle ten ürünlerinin kalıcılıkları konusunda sorun yaşamıyorum. Bu durum, tabi ki likit ürünler için geçerli... Toz ürünlerdeyse mutlaka bir baz kullanma ihtiyacım olur, örneğin göz kapaklarımdan toz farlar baz kullanmazsam uçarlar. Yüzüme uyguladığım allık, bronzer gibi toz ürünlere de likit fondötenim baz oluşturduğundan, ekstra bir sabitleyiciye gerek duymuyorum.  


Söz konusu gelin makyajım olduğunda, tahmin edersiniz ki, bu rahatlığımın bir anlamı kalmadı. Doğru fondöten arayışımla birlikte, makyajı cildime mühürleyecek doğru baz arayışım da başladı. Genellikle, yüz bazları kullanmasam da, bu konuda tercihim bellidir: cilde nem ve ışıltı veren bazlar. Mac Strobe Cream, Loreal Lumi Magique, Le Blanc de Chanel, bu gruba güzel birer örnek olabilir. Ancak, bu kez aradığım cildi matlaştırmadan sadece sabitleme görevi yapan bir bazdı. Sabitleme özelliğindeki bazların hemen hepsi matlaştırır, dolayısıyla istediğim ürünü bulmak zamanımı aldı.

Stay Flawles, Benefit stand temsilcisi tarafından bana önerildiğinde, açıkçası ürüne şüpheyle yaklaştım. Fakat, görevli bayan ne kadar titizlendiğimin farkında olduğundan, ürünü denemem için elinden geleni yaptı. Ben iki gün üst üste Sephora'ya uğrayıp tüm yüzümde bazı denedim ve satın almaya karar verdim. 


Benefit Stay Flawles, her Benefit ürünü gibi son derece sevimli bir ambalajla kullanıma sunulmuş. Stick şeklinde, tamamen renksiz bir baz... Ürünü yüzünüzün tamamına yada ihtiyaç duyduğunuz bölgeye uygulayıp, beklemeden fondöteninizi bazla karıştırarak uygulamak en iyi sonucu veriyor. Bu karıştırma işlemini cilt üzerinde gerçekleştirmek gerektiği için, en iyi sonucu fondöteni fırçayla uygulamak verecektir. Fakat benim kupkuru cildimin fırçalarla arası pek şahane olmadığından, önce Sigma F80 fırça ile uygulama yapıp üzerinden nemli beauty blender ile geçtik. Gerçekten de fondötenimi matlaştırmadan, hem kına gecemde hem nikahımda hem de düğünüm boyunca, uygulanan tüm ürünleri cildime adeta mühürledi. 

Bu bazın, bana kalırsa tek kusuru var. O da, ilk uygulandığında bıraktığı his... Cildinizin bir maddeyle kaplandığını hissediyorsunuz, neyse ki çok kısa sürede bu his kayboluyor. Yine de, bana sıklıkla kullanmak için uygun bir baz olmadığı izlenimini veriyor. Özel zamanlar için harika ama ben bunu kullanıp işe gitmem. 


Son olarak, ürünün çabuk kuruyabileceğini de eklemeliyim. İçerisindeki ikinci koruma kapağını kaybetmemek ve her kullanım aralığında sürekli kapalı tutmak gerekiyor. Buna dikkat ederseniz, uzun süre sizinle olabilir.

Benefit Stay Flawles'ı ten ürünlerinin uzun süre kalıcılığını sağlamak isteyenlere bir alternatif olarak önerebilirim. 

Ürün 15.5 gr ve ben 100TL civarında bir fiyata Sephoradan satın almıştım.

Görüşmek üzere...

48 yorum:

  1. Bende bunun testerı var, ikinci kapağı da yok ama kurumadı :) Çok silikonlu ve katı formda olduğundan o tabakayla kaplanmış hissini veriyor ama ben de memnunum; gayet de bereketli bir ürün. Fakat T Bölgesi yağlanabilen ciltlerde o mühürleme etkisi bir süre sonra yok olmaya başlıyor :) Yine de donuklaştırmadan mat gösteren bazlar içinde en iyisi olabilir. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın alırken kuruması konusunda uyarılmıştım sıkıca :) Gerçekten de donuklaştırmadan güzel sabitliyor, kolayca da bitmez sanırım :) Teşekkürler Başak, sevgilerimle :)

      Sil
  2. Blana 💕ışıltılı bazlar gerçekten çok güzel oluyor bir de sen maşallah kına, düğün, nikah derken hepsin de aradan çıkarmışsın geçen günde seçtiğin gelinlik yazını okumuştum çok güzeldi dur maşallah 💙 diyeyim nazar değmesin zaten hıstasın :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheheh Gözde teşekkür ederim :) Bu baz ışıltılı değil, ama matlaştırmıyor donuklaştırmıyor. Tek işi sabitlemek, bence o işi de iyi yapıyor :) Kalbimi de koyayım <3 <3

      Sil
    2. Sabitleme diyosan oda iyi ki sonuçta onu yapamayan da var 😊😊 sana bin tane kalp 💟💙 inşallah fenoyla dağınık görmez yandım ki ne yandım 🙊

      Sil
    3. Komşu kızı! dedik ama arkadan iş çevirmeler, yazıklar olsun 😂😂😂

      Sil
  3. Bunu kayıt altına aldım bi lazım olabilir öz günler var :))

    YanıtlaSil
  4. ben de bunun testerını kullanmıştım gerçekten güzel sabitliyor bıraktığı his de beni çok rahatsız etmedi yine de elimdeki bazlar azalmadan büyük boyunu alamam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıraktığı his kalıcı değil zaten ben de o yüzden çok rahatsız olmamıştım. Uzun süre kullanılacak bir baz, elde alternatifler varsa sırasını beklesin bence de :)

      Sil
  5. gerçekten uzun süre gidebilecek bi ürüne benziyor, güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman kullanmayacağım için, bu miktarla uzun süre gider canım :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  6. I never tried this product but it looks promising =)

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullann sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle :)

      Sil
  8. Ben bu ışıltılı baza benzer bir tane Oriflame'en almış uzun zaman önce ama şanssızlığıma cildim yağlı benim. Ama uzun süre gider ve bence kolayca kurumuz. İyi günlerde kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu baz ışıltılı yada mat değil, aslında tek iddiası üzerine uygulanan ürünü mıknatıs gibi tutmak.Bence işini en iyi yapanlardan ancak yağlı ciltte sonucu nasıl olur bilemiyorum, muhtemelen bendeki kadar uzun süre tutmaz ürünleri. Teşekkür ederim :))

      Sil
  9. Ve ben yine yeni şeyler öğreniyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar. Bu makyaj dünyasına o kadar uzatın ki. Sadece cilt bakim ürünleri kullaniyorum

      Sil
    2. Dağınık Anne takıl bana :))

      Sil
    3. Anne Güncesi ben de senden junior bakımıyla ilgili kopya çekiyorum ön bilgi olarak :)) Cilt bakımı da yazacağım sıradalar :))

      Sil
  10. Çok güzel ve açıklayıcı bir anlatım olmuş. Ben far bazı artık muhakkak kullanıyorum ama makyaj bazı hiç kullanmadım. Bunu öyle güzel anlatmışsinki özel günler için kullanabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Far bazını ben de sürekli kullanıyorum. Cildime baz günlük olarak tercih etmiyorum ama özel günler için önereceğim bir ürün bu. Çok teşekkür ederim Nilgün Hanım, övgü dolu yorumunuzun yerini hiç bir şey tutamaz :)

      Sil
    2. Ben de Rossmana gidince madamkokos orada bana catrice makyaj bazini önerdi. O an bunun adını unutmuştum. Aklıma makyaj bazini soktun Ben de gittim aldım. Inşallah memnun kalırım tatlım.

      Sil
    3. Catrice ürünlerini hiç denemedim ama deneyenler memnun çoğunlukla. Umarım siz de memnun kalırsınız Nilgün Hanım :) çok sevgiler...

      Sil
  11. Ause'm fikir vermiş olmasına çok sevindim :) Bu baz tek başına kullanmak için hiç uygun değil ama gerçekten mıknatıs gibi ten ürününü sabitliyor. Özel günler için harika olabilir:) Ben de öpüyorum kocaman :)

    YanıtlaSil
  12. Özel günler için biçilmiş kaftan o halde bu baz,ilk kez bu formda bir baz görüyorum ayrıca :) teşekkür ederim canım benim ayrıntılı yazın için <3 Çoook öpüyorum can arkadaşım <3 :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel günler için gerçekten harika canım benim :) Stik şeklinde olması da tercihe göre değişir ama pratik aslında, fakat yapısı yüzünden katı bir baz tabiki. Teşekkür ederim güzel arkadaşım, öpüyorum kocaman canım benim <3 <3

      Sil
  13. Makyaj bazları ile nasılsa hiç anlaşamıyorum.Nefes almayan cilt hissi ve T bölgesinden parlama da cabası.. Bunu hiç denememiştim.Tester'ına denk gelirsem bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelin makyajım söz konusu olmasaydı, ben de bu tarz bir baz arayışına hiç girmezdim. Haklısınız, cilt nefes almıyor gibi hissediyorum ben de:) Ancak sabitlemek için güzel bir baz

      Sil
  14. flawless mııı. şu anda okuduğum kitap "kusurlu" he he :)

    YanıtlaSil
  15. Çok merak ettim hemen deniycem,blog keşif etkinliğinden geldim bende beklerim :) thebeautyforce.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Ben de takip ediyorum sizi :)
      Umarım memnun kalırsınız bazdan :)

      Sil
  16. Benim senle gitmem lazim, cildimi sana emanet edicem, baz falan anlamıyorum ki, bilenle gitmek mantıklı, şu gözenekli havayı yok etmek istiyorum 😂😂😂😂 alınacak listesi kabarıyor, patiracaksin beni blana! Sünger, baz, ruj...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sana gözenek küçültücü baz lazım Korefenomeni :) Bir seferde hepsini toplamaya gerek yok, adım adım gideriz :))

      Sil
    2. Aynen batmayalım şu yaştan sonra :)))

      Sil
  17. Ambalajı çok şıkmış, sende çok güzel anlatmışsın blana yalnız benim cildim karma olurmu ki. Fenomm bende geleyim mi alışverişe :))) patmana engel olurum :) yengeç kadını tutumlu kadın yanii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel ama sen İzmir de değil miydin? 😂😂 gel gel koçum ben, sağlam para harcarım ki 😂

      Sil
    2. Gel ama sen İzmir de değil miydin? 😂😂 gel gel koçum ben, sağlam para harcarım ki 😂

      Sil
    3. Zehra, bu baz tüm cilt tipleri için uygun aslında. Ancak t bölgen yağlıysa birkaç saatten sonra parlama yapabilir çünkü yağlanma kontrol etme iddiası yok. Onu da klasik yöntem pudra ile kontrol edersin, bu bazı kullanırsan. Karma yağlı ciltler için smashbox'un bazlarının da iyi olduğunu duymuştum, aklında olsun ;)

      Sil
    4. Tamam blana teşekkür ederim verdiğin bilgi için en çokta t bölgesi yağlı zaten :( fenom ne burcu olursan ol yengeç tutumludur arkadaşlarını da korur hahaha :)) geliyim o zaman İzmir dediğin nire ki :))

      Sil
    5. Tamam blana teşekkür ederim verdiğin bilgi için en çokta t bölgesi yağlı zaten :( fenom ne burcu olursan ol yengeç tutumludur arkadaşlarını da korur hahaha :)) geliyim o zaman İzmir dediğin nire ki :))

      Sil
  18. Çok fazla makyaj yapmadığımdan sabitleme ihtiyacı duymamıştım ama gün gelir lazım olur :)) Aklımda bulunsun, teşekkür ederiim :))

    YanıtlaSil
  19. Özel günler için bir tane bulundurmalı o halde not ettim hemen..Açıklayıcı bi yazı olmuş teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir alternatif olabilir. Ben teşekkür ederim :))

      Sil