Kitap Alışverişim

Nisan 26, 2016 70 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün sizlere son zamanlarda yaptığım kitap alışverişimi anlatacağım. Senelerdir kitaplarımı online olarak satın alıyorum. Kitapçılardan alışveriş yaptığım gerçekten çok az... 

İnternet üzerinden alışveriş yapmak hem zamandan tasarruf hem de sepetimde istediğim kitapları biriktirebiliyorum. Genellikle, aylarca okuyabileceğim sayıda kitabı toplu olarak alıp, elimdeki okumadığım kitap sayısı ikiye düşene kadar tekrar alışveriş yapmıyorum. Bu süre zarfında da, merak ettiğim kitapları sepetimde biriktirdiğim için, zaten listem dolmuş oluyor.



Bu konuda senelerdir şaşmadığım tek adres İdefix... Seneler önce, çok sevdiğim Altın Kitaplar yayıneviyle bir yazışmam olmuştu. İstediğim yayınlarını toplamak zor oluyordu ve ben de online satış yapmayı düşünüp düşünmediklerini sormuştum. Bana, online satışa başlamayı düşündüklerini ancak, dağıtıcı firmalardan çok baskı gördükleri için bunu yapamadıklarını söylemişlerdi. Aktif olarak İdefix'le çalıştıklarını, siteden yayınlarına güvenle ulaşabileceğimi belirtmişlerdi. O günden beri, İdefix benim şaşmadığım tek adres oldu. İdefix bir süre önce Doğan Grubu'na satılmış olsa da, ben hala alışkanlığımdan vazgeçemiyorum. Bu güne kadar da hiç sorun yaşamadım.


Bu sefer alışverişim, polisiye ağırlıklı oldu, diyebilirim. Aşk, duygusal, dram hariç her konu ve tarzda okuyorum. Polisiyeninse yeri başkadır. Kafam çok doluysa, dünyadan biraz uzaklaşmak istiyorsam hep polisiye kitaplara sarılırım. Polisiye okurken, katilin peşine düştüğüm ve adeta dedektifle yarışa girdiğim için, bu bana terapi gibi gelir, asıl dertlerimden uzaklaşırım. Kağıt kalemle polisiye roman okuyan benden başka kimse var mı, bilmiyorum. Benim için bulmaca çözmek gibi... 

Tess Gerritsen'in Hasat'ı Korefenomeni'nin tavsiyesiyle listeme giren bir kitap... Yazarı merak ediyor ama seri bir romanından başlamak da istemiyordum. Korefenomeni kitabı beğenince de, başlangıcı Hasat'la yapmaya karar verdim. Psikiyatrist ve Psikopat daha önceden sepete eklediğim kitaplardan... Türk Seri Katiller, Sevinç Yavuz'un araştırması, ilgimi çekti. Bu konuda Fikret Topallı'nın kitaplarını okumuştum ancak o kitaplar dünya genelinden bahsediyorlar. Arnaldur Indridason'a ait Sesler ve Sular Çekildiğinde Deeptone'un tavsiyesiyle alındılar. Bu yazar, alanında bir duayen ve ben bu kitapları gerçekten çok merak ediyorum. Bu aralar, polisiyelerime gömülüp biraz uzaklaşmaya ihtiyacım var.

İlber Ortaylı'nın kitapları set olarak kampanyalıydı, onları da sepetime ekledim. Yanında hediye edilen çantaya bayıldım ama takıp gezersem taşlanır mıyım, diye endişeliyim. Cahil Okur, olur da bu yazıyı okursa ve çantayı görürse diye de ayrıca endişeliyim. 

Conn Iggulden'in Fatih'ini tesadüfen buldum. Yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak, bu son kitaptan nasıl haberim olmadı, diye kendime azıcık kızdım. Moğollardan ve Cengiz Han imparatorluğundan bahsettiği serinin son kitabı, bir önceki Ögeday zamanını anlatıyordu, bu kitapsa Ögeday'dan sonra tahta geçen Kubilay Han zamanından bahsediyor. Yazarın dilini çok beğeniyorum, benim gibi tarih okumaktan hoşlanıyorsanız, denemenizi öneririm. 


Kitaplığımda bir Deeptone rafı oluşturacağımı, daha önce söylemiştim. Sade ve Derin, Derin Mavi, Frambuazlı Hayat ve Yani kütüphanemin kıymetli köşelerinden birini oluşturdular.

Bir Otostopçu'nun Galaksi Rehberi, hiç aklımda yokken Poşet sayesinde son anda listeme eklendi. Bi Poşet Kitap!'ın buradaki yazısında görüp, "battı balık yan gider" dedim ve çok istediğim bu kitabı da kitaplığıma ekledim. 

Can Yücel'in Lüsyen'i ve çok sevdiğim George Orwell'ın Hayvan Çiftliği, çantamda sürekli ağır kitaplar taşımama acıyan sevgili eşim tarafından hediye edildi. 

Yavaş yavaş, okuduğum kitaplardan bahsedeceğim yazılar yazmaya başlayacağım. Elimdeki kitabı bitirdiğimde, ilk kitap yorumumu yapmayı planlıyorum. 

Hayatta gerçekten tutkuyla bağlı olduğum iki şey var, kitaplarım ve boyalarım. İkisinin de bloğumda yer bulması gerçekten çok istediğim bir şey... Ancak, kitapları anlatmak, boyalarımı anlatmaktan daha zor  gibi... Umarım mahcup olmam.

Sevgilerimle...

70 yorum:

  1. seçimler çok güzel, yorumları da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. deep tone kitaplarını merak ettim bak şimdi bakacağım onlara bir de sular çekildiğinde polisiye değil mi o nu da alacağım kesin güle güle oku canım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone kitaplarını ben de merak ediyorum. Sular Çekildiğinde ve Sesler polisiye, Deep tavsiye etmişti İrem Hanım :) Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  3. ne kadar çok kitap satın almışsın seninle gurur duydum :)

    YanıtlaSil
  4. Deep Tone'u ben de merak ettim, aklımda olsun! Rahat rahat kitap okumayı özledim resmen! Neyse, Rüzgar büyüyor, yine o güzel günler gelecek, hissediyorum! Sevgiler, keyifli okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de evlendiğimden beri eskisi gibi okuyamıyorum. İşe giderken metroda, günde üç saatim geçince o zamanı değerlendiriyorum :) Büyüsün beraber okursunuz lokumla :)) Teşekkürler Başak, öpüyorum ❤️

      Sil
  5. Deeptone cuğumun kitapları, şahane. İlber Hocam, bayılıyorum ve çok saygı duyuyorum kendisine. Çanta harikaymış. Hayvan Çifliği ve Lüsyen ne kadar ufak görünüyorlar Kırmızı Rujum. Yazı karakterini çok merak ettim. Genelde 9,90TL olan mini kitaplardan bende çok var ama yatay olanını görmemiştim. Aynı mı acaba karakter büyüklüğü? Lüsyen 500 sayfalık kitap diye biliyorum, nasıl sığdırmışlar.
    Güle güle keyifle oku Blanacığım. Senin kitap yorumlarını okumayı büyük bir hevesle bekliyorum. Çok güveniyorum tavsiyelerine, inşallah seninle gözümden kaçan, okuyamadığım nice yeni kitapları keşfedebilirim. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanımefendisi, ne güzel sözler bunlar, heveslendirdin beni iyice :)) Bu minikler, cep boyların yarısı kadar, o kadar küçük. Üzerinde tam metin yazıyor. Yazı karakteri küçük değil ama sayfaları incecik... Sayfaların inceliğini anlatamam, tül gibi... Sanırım çözümü bu şekilde bulmuşlar. Fakat okuması rahat görünüyor. Öpüyorum kocaman, çok sevgiler... ❤️

      Sil
    2. Şahaneymiş Blana, Boraman'ı tebrik ederim, ne güzel hediye almış, sevdiceğinin omuzları ağrımasın diye :)
      Bu aralar İstanbul'a gidemedim. KKTC'ye de henüz gelmedi böyle cep boy kitaplardan. Görür görmez alacağım bende, ne güzelmiş.
      Öpüyorum canım benim. Allah'a emanet ol.

      Sil
    3. İstanbul'a gel de çay içelim Hanımım :))

      Sil
  6. maaşallah harikasın kitaplarla ilğili yorumlarını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Okudukça paylaşacağım :)

      Sil
  7. Ay Blana kağıt kalemle ne yapıyorsun kitaba not alsana ben öyle yapıyorum :)) ni kadar da didektifçi bir kısss :D deep ve kitapları ben şu elimdekileri bir bitirsem onunkileri de çok okumak istiyorum :) psikiyatrist nasıl ıcaba ya sen bitirince bana söylesene şizofrende var ılırım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın üzerine yazmayı sevmiyorum Gözde :)) Benden alır okursun bak, öle yaparız ;)

      Sil
    2. Gözde sen de alemsin :) kitap kirletilir mi :P

      Sil
  8. Blana!!! coşmuşsun heeee! bu kadar kalabalık olduğunu bilmiyordum listenin deep2ten olacağını kestirdim hasatı da malum ama diğerleri...?... tarihler falan çok heyecanlı elimdekiler bitmeyince ben alamadım daha ama iştah tavan bende de, hadi iyi okumalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim her kitap alışverişim böyle Korefenomeni :)) Şimdi aylarca almam artık :)) Sen oku da, kopya çekeyim yeniler için :)) Teşekkürler ;)

      Sil
  9. Canım Blana,güzel bir gün dileklerimle.Bütün kitapların resmini çektim.Deep Tone kardeşimin 'Sade ve Derin'kitabını aldım.İlk fırsatta okuyup yorumlayacağım.Sevgilerimle keyifli okumalar diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablacığım çok teşekkür ederim :) Deeptone kitaplarını ben de çok merak ediyorum, senin yorumunu da iple çekiyorum şimdiden :)) Sevgilerimle ablacığım❤️

      Sil
  10. Çok güzel bir kitap alışverişi olmuş. :)) İdefix güvenilir kitap alışveriş kaynaklarından birisi. Babil.com ve kitapyurdu.com da öyle. Deep kitaplarnı görünce çim gidiyor. Özellikle ''Yani''nin kapağına hayranım. :D İlber Hoca'nın çantasını çok sevdim ki. <3 İşten güçten nefes alacak vaktim olsa da okusam hepsini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Ben de eskisi kadar zaman bulamıyorum. İşe gidiş geliş zamanlarımda okuyorum çoğunlukla :) Keşke daha çok zaman olsa okumak için...

      Sil
  11. Ne güzel kitaplar seçmişsin.Keyifli okumalar ;)

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle kitaplarını iyi günlerde okumanı diliyorum. Güzel kitaplar almışsın, inşallah seversin.

    Ben de toplu kitap almayı sevenlerdenim ama ben alma hızı okuma hızından birkaç kat fazla olan biri olduğum için elimde okunacak kitaplarım birikti. Bana birkaç yıl yetecek kadar kitabım var. Şimdilik ocak ayına kadar yeni kitap almayacağım diyorum. Bunu başarsam yeterli. Senin gibi iki kitabım kalıncaya kadar kitap almamayı başarmak isterdim.

    Okuduğun kitapları blogunda yazmalısın bence. Başlarda zor gelebilir ama zamanla alışırsın. Ben kitap yorumu okumayı çok severim. eminim benim gibi sevenler çıkacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senelerce ben de senin gibiydim. Kenarda okunmayı bekleyen altı ay yetecek kitabım olmasına rağmen almaya devam ederdim. Sanki raflarda bitecekmiş gibi gelirdi. Sonra frenledim kendimi ve alışveriş sepetimde biriktirmeye başladım istediklerimi :)
      Kitap yorumlamak zor, umarım başarırım. Teşvikin için çok çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. polisiye ve gerilim alacağın zaman söyle bana yaa büssürü var dahaaa :) bu iki türde iyi seçimler yapmışsın :) burdaki iki fotonu kaydettim, güzel büyük fotolarmış, feyse siteye koyarım, ikinci foto pek şeker olmuş, deep tone kitapları, hiç okumadım, okumayı da düşünmüyorum, bööööö, ne biçim isimler onlar yaaa, yani mi o nasıl isim yaniii, frambuazlı hayat mı olurmuş, saçma, parfe filan olur, pasta olur, kafayı yemiş bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra adresim sensin Deep :)) Biz Dipoş Platformu olarak Deeptone'a laf söyletmeyiz. En güzel kitaplar, en güzel blog hep Dipoş'un bikere :)

      Sil
  14. Şimdi insan böyle konuları ve resimdeki yeni alınmış onca kitabı görünce direk alışveriş yapası geliyor, okunacak onlarca kitaba aldırmadan. :) Hayvan Çiftliği'ni bu ay içinde ben de almıştım, büyük olanını tabi. :) İlber Ortaylı okumayı da severim, Türklerin Tarihi kitabını da merak ediyorum listemde var alacağım en yakın zamanda. Ben de kitap yurdu ile başladım ondan şaşamıyorum. Alışkanlıklar kolay değişmiyor. :) Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. George Orwell'ı çok severim. İlk 1984 ile başlamıştım, en son Boğulmamak İçin'i okudum. Hayvan Çiftliği de eminim çok güzeldir. :) Ben de idefixle başladım öyle gidiyor, alıştıklarımdan kolay vazgeçemiyorum :)) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  15. Vallahi bayıldım, kitap cenneti gibi olmuş. Hemde çok heyecanlandım..
    Psikiyatrist ve Türk Seri Katiller alacağım kitaplardan, Psikopat da dikkatimi çekti ama ^^ Ve tabi ki Deep'in kitapları da listemde :)
    Senin yorumlamalarını da bekliyorum.. Takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Akela... Ne çok okunacak ortak kitabımız varmış :)) Boya badana yazmak daha kolay sanki, değil mi?! :))

      Sil
  16. Harika bayıldım:) Yorumlarını çok merak ediyorum.Keyifli okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Güzel günlerde oku çok güzel kitaplar :)

    YanıtlaSil
  18. Güzel seçimler yapmışsınız. İdefix i bir ziyaret edeyim, sizin gibi listeleyip toptan alırım genelde. İyi günlerde okuyun :)
    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben idefix'den çok memnunum :) Çok teşekkür ederim.
      Hoşgeldiniz, bu arada :))
      Sevgilerimle...

      Sil
  19. Ne güzel bir sürüü kitapp :) mutlu okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Süslü Püslü ❤️

      Sil
  20. Ause'm ben de bayılıyorum kitaplara. :)) Deeptone okuayacağız demek ailecek :)) Yazmayı deneyeceğim canım ya, inşallah başarırım :)) <3 <3

    YanıtlaSil
  21. Ortaylı'nın kitaplarını ben de çok seviyorum. Tarihi roman ile ilgilenirsen Hıfzı Topuz'u da önerebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hıfzı Topuz'a mutlaka bakayım, tarih okumayı seviyorum. Ansiklopedik değil de romanlaştırılmış olanlar daha keyifli okunuyor. Teşekkürler Yazdan Kalan :)

      Sil
  22. Ben online alışverişi çok seviyorum ama kitap için çok da tercih etmiyorum.. Çünkü kitapçıda bağ kuruyorum, eve gelip biran önce okumak istiyorum. Diğer türlü hangisinden başlasam diye çok düşünürüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aylarca kitap araştırıp, online sepete eklediğim için belki de, bende de bir heyecan oluyor. Eski kitapçılar vardı Siri, sadece kitap raf raf, sessiz, çoğu kişi için kasvetli... Herkes bir rafın önünde kitap incelerdi. Saatlerimi geçirirdim, huzur bulurdum oralarda. Şimdi kitap, müzik, kırtasiye hepsi bir arada, pek hoşuma gitmiyor. Biraz eskide kaldım sanırım bu konuda :)

      Sil
  23. Ah tatlııım Blanacım nasıl mahçup oldum. GFC den takip etmeyi nasıl unuturum o kadar üzüldüm ki şimdi :( çok teşekkür ederim hatırlatığın için. biraz daha balık yesem iyi olacak yok bu hafızayla yaptığımı yazdığımı unuta unuta nereye kadar. yorum atttığım yerlere tekrar yorum atıyorum kime gittim geldim hatırlamıyorum iyice şaftım kaydı benim yaa *-*
    beni affedebilecek misin. Bu fotoyu sana gönderiyorum şu anki bakışım aynen böyle :) belki affettiririm kendimi hı^^
    https://3.bp.blogspot.com/-3N11O-5-Mrs/VyJGV3qV6uI/AAAAAAAAA2o/Gm3g9SYQPM0hRvcZ_YGkZotCzKQ6OHBvgCLcB/s320/69441-suclu_bakisi_d580.jpg^


    yeni kitapların hayırlı olsun. deepin son kitabından başladım ben de , tersten gideceğim :)

    ah dur bir de sana bi kahve ikram edeyim ayy beni affet amaaaa :)

    ╭╯╭╯╭╯
    █▓▓▓▓▓█═╮
    █▓▓▓▓▓█▏︱
    █▓▓▓▓▓█═╯
    ◥█████◤

    sevgileeeeeer ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhaa Felady bana kedi gösterme şu ara, çok atarlıyım :)) Evde 6 tane var, şaftı kayık benim şuan :) Kahve olur ama bak, ona hayır demem :))
      Öpüyorum seni <3

      Sil
    2. Oooo kahveye gel, ah Felady! hiç bana gönderme sen :)))

      Sil
  24. Güle güle oku canim. Deeptone kitaplarini edinmem sart oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim, ben de hala başlamadım, sabırsızlanıyorum😊😊

      Sil
  25. Aslan burcunun verdiği bir özellik olsa gerek seçimlerimiz nasılda aynı, ben seçmeye kalksam sanıyorum aynı kitapları seçerdim canım benim <3 <3 Zevkle oku inşallah <3 :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika ya, ne kadar benziyoruz değil mi, Gonca'm❤️❤️ Çok teşekkür ederim canım arkadaşım❤️

      Sil
  26. Blana vay canına :) Çok güzel gözüküyorlar!
    Çok heveslendim ben de!
    Ben de Fenom sayesinde başladım yine. Baktım vaktim olmuyor, 1 sayfa 1 sayfadır en azından kitap olsun dedim ve başladım şükür :)
    Hayvan çiftliği ve 1984'ü de okuyacağım :)

    Deep'in de ilk kitabı var bende bakalım ;)

    Keyifli okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha fenonun işleri :)))

      Sil
    2. Ben metroda okuyorum Dağınık Anne, öyle kurtarıyorum😊 çok teşekkürler❤️

      Sil
  27. İlber Ortaylı kitaplarını seviyorum. Elimdeki kitap bitince 1984'ü okuyacağım bende. George Orwell'in dili muazzamdır. Seçimler harika olmuş..Okumak her daim..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlber Ortaylı'yı çok severim 😊😊 George Orwell'ın da yeri başka,1984'ü çok sevmiştim,umarım sen de seversin😊 Keşke daha çok kişi, daha çok okusak... Sevgilerimle...

      Sil
  28. Çok güzel bir alışveriş olmuş.
    Hepsini keyifle okuyun:)

    YanıtlaSil
  29. Ahhh ya deep in kitaplarını bir ben alamadım bu ay kedin alıyorum. Kiymetlimisss deepimisss:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günce ben de almadım daha yalnız değilsin, iyi hisset diye yazdım ;)

      Sil
    2. Ben toptan aldım, bakalım merak ettiğimiz kadar var mı?!😊😊

      Sil
  30. Şu alışveriş yazısı yazmayı bir ben beceremedim ya neyse.... Güle güle oku hepsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden de bir alışveriş yazısı bekliyorum o zaman Cahil😃 Teşekkürler😊😊

      Sil
  31. Bu yayınını açtığımda önce hiçbir şey okumadan resimdeki kitapları inceledim.. Ve dedim ki, tarih ve gerilim romanları seviyor :) Sonra yazını okurken baktım ki, ''EVET!!'' doğru tahmin etmiştim :)

    Gelelim ikinci meseleye, idefix !! Gerçekten kitap alışverişi için çok iyi.. Yaptığı kampanyalar çok güzel..

    Keyifli okumalar diliyorum :) Okuduktan sonra lütfen bizimle yorumlarını da paylaş :)

    YanıtlaSil
  32. Keyifli okumalar. Kitap almak en güzel alışverişlerden bir tanesi bana göre.

    YanıtlaSil