The Body Shop Kenevirli El Kremi

Nisan 20, 2016 38 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugünkü yazım The Body Shop'un kenevirli el kremi hakkında... Markanın, sanırım en sevdiğim ürünleri, el kremleri... Özellikle tırnak etlerini de yumuşatan bademli el kremleri favorimken, meyve kokulu olanları da yaz mevsiminde kullanmayı çok seviyorum. Hafif yapılarıyla, elimde yapış yapış, yağlı bir his bırakmamalarıyla özellikle ofiste tercih ettiğim kremler...



Dikkatinizi çekti mi, bilmiyorum; The Body Shop "Change" sloganıyla bir kampanya başlatmıştı. Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Eine da bu kampanyaya destek verdi ve ünlü tipografisi kullanılarak kenevirli el kremleri sınırlı sayıda satışa sunuldu. Kısaca özetlemem gerekirse, satın aldığımız her "Change" temalı el kreminin gelirinin bir kısmı dünyanın bir bölümünün iyileştirilmesi için harcanacak. Her bir krem satın aldığınızda da siz oy kullanarak, yaptığınız yardımın ne için olmasını istediğinizi belirtiyorsunuz. En çok oy alan alanda da toplanan yardımlar kullanılacak. Yanlış hatırlamıyorsam; okyanuslar, insanlar ve hayvanlar ve de gezegenimiz için oy kullanıyorsunuz. Ben kremi satın alırken insanlar ve hayvanlar için olan yardım seçeneğine oy vermiştim. 


The Body Shop'un kenevirli serisinin ayak kremini severek kullanıyorum. Özellikle pazar günleri ayak bakımımda son adım olarak, kremi bolca ayaklarıma uygulayıp çorap giyerek bekliyorum. Bu şekilde ayaklarım iyice nemlenmiş ve yumuşacık oluyor. Kokusu gerçekten kötü ama ayaklarıma uyguladığımdan bunu dert etmiyorum. 

Change temalı el kremi de kenevirli seriden olunca, hiç tereddüt etmeden satın almıştım. The Body Shop'un kenevirli serisi çok kuru ve kuru ciltler için ürünler içeriyor. Nem vermeleri ve nemi tutmaları bence başarılı... Ne yazık ki, bu kremi hiç kullanamadım.


Kenevirli el kremini kullandığımda kokusunun çok kötü olduğunu fark ettim, oldukça yoğun ve kötü bir koku bu. Serinin ayak kreminden bile yoğun bir kokusu var, yada el kreminde kokuyu daha fazlaca algılamış da olabilirim. Açıkçası, daha önce kullandığım ayak kremi dolayısıyla serinin kokusundan haberdardım ancak, el kremine bir çözüm mutlaka bulmuşlardır, diye düşünmüştüm. Kötü tarafı, kremin kokusu oldukça kalıcı, diğer The Body Shop el kremleri gibi, koku geçmiyor. Uyguladığımda eşimle yan yana oturamadık, bizi o kadar etkiledi. 

Kremin katı diyebileceğim kadar yoğun bir yapısı var, çok az miktarı iki elime de yetiyor. Nem vermesi oldukça başarılı... Verdiği nem kolayca kaybolmuyor ve bunu yaparken yapış yapış bir his de bırakmıyor. Kokusu olmasa, çok kuru eller için gerçekten güzel bir el kremi...

Ben, Change temalı bu el kremini yine de, satın aldığıma pişman değilim. Yardım kampanyası olduğu için, paramı iyi bir şeye verdiğimi düşünüyorum. Fakat, kremi kullanamıyorum. Ayak kremi olarak kullanıp bitirmeyi deneyeceğim. Koku hassasiyetiniz yoksa bile, bu kremi denemeden satın almamanızı öneririm.

Ürün 100ml ve ben 45TL civarında bir ücrete satın almıştım. Change temalı bu krem hala satılıyor mu, kampanya devam ediyor mu bilmiyorum ancak, kenevirli seriyi The Body Shop mağazalarında ve markanın online satış sitesinde bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

38 yorum:

  1. Uyguladığımda eşimle yan yana oturamadık cümlesini birkaç kez okuyup kendi kendime güldüm çünkü benim de farklı bir krem ve vucut losyonunda başıma gelmişti :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ya tam felaket!.. :)) Öfff falan deyip kaçtı resmen :)))

      Sil
  2. Kokusunun kötü olması başından her şeyi batırıyor. :)) Geçenlerde Gtratis'te görmüştüm ürünü. El kremi olarak alsam pişman olurdum kesin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gratislerde benzer ambalajda, güzel kokanları var el kremlerinin, Gözde bilir onları :)) Bu tam bir felaket, aman diyeyim :)

      Sil
  3. kenevirlinin kokusu çok kötü ben de almıştım ama yumuşatması nem vermesi harikaydı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kokusu olmasa, el kreminde tek tercihim olurdu sanırım İrem Hanım.

      Sil
  4. Markanın Change kampanyasından haberim yoktu.
    Kremlerde ve losyonlarda koku benim için çok önemli hatta en önemli olan. Ağır kokmamalı. Güzel bir koku da olsa ağır olmayacak. Hele kötü kokunun ağır ve kalıcı olanına asla tahammül edemiyorum.
    Çok kuru olan cildim yıllar içerisinde kullandığım nemlendiriciler sayesinde katmaya dönüştüğünden aşırı nemlendirme özelliği olan ürünler aramıyorum artık. Bu da benim için sevindirici:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başıma, diyorum :)) Karma bir cildi hayal bile edemiyorum, inşallah ben de başarırım :)
      Ağır kokulara ben de tahammül edemiyorum, bu ürünün fotoğrafını çekerken bile zorlandım.

      Sil
  5. Kenevirli el kreminin kokusu gerçekten bir facia... benim çok hassasiyetim olmadığı için kullanabilmiştim; ama, bir daha almadım tabii :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mümkün değil, beş dakika tahammül edemiyorum Başak, ne olacak bu kremin hali bilmiyorum inan :) Sevgilerimle, öpüyorum :))

      Sil
  6. ayyyy body shop da mı açıldı artık beden mi satıyorlar hangi bedenler var söleseneee :)))

    YanıtlaSil
  7. İlk kez kenevirli bir el kremi görüyorum canım, yapış yapış his bırakmaması süpermiş, çoğu el kreminde bu özellik yok, teşekkür ederim canım benim <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında harika bir krem canım arkadaşım ama kokusu rezalet!.. :-/ Öpüyorum canım benim :)

      Sil
  8. Ah blana! Demek pazarları bir de ayak bakımı. . Yöntem güzelmiş 😂😂😂 kötü koku kalıcı oluyor güzel olanın aksine... kenevir uyuşturma etkisi var yaa ayaklar ondan kıvama gelmesin 😂😂😂 neyse iyice geyiğe vurmadan kaçayım, projeyi sevdim senin oyunun insan ve hayvanlara gitmesine ise şaşırdım 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar günü mecburi bakım günü Korefenomeni :) Seni de alıştıracağım bunlara :p Neden şaşırdın yaa oyuma şimdi :)) Gerçi Boraman seçti o grubu, o ayrı tabii :))

      Sil
  9. Bu kremin müthiş bir nemlendirmesi var ama o koku yokmu o koku:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetikperisi, gerçekten kokusu dayanılır gibi değil :-/ Sevgilerimle...

      Sil
  10. El kremleri bizim ev de çok sık kullanılan şeydir :)) eşim ve ben hafta da bir tüp kremi bitiririz o derece :)) ama gerçekten koku çok önemli el kremlerinde, ben alırken özellikle kokularına bakarım hep :)
    çok faydalı bir yazı olmuş canım, emeğine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ucunda yardım var diye, alıp çıktım Açelya'm :) Kullanmaya kalktım ki, aman Allah'ım😱 Teşekkür ederim canım benim, öpüyorum ❤️❤️

      Sil
  11. Kremi ilk etapta resimle ilgilendiğimden midir nedir akrilik boya tüpüne benzettim. Kokusunun kötü olması çekilemez bir özellik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algı ne kadar etkiliyor değil mi, Nilgün Hanım. Ben de eşimin boyalarını hep krem sanıyordum ilk zamanlar :)) Emin olun boyalarınız, bu kremden güzel kokuyordur :-/

      Sil
  12. Benim elime bu iyi gelirmiş de 45 çok yahu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naz, bu yardım kampanyası yüzünden biraz daha pahalıydı galiba. The Body Shop ara ara %30-%50 indirim yapıyor, denk gelirsen özellikle bademli ve arganlı el kremlerine bir bakmanı öneririm :)

      Sil
  13. Kırmızı rujum güldürdün beni Boraman la yan yana oturamadık deyince :) Aklıma geldi benim de eşimin gülsuyu kokusuna karşı hassasiyeti vardır. Ben de yüzümü gülsuyu ile nemlendirmeyi çok severim, sürdüğümde kaçar yanımdan, öpmez bile :) Nedenini sordum, geçmişine gittim :) Kız kardeşi sivilce tedavisi için kullanmış lise zamanlarında. İğrenme gelmiş artık, çözdük olayı :)
    Koku önemli şey, gerçekten ayakta kulllanılabilir ama elde kötü koku iyi olmuyor maalesef. Destek kampanyalarını da tebrik etmek gerek.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül suyundan hoşlanmaması ilginçmiş İstanbul Hanımefendisi :)) Bu kremin kokusu felaket ama anlatamam :)) Öffff deyip gitti Boraman yaa :))) Gerçi ben de kendime öff dedim, haklıydı yani :) Kozmetiklere ve bakıma bu kadar para dökülürken, bunun yardım için de kullanılması bence artmalı. Sevgilerimle hanımım, öpüyorum sarılıyorum kocaman

      Sil
  14. uygulama çok güzel düşünülmüş, diğer markalarda aynı şeyi yapsa kozmetiğe harcanan miktar bir hayli fazla çünkü. Koku sebebiyle başka change ürünlerine bakacağım canım :) teşekkürler bilgilendirdiğin için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merveciğim, kampanyanın tek ürünüydü bu krem sanırım. Umarım başka ürünlerine de yaparlar. Haklısın, o kadar yüksek miktarlar harcanıyor, bu kampanyalar artmalı :)

      Sil
  15. Paylaşım için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  16. Ben kokusu yüzünden almamıştım ama body shop ürünlerini seviyorum. Çevreye ve doğaya duyarlı olmaları da çok hoş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de markayı seviyorum, çok güzel kokan kremleri de var :))

      Sil
  17. Canım Ause'm senin verdiğin enerji, mutluluk kimsede yok <3 <3 İyi ki varsın :))
    Ben de yardım yaptım diye üzülmüyorum aldığıma ama denemeden sen alma sakın :))

    YanıtlaSil
  18. Ilk defa duydum desem çok mu cahil olurum? Body shop burada da var bir bakayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya, bence bu kampanyayı düzgün duyuramadılar. Ben mağazalarına sıklıkla uğruyor olmasam, yolumun üstünde olmasa öğrenemezdim. İnternet sitelerinde bilgi yok mesela şu anda. Böyle güzel niyetli kampanyalar, daha etkili duyurulmalı bence. Hala devam ediyor mu, inan onu bile bilmiyorum. Sevgilerimle... :)

      Sil
  19. Daha önce bende yazmıştım bloga bu ürünü dudak balmıyla.. Hatta yorum da bırakmıştın :) Benim favori ürünüm bu krem :P koku konusunda o kadar hassasım ama nasıl sevdim bunun kokusunu bimiyorum :) Benim de eşim hiç sevmedi o ne be falan dedi hatta.. Özellikle ellerimdeki egzamaya çok iyi geldi..

    YanıtlaSil