Skincode Exclusive Cellular Wrinkle Prohibiting Göz Çevresi Kremi

Haziran 06, 2016 60 Comments A+ a-

Merhaba...

Çok yoğun bir haftanın ardından yeniden buradayım. Geçen hafta ne yazı hazırlayabildim, ne yorumlara düzgünce bakabildim, ne de sevdiğim blogları gönlümce okuyabildim. Böylece anladım ki, böyle zamanlar için bir kenarda hazırlanmış yayın tutmam gerekli... Umarım bunu başarabilirim. 

Bugün, yaklaşık bir buçuk aydır düzenli kullandığım Skincode Exclusive serisinin Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Contour kreminden bahsedeceğim. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Benim göz çevrem çok kuru ve çok hassastır. Bunların yanı sıra, sürekli ve uzun saatler bilgisayar başında çalışmaktan, yorgunluk ve yetersiz uykudan dolayı da göz altı morluklarım var. Yetmezmiş gibi, zamanında ihmalkar da ranıp güneş gözlüğü kullanmayıp sürekli gözlerimi kıstığım için, kuru cildimin de etkisiyle göz altı kırışıklıklarım da mevcut... Senelerdir beklentilerimi karşılayacak bir göz kremi arayışındayım. Uygun fiyatlı ürünlerden pahalı ürünlere bir çok krem denedim. Blog yazmaya başladığımdan bu yana da, deneyimlerimi sizinle paylaşıyorum. 

Skincode, uzun süredir dikkatimi çeken bir markaydı. Sevgili Başak'ın (Larcenciel blog) buradaki yazısını okuyunca, markanın göz çevresi serumunu denemeye karar vermiştim ancak, serumu bulamadım ve ilk olarak göz çevresi kremini denemeye karar verdim. Markanın oldukça ilgi çekici bir iddiası var: cildinizin ihtiyacı olan her şey ve ihtiyacı olmayan hiçbir şey!.. 

Exclusive serisi, olgun ciltlerin ihtiyaçlarını karşılamayı vaadeden ürünlerden oluşuyor. Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Contour krem de bu seriye ait... Mevcut kırışıklıkları azaltmayı, yeni kırışıklıkların oluşmasını geciktirmeyi, morlukları düzeltmeyi ve şişkinlikleri hafifletmeyi vaadediyor. Bunların yanında, göz çevresini çevresel etkilere karşı koruyup, nemlendireceğini ve nem tutma kapasitesini de arttıracağını iddia ediyor. Kısacası, göz çevresinde oluşabilecek tüm sorunların çözümüne yönelik bir göz çevresi kremi...

göz kremi

Yaklaşık bir buçuk aydır, bu kremi sabah ve akşam olmak üzere, düzenli olarak kullanıyorum. Bu hafta itibariyle gündüz spf içeren bir göz çevresi kremine geçeceğim için, bitene kadar gece kremi olarak kullanacağım. 

Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting göz çevresi kreminin vaadlerinden ikisini, tam olarak yerine getirdiğini söyleyebilirim. Göz çevremi gerçekten çok iyi nemlendiriyor, uzun süredir ilk kez bir göz çevresi kremi bu bakımdan beni rahat ettirdi. İkincisi de, göz çevremin nem tutma kapasitesini arttırdığını düşünüyorum. Kremin verdiği nem, uzun süre etkisini kaybetmiyor. Gece uyguladığım ürünün etkisini sabah da hissediyorum. Bu etkilerinden çok memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. 

Benim için önemli olan bir özelliği de, göz çevremi hemen hemen hiç yakmaması... Tamamen yakmıyor, diyemem. Özellikle cildimi temizledikten hemen sonra, hiç beklemeden kremi uygularsam hafif bir yanma hissediyorum. Ancak, temizleme sonrası cildime yatışması için biraz zaman tanırsam (3-4 dakika kadar) yanma sorunu hiç yaşamıyorum. Kremin, çok hafif, belli belirsiz bir kokusu var. Çok parfümlü, kokulu kremleri sevmediğim için, bu da sevdiğim özelliklerinden...

göz kremi

Skincode, bu göz çevresi kreminin yapısını "ipeksi" olarak tanımlamış. Bu tanıma katılıyorum, yumuşak yapılı, incecik bir krem... Göz çevremde çok kolay emiliyor, ağırlık hissettirmiyor. Paraben içermiyor ancak, parfüm ve alkol içeriyor. Göz çevremde hissettiğim o yanmanın sebebinin parfüm ve alkol içeriği olduğunu düşünüyorum. Fakat, bu içerikler listenin son sıralarında... Kremde shea yağı, gliserin ve glikolik asit var. 

Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting krem, mevcut kırışıklıklarımı azaltmadı. Açıkçası ben, hiç bir kremin oluşmuş kırışıklıkları tedavi edebileceğine inanmıyorum. Kırışıklıklar oluşmadan önce önlem almamız gerekiyor. Kremi kullandığım süre içinde kırışıklıklarımda artma da olmadı, mevcut durumlarını koruyorlar. Göz altlarımda şişlik sorunum olmadığı için, bu konuda yorum yapamayacağım. Ancak, nemsizlikten sonraki en büyük derdim olan göz altı morluklarım üzerinde ne yazık ki, bir etkisi olmadı. Hala morluklarımı bir corrector ile gizlemek zorundayım. 

göz kremi

Skincode Exclusive serisinin Cellular Wrinkle Prohibiting göz kremi 15 ml'lik bir cam kavonozda geliyor. Kutunun içinden, ürünü kolayca alabilmemiz için de bir spatula çıkıyor. Bence, çok güzel düşünülmüş bir ayrıntı... Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü olan bu kremin, son kullanım tarihinin de hem kutusunda hem de kavonozunun altında yazıyor olması beni memnun eden ayrıntılardan... Ayrıca, Skincode markası hayvanlar üzerinde test yapmıyor. 

Nemlendirmesinden gerçekten çok memnun kaldığım bu göz çevresi kreminin serumuyla birlikte kullanıldığında diğer vaadlerini de gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini merak ediyorum ve doğrusu göz çevresi serumuna ilgim hala devam ediyor. Belki, bir ara ürünü, serumuyla birlikte tekrar deneyebilirim. Göz altı morluklarıma hiç bir etkisi olmadığı için ikinci kez, tek başına kullanmayacağım. 

Skincode ürünlerini yetkili eczanelerden ve Kozmela gibi online satış sitelerinden temin edebilirsiniz. Cellular Wrinkle Prohibiting göz çevresi kremi 190-200 TL civarında satılıyor.

Sevgilerimle...

60 yorum:

  1. Blana'cım, sanki göz altı morluklarına hiçbir şey etki etmiyor gibi... Yani genetik değilse, morluğu yaratan faktörü ortadan kaldırmak lazım... Genel anlamda memnun kalmana da sevindim; ama, serumun da morluk üzerinde etkisi olacağını düşünmüyorum çok fazla :) Öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım benim morluklar çok uzun saatler mesai ve yetersiz uyku, dinlenememenin meyveleri... :-/ Bunlar olduğu sürece geçeceğini ben de sanmıyorum ama hafiflese en azından, ne güzel olur :) Ben de öpüyorum :)

      Sil
  2. Yine detaylı, titiz bir değerlendirme olmuş blana 😉
    Alkol, parfüm yakar tabi... serumu da kullandiginda değişiklik olacak mı, merak ediyorum😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kore Fenomeni :) Serumu mutlaka deneyeceğim yoksa aklım kalacak, hatta krem bitmeden alsam mı diye düşünüyorum :)

      Sil
    2. Bitsin, indirimde al lutfeeennnn 😂😂😂

      Sil
  3. Feno'ya katılıyorum en ince detayına kadar değinmişsin ellerine sağlık Blana'm <3 Ürünlerin son kullanma tarihleri konusunda çok takıntılı biri olarak belirtmeliyim ki :)) en çok ilgimi çeken bu yanı bu oldu :))
    Serumu ile birlikte kullandığında umarım daha çok memnun kalırsın :) İyi günlerde kullan canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Açelya 😉 son kullanma tarihine hiç dikkat etmezdim blana sayesinde dikkat ediyorum artık 😁

      Sil
    2. Açelya'm çok teşekkür ederim, akılda soru işareti bırakmamaya çalışıyorum. Belki faydam dokunur, diye... Açelya sen yazmıyor musun, uzun zamandır yazını görmüyorum? Özellikle cilt bakımında son kullanma tarihleri ve kullanım ömürleri konusunda çok titizim :)

      Sil
    3. Kore Fenomeni, son kullanma tarihleri ve kullanım ömürleri önemli gerçekten :)

      Sil
  4. Harika anlatmışsın.Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel yorumlayıp , anlatıyorsun ... Seviyorum ki ...
    Benlik bir ürün değil yani fazlasıyla göz şişliği var ;)
    İyi ve güzel günlerde kullanmanı ve faydasını görmeni dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemika çok teşekkürler :) Şişliklere en iyisi serinletici jeller olabilir aslında :) Öpüyorum :)

      Sil
  6. Göz altı morluklarına DDF'in erase eye gel öneriliyor. Çook uzun zaman önce deneyip faydasını görmüştüm, zama o zaman azdı sorunlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen internetten baktım söylediğiniz ürüne. :) zaten benim tamamen geçsinler gibi bir umudum yok, bu kadar yorgunlukla zor, biraz hafifleseler yeter bana :) çok teşekkürler :)

      Sil
  7. bu tam bana göre bir krem işte kışa doğru elimdeki diğer göz kalemleri bittiğinde bunu almayı düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nem vermesi, kremin yapısı gerçekten çok güzel İrem Hanım... Umarım siz de memnun kalırsınız :)

      Sil
  8. Çok genç olunsa da gözlerin anlamı, görünüşü o gençliği gölgeleyebiliyor. İyi bir ürünmüş anladığım kadarıyla. Unutmamalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözler ne çok şey saklıyor, söylüyor ve yansıtıyor :) İyi bakmalı Acemi Demirci... Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Aslında bahsettiğin gibi tamamlayıcısıyla kullanıldığında daha net sonuç alınabilir canım benim. Şu var olan kırışıklıkları gideren bir ürün keşke olabilse :/ verdiği nem anlattığı gibi güzelse denenebilir, fiyatı birazda makul olsaymış güzelmiş ama :)) benimde yedekte yazı hazırlama huyu edinmem gerekiyor artık,biliyorum geç bile kaldım :/ :( Emeğine sağlık canım arkadaşım benim <3 <3 :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim mevcutlara çare yok da yenileri oluşmasın :) Benim bu zamana kadar denediğim tüm göz çevresi kremleri içinde, nem verme ve nemi tutma konusunda en memnun kaldığım ürün bu oldu canım arkadaşım. Bitmeden serumunu da alsam diye düşünüyorum aslında. O yazı yedekleme işini alışkanlık yapmak lazım. Öpüyorum güzel Gonca'm <3 <3

      Sil
  10. Ben de şöyle gönlümce bir göz kremi bulamadım henüz. Bunu de denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birimiz bulsak, bu dertten kurtulsak keşke... :) Ben yapısını ve verdiği nemi sevdim, bu bakımdan çok güzel bir krem :)

      Sil
  11. Ben de çok hassas ve kuru göz çevresine sahibim. Genelde serumlar göz çevremde hafif ısı etkisi oluşturur. Krem formunda bir ürünün böyle bir etki oluşturması şaşırtıcı. Fiyatı çok yüksek olmasına rağmen yetersiz olması da ayrıca üzücü. Şu gözlük konusunda benim de pek bir sıkıntım var. Detaylı yorumlarınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlük alışkanlığını hala tam edinemedim Leydi :-/ Çantamda taşıyorum ama takmıyorum :( Kendimi zorluyorum bu konuda. Hem nem verip hem morlukları düzelten kremi bir gün bulacağım umarım :) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Ay bende bazen güneş gözlüğü takmayıp gözlerimi kısıyorum birdaha yapmicam kırışıklık filan oluşmasın ığlarım 😢 ahh şu bilgisayar bizi pert etti blana gözlerimi bozdu ne güzel sağlam gözlerim vardı 3 senede bu hale geldiyse ilerisini göremiyorum bak :( Bu arada ilk giriş cümlene katılıyorum kendimizi kötü hissettiğimiz zamanlarda taslaklarda hazır olanlardan yayınlanamak lazım elimde yazı bulunduracağım bundan sonra :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşum kısa kısa baş ağrım tavan oluyor, gözlüksüz zor yaaa derdin kırışıklık mi allasen 😂😂😂
      Ürün dışında her şeyi yazmışsın gözde 😂😂😂😂

      Sil
    2. Yaşım küçük diye yaptın dimi, seni seni 😂😂😂

      Sil
    3. Gözde'm göz kremini gencim ben deyip kullanmayınca, hipermetropa miyoba bağladın konuyu😂😂😂 Tabi gençlik başka... Cilt kusursuz, göz çevresi kusursuz... 😃

      Sil
    4. Ahahahaha feno ya tabisi kırışıklık olmasın saçımdaki 3 tel beyaza takmışım öyle olursa blanayı tutarım kolundan seç göz kremi kullanayım derim 😂 göz çevresi için daha hiç almadım yani bilmeden atıp tutamam ben 😜 blana keşkem kusursuz olsa ni kadar güzel konuşuyosun kalbimi fethettin ^.^

      Sil
    5. Biz atıp tuttuk mu yani ni demek şimdi, blana nin yayını doğrultusunda ilgili yorum yaptık ki komşum, küserim, galp at 😂😂😂😂

      Sil
  13. Sağlıkla kullanın canım:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle... :)

      Sil
  14. Skincode'un farklı bir seri göz kremini kullanıyorum.Benimde ihtiyacımı karşılamaya yetiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markanın farklı ürünlerini de deneyeceğim, güzel yorumlar duydukça merakım artıyor açıkçası :)

      Sil
  15. ben pek kullanamıyorum böyle ürünler :) ama öğrenmek hoşuma gidiyor çok detaylı güzel tanıtmışsın canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim FeLady :) Aslında kullanmak lazım, kırışıklıkların bir sebebi de nemsizlik çünkü :)

      Sil
  16. şuanlık kullanmıyorum ama sene sonra lazım olacak öneri için çok teşekürler çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bu olgun ciltler için bir seri zaten, belki daha genç ciltlere yönelik bir ürünle başlarsınız ilerde :))

      Sil
  17. İyi gnlerde kullanın çok güzel anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel anlatmışsın Blanaaa:)
    Benimde ihtiyacım olacak erken yaşlarda ışığa karşı sorunum va gözlük kullanmıyorum alnım kırıştı zaten sıra gözlerde 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesli gözlük kullan, ben ettim sen etme :-/ Çok pişmanım alışkanlık edinmedim gözlük takmayı😞 Kırışıklıkları geçiren krem yok çünkü ... Öpüyorum❤️

      Sil
  19. göz altı morluklarına kesin çözüm arıyorum ki bulamayacağım herhalde 😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve'cim sorma... Zaten bu kadar yorulurken imkansız galiba...

      Sil
  20. markanın vaadleri güzel, ama sen sadece ikisini yakalamışsın şimdiye kadar. Umarım ilerleyen zamanda daha çok etki eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de serumuyla deneyeceğim, umarım diğerleri de olur Nilgün Hanımcım :) Çok teşekkürler ❤️

      Sil
  21. Bu sorunumuz ortak aslında. Çözümü var mı ben de bilemiyorum.
    Ürüne gelince, bahsettiğin güzel özellikleri daha uygun fiyatlı ürünlerde de bulabilmek mümkün aslında. Başarısına göre fiyatı yüksek değil mi sence de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorgunluk ve dinlenememek devam ettikçe morluklarımın tamamen geçeceğini sanmıyorum Nihal Hanım, hafifleseler bana yeter. Uygun fiyatlı bir alternatf bulurum umarım, her skaladan ürün deniyorum. :)

      Sil
  22. Göz Çevresi kremi kullanmıyorum ama yazınızı okuyunca niye kullanmıyorum düşünmeye başladım. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  23. Blana!!!
    Çok güzel ve detaylı anlatıyorsun, makyajkolik olursam bunun sebebi sen olacaksın baştan söyleyim :D Sonra masraflar konusunda detayları konuşuruz :)))
    Gerçekten her cümlenden etkilendim, temizleme sonrası hem direkt hem de bekleyerek uygulaman, düzenli kullanmış olman, tüm etkileri için detaylı yorum yapman... Eline emeğine sağlık.

    Göz çevresi en hassas yer ve en ince deri vücudumuzda. O yüzden kullandığımız ürünlere dikkat etmek gerekiyor.
    Senin tavsiyen olmadan vermeyeceğim bir karar ;)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınık, yine onore ettin ve utandırdın beni 😊 Akla gelebilecek her soruya cevap verebilsin istiyorum yazılarım, kendi deneyimlerim çerçevesinde😊
      Göz çevresinin hassasiyeti gerçekten, diğer bölgelerden çok fazla... O yüzden ben de deneyeceğim ürünler içime sinsin ve güven versin istiyorum😊
      Öpüyorum❤️❤️❤️

      Sil
    2. Ahahah komşum ben sonunda sevgiler demeyi unutmuşum önceki yorumumun sonuna sevgileri ekliyorum 😂😂

      Sil
  24. Emeğine sağlık blanacım gerçekten çok güzel anlatıyorsun, böylece ürün hakkında yeterince bilgi sahibi oluyor insan. Alırken hiç tereddüt yok yani emeğine, kalemine sağlık :) . Bende kullanmıyorum göz kremi ama ihtiyaç duyarsam bu krem aklımda olacak. Epeydir uğrayamıyorum bloğuna kitabı da fenomcuğuma kaptırmışız. O da sağolsun nispetini çatır çatır yapmış :)). Olsun ne yapalım başka kitaplara inşallah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Ürün hakkında güzel bir deneyim yazısı olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  26. Merak ettiğim ve listeme eklediğim ürünlerden, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  27. Bir dinlenebilsek belki sislikler mirluklardan kurtuluruz ama nerdee. Bana hafif kalir sanirim göz çevrem asiri kuru.

    YanıtlaSil