Essence Lash Base Maskara Bazı

Ağustos 05, 2016 41 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda Essence Lash Base maskara bazını anlatacağım. Bu bazı çok sevdiğimi şimdiden söylemeliyim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Maskara bazlarıyla tanışmam, bir sene öncesini buluyor. Nişan makyajımı kendim yapmaya karar vermiştim. Takma kirpikle de uğraşmak istemiyordum, o heyecanda bana hem riskli gibi geliyordu hem de abartılı buluyordum. Dolayısıyla kirpiklerimi daha dolgun nasıl gösterebilirim, sorusunun peşine takıldım. Bu arada kirpiklerimi daha gürleştirmek ve uzatmak için, hint yağı ve tatlı badem yağı kullandım. Bu yağları bir kapta karıştırıp, gece yatmadan hemen önce kirpiklerime uygulayıp uyudum. Gerçekten de, çok işe yaradı, kirpiklerim uzadı ve gürleşti. Aynı karışımı kaşlarıma sürdüğümde de güzel sonuç aldım. Denemek isterseniz, yatmadan hemen evvel uygulayın çünkü, hint yağı akabiliyor ve göze kaçarsa da geçici bir bulanık görme durumu oluşturuyor. Sürüp hemen yatmak daha mantıklı...

Kirpikleri dolgun göstermenin kozmetik çözümlerini ararken de, yolum maskara bazlarıyla kesişti. O günden beri de her makyajımda kullanıyorum. İlk deneyimim Mac'in maskara bazıydı, bir ara onun da yazısını yazacağım. Bu yazının konusu olan Essence maskara bazının, emin olun Mac'den aşağı kalır yanı yok. Hatta ben, Mac'den daha başarılı buluyorum ve soran arkadaşlarıma da Essence'i tavsiye ediyorum.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Essence maskara bazı, klasik kıl bir fırçaya sahip... Beyaz bir rengi var. Bir kat uygulamak günlük kullanılacak dolgun kirpikler için bence gayet yeterli oluyor. İki kat uygularsanız, çok daha hacimli sonuç elde etmeniz mümkün... Maskara bazını uyguladıktan hemen sonra, kurumasını beklemeden maskaramı uyguluyorum. Bazı kişiler bazın kuruması gerektiğini söylese de, maskaranın üzerinde de kurumasını beklememek gerektiği yazıyor. Benim deneyimim de, baz kurumadan maskara uygulanması yönünde keza, baz kurursa sertleşmiş kirpikler oluşuyor ve maskara uygulamak hem zorlaşıyor hem de homojen olmayan bir görüntü oluşabiliyor.


http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Essence maskara bazı, bence performansı oldukça iyi, fiyatına göre harika iş çıkaran bir ürün... Tek sıkıntısı diyebileceğim yönü, üzerine uygulayacağınız maskarayı dikkatsizce uygularsanız, beyaz noktalar kalabiliyor. Maskarayı biraz kontrollü uygulamakta fayda var. Üstteki fotoğrafta tek kat Essence maskara bazı üzerine, tek kat maskara uygulanmış hali görüyorsunuz. Kirpiklere ekstradan hacim katmak ve uzun, kıvrık tutmak konusunda gerçekten başarılı bir ürün... 

Essence Lash Base, 9 ml ve uzunca süre kullanılabiliyor. Bulunması zor bir ürün olduğunu söylemeliyim, ben aylardır raflarda göremiyorum, bulsam hemen yedekleyeceğim. Elimdeki bitmek üzere, ne yazık ki... Essence markası Rossmannlarda ve online satış sitelerinde satılıyor, 9.25 TL'ye sahip olabilirsiniz.

Sevgilerimle...

41 yorum:

  1. Maşallah pek güzel kirpiklerin :) Ben makyaj yapmıyorum ama bundan faydalanabilirim. Tek sıkıntı Rossmann nerede onu bulmam lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Essence eskiden Gratislerde de satılıyordu, artık sadece Rossmannlarda bulabiliyoruz. Bu gerçekten güzel ve çok memnun olduğum bir ürün ancak bulmakta gerçekten zorlanıyorum. :)

      Sil
  2. Çok güzel durmuş kirpiklerin, öpüşen genç kızla çocuk seramiği de bana çocukluğumu hatırlattı, bizim evde de vardı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yelizciğim :) O biblo senelerdir var, çok da seviyorum. Çeyiz niyetlne evime kadar geldi :))

      Sil
  3. Blogunuzu tasarım ve içeriğini beğendiğim için takibe aldım ve yazınızı çok beğendim. Bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de takibe aldım bloğunuzu :)

      Sil
  4. o beyaz nokta kalma işi başarıyla halledildiğinde harika bir baz bence fiyatına göre çok iyi iş çıkarıyor benim de sürekli kullandıklarım arasında .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek derdi beyaz nokta kalması ama ben alıştım galiba İrem Hanımcım :)) Ben de çok seviyorum, bir de bulabilsem.

      Sil
  5. uygun fiyatlı güzel ürünmüş, sevdim gerçektenn. ben hiç kullanmadım maskara bazı 😌 güle güle kullan canım😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem uygun fiyatlı hem de çok başarılı Mervecim :) Bulursan denemeni öneririm. :) Teşekkür ederim :))

      Sil
  6. ben buna hiç denk gelmedim gelseydim alacaktım fiyatı gerçekten diğer markalara göre çok uygun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bulmakta zorlanıyorum, bulsam üçer beşer yedekleyeceğim :) Hem fiyatı çok uygun hem de çok başarılı... Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  7. Blana hint yağı + badem yağı almaliyimmmm, minnacık gözümün kirpigi olsun bari 😂😂😂 anam ben bi baz öğrendim daha ne başlar varmış 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, o yağ karışımı şahane sonuç veriyor, dene mutlaka :) Daha neler öğreteceğim ben sana :)

      Sil
  8. Blanammm güle güle kullan. Doğum günün kutlu olsun 🌹 sevdiklerinle birlikte daha nice güzel günlere, yıllara canım benim. Bu dünyada yapmak istediğin herşeyi gerçekleştirebilmen dileğimle. Sevgiler benden olsun 🎂⚘🌹😍😙💖💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehram, canım benim ya, dört koldan kutladın, unutmadın, o kadar duygulandım ki anlatamam. <3 Tüm güzel dileklerin hepimiz için gerçekleşsin. Güzel yürekli arkadaşım, iyi ki varsın sen <3

      Sil
  9. Çok yakışmış. Bence de takma krpikten çok daha iyi. Güle güle kulanın.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takma kirpikten kesinlikle çok daha iyi, bence de... :) Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle... :)

      Sil
  10. Ben hep işe geç kaldığım için kesin beyaz kısım bırakırım :D Özel günlerde kullanılabilir benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zaman almıyor aslında... :D Özel günlerde güzel bir tercih olacaktır :)

      Sil
  11. Kesinlikle katılıyorum canım, bu baz ciddi anlamda çok başarılı.. Ben de bazen kullanıyorum.. Kurumasını beklemiyorum.. Kurursa dediğin gibi bu sefer rimel zor sürülüyor.. Ama ben bazı sürdükten sonra çok kısa bir süre bekliyorum, çünkü beklemezsem bu sefer de rimeli çok yumuşatıyor.. Tuhaf yani :) Bittikçe ve buldukça alacağım bir ürün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmaya alıştıktan sonra, çok başarılı sonuç veriyor, haklısınız :) Benimki bitmek üzere, çok zor bulunuyor, ben de arıyorum bu ara :)

      Sil
  12. çok okuduğum, herkesin memnun olduğu bir bir baz, ben henüz almadım ama almak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de kullanır ve benim kadar seversiniz :)

      Sil
  13. AAA böyle bir ürün mü varmış. Far bazı, makyaj bazı biliyordum ama maskara bezı bil miyordum öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler Blanacım. Bu arada 34 beden demek ha. Ortadan ikiye çatladım:))))Maşallah diyelim de nazar değmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de nişan makyajı için araştırırken öğrenmiştim, Nilgün Hanımcım :) Ben teşekkür ederim :) Ben minyon tipliyim, aslında biraz ondan, bir de çoluk çocuk yok daha :)) İlerde sizin gibi olabilirim umarım <3

      Sil
  14. Benimde yegane karışımımdır hint - badem yağı cidden hızlı ve güzel sonuç veriyor kesinlikle tavsiye ediyorum :) Bende bu bazı severek kullanıyorum canım benim, çok başarılı buluyorum,hatta rengi beyaz değilde siyah olsaymış tek bile harika, kaşlarıda geçecek nerdeyse sürünce :))Ellerine sağlık canım arkadaşım benim <3 <3 :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yağ karışından 15 günde sonuç almıştım canım arkadaşım, çok başarılı gerçekten :) Benim de çok memnun olduğum bir baz bu ancak, bulamıyorum aylardır raflarda yok. Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım, öpüyorum <3 <3

      Sil
  15. İlk aldığımda hevesli hevesli kulanmıştım ancak sonra elim gitmez oldu.Etkisi çok başarılı ama beyazlıkları kapatmaya çalışmayı pek sevmiyorum galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beyazlıkları kapatmaya alıştım sanırım, Filiz Hanımcım :) Etkisini ben de çok başarılı buluyorum :)

      Sil
  16. Bu urunu hic bir yerde bulamiyorum sanirim kalmiyor bilgi icin tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bulmakta zorlanıyorum :) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  17. Blana'cım badem yağını o kadar uzun yıllar kullandım ki özellikle göz makyajımı onunla silerdim artık nadir makyaj yapıyorum ama hala evim de mevcuttur. farklı temizlik ürünlerini de kullansam özelikle rimel kullandığım da badem yağını tek geçerim,olumlu etkileri de çok fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Hanımcım, benim kirpik ve kaşlarımda iki haftada olumlu etkisi olmuştu, badem yağı gerçekten çok fayda ediyor. :)

      Sil
  18. Maskara bazını şimdiye kadar hiç kullanmadım. Ama bir şeyi çok merak ettim: Maskarayı uygulamadan önce bazın kirpikte duruşunu. Bu bir soru değil :)
    Kirpiklerimin orta gürlükte ama hint yağı ve tatlı badem yağı bileşimi yine de dikkatimi çekti. En azından birkaç ay kullanmış olmalısınız diye tahmin ediyorum... Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal, bazın tek halini sana instagramda dm üzerinden gönderdim :)
      Hint yağı ve badem yağı karışımını kullanmaya başladıktan 15 gün sonra gözle fark edilir etkisini görmüştüm, çok hızlı etki ediyorlar, her gece uygulamak şartı ile :) Sevgilerimle...

      Sil
  19. Ausem, elimden geldiğince yardım etmekten büyük keyif alırım :) Bu baz gerçekten hem uygun fiyatlı hem de bir çok pahalı ürüne göre de başarılı bence, bulursan kap canım benim :) Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Blanacığım hatırlamıyorum markasını ama bir zamanlar iki taraflı maskaralar vardı, tek tarafı baz, diğer tarafı rimel. Çok iyi performans alamamıştım ve o gün bugün bir daha kullanmamıştım. Essence in bu ürünü hem uygun fiyatlıymış hem de sonuçlar, o güzel gözlerinde harika olmuş. Maşallah.
    Sevgiler canım benim.

    YanıtlaSil
  21. Bende de mevcut bu ürün ve dediğin her şeye katılıyorum. Ben assolist kirpiklerinden aşağı kalan kirpikleri asla kabul etmediğimden bu bazı da iki kat kullanıyorum :) ilk kullandığımda kurumasını beklemiştim ve sonuç felaket olmuştu; beyazlıkları kapatamayıp en sonunda bulamaç kirpiklere kavuştum.-.-
    Fakat söylendiği gibi kurumadan maskarayı uygulayınca çok güzel bir sonuç veriyor, bazen kalan ufak tefek beyazlıkların üzerini eyeliner ile put pıt yaparak kapatıyorum daha hızlı oluyor. Essence'in Gratislerden kalkması kötü oldu, 2 ay evvel bu bazı Capacity mağazasında görmüştüm de almamıştım. Rossman hiç yok çevremde sanırım Essence ürünlerini pek inceleyemeyeceim artık.
    Kirpiklerine de maşallah Blanacığım, ne sürsen güzel görünür!
    Çok öptüm!
    Zeynep

    YanıtlaSil
  22. Hint Yağı ile tatlı badem yağının bende çok faydasını gördüm Blana'm 😊 Maskara bazıda hiç denemedim bugüne kadar fiyat açısından çok uygunmuş 😘

    YanıtlaSil
  23. ben hiç maskara bazi kullanmadim. Ona da baslayayim bari.

    YanıtlaSil