Bebak Acıbadem Sütü

Eylül 02, 2016 37 Comments A+ a-

Merhaba... 

Bu yazımda, sevgili Gonca'mın tavsiyesiyle satın aldığım Bebak Acıbadem Sütü'nden bahsedeceğim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Öncelikle belirtmeliyim ki, makyaj temizleme sütlerini, makyaj temizlemek için kullanmıyorum. Bu ürünleri, sabahları uyandığımda cildimi temizlemek için kullanıyorum. Özellikle kış mevsiminde, cildim çok hassaslaşıyor, soğuktan çatlıyor, yara oluyor hatta kanıyor. Soğuk suyla yüzümü, elimi yıkamam mümkün değil... Sabahları uyandığımda, çeşmeden akan suyun ısınmasını beklemek bile bana çok ağır bir iş gibi geldiğinden, cilt temizliğimi, temizleme sütleriyle yapıyorum. 

Uzun süre Garnier'in kuru ciltler için olan temizleme sütünü kullandım. Hala yedekte bir kutum duruyor. Bir konuşmamızda Gonca (Benim Tutkum Blog) bana Bebak'ı denememi tavsiye etti. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine, ilk fırsatta satın aldım ve kullanmaya başladım.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bebak Acıbadem Sütü, tahmin edebileceğiniz üzere mis gibi acıbadem kokuyor. Eğer, benim gibi acıbadem kokusunu seviyorsanız, bu ürünü de sevebilirsiniz. Yoğun bir kokusu var ancak, kalıcı değil... Bir temizleme sütünün kokusunun kalıcı olmasını da istemeyiz, sanıyorum. Beyaz renkli, orta yoğunlukta, kremsi bir yapısı var. Çok akışkan bir ürün değil... Kare bir pamuğa fındık büyüklüğünde ürün almam, tüm yüzümü temizlemem için yetiyor. Ürünü sabahları kullandığımdan, çok yoğun uygulamaya zaten ihtiyaç duymuyorum. 

Bebak Acıbadem Sütü, cildimde ağırlık yapmıyor, yapış yapış rahatsız edici bir his de bırakmıyor. Uyguladıktan sonra, rahatlıkla cildimi tonikleyip nemlendiricilerimi kullanabiliyorum. Sivilceye, yağ bezesine ya da herhangi bir tahrişe sebep olmadı. 

Ürünün en çok hoşuma gitmeyen yanı parafin içermesi... İçerik listesinde petrol ürünü görmekten hiç hoşlanmıyorum. Gerçi, öğrendiğim kadarıyla petrol ürünü içerikler korktuğumuz kadar tehlikeli değillermiş. Cildimize bu ürünlerden sonra uyguladığımız ürünlerin etkisini azaltıyorlarmış. Yine de, mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Zaten bu içerikler konusu o kadar kafa karıştırıcı ki, incelemeye kalkınca içinden çıkılamaz bir hal alıyor.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bebak Acıbadem Sütü'nden petrol ürünü içermesini es geçersek, oldukça memnunum. İçerik listesinin çok uzun olmaması bile, benim için memnun edici bir durum. Ürün, paraben içermiyor. Ayrıca içeriğinde bulunan coenzim Q10 yaşlanmaya karşı da koruyor.

Bu temizleme sütünün göz çevremi tahriş etmediğini, gözlerimi yakmadığını da belirtmeliyim. Benim göz çevremi yakmayan ürün gerçekten azdır. Bebak'ı sırf bu yazıyı yazabilmek için, makyaj temizlemede de iki kez kullandım. Bence, tek başına makyaj temizlemede yeterli değil, mutlaka yardımcı, ikinci bir ürünle desteklemeniz gerekli. 

215 ml'lik, biraz laboratuvar beherlerine benzettiğim bir ambalajı var. Bu ambalaj gerçekten çok sert... Ben, bitirmek üzereyim ve iyice azaldığında kalan ürünü alabilmek için, şimdiden proje üretiyorum. Şişesini sıkmam bile mümkün değil, kesmek de çok zor olacak. Firmaların ambalaj tasarımlarını yaparken, mutlaka kullanıcıların görüşlerini almaları gerektiğini düşünüyorum.

Bebak Acıbadem Sütü, mis gibi kokusu ve yerli malı olmasıyla bile, bence denenmeye değer bir ürün... Gratis, Watsons gibi kozmetik marketlerden 10-13 TL civarında bir fiyata satın alabilirsiniz.

Sevgilerimle...

37 yorum:

  1. Ben çok severim eskiden beri de makyaj temizleme sütü olarak kullanıyorum çok memnunum çok iyi temizler aklıma geldikçe de alırım cildime çok iyi geliyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim İrem Hanımcım, bir tek şu parafin içermesi aklıma takıldı :)

      Sil
  2. Ben yağlı ciltli olmama rağmen aldım bu ürünü ve makyaj çıkarmada yeterli bulmadım. Nemlendirici olarak da kullanamadım tabii ki de. Kuru ciltli olanların bu üründen nemlendirici olarak çok yarar gördüklerini okudum. Ama yağlı ciltliler uzak durmalı :) Ambalajı dediğiniz gibi kullanışlı değil. Kokusunu ben de seviyorum. İçerik konusunda katılıyorum, içeriğe tam anlamıyla dikkat etsek kullacak pek de bir bakım ürünü kalacağını düşünmüyorum. El kremi olarak kullanmaya başladım ben de, yine detaylı güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı ciltliler bu ürünü sevmeyebilir, haklısınız. Ben makyaj çıkarmak için kullanmıyorum, sadece sabahları cilt temizliğim için kullanıyorum ki, makyaj çıkarmada yetersiz tek başına. İçerikler konusu gerçekten kısır döngü, birinden kaçsanız diğerine yakalanıyorsunuz. El kremi olarak kullanmak güzel fikirmiş :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ben de kokusunu çok sevenlerdenim, ancak içerik nedeniyle çok tercih etmiyorum :) Güle güle kullan Blana'cım, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu şahane Başak'cım :) Garnier'e baktım şimdi, onda da mineral yağ varmış, şoklardayım. Hem fiyatı uygun hem içeriği içimize sinen ürünler bulabilecek miyiz valla bilmiyorum. Öpüyorum :)

      Sil
  4. Resmen flashback yaşadım. Başlığı okur okumaz kokusu geldi burnuma :) Banyomun demirtaşı resmen.. Benimde cildimde kanıyor çatlayıp. Tüm vücuda tek sevdiğim o zamanlarda neutrogena mavi ambalajlı olan en yoğun ürünü. Mucize benim için resmen , bakmanı öneririm canım. Öpücükler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu gerçekten çok güzel Nisa... Neutrogena'yı bu yaz kullandım, ben de çok beğendim :) Öpüyorum <3

      Sil
  5. Ne güzel ayrıntılı bir tanıtımdı Blana'm.Yine resmini aldım, dikkatlice okudum.Aklımızda bulunsun :) Sevgiyle öpüyorum kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece Ablacığım :) Ellerinden öpüyorum <3

      Sil
  6. Canım arkadaşım seninde memnun kalman içimi rahatlatıyor aksi olsa çok mahçup hissederim zira :( Evde en çok tükettiğimiz ürünlerden ben ve annemin :) Ambalajını hiç kesmedim o kadar bitirdim direkt çöpe attım ancak bu sefer kesmeyi düşünüyorum, aslında bir çok ürünümü yavaş yavaş bitince aktarmaya başladım diyebilirim, en kolay ambalajı kesme yöntemini bulur bulmaz yazıyorum sana canım arkadaşım benim :)Ellerine emeğine sağlık çook öpüyorum <3 <3 :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, hepimizin cilt tipi, beklentileri farklı, olur mu öyle şey... :) Ambalajı kesmeyi başardım Goncam :) İçinden 30 ml kadar ürün çıktı, inanamadım. Sana da yazdım zaten, dene mutlaka. Teşekkür ederim canım arkadaşım, çok öpüyorum <3 <3 <3

      Sil
  7. Pek cok kez goruyordum guzel bir yazi olmus ellerine saglik 😊

    YanıtlaSil
  8. Cilt temizliğinde 2-3 aydır bende kullanıyorum bu ürünü..Özellikle fondöten kullanacaksam öncesinde cildimi hazırlıyor, pul pul görünümü engelliyor..Ve ayrıca kokusunu da sevenler kulübündenim bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar bereketli ki, uzun süredir elimdeydi. Sabahları makyaj öncesi kullanmayı ben de sevdim gerçekten. Kokusu şahane, aynı fikirdeyiz :)

      Sil
  9. Bebak'ın kokusu beni bir noktada rahatsız etmeye başladığından bir türlü kullanamadım. Seninle aynı cilt sıkıntılarından mustaripiz resmen Blanacığım, çok iyi anlıyorum. Benim de hem yüzüme hem de ellerime iyi gelen yegane ürün Lush-Dream Cream'di. Eğer yurtdışına çıkma, çıkan birinden rica etme şansın olursa mutlaka denemeni tavsiye ederim. Benim ellerimdeki kanayan çatlaklarımı yakmadan acıtmadan geçiren tek ürüdü. Ben de şu an yana yakıla kendisini arıyorum :(
    Bebak'ın kokusuna keşke katlanabilsem, denerdim.
    Güle güle kullan,faydasını gör!
    Sevgiler,
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle belki tek farkımız Zeynep'cim, sen kokulara karşı benden çok daha hassassın. Bebak gerçekten yoğun kokuyor, o koku kalıcı olsaydı ben de kullanamazdım ama ilk etaptaki kokulardan ben pek etkilenmiyorum. Lush Dream Cream benim hayatımın ürünüydü resmen, bu tarz iddialı sözleri sevmesem de, bunu söylediğim belki tek ürün. Lush'ın kullandığım o kadar ürünü vardı ki zaten, çekildiğinde neredeyse ağlayacaktım. Aynı performansı da daha bulamadım. Yurt dışına bu kış niyetliyiz, olursa zaten bütün imkanları bakım/kozmetik ürününe yatıran biri olarak deli gibi arayacağım Lush'ı :)
      Öpüyorum :)

      Sil
  10. iki sene kullandıktan sonra bırakmıştım bu ürünü, başka şeyler denemek için ama bu gerçekten çok iyi tekrar döneceğim sanırım :) ben o zmanlar aktardan alıyordum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve'cim ben de çok memnunum ama meraktan kesin yeni bir şeyler deneyeceğim. :) Hepimizin kronik hastalığı sanırım, merak :)))

      Sil
  11. bu sütü birkaç yıl önce ben de birinin tavsiyesi üzerine almıştım. aslında acıbadem kokusnu hiç hiç sevmem, kurabiyesine bile dayanamam çok kötü olurum nedense ama alıp kullanmıştım bunu ve ne zaman sürsem, yüzümde devasa akneler çıkmıştı, ben ki ergenlikte bile akne çıkarmayan insanım :D o yüzden atmıştım çöpe. sende böyle etkiler yapmamasına çok sevindim çünkü senin cildin benimkinden daha hassastı sanırım. tekl başına makyajı çıkarmada ben de başarılı bulmadığımı hatırlıyorum, ama yumuşaklığı güzeldi :) eline sağlık canım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şaşırdım Evrim. Demek ki, ya yağdan ya başka bir maddeden cildin tepki gösterdi. Benim cildim o kadar kuru ki, yağ üretemiyor :)) Sanırım o yüzden hiç sivilce sorunum olmadı, bir o yok zaten çok şükür :) Ama aklımda olsun, demek ki var bir şey... Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  12. Yıllardır hep görürüm hiç kullanmamıştım Blana. Severim de badem kokusunu. Yazdım listeye, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu şahane Gökçe... :) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Kullanıpta en sevdiklerimden petrolünü severim onun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha değil mi, zaten petrolden kaçsak parabene yakalanıyoruz, parabenden kaçsak başka bir şeye... :))

      Sil
  14. Makyaj temizleme sütünü cilt temizleyici olarak kullanmak harika fikir...Hassas bir deneyim sağlayacağını düşünüyorum. Güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahları yumuşak ve tahrişsiz bir sonuç sağlıyor, senelerdir makyaj temizleme sütlerini böyle kullanıyorum. :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  15. Makyaj temizleyici olarak kullanmıştım ama biraz zorlamıştı beni. O yüzden çok sevmedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben makyajımı bu tarz ürünlerle hiç temizlemiyorum, hiç biri temizlemiyor zaten tamamen. Sadece cilt temizleyici olarak kullandığım için, beni memnun ediyorlar :)

      Sil
  16. İçerik biraz daha iyi olursa kaçınılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Nilgün Hanımcım... En azından ferman gibi uzun bir listesi yok :)

      Sil
  17. Ausem, ben makyajımı artık yağlarla temizliyorum ve inanılmaz rahatladım. Bebak sabahları cildimi gerçekten rahatlatıyor. Şimdi yedekteki Garnier'e baktım da, Bebak içerik olarak da ondan bin kat iyiymiş. O bitsin geri Bebak'a dönerim muhtemelen. Ya da meraktan yeni limanlara yelken açarım :D Teşekkür ederim kuzum güzel yorumun için :) Seviliyorsun <3

    YanıtlaSil
  18. Yine en ince ayrıntısına kadar tanıtmışsın sevgili arkadaşım ....
    Harika ... Cildinin uyum sağlaması da ayrı güzel ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Eskiden çok kullanirdim burada maalesef yok.

    YanıtlaSil
  20. Makyaj temizlemede denedim ama o amaçla kullanmıyorum ben de. Acıbadem kokusunu çok sevmiyorum ve dediğin gibi koku yoğun olduğundan tıkanıyorum bazen :/
    Ama genel anlamda geçer not alan bir ürün

    YanıtlaSil
  21. Benim stoklarda bekleyen ürünüm tesekkürler paylasimin icin canim

    YanıtlaSil