Gliss Serum Deep-Repair Saç Bakım Maskesi

Eylül 09, 2016 64 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün Gliss Serum Deep-Repair saç bakım maskesinden bahsedeceğim. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Saç bakım maskeleri, saç bakımımda en büyük yardımcılarımdan... Neredeyse her saç yıkamamda hem saç kremi hem de bakım maskesi uyguluyorum. Saçlarım çok kuru, ince telli ve yıpranmış olduğu için, bu ürünler benim için kurtarıcı oluyorlar. 

Gliss'in daha önce Keratin Repair serisini kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Hatta o serinin sıvı saç kremini ve maskesini hala zaman zaman satın alıp kullanmaya devam ediyorum. Evde saç maskem bitince denemek için, Deep-Repair serisinin maskesini satın aldım.


http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Serum Deep-Repair serisi canlılığını yitirmiş ve yıpranmış saçlar için üretilmiş. İçerisindeki amino-protein serum ile canlılığını yitirmiş ve yıpranmış saçları, işlem görmemiş saçlara oranla bir hafta içerisinde yeniden yapılandırmaya yardım edeceğini iddia ediyor. Saçların yumuşak ve parlak olmasına ve fark edilir esneklik kazanmasına yardım edeceği de vaadleri arasında... Ayrıca, bu maske sıvılaştırılmış keratin içeriyor.

Gliss Serum Deep-Repair saç bakım maskesini yaklaşık bir buçuk aydır kullanıyorum, şu ara bitirmek üzereyim. Kutusunda haftada 2-3 kez uygulamanın ve saçta 1 dakika bekletmenin yeterli olduğu yazsa da, ben her saçımı yıkamamda kullanıyorum ve 1 dakikadan fazla bekletiyorum. Saçlarımı olduğundan daha esnek ve yumuşak yapmıyor ve kullanmaya başladıktan bir hafta sonra da saçlarımda bir değişiklik gözlemlemedim. Ancak, bu maskeyi kullanmaya başladığımdan beri saçlarımın daha parlak göründüğünü söylemeliyim. Verdiği parlaklık ve canlılık görüntüsü bir gün sonra etkisini kaybetse de, saçlarımı sıkça yıkadığımdan etkisini sürekli hissedebiliyorum. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bu saç maskesi, klasik Gliss kavonozlarında, 200 ml miktarda satılıyor. Beyaz renkli ve kremsi bir yapısı var. Kokusu hafif, bana kalırsa markanın denediğim diğer maskelerinden çok farkı yok. Bu maske, SLS içermiyor, bu arada SLS içeren ürünlerin saç derimde fazla kuruluktan yara yaptığını fark ettiğimden beri, saçlarımı sülfatsız saç ürünlerine alıştırmaya çalışıyorum ancak, bu seferde saç boylarım çok sertleşip zor taranmaya başladı. Umarım bu süreç uzun sürmez ve sülfatsız saç ürünlerine alışırım. SLS içermese de; alkol, bir çeşit paraben ve parfüm içeriyor.

Benim bir saç maskesinden beklediğim yoğun nemi vermediği için, tekrar satın almayacağım ancak, saçıma verdiği parlaklığı sevdiğimi söylemeliyim. Gliss Serum Deep-Repair saç bakım maskesini marketlerden, kozmetik mağazalarından, online satış sitelerine kadar bir çok yerde bulabilirsiniz. Maske indirimsiz olarak yaklaşık 15 TL'ye satılıyor.

Şimdiden hepinize iyi bayramlar dilerim. Sevgilerimle...

64 yorum:

  1. Blana'cım, aslında SLS yalnızca temizleme amaçlı ürünlerde kullanılıyor; şampuan gibi. Saç maskelerinde ben daha çok silikon olup olmadığına bakıyorum (parabenin yanında). Silikonun saç köklerini tıkadığını okuduğumdan beri, eğer mnaskenin ya da kremin içinde varsa, saç diplerime değdirmeden kullanmaya özen gösteriyorum. Sülfat konusunda bir diğer şey ise, bende alışma süreci zorlu olmadı doğrusu; ve şimdi tam tersi, ne zaman SLS'li şampuan kullansam saçlarım aynen seninkilerin verdiği tepkiyi veriyor. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ben bir maskede SLS'ye rastlamıştım. Ne olur ne olmaz diye bakıyorum artık. Saç kremlerini ben de saç dibime değdirmiyorum ama maskelere dikkat etmiyordum. Sülfatsız şampuanlara saç boylarım çok zor adapte oldu benim, ama direniyorum😊 Sevgilerimle öpüyorum❤️❤️

      Sil
  2. Yine tüm ayrıntılarıyla çok güzel bir tanıtım.Siyah kalın telli ve orman gibi kıvırcık saçlı idim Blana'm.Senelerin geçmesiyle çok dökülmeler yaşadım.Sanırım ilaçlardan da oldu.Telleri inceldi, kıvırcık gitti dalgalı oldu.Ama çok terleyen biri olduğum için iyi oldu diyebilirim.Tabii ki endişelendim.İki senedir kısacık kestiriyorum.Doktorum Minoxil spray önermişti.Düzenli kullandım.Biraz yanma yaptı ama zaten saç diplerimde acımalar oluyordu.Şimdi bayağı canlandı.Yalnız sanırım şampuanların zararlı etkilerinden korunmak için kim olduğunu şu an hatırlayamadığım bir kızımızın tavsiyesi üzerine Çam Terebentin Yağı(6-7 damla, şampuanın büyüklüğüne göre artabilir) damlatıp, ben Sebamet şampuanı kullanırım devamlı, içine ilave edip yapabildiğin kadar çalkalıyorsun.Saçlarım canlandı inan.Yazmayı çok istedim sana canım.Emeklerine sağlık canım kızım.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece hanimcigim minoxidil ben de düsündüm ancak baslangiçta çok saç döküyor diye okudum. Siz böyle bir etki yasadiniz mi?

      Sil
    2. Ece Ablacığım ilaçlar çok etkiliyor saçları. Çam terebentini ben de arada şampuanlarıma katarım, gerçekten çok işe yarıyor. Sebamed'i çok kullanırdım ben de, hep eczaneden alırdık😊 Ellerinden öpüyorum Ece Ablam❤️❤️

      Sil
    3. Evet Derya yaşadım, uzun sürmedi.Altı ay çok düzenli kullandım.Şimdi akşamları beş püskürtme şeklinde devam ediyorum.Hem canlandı, hem de telleri kalınlaştı.Bir de Sebamet şampuanı kullan demişti cilt doktorum, içine Çam Terebentin damlattım.O da çok iyi geldi :)Hatta saçlarım eski kıvırcığına dönmeye başladı.

      Sil
    4. Ben de seni öpüyorum Blana'm :)

      Sil
  3. ay parlaklık veriyorsa deneyebilirim bunu saçlarım parlak olsun diye ölüyorum yani:-)) öyle mat mat duruyor ya nefret ediyorum neyse şimdi başka bir şey deniyorum o da fena değil şimdilik bakalım..güle güle kullan canım ...sevgiler. .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parlaklık veriyor İrem Hanımcım ama bir gün. Uzun süreli değil... Benim de saçlarım mat, parlak görüntü kullanırken çok hoşuma gitmişti. Sizinkini de ben merak ettim😊😊 Öpüyorum❤️❤️

      Sil
  4. eline sağlık canım, glissin spreylerinin neredeyse hepsini denedim vakti zmanında hiç birinden memnun kalmadım. bu yüzden maskelerine de önyargım vardı. ama istediğin nemi uzun süre vermediyse bana da yaramaz. bana şöyle sağlam kova kova nem lazım :D teşekkürler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvı saç kremleri ve spreylerden hiç bir zaman bir beklentim olmadı Evrim. Hiç biri bakım yapmıyor bana sorarsan, sadece kolay taramaya yarıyorlar. Benim de kovayla hatta varille neme ihtiyacım var😃 Kuru saç zor... Ben teşekkür ederimm❤️❤️

      Sil
  5. Emeğine sağlık canım💖 Gliss'in siyah serisini kullanmıştım bir zamanlar ama dediğin gibi saçtaki tek işlevi parlaklık başka da bir etkisi yok malesef. Bence de parlaklık için alıp kullanılmaz, nihayetinde bu işi serumlarda layıkıyla görürüyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Açelyam❤️Haklısın sadece parlaklık için maske kullanmak gereksiz, daha nem veren ve bakım yapan maskeler lazım😊😊

      Sil
  6. Gliss ile bir barışık bir küs devam ediyorum. Markayı seviyorum ama çoğu ürünü saçlarımla uyum göstermiyor. Ayrıca özellikle maske ve saç kremlerinde dimethicone var mı diye bakmanı tavsiye ederim çünkü silikon ile saça ipeksilik, yumuşaklık katılsa da saç diplerinde sürekli birike birike saç dibinde tıkanmalara sebep oluyor. SLS, paraben, dimethicone den uzak durmaya başladığımdan beri saçlarım daha sakin, saç dibimde kuruma sorunu mevsimsel geçişler dışında yok diyebilirim. Herkesin süreci aynı kolaylık ve rahatlıkla olmuyor.
    Kalemine sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glissi ben de seviyorum ama bu serisiyle anlaşamadım. Herkesin bayıldığı sarı ambajlı serisini de ben hiç sevmemiştim. Dimethicone konusunda uyardığın çok iyi oldu İlke, bilmiyordum bunu. Bundan sonra mutlaka dikkat edeceğim🙂 Ben de alışma süreci yaşıyorum, ilk günlerdeki gibi değil şimdilerde, saçlarım alışıyor sanırım😊😊 Çok teşekkür ederim❤️❤️

      Sil
  7. Gliss'in çoğu ürününü denedim , en başta harika anlaşıyor saçlarımla sonrası hüsran. Çok elimin gitmediği bir marka artık. İçindeki paraben , silikon , SLS miktarları dışında artık tüm saç ürünlerinin aynı olduğuna inanmaya başladım desem yalan olmaz :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glissi aslında genel olarak seviyorum Nisacım😊 Bu sefer olmadı ama yetmedi. Benim senelerdir deneyimim şu aslında, saç bakımı için bütçeyi biraz zorlamak gerekiyor. İçeriği düzgün, profesyonel ürünler gerçekten işe yarıyor. Market ürünleriyle istediğimizi bulmak zor ama belli bütçeyi de ben her zaman ayıramıyorum.

      Sil
  8. almayı düşündüğüm bir üründü çok iyi denk geldi :) bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊😊 Ben de takipteyim🙂

      Sil
  9. Sanırım saç maskesi için kesenin ağzını açmak gerekiyor, zira ben uzun vadede güzel sonuç veren bir maske kullanmadım. Aussie'nin 3 minute miracle maskelerini seviyorum, güzel de yumuşatıyor ama saçların son zamanlarda çok kuruduğundan, Aussie de alkol içerdiğinden elim gitmiyor. Davines'in bir maskesinden memnun kaldım fakat şu anki nem ihtiyacıma yönelik değildi, sanırım yine Davines'ten bir maske bakacağım. Kuru nemsiz saç çok zor Blanacım ya, inşallah bir çare bulabiliriz!
    Çok öpüyorum!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim, kesinlikle katılıyorum. Saç maskesi hatta saç ürünleri için biraz bütçeyi zorlamak gerekiyor. En azından bizim için market ürünleriyle bu iş zor. Ben seneler evvel Lorealin profesyonel serisini kullanmış ve fayda görmüştüm. Fakat bu güne kadar en sevdiğim maske Phyto'nun kuru saçlar için olan maskesi oldu. Ben de yılbaşına doğru ona geri döneceğim sanırım. Umarım bir yok buluruz çünkü, aramak cidden zor...
      Kocaman öpüyorum ben de❤️❤️

      Sil
  10. Glissin saç ürünleri gerçekten kuru saçlara çok iyi geliyor, bu seriyi denememiştim emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gilssi marka olarak ben de seviyorum, siyah serisi de favorim😊 Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için❤️❤️

      Sil
  11. Bol su içeceğiz başka yolu yok, diğer herşey bir günlük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe, günde 3,5 lt içiyorum, yakında patlayacağım😂😂😂😂 Valla ne yapacağımı şaşırdım😃😃

      Sil
  12. Bu bende de işe yaramaz o zaman. Sadece parlaklık yetmiyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle, bir maskeden beklenti parlaklık vermesinden fazlası olmalı🙂

      Sil
  13. Anlaşılan hepimizin saçları da pek dişli :D Bana da hiç fayda etmez yani köklü bişi olması lazım tuttuğunu koparacak bi maske aranıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ki çok dişli sayılmaz, sadece bol neme ihtiyacı var kendilerinin😃😃 O maskeyi bulan yazsın Kübra😃😃

      Sil
  14. Ben saç bakım ürünlerinde içeriğe pek takılmıyorum.Zaten iyi içerikli ürünler saçlarıma pek iyi gelmiyor.Yoğun nem ve yumuşaklık vermesi yeterli ancak bu üründe de bu yok sanırım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim saçlarım da hala sülfatsız şampuana alışamadı Filiz Hanımcım, tamamen organik ürünlerden benim de umudum yok ama en azından SLS olmasın diyorum😊 Bu maske bana istediğim nemi hiç vermedi😊😊

      Sil
  15. Bende almayı düşünüyordum hala daha düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😃 Umarım siz memnun kalırsınız😃😃

      Sil
  16. Saç diplerinde denemeli önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç diplerime de nem vermedi Deryacım, sonuç hüsran😃

      Sil
  17. Zaten maskeler için saç dibinize değdirmeden diye ibare var benimkilerde. Ama ambalaja bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunda dipten uca uygulayın diyor Nilgün Hanımcım ama yetmedi bana🙂 Mor ambalaj candır, değil mi?!❤️❤️

      Sil
    2. Candır tabi. Mutlulukla kullan canım. İyi bayramlar...

      Sil
    3. İyi bayramlar Nilgün Hanımcım <3 <3

      Sil
  18. Blana'm beni bildiğin için söylüyorum zaten gliss benim şampuanım yıllardır kullanıyorum. Ben genelde siyah ve kırmızısını denemiştim şampuan olarak geçtiğimiz gün mor renklisini aldım :))) Oda canlılığını yitirmiş ve yıpranmış saçlar için olanı.. Şimdi sende de saç bakım maskesi var ahahah :D Ben şampuanını, sen maskesini 🙈 Çok uyumluyuz seninle 😉
    Bende düzleştirici kullandığım için çok yıprandı dedim bide böyle deneyeyim bidakine saç bakım maskesini de alıcam başka markanınkini kullanıyodum o bitsin buna başlarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdem siyahı benim de favorim, gerçekten memnun kalmıştım😊 Zaten biz seninle güzel bir ikiliyiz😍😍 Bu mor serisinin maskesi siyahı gibi nem vermiyor, aklında olsun😊 Bakalım sen sevecek misin??

      Sil
  19. Nem vermesi yeterli değil Ausem. Teşekkür ederim kuzum❤️❤️

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için😊😊 Beni takip eden tüm blogger arkadaşlarımı mutlaka takip ediyorum ben de😊😊

    YanıtlaSil
  21. Blana Gliss markasını saçlarım çok seviyor, en iyi o geliyor -siyah olanlar kremi, şampuanı- ama bunu denememiştim. ben de arıyorum o parlaklığı yaa, bi deneyeceğim, nem sıkıntı değil =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, nem sıkıntı değilse bir deneyebilirsin, benim mat saçlarımı bir nebze canlı gösterdi. :)

      Sil
  22. Gliss <3 <3 <3

    Ben saç maskesi kullanmıyorum ama Gliss krem ve spreylerini çok beğeniyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gliss'in durulanmayan sıvı saç kremlerini ben de seviyorum Fatmacım :)

      Sil
  23. Guzel bir yazi olmus canim benim ellerine saglik hic kullanmamistim ama artik bir fikrim var yazin sayesinde 😊

    YanıtlaSil
  24. Kremiyle birlikte kullanılınca mükemmel bir sonuç verdiği kesin :)

    YanıtlaSil
  25. benim saçımda yağlanma yapmıştı ve bırakmıştım ben de kullanmayı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da yeterli gelmedi :-/ Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  26. Çok güzel bir yazı olmuş:) Bloğunuzu takipe aldım sizide sayfama beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de takibe aldım sizi :)

      Sil
  27. Markanın tüm serilerinde kokular muhteşem ama içerik olayını öğrendiğimden beri market tiği denilen şamuan saç kremi maske vs ürünleri kullanamıyorum. Arada birinde görüp kokusu için niyeti bozsam da birkaç tel kalmış saçlarıma kıyamıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de artık market şampuanlarına tövbeliyim Nihal Hanım :) Dürüst olmam gerekirse, arada merakıma yeniliyorum ama özellikle şampuan ve maskede titiz davranmaya çalışıyorum. :)

      Sil
  28. Merhaba,blogunuzu takibe aldım sizi de beklerim ! :) dortmevsimmakyaj.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  29. Blanacım acaba uygun saç tipi olmadığından mı işe yaramadı yorumlardan okuduğum kadarı ile farklı bir rengin de olan ürün iyi gelmiş her saç tipine ayrı mı çıkardılar ki.
    (Geçmiş olsun canım aman dikkat et bel ağrısı deyip geçme sakın)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Hanımcım, benim saçlarım çok kuru, sanırım bu yüzden yeterli gelmedi. Arkadaşların bahsettiği siyah renkli olanı çok kuru saçlar için ve ondan ben de memnun kalmıştım. Gliss'in farklı amblalaj renklerinde, farklı saç tipleri için serileri var. Ben bu mor olanı merakıma yenilip satın almıştım. :)
      Çok teşekkür ederim, bugün daha iyiyim. :) <3 Klimadan oldu sanırım, üzerine uzun yol da çekince iyice arttı ağrı. :-/

      Sil
  30. Markayı seviyorum ama bazı ürünlerini çok severken bazılarından nefret edebiliyorum. Değişik bişiy :)

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,
    Eczaneden aldığım zigavus aloe veralı saç bakım maskesini önerebilirim.Saçımda kabarma, kırık, yıpranma olmuyor.Çok iyi bakım sağlıyor..

    YanıtlaSil
  32. aklımda olan bir saç maskesiydi yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil