La Roche Posay Lipikar Gel-Fluide

Kasım 09, 2016 29 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda sizlere La Roche Posay Lipikar Gel-Fluide vücut losyonundan bahsedeceğim.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

La Roche Posay Lipikar serisi, benim uzun zamandır dikkatimi çeken bir seriydi. Bu seri, kuru ciltlere hitap eden ürünlerden oluşuyor. Ben çok kuru ve hassas ciltliyim ve özellikle soğuk havalarda cildimin alerjiye, egzamaya yatkınlığı artıyor ve kızarıklık sorunları da yaşıyorum. Dolayısı ile merak ettiğim bu seriden, Gel-Fluide vücut losyonu deneme şansı bulduğum ilk ürün oldu.

Lipikar Gel-Fluide vücut losyonu; çocuk ve yetişkinler için uygun olan, çok kuru ve atopik yatkınlığı olan ciltler için nemlendirici ve yatıştırıcı etkisi olan bir losyon... Ürün tanımında sıvı/jel olarak belirtilse de, bence ürün bir vücut losyonu yapısında... Niasinamid içeriyor ve bu sayede cilt bariyerini onarmaya yardımcı olacağını iddia ediyor.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

La Roche Posay Lipikar Gel-Fluide vücut nemlendiricisi, beyaz renkli, yarı akışkan bir vücut losyonu... Ben bu ürünü, genellikle duştan çıktığımda kullandım ki, temiz cilde uygulanması öneriliyor. Hafif ve benim gerçekten beğendiğim belli belirsiz, temiz bir kokusu var. Hafif yapıda olmasına rağmen, kendi kullanım alışkanlığımı baz alarak kıyaslama yaparsam, denediğim diğer vücut losyonlarından daha az miktarda kullanmam yeterli geliyor. Nemlendirme etkisi gerçekten başarılı...

Özellikle havalar soğuduğunda, benim alt bacaklarım kuruluktan bembeyaz ve pul pul olur ve buna bağlı olarak sürekli kaşınır. Lipikar Gel-Fluide bu durumu ciddi anlamda toparladı. Cildim daha esnek ve sağlıklı gözüktü. Tabi ki, bu etkisi ürünü kullandığım süre içinde kalıcı, yine de beni iki gün kadar idare ettiğini söylemeliyim.

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Vücut kremlerinde ve losyonlarında, en sevmediğim özellik, uyguladıktan sonra yapış yapış his bırakmaları... Lipikar Gel-Fluide'de bu sorunu hiç yaşamadım. Ürün incecik yapısıyla hemen emiliyor, yapışkan his bırakmıyor. Uyguladıktan hemen sonra giyinebiliyorum, giysilerime transfer olmuyor. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Lipikar Gel-Fluide vücut nemlendiricisinin uygulama sonrasında bıraktığı serinleme hissini de çok sevdim. Bu serinlik, ürünle keşke havalar sıcakken tanışsaydım diye düşünmeme neden oldu. Losyonun bıraktığı serinlik hissi gerçekten çok rahatlatıcı, özellikle benim gibi, duş sonrası kıpkırmızı olan ve kaşınan bacaklarınız varsa...

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

La Roche Posay Lipikar Gel-Fluide, silikon ve mineral yağ içeriğiyle üzse de; ilk nemlendirici ajanın gliserin olması, niasinamide içermesi ve parabensiz olmasıyla da beni memnun etti. Parfüm içeriği, içerik listesinin sonunda, zaten kokusu çok hafif ve uygulama sonrası hiç almıyorum. Cilt bakımımda yoğun parfümlü ürünleri tercih etmediğimden, bu benim için iyi bir özellik...

Lipikar Gel-Fluide, 200 ml ve 400 ml olaarak iki boyda satılıyor. Bendeki 200 ml olan boyu... Her iki boy da pompalı şişede geliyor ve vücut losyonları için pompalı şişeler bana daha pratik geliyor. Ürünün pompası kilitlenebiliyor, böylece valizde taşımaya da uygun. Açıldıktan sonra 12 ay içerisinde tüketilmesi gerekiyor. 

https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Çocuklar için ne kadar tercih edilebilir olduğunu anneler benden çok daha iyi bilirler ancak, ben Lipikar Gel-Fluide vücut nemlendiricisinden memnun kaldım. Serinletici etkisi sebebiyle, havalar ısınınca büyük boyunu satın alabilirim. 

La Roche Posay Lipikar Gel-Fluide ve markanın tüm ürünlerini Dermokozmetika'da bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

Not: Ürün Dermokozmetika tarafından, denemem için gönderilmiş olup; yukarıda yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerimden oluşmaktadır.

29 yorum:

  1. Bu markayı bir ben deneyemedimm çok merak ediyorum ürünlerini en kısa zamanda bakacağım güle güle kullan canımm😊

    YanıtlaSil
  2. Markanin yagli ciltler icin olan yuz yikama jelini kullaniyorum hic sivilcem yok cok mesudum :)
    Pompali olmasi gercekten buyuk pratiklik sagliyor güle güle kullan canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markayı ben de seviyorum Zey :) Yazın da bir nemlendiricisini severek kullanmıştım. Pompalı şişeler cidden kullanım açışından çok pratik oluyorlar. Çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  3. Bu ben de birikenler arasında var sanırım aama daha deneme fırsatım olmadı. Olumlu ve olumsuz taraflarıyla denemeye değer o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de beğenirsiniz Nilgün Hanımcım :)

      Sil
  4. benim de bacaklarımın altı çok kurudur bazen senin dediğin gibi elimi sürdüğümde pıtır pıtır döküntü olur hatta ama bu daha çok yaz aylarında oluyor bende o nedenle bu losyonu gelecek yaza mutlaka alıp deneyeceğim hem dediğin gibi serinlikl de veriyorsa şahane olacaktır :-)) teşekkürler canım:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Hanımcım, o pütür pütür döküntüyü bu losyon toparladı ve gerçekten serinleten rahatlatan bir etkisi var. Yaza ben de satın alacağım bir tane :) Ben teşekkür ederim, öpüyorum :)

      Sil
  5. Mineral yağ içeriklerini bizim minnaklar için tercih etmiyorum pek; ama yazın güneşten çok kuruyan bacaklarım ve vücudum için ben kendim için alabilirim. Sende işe yaramasına sevindim, güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz için gerçekten güzel olabilir bu losyon Başak'cım :) Çok teşekkürler, sevgilerimle...

      Sil
  6. tam benlikmiş.. benimde bacaklarım duştan sonra kurur kabarıyor resmennn :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir indirim yakalayıp deneyebilirsin Merve'cim, ben performansını beğendim :)

      Sil
  7. Nice review, thanks for sharing <3

    YanıtlaSil
  8. Blana'm <3 bende böyle bir sorun yok biliyorsun vücudum normal allahtan :)) Ama ablamla ilgili sana söylemiştim oda kışın bacaklarının çatlayıp pul pul dökülmesinden çok şikayetçi oluyor :( Şimdi ne kullanıyor yurtdışında bilmiyorum ama döndüğünde ona böyle bir nemlendirici almak lazım gerçekten zor oluyor anlıyorum seni o konuda :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdem vallahi şanslısın, bu kuruluk beni öldürecek :) Ablan için aklında olsun, belki ona da iyi gelebilir. Öpüyorum canımcım <3

      Sil
  9. Serinletici etkisi olması çok güzelmiş Blanam 😊. Bencede kullanımı yazın sıcaklarda çok iyi olur. O zaman yazın alınacaklar listesine girmeyi başardı kendisi 😄. Sevgilerimle canım 💕❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehram, verdiği serinlik çok rahatlatıyor gerçekten,byaz için harika olabilir :) Sevgilerimle...

      Sil
  10. Çabucak emilen yağlı his bırakmayan losyonları bende çok seviyorum.Güle güle kullanın Blana'cım ♥

    YanıtlaSil
  11. O lt bacakların bize düşmanlığı neden, neden ısrarla kuruyorlar? Biraz lehimize hareket etsinler ya! Kremin kolay emilmesi çok önemli benim için, öbür türlü ancak rafta yıllanıyor, serinlik vermesi tam yaz dönemine uygun, bayıldım; ambalaj ise en sevdiğim, hem hiyenik hem pratik! Keşke içerik bir tık daha iyi olsaymış ama iyi özellikleriyle denenmeyi hak ediyor. Güle güle kullan canım,
    Öpüyorum kocaman!
    Zeynep

    YanıtlaSil
  12. Blana'm gidiyor demek o beyazlıklar, şu ara Bioderma kullanıyoruz Ada'yla.. Bitirince buna bakayım, özellikle benim çok işime yararmış gibi görünüyor. Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  13. Yapış yapış his bırakmaması ve hemen emilmesi güzelmiş. Yaz gelse de serinletici etkisini bahane edip alsam :)
    Sevgiler,
    renklidosyam

    YanıtlaSil
  14. Kuru ve hassas bir cildim yok ama bu ürünü de bu yazı sayesinde öğrenmiş oldum...Blogunuzu biliyordum sosyal medyalardan ama neden şimdiye kadar gelmemişim dedim ve hemen Google+ ekledim.Ben de sizi http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. La Roche Posay hakkında oluösuz yorumlara denk gelmiyorum pek, yine çok güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. La Roche Posay ürünlerinin kokusu gerçekten rahatsız edici değil ben birkaç ürününü deneme fırsatım olmuştu temiz bir kokuya sahip :) Vücut losyonunu denemedim ama aklımda bulunsun ellerine sağlık Blana'mm <3 :))

    YanıtlaSil
  17. Ausem gün ışığında, acele etmeden fotoğraf çekebilmek harikaymış :) Çok teşekkür ederim canım :)
    Ben de yapışkan hissi hiç sevmiyorum, çok bunaltıyor beni, bu losyon hiç öyle değil. Pompalı ambalajlar cidden büyük kolaylık Ausem.
    Öpüyorum kuzum <3

    YanıtlaSil
  18. Bu ürünü kullanan ve çok memnun olan birimden dinleyerek aldım ama bir tek ben mi bu sorunu yaşadım bilmiyorum sürdüğümde yanma ve bölge bölge kızarıklıklar oluyor sizde öyle olmadı mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...
      Açıkçası kullandığım dönemde ben bir sorun yaşamadım, yaşasaydım zaten yazardım. Belki mineral yağa karşı hassasiyetiniz olabilir, pek iyi bir içerik değil çünkü.

      Sil