Yves Saint Laurent Touche Eclat Kalem Aydınlatıcı

Kasım 07, 2016 38 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda, Yves Saint Laurent markasının ikonikleşmiş kalem aydınlatıcısı Touch Eclat'dan bahsedeceğim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Makyaj severlerin hemen hepsinin bildiği YSL Touch Eclat kalem aydınlatıcının, benim koleksiyonuma eklenmesi, gelin makyajım için malzeme toplarken gerçekleşti. Göz altlarımı corrector ile nötürleme kararı almıştık ve ben de, correctorın üzerine uygulayacağımız ince yapılı bir kapatıcı arayışındaydım. Touch Eclat kalem aydınlatıcıyı da, hem bu işe yarar mı düşüncesiyle hem de merakıma engel olamayarak satın aldım.

YSL Touch Eclat, aslında bir kapatıcı değil... Burun üstü, çene, alnın ortası gibi bölgeleri aydınlatmaya yarayan kalem şeklinde bir ürün... Yapısı incecik ve çok kolay dağıtılıp cilde yerleşiyor. Oldukça doğal bir bitişi var. Fırça, sünger ya da parmaklarla çok iyi anlaşıyor. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

YSL Touch Eclat'ı gelin makyajımda kullanmayıp, bu yaz başına kadar da bir kenarda unuttuğumu itiraf etmeliyim. Fakat, havalar ısınıp ben de mümkün olduğunca ince yapılı ürünlere yöneldiğimden, bu ürünü yeniden keşfettim. Burada bahsettiğim Loreal True Match kapatıcımın bitmesini de fırsat bilip, Touch Eclat aydınlatıcı kalemi kullanmaya başladım. 

Ürünün bendeki rengi, 1 numara, somon renkli... Sarı alt tonlu ve pembe alt tonlu renk seçenekleri mevcut yani, kendinize uygun olanı mutlaka bulabilirsiniz. Benim somon bir renk seçmemin sebebi, göz altlarımda kullanmak istediğim ve o bölgem çok mor olduğu için, nötürleme görevi de görmesiydi.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

YSL Touch Eclat, söylediğim gibi, incecik ve kolay dağılan, ciltte ağırlık yapmayan, çok doğal duran bir kalem aydınlatıcı... Bu yaz beni en çok memnun eden ürünlerden biriydi. Hem correctorımın üzerine uyguladığımda istediğim sonucu veriyor hem de sıcaklarda beni asla rahatsız etmiyordu. Bu ürün, bende gün içerisinde yerinden kaybolmuyor, ince yapısı sebebiyle tazelemek istediğimde de sorun yaşamıyorum. Göz altı çizgilerime imkansızı başararak dolmuyor. 

Bir aydınlatıcı kalem olarak da, yapısı ve duruşuyla abartıdan uzak, doğal bitişli makyajlar için çok ideal olduğunu düşünüyorum. 

Ürün altın renkli, fırçalı bir aplikatörü var ve kalem şeklinde tasarlanmış. Basmalı kalemler gibi, arkasına bastırarak ürünün aplikatöre ulaşmasını sağlamak gerekiyor. 2,5 ml olmasına rağmen bence oldukça bereketli, yaz başından bu yana her gün bu ürünü kullanıyorum. Fırçasını haftada bir kez yıkıyorum ve fırçasında bir bozulma da olmadı.

YSL Touch Eclat kalem aydınlatıcının bence tek olumsuz tarafı, yüksek fiyatı... Sephora, Sevil, Tekin Acar gibi mağazalardan ya da online satış sitelerinden temin edebilirsiniz. 

Sevgilerimle...

38 yorum:

  1. Benim de cok duydugum merak ettigim ama fiyati yuzunden satin almadigim bir ürün. Allah iyiligini versin gelin makyaji diye alip unutmana güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan iyi ki unutmuşum dedim ama Zey :)) Fiyatı bence tek olumsuz tarafı bu ürünün, gerçekten çok sevdim :)

      Sil
  2. Ben sanırım 2 tüp bitirdim kendisinden, üçüncü tüp her daim çantamda ama acil durumlar için saklıyorum. Fakat gerçekten ufak olmasına rağmen çabuk bitmemesiyle gönlüme taht kurdu. Ve kullandığım en iyi kapatıcı! Aslında macera aramadan bununla devam etsem mesela, hem kendim hem de uzun vadede bütçem rahatlayabilir diye düşünüyorum :))) Güle güle kullan Blana'cım, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ikinci tüpümü mutlaka alacağım, hayatım boyu tamamen memnun kaldığım sayılı ürün arasına girdi kesinlikle Başak'cım! Benim de kullandığım en iyi kapatıcı bu. Teşekkürler canım, öpüldün :)

      Sil
  3. Blanacım bir de L'oreal Lumi Magique'in kalem aydınlatıcısını deneyip karşılaştırsan süper olur! Ben touche eclat'yı denedim ama satın almadım bende aydınltıcı bir özelliği olmadığı için, l'oreal'inkini kullandım onun da aydınlatıcı özelliği yoktu ama kapatıcı olarak memnundum, fakat touche eclat kadar uzun süre gitmez herhalde. Aslında iki ürünün de yapısını beğeniyorum, piyasadaki birçok üründen çok daha güzel. Sadece biraz daha açık tonu olsa iki seride de güzel olurdu.
    Güle güle kullan canım,
    Öperim!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep'cim iyi fikir, o aydınlatıcıyı da bir indirimde alıp karşılaştırma yapayım. Zaten uygun fiyatlı muadilleri de denemek istiyorum. Ben bu kalemi aydınlatıcı olarak kullanmadım, seçerken de somon renkli bir tane seçtim özellikle, amacım göz altlarımı nötürlemesiydi ki işini muhteşem yaptığını söylemeliyim. Ben morluklar dolayısıyla göz altlarımda hep biraz koyu ve pembe alt tonlu ürünlere gidiyorum, sarı ve açık tonlar corrector olmadan beni çok kötü gösteriyorlar.
      Çok teşekkür ederim canım benim.
      Öpüyorum :)

      Sil
  4. Bu ürünü çoğu kişide gördüm, ince yapısı çok hoş, genelde memnun kalınan bir ürün sende sevmişsin. Fiyatıda başarısı gibi güzel, ellerine sağlık canım benim <3 :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim şu zamana kadar kullandığım en iyi kapatıcı, kesinlikle bu Goncam ama fiyatı yüksek... Tek derdi de bence bu zaten. :-/ Çok teşekkür ederim can arkadaşım. Öpüyorum <3

      Sil
  5. çekmecen muhteşem bişey çıkmış:) ince yapılı ve çizgilere dolmamasıyla listeye eklendi kendisi
    teşekkürler yazınız için
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış boyu unuttuğum bu kapatıcı, gerçekten yazın beni çok memnun etti. Her kapatıcı benim göz altı çizgilerime dolar, bu dolmayan bu zamana kadar ek ürün oldu.
      Ben teşekkür ederim yorumunuz için :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. buna muadil Loreal ve Catrice kullandığım için buna hevesim kalmadı nedense.. belki gelecek yaz deneyebilirim ama çabuk bitmiyorsa çünkü diğerleri o kadar çabuk bitti ki inanamadım :-(( güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Hanımcım, ben diğer muadiilerini henüz denemedim ancak bu kalem, sadece göz altlarıma uygulayarak (her göz altım için iki kez basıyordum) bana 4-4,5 ay kadar gitti. Diğerlerinin kullanım ömürleri bundan azsa, tercih edilebilir. Miktarı küçük ama o miktara göre bence bereketliydi ve yapısından, performansından çok memnun kaldım. Çok teşekkür ediyorum <3 <3

      Sil
  7. Listeme ekledim. İndirime girdiğinde alacağım :))

    YanıtlaSil
  8. Listeme ekledim. İndirime girdiğinde alacağım :))

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım, bu benim çok merak ettiğim bir ürün. high end Kapatıcı/aydınlatıcı ürünler içinde sanırım en popüleri ve en beğeni alanı bu. elimdekiler bitince mutlaka bakacağım çünkü ağır ve kalın yapılı kapatıcıları beğenmiyorum, olduğundan sorunlu gösteriyor göz altlarımı. tahmnimce bunda öyle bir şey olmayacak, hafif olması harika =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Evrim :) Benim bu zamana kadar kullandığım en iyi kapatıcı bu kesinlikle, tek olumsuz yanı fiyatı... Yapısı incecik, çok kolay dağıtılıyor. Kalın yapılı ürünler gerçekten, çok daha kötü gösterebiliyor göz altlarını. Ben de tekrar satın alacağım mutlaka.

      Sil
  10. YSL ürünlerini çok merak ediyorum keşke biraz daha uygun olsa ☹️️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YSL benim çok sevdiğim ancak fiyatları yüzünden gönlümce kullanamadığım bir marka Yeliz'cim, keşke daha kolay ulaşılır olsaydı.

      Sil
  11. Fiyatı biraz dezavantaj olsa da verdiği etkiler sebebiyle alınabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlke, bence tek dezavantajı fiyatı zaten. Biraz daha uygun olsaydı keşke... Ben de Sephora indirimlerini kollayacağım ya da freeshop vs fırsatlarını değerlendirmeye bakacağım :)

      Sil
  12. YSL ürünleri gerçekten pahalılar fakat çok beğendim ürünlerde de paraya kıyıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bazı ürünler söz konusu olduğunda ben de paraya bakmıyorum, tabi o an imkanım varsa :)

      Sil
  13. Oldukça pahali. Bu markalar heryerde olmuyor bizde. Cok seçkin parfümerilerde ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım fiyatı malesef yüksek gerçekten, ancak ben performansından çok memnun kaldım. Gelin makyajım söz konusu olmasa belki hiç alıp denemezdim ama pişman değilim :)) Burada da Sephora, Sevil gibi highend ürün satan mağazalarda bulunuyor.

      Sil
  14. Mutlulukla kullan canım. YSL ürünlerini hiç kullanmadım. Ovuldugune göre denenmeye değer. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün Hanımcım :) Bence denenmeye değer bir ürün, bir Sephora ya da Sevil indiriminde bakılabilir :) Ben çok teşekkür ederim <3

      Sil
  15. Fiyatı biraz makul olsa denemek istediklerimden ancak son fiyatı aydınlık görünüm için verebileceğim aralığın çok üstünde.Tüm detaylar için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu ürünü aydınlatıcı olarak hiç kullanmadım desem yeri Filiz Hanımcım, hep göz altlarımda kapatıcı olarak kullandım. Fakat dediğiniz gibi, fiyatı çok yüksek... Şansımı yılbaşında yurtdışında olabilirsem oralarda denemeyi planlıyorum şimdilik. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için <3 <3

      Sil
  16. Kapatıcıların kraliçesi..Başak'ın dediği gibi bazı ürünlerde macera aramadan akıllı yatırım yapmak lazım.. güzel günlerde kullan Blana'cım, sevgiler!

    YanıtlaSil
  17. Blana'mmm :)) Artık evleneceğim dönem senin başının etini yiyeceğim biliyorsun bakalım benim o zaman makyajım nasıl olacak :D

    YanıtlaSil
  18. Ahahaha Ausem bende o dönem Blanamı yanımdan ayırmayı düşünmüyorum hangisini alayım diye çıldırtmazsam iyidir :D Neyse ki benim daha o dönemleri çok var :))

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir ürünmüş Blanam, keşke biraz da ucuz olsaymış 😊. Sevgilerimle ❤💖

    YanıtlaSil
  20. Muadilini kullanıyorum Blana'cım, pek verim alamadım. Kapatıcıdan çok aydınlatıcı olarak sevilmiş, bana da iyi geldiğini bilsem alırım. Hatta şu taksit yasağı kalksın da alayım hahahah

    YanıtlaSil
  21. Yağlı cidimde de kalıcılığını korur mu acaba. Kalıcı olsa fiyatına acımayacağım. Gün sonunda pudrayla sabitlememe rağmen kaybolan tüm cilt ürünlerime selam olsun :D

    YanıtlaSil
  22. It sounds good. Too bad it's a bit costly. Thank you for sharing.
    i'm following you back dear :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    YanıtlaSil
  23. Ten ürünlerinde ince yapılı ürünler daha doğal duruyor Blana'mmm, görünüş açısından da çok şık :) Düğün makyajı için bence alınabilir çok öpüyorum bitanemm <3 :))

    YanıtlaSil
  24. şuan benim de yorgunluktan gözaltlarım çökmüş ve morarmış durumda bir de bu soruna tamamen çözüm bulsaydık tamamdı :/ bilgisayar başında durduğum sürece hiç gitmeyecek gibi geliyor.. Çok teşekkürler yazı için blanam rengi ve ince yapısını çok beğendim not ediyorum bu ürünü ;)

    YanıtlaSil