Mac Studio Fix Fluid Fondöten

Nisan 12, 2016 47 Comments A+ a-

Merhaba...

Bloğumun bugünkü misafiri, gelin makyajımda kullandığım Mac Studio Fix Fluid fondöten... Sevgili Süslü Püslü, nişanı için bu fondöteni alıp biraz tereddütte kalınca, belki ona faydalı olabilir, düşüncesiyle bu yazıyı yazmaya karar verdim. 


Fondöten seçimi, bence diğer renkli kozmetiklerin seçimine kıyasla çok daha zor... Seçtiğimiz fondöten makyajımızı gerçekten çok değiştiriyor. Yüzümüzde makyaj için adeta bir tuval oluşturan fondötenin seçimi, iş gelin makyajına gelince daha da zor...



Ben de, istediğim görüntüyü verecek, cildime uygun ve renk skalası yeterli fondöteni aramaya başladığımda gerçekten çok zorlanmıştım. Estee Lauder double wear benim cildimin kaldıramayacağı kadar ağır geldi örneğin. Bobbi Brown'da günlük bir fondöten istersem aradığımı buldum ama gelin makyajım için olan fondötenin renk sorunu oldu, uymadı. Chanel, Dior gibi markalarda hep renk sorunu yaşadım. Aylarca blog okudum, mağaza mağaza dolaştım, tester topladım. Mağazada uygun görünen renklerin gün ışığında bambaşka olduğunu da bu süreçte fark ettim. Bu yüzden özellikle gelin, nişan makyajınız için fondöten arıyorsanız mutlaka önce tester kullanın hatta bir kaç gün fondöteni deneyin, derim. Ben yanımda minik seyahat kutuları taşıyıp tester topladım aylarca. En sonunda Akasya Avm Mac'de sürekli görüştüğüm, daha önceden de tanıdığım Nil Hanım bana Mac Studio Fix Fluidi önerdi. 


Mac Studio Fix Fluid fondöten ne mat ne ışıltılı bir bitişe sahip... Yarı mat diyebilirim. Yağlı karma ciltlerde, bir süre sonra t bölgesinde yağlanma yapabilir. Kuru ciltlerin, öncesinde mutlaka yoğun nemlendirici uygulamaları gerekir. Yine de, biraz çabayla tüm cilt tiplerinin anlaşabileceği bir fondöten olduğunu düşünüyorum. 

Bu fondöten, bana sorarsanız Mac'de full covarage fondötenden sonraki en kapatıcı ürün... 15 saate kadar kalıcılığı olduğunu iddia ediyor, bazsız benim cildimde tüm gün kıpırdamadan kalıyor. Eğer bu fondöteni nişan yada gelin malyajınızda kullanacaksanız, bir baz kullanmanızı yine de öneririm. Ben burada bahsettiğim bazla kullanmıştım. Fondötenin kalıcılığı çok iyi olsa da, böyle günlerde işimizi sağlama almamız gerektiğini düşünüyorum. Baz bence bu yüzden gerekli... Ne olur ne olmaz diye... Aşırı stresten o gün cildiniz bambaşka reaksiyon gösterebilir, mümkün olan her önlemi almakta fayda var.


Benim cildim çok kuru olduğu için, bir gece öncesinden nem maskesi yaptım ve düğün günümde de bolca nemlendirici uyguladım. Fondötenle kullanacağım bazın yapısından dolayı önce Sigma F80 fırçayla uygulama yaptık, üzerinden beauty blender makyaj süngeri ile geçtik. İsteğe bağlı olarak fırça yada sünger kullanabilirsiniz. Fırçayla uygulama daha kapatıcı bir sonuç verirken, süngerle daha doğal bir bitiş yakalarsınız. Ancak, nemli süngerin fondötenin yapısını incelttiğini söylemeliyim. Önceden, iki türlü de prova yapıp en uygun sonucu bulmak, bence en güzeli... Son derece pürüzsüz ve güzel bir zemin oluşturuyor bu fondöten. 

Mac Studio Fix Fluid spf 15 içeriyor ama bu sizi korkutmasın, fotoğraflarda şahane çıkıyor. Nikahımda cildim çok kötüydü, makyaj malzemelerim ve bakım ürünlerim çalınmıştı ve cildim pul pul görünüyordu. Buna rağmen fotoğraflarım harika çıktı. Düğünde zaten hiç bir sorun yaşamadım. Nişan ve düğün bir insanın yaşadığı en özel anlardan... Her şey bitiyor, hatta çoğunu hatırlamıyorsunuz bile telaştan ama geriye fotoğraflar kalıyor. Fondöten seçimi bu konuda da çok önemli ve Studio Fix Fluid bu konuda da bence harika bir iş çıkarıyor. Makyaj bitiminde, transparan bir pudrayla makyajımı sabitlediğimizi de eklememde fayda var.


Fondötenin en kötü yanı, sanırım kokusu... Duyduğum kadarıyla Mac fondötenlerde bu kötü koku sorunu var. Bildiğiniz duvar boyası gibi kokuyor. Ben kokusunu ilk aldığımda, yüzüme ne sürüyorum, diye düşünmüştüm ve tedirgin olmuştum. Neyse ki, o kötü koku kalıcı değil, uyguladıktan bir süre sonra tamamen kayboluyor. 

Mac Studio Fix Fluid, cam bir şişede ve pompasız satılıyor. İsterseniz, pompasını ek bir ücret ödeyerek satın alabiliyorsunuz. Bu duruma çok sinirleniyorum, açıkçası. Ürüne bir pompa eklemek bu kadar mı masraflı, tüketici olarak o pompayı alırken kendimi çok kötü hissetmiştim. Bana sorarsanız, gelin makyajınız için kullanacaksanız ürünü, pompasını da satın alın. Bir kaza sonucu üzerinize fondöten dökülmesi, o gün bir kabus olabilir! Olmaz demeyin, kırmızı ojeyi şişesinden tüm elime boca ettiler kınamın olduğu gün, çıkartana kadar canımız çıktı, bir de yardım etmek isteyen herkese bulaştı. Her türlü önlemi önceden alırsanız, o kadar rahat edersiniz. 

Beni evlilik sürecimde hiç pişman etmeyen bu fondöteni, gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. İyisiyle, kötüsüyle, olabildiğince ayrıntılı olarak deneyimlerimi anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olabilmiştir. Benim rengim NC15... 30ml bu ürün Mac mağazalarında ve Mac online sitesinde 90 TL' ye satılıyor, pompasının fiyatı ise 19 TL.

Kucak dolusu sevgilerimle...

47 yorum:

  1. Ben sadece özel günlerde fondöten kullanıyorum şans verebilirim teşekkürler paylaşımın için ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zaten günlük kullanım için de çok ağır bir fondöten, ben de günlük olarak genelde bb krem yada renkli nemlendirici tercih ediyorum. Ancak özel zamanlar için tavsiye ederim, ben teşekkür ederim yorumun için ❤️❤️

      Sil
  2. Ay cok cok mutlu oldum ki:)))) cok tesekkur ederim icim nasil rahatladi anlatamam :) tester urunler denemek hic aklima gelmemisti birde cok az zamanim var bu hafta sonu insallah Kuaforde vericem ellerine ayni sekilde yukaridaki kullanimida tarif edip birebir yaptiricam :) sanirim cok sansliyim sayenizde makyajimi garantiye aldim darisi sacima insallah:) tekrar cok tesekkur ederim :) 😛💗💗💗💗💗💗💗👼🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildiysem ne güzel... :) Her şey gönlünce olsun Süslü Püslü, en başından sonuna kadar içine sinsin, çok çok mutlu ol inşallah❤️❤️❤️

      Sil
  3. hiç mac fondöten almadım parasından değil de pompasız olması da saçma geliyor bana biraz son olarak mufe aldım çok severek kullanıyorum onu şimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mufe hd ile benim cildim bütünleşmedi, neden bilmiyorum. Stick olanını deneyeceğim bir ara. Mac'in en sinir bozucu tarafı pompa konusu zaten, haklısınız.

      Sil
  4. Ben MAC'in ten ürünleriyle (fondöten ve concealer) pek anlaşamasam da seni mutlu etmiş olmasına sevindim! Pompa ile ilgili olarak kesinlikle aynı fikirdeyim, pes diyorum! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak aslında aklım Bobbi Brown'da bir fondötende kalmıştı, adını şu an hatırlayamadım. Ancak en açık rengi bana o kadar pembe geldi ki, piglete döndüm. Mac renk skalası olarak bana uyuyor, en büyük avantajı bu benim için, artık kolayıma da geliyor. Pompa ayrı konu, insan kendini berbat hissediyor gerçekten. Sevgilerimle...

      Sil
  5. Fondöten kulanmıyorum ama pompasına niye fiyat istiyorlar ya :/ gerçekten tüketicileri nasıl yolsak diye mi düşünüyorlar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç anlamadığım bir durum bu pompayı ayrı satmaları, nasıl bir pazarlama stratejisi ise... :)

      Sil
  6. Kapatıcılığı çok güzelmiş, sende çok güzel anlatmışsın Blana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatıcılığı gerçekten yüksek... Çok teşekkür ederim ❤️❤️

      Sil
  7. Mac pahalı bir marka,pompasina bile ayrı ücreti. Günlük olarak fondöten kullanmıyorum sadelikten yanayim. Ama özellikle makyajla için çok önemli fondöten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu gelin makyajı olunca kriterler değişiyor seçimlerde... Fondöten bu konuda en önemlisi, şansa bırakmamak gerek diye düşünüyorum. Bu fondöten günlük olarak çok ağır zaten :)

      Sil
  8. Canım benim gayet akıldaki sorulara cevap niteliğinde olmuş, emeğine ellerine sağlık. Bu tarz likit ürünleri pompasız üretmek nasıl bir zihniyet bende anlayabilmiş değilim, yüzümüze sürücez altı üstü bu kadar zorlaştırmanın anlamı nedir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelin ve nişan makyajında en zorlandığım konu bu oldu canım benim, elimden geldiğince deneyimlerimi yazmaya çalıştım. Bir çok fondötende bu pompa derdi var ama pompayı ayrı satmak nedir, çözebilmiş değilim. Bir pompa koymak zor herhalde... :-/

      Sil
  9. Bir pompa niçin 19 TL olur ki?! Geçrekten böyle ambalajlarda pompa olmamasının mantığını henüz çözebilmiş değilim. Fakat böylesine önemli bir günüm için kesinlikle düşünmeden alırım... Çok çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma... İnsan kendini kötü hissediyor. Ben de gelin makyjım olduğu için aldım pompayı. Çok teşekkür ederim güzel yırumun için :))

      Sil
  10. Hem kınada hem düğünde ne çok aksilik gelmiş öyle :/ gerçi benim kryolan kullanmalarına rağmen, Zaman geçince pütür pütür olmuştu :( benim yağlı cildim matcmaster ı daha çok seviyor. Aynı şekilde pompasız olmasına da kılım tabii :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siri sorma, hele o tüm bakım ürünlerimin ve makyaj malzemelerimin çalındığını fark ettiğimde hissettiklerimi anlatamam! Machmaster denemedim ama mineralize serisinin fondötenini merak ediyorum ben de. :) Pompa konusu hepimizin derdi sanırım, çok çirkin bir şey bence o şekilde satmaları... :-/

      Sil
  11. Canım Blana...Okudum fondötenle ilgili yazını.İnan senelerdir makyaj yapmıyorum.Canım kullanmak istedi.Kızıma okudum yazını, o genç bari.Markayı biliyor.Zaten bazen resmimizi falan çeker torunum, kaşlarım cansız, koyu kahve kalemle geçerim üstünden.Bir gün siyah kalem süreyim dedim:)Aman yarabbim, bakışlarım çok delici oldu.O zaman anladım ki Allah dağına göre kar verirmiş.Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablacığım, hoşgeldin :) En doğrusu, en doğal şekilde olmak. Kendimizde olanı değiştirdiğimiz zaman, dediğin gibi ifademiz bambaşka oluyor. Gelin makyajları daha ağır, daha dikkat çekici yapılıyor tabiki... Kızınıza çok selamlarımı iletin. Kocaman öpüyorum, sevgilerimle ablacığım.

      Sil
  12. Mağazada uygun görünen renklerin gün ışığında bambaşka olduğu konusunda seninle aynı fikirdeyim.
    Bu fondöteni denemedim ancak hakkında hep olumlu yorumlar okudum.Özel günler için aklımın bir köşesinde tutuyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazada çok beğenip gün ışığına çıkınca hiç de öyle olmadığını gördüğüm o kadar çok ürün oldu ki... Özel günler için alternatif olarak önerebileceğim bir fondöten bu gerçekten de. 😊❤️

      Sil
  13. pompası için ekstra ücret ödemek sıkıntı kapatıcılığı güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondötenin kapatıcılığı gerçekten çok iyi... Pompa mevzusu can sıkıcı malesef... :( Teşekkürler yorumunuz için :))

      Sil
  14. Ause'm harikasın yine 😊😊 çok teşekkür ederim güzel gözlüm😘😘

    YanıtlaSil
  15. Bu marka ile aynı yorumları süslüpüslü de yapmıştı sanırım, o da özellikle kokusundan şikayetçiydi,ama diğer açıdan memnundu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı zaten biraz da Süslü Püslü için yazdım, nişanı için almış fondöteni ama hiç kullanmamış daha önce, aklında sorular vardı. Ona yardımı olur diye yazdım :)) Kokusu çok kötü malesef ama başarılı bir fondöten :)

      Sil
  16. Ben dün yanlışlıkla baz sürmeyi unutmuşum ve fondotenim o kadar kötü durdu ki herhalde baza cildimde alıştı haklısın bendeki mac fondotende bir tuhaf kokuyor ilk sürdüğümde sonradan yok oluyor kokusu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım cildimiz bir süre sonra belirli ürünlere alışıyor. Mac fondötenlerin çoğu kötü kokuyor galiba :)

      Sil
  17. BEN FONDÖTENE DEĞİLDE O RESİMLERİ ÇEKERKEN Kİ ARTİSTİK GÖRÜNTÜYE BAKTIM İNAN...ÇİÇEKLER FELAN FONDÖTEN DEĞİLDE FON İYİ OLMUŞ:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra çok mutlu ettin beni :)) Teşekkürler, beğenmene çok sevindim:)

      Sil
    2. ayy bitirim resmen foto analizi, lütfen içeriği de okuyalım :)))

      Sil
  18. Anaaammm Blana! bu ne resmen tez yazar gibi... Şu marka böyle, şunda şu özelliği bulamadım yok gün ışığı yok akşam gezmesi, yok düğünde porselen kıvamı tey tey teeeeeeeeeyyyy... helal valla yılmadan testerlarla boğuşa boğuşa... :D
    O damarlar neydi öyle yaa çizdin mi kalemle, sağlam kapatmış yalnız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahah feno ya :D valla bak herkes beğenmese de beğendim diyor ben artık hep blana'ya soruyorum oda hep alma kötü diyor :D demek kötüleri seviyorum :P

      Sil
    2. Çok çalıştım bu konuda Korefenomeni, anlatamam :)) Tez yazabilirim gerçekten :))

      Sil
    3. Damarlar sarı alt tonlu olduğumdan öyle ve de ince deri sorunsalı tabii :))
      Gözde, alemsin ehehehe :))

      Sil
  19. MAC cosmetics are awesome products always give best results.

    Dear we have nominated you for Liebster Award, To accpet it, check out our new post :)

    http://ohladymania.blogspot.com/

    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I see your new post, i will read it :) Thank you :)

      Sil
  20. MAC 'in bu ürünü harika ben kullanıyorum ve sık fondoten kullanmadığım için uzuuun süre kullanabiliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok güzel bir fondöten. Az bir miktarı da yetiyor ve uzun süre gidiyor haklısınız :)

      Sil
  21. Blana'm dedim sınavlar bitince detaylıca okuyayım :) okumadan yorum yapılmaz :)) mac fondötenler zaten oldukça meşhur ben bu hd olanları çok merak ediyorum. Dedin ya kokusu duvar boyasına benziyor ben aslında o kokuyu çok seviyorum ama makyaj ürünlerin de nefret ediyorum midemi bulandırıyo :(( neyse ki sen benim şimdilik tercihimi biliyorsun ;) ben zaten nişan, kına hepsinde alıcam yanıma sesi seç alayım dicem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac fondötenlerin en kötü tarafı kokusu zaten Gözde, kimyasal :-/ Ben biliyorum seni, istediğin zaman bakarız beraber 😊😍

      Sil
  22. hımmm nikahta öyle şeyler olduğuna göre sen makyajsız da zaten güzelmişsin işteeeee işte ideal gelin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehehe teşekkür ederim Deep yaa :))

      Sil
  23. Şu konuda katılıyorum, mağazada kesinlikle fondötenlerin rengine daha doğrusu cilde sürdükten sonra görünen rengine güvenmemeliyiz.. Çünkü mağaza ışıkları çok parlak..

    İkinci olarak da, pompasının ayrı satılması evet çok sinir bozucu.. 40 liralık güzel bir fondöten alan birisi (ben) için 90 liraya güzel bir fondöten almak ve üstüne bir de pompası için ekstra 20 lira ödemek içler acısı olabilir :) :) İleride meslek sahibi olduğumda alabileceğim deneyeceğim bir ürün.. Ama şimdi değil :) :)

    paylaşım için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil