Make Up Forever Cool Lotion

Nisan 08, 2016 47 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün Make Up Forever markasına ait Cool Lotion tonikten bahsedeceğim. Bu toniği 15-20 gündür kullanıyorum ve hakkında yeterince fikrim oluştu.


Tonikleri, cilt bakım rutinimin bir parçası olarak mutlaka kullanıyorum. Her akşam makyajımı çıkarıp cildimi temizledikten sonra nemlendiriciden hemen önceki adım olarak tonik uyguluyorum. Hem cildimde temizleyemediğim bir yer olmuşsa kontrol etmemi sağlıyor hem de son adımda kalan temizleyiciyi de arındırmış oluyor, diye düşünüyorum. Benim için son bir kontrol gibi... Tüm bunlara rağmen, dürüst olmam gerekirse, bugüne kadar denediğim toniklerle aram pek de iyi olmadı. Her seferinde cildim yandı, özellikle kaza eseri göz çevreme değdirdiysem. Hassas ciltler için uygun olduğu iddia edilen toniklerde bile yanma sorununu yaşadım.





Make Up Forever'ın Cool Lotion toniği alkolsüz olmasıyla dikkatimi çekti. Kuru ve hassas ciltlere uygun olduğunu ve cildin temizleme aşamasını tamamlarken nemlendirdiğini iddia eden bir ürün... Fakat, kutu üzerinde bu nemlendirmenin yüzeysel olduğu özellikle belirtilmiş.


Ürünün vaatlerini karşıladığını söylemeliyim, gerçekten de ilk kez cildimi yakmayan bir tonik kullanmanın konforunu yaşıyorum. Her tonik uygulaması öncesi gerçekten tedirgin olurdum. Bu ürünün oldukça yumuşak his veren bir yapısı var. Cildimde gerginlik hissi oluşturmuyor, mevcut durumdan fazla kurutmuyor ve ben nemlendiricimi uygulayana dek geçen on-on beş dakikalık zamanda rahatsızlık hissetmiyorum.

Make Up Forever Cool Lotion'un pompalı şişesi de kullanım açısından pratik... Şişe plastik olduğu için kırılma derdi de yok ve şeffaf olduğu için kalan ürün miktarını gözlemleyebiliyorum. Bu açılardan ambalajını sevdim. Açık mor renkte ve belli belirsiz çiçeksi bir kokusu var, zaten ürün parfüm içeriyor. Bu tarz ürünlerin parfüm içermesinden açıkçası hoşlanmıyorum, neyse ki bunun kokusu çok hafif.


Bu toniğin, yukarıda bahsettiğim özelliklerinden başka herhangi bir tonikten farkı yok. Yani, sizin cilt hassasiyetiniz yoksa, cildiniz çok kuru değilse ve çoğu tonikle iyi anlaşabiliyorsanız, bu ürün farklı gelmeyecektir. Sıvı formda bir ürün bu, zira nemlendirici özellikteki tonikler jelimsi kıvamda olabiliyor, Yves Rocher üç çaylı toniği gibi, Cool Lotion kesinlikle öyle değil.

Benim memnun kaldığım bu toniği, hassas cildiniz varsa öneririm. Kutuda her cilt tipinin de kullanabileceği belirtilmiş ancak bence yağlı ciltler sevmeyebilir. Ürünün paraben içerdiğini de belirtmeliyim.

200 ml'lik Make Up Forever Cool Lotion'ın fiyatı 58 TL... Ben Makyaj Trendi'nden satın almıştım.

Sevgilerimle...

47 yorum:

  1. Tonikten önce neden çikolatalar dikkatimi çekti acaba :))
    Çok güzel anlatmışsın canım emeğine sağlık :) iyi günlerde kullan <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acıktın mı acaba Açelya'm :D Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Cildini yakmayan bir ürün bulmuş olmana çok sevindim, güle güle kullan :) Benim aram genelde alkolsüz olan toniklerle iyi, o yüzden çok özel bir ürn pek aramıyorum ama yine de soranlar için aklımda olsun ^_^ sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Başak, gerçekten şu ara tonikleme aşamam oldukça konforlu geçiyor :)

      Sil
  3. Cilde sürülen ürünlerin ağır kokuları beni benden alıyor, ya çok hafif olacak yada hiç kokmayacak. Markaya ulaşabilirsem bir gün merak ettiğim diğer ürünleriyle bunu da deneyebilirim belki canım emeğine sağlık çook öpüyorum canım arkadaşım benim <3 <3 :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim zaten bu tarz cilt bakım ürünlerinin bence parfümsüz olması lazım. Umarım deneme şansı bulursun canım arkadaşım :) öpüyorum sevgiyle... <3 <3

      Sil
  4. brkaç çeşit paraben olsa da fena değil. Cyrene ya da Moshos ürünlerine baktın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef paraben içeriyor :-/ Moshos'un toniklerine değil de Cyrene ürünlerini deneyeceğim. Bu tonikle devam etmeyi şimdilik düşünmüyorum açıkçası, alternatiflere bakacağım bittiğinde :) Tavsiyen için çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Sevgili Blana, sen de belirtmişsin zaten ama tonik kullanırken cildin yanıyorsa, o alkoldendir:( bunda da bir kaç çeşit paraben varmış :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siri, aslında alkolsüz olduğunu iddia eden birçok tonik de cildimi yaktı. Örneğin Loreal'in hassas ciltler için alkolsüz toniğini bitirene kadar canım gitti. Alkollü tonikleri hiç tolere edemiyorum zaten ama diğerlerinde neden sorun yaşıyorum bilmiyorum. Bunu da alkolsüz diye almıştım. Sevgilerimle...

      Sil
  6. bu toniği görmemiştim fiyatı da boyutuna göre iyiymiş :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir bir tonik, İrem Hanım, ben memnun kaldım :)

      Sil
  7. Its a new product for me. Will search it online =)
    Have a nice weekend!

    http://ohladymania.blogspot.com/

    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I hope, you will love it like me :) It is a tonic which has no alcohol. It is soft and moustrizer.
      Thank you very much for your reading and lovely words. :))

      Sil
  8. ilk kez gördüm bu ürünü:) cok güzel anlatmıssınız elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Güzel ve yumuşak yapılı bir tonik, aklınızda bulunsun :)

      Sil
  9. Bende cikilatalari gordum ilk:))) tonik pek kullanmiyorum usengeclikten hep bunlar :)detayli ve guzel bir anlatim olmus:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algıda seçicilik... :) Tonik kullanma alışkanlığını ben de yeni yeni ediniyorum :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Tonik olarak gül suyunu tavsiye ederim. ben onu kullanıyorum cok memnunum hic bir sekilde de yanma,sivilce tarzı birsey yaşamadım. içerisinde paraben ve parfüm oldugu ıcın almam malesef. yazı ıcın teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yaşlarında sürekli gül suyu kullanıyordum Çağla, sadece tonik olarak da değil, cildimi temizlemek için de... Hem doğal hem faydalı... Son senelerde cildimi çok çok kuruttu gül suyu, bıraktım. Aslında yaz yaklaşıyorken tekrar deneyebilirim. Senin tercihlerini zaten çok bilinçli buluyorum. Bu tarz ürünlerde parfüm kullanmalarını ben de hiç sevmiyorum, çok haklısın. Ben teşekkür ederim, hem tavsiyen hem de zaman ayırıp okuduğun için :)

      Sil
  11. ohh be sonun da geldim rahat rahat yorum yazabiliyorum :D 15-20 günde o kadar bitirdin hııı afferim Blana :))) ben dedim yarısı biter bunun, bide o çikoleytaları niye koyuyosun ki :)))) galp galp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bir kaç pompa ürün almak yetiyor Gözde, bereketli olacak gibi... :)) Çikolataları görsellere bir çekicilik katsın diye koydum :p O kalpler mavi değil ama ❤️❤️❤️

      Sil
    2. Galp savar, ne onlar öyle, yakışıyor mu hiç size 😀 tonik bahane paso galp yani

      Sil
    3. Kıskanma hemen, seni de seviyoruz biz❤️

      Sil
    4. ahahahaha fenom ya artık galp yazıyorum napiyim :))) Balana valla bu sefer bereketli ürünü bulmuşsun sana madalya izindeyim :))

      Sil
  12. Ürün çok iyi. Çünkü çoğu temizleyiciler kurutuyor cildi. Bu arada en çok hoşuma giden de merci çikolatlar;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kesinlikle diğer tonikler gibi kurutmuyor ama etkisi kısa süreli tabiki, hemen nemlendirici uygulamak lazım. Merci çikolatalar, bir arkadaşımızdan hediye gelmişti, çok seviyorum ben de :))

      Sil
    2. Birdahaki sefere bu tonik alınır. Rossmandan alıyorum ben de bazen Merci çikolatayı

      Sil
    3. Rossman'da merci çikolata var mı?! Yarın koşarak giderim ben, çok seviyorum ben de :)) Umarım toniği siz de seversiniz Nilgün Hanım :))

      Sil
  13. Çikolataya dikkatleri kayan bi ben değilmişim :))
    Benim de kuru hassas hatta hastalıklı bir cilt tipim var.
    Tonik kullanıyorum ama çok nadir kullanıyorum adını da yazacağım ama suan şehir dışında olduğum için bilemiyorum bilindik bir marka aslında saç boyalarından asinayizdir eskilerden yani
    Benim göz çevremi dahi yakmadi o tonik
    yazısını da yazmayı düşünüyorum aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayattankarelerimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz desene :( Allah yardımcımız olsun. Önerilere çok ihtiyacım var, yazını bekliyorum kısa zamanda :))

      Sil
  14. Blana K! Sonunda yaa bende farmasinin normal ciltler için olan temizleme jeli, tonik, nemlendiricisini aldım... Düzenli kullanım tabiki söz konusu değil ama senin bahsettiğin tonik gibi, bende de yanma gerginlik oldu mu gıcık oluyordum ama farmaside de olmadı, alkol var mı yok mu dikkat etmedim acıkcası 😂 bir de üşengeç insan için her gün yatmadan önce temizleme ne zor ben ayda iki üç kere kullansam iyi 😛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korefenomeni ilk adımı attın demek 😜 Her gün düzenli kullanım şart, zamanla o da olacak bak, ben güveniyorum sana 🙂 Birlikte başaracağız ❤️❤️

      Sil
  15. kafkas sürgünü fırevır yazcan de miiiiii :)))

    YanıtlaSil
  16. Çikolata mı gördüm?!!!!
    Ürünü birkaç kez ben de duydum, sanırım artık bir şans vermeliyim. Bu arada blogunuzu yeni keşfettim ve senyokkenkackezkirimizirujsurdum ismine de ba-yıl-dım!!!
    Sizi de bloguma beklerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Umarım denediğinizde siz de seversiniz, ben memnun kaldım. Bloğumun ismini beğenmenize çok sevimdim, çok teşekkür ederim :) Ben de geliyorum hemen :)

      Sil
  17. Ben cildime herhangi bir makyaj yapmadigim icinbtonik de kullanmiyorum. Kullandigimda da yanma oluyor. Yakmiyan bir ürün olmasi güzel deneyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt temizliğinden sonra gözenekleri sıkılaştırmak için tonikler iyi ama benim de hep cildim yanıyor çoğu tonikte :( Bunun en sevdiğim yanı yakmaması oldu :) Sanırım cildimiz çok hassas...

      Sil
  18. Ause, yine gülümsettin, mutlu ettin beni yorumunla <3 Bu tonik, alışıldığı gibi gucır gıcır temizleme hissi vermiyor çünkü nemlendiricili, bu bakımdan sevmeyebilirsin canım.

    YanıtlaSil
  19. Benim toniğim saf gülsuyu :) Blogunu keşfediyorum. Bana da beklerim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül suyu gerçekten hem doğal hem harika bir tonik... Ben de elimden düşürmüyordum ama son zamanlarda cildimi çok kurutup germeye başladı. Belki dönemsel bir şeydir, bilemiyorum, yazın tekrar deneyeceğim :) Ben de ziyarete geleceğim mutlaka :)) Hoşgeldiniz, umarım seversiniz bloğumu :)

      Sil
  20. Uzun zamandır cilt bakımında doğal distile gül suyu kullanıyorum.Kesinlikle tavsiye ederim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzun süre hep gül suyu kullandım, fakat son zamanlarda cildimi çok fazla kurutmaya başladı. Bu yaz tekrar gül suyunu deneyeceğim, teşekkür ederim ❤️❤️❤️

      Sil
  21. Great review post, dear! :) Do you want to follow each other? If yes, please follow me with GFC, write a comment and I follow you back :)
    http://vesnamar.blogspot.rs/

    YanıtlaSil
  22. Ben tonige para vermem ki hep gül suyu kullanıyorum arada farklı tonikler alıyorum ama sonra gene gül suyuna geri dönüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül suyu cildimi çok kurutmaya başlamadan önce ben de öyleydim. Yazın tekrar gül suyu deneyeceğim :)

      Sil