Catherine Arley Silky Touch Pudra

Kasım 16, 2016 32 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün, kullandığım ilk pudradan bahsedeceğim. Bu açıdan, benim için çok özel bir yazı olacak... Catherine Arley Silky Touch pudra, üniversitede makyaj yapmaya başladığım ilk zamanlarda, sahip olduğum ilk makyaj malzemesiydi. Bugün, bu pudra, koleksiyonumda olduğu için çok mutluyum.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Catherine Arley, ben öğrenciyken Samsun'da 1 milyonculardan tutun, kozmetik marketlere kadar her yerde satılırdı. Oturduğumuz evin hemen alt caddesinde 1 milyoncu dediğimiz, aklınıza ne gelirse satan bir dükkan vardı. İçerisine girdiğimizde aldığımız ilk koku, Catherine Arley pudranın mis kokusu olurdu. Seneler sonra, pudrayı elime alıp, aynı kokuyla karşılaşmak muhteşem bir duygu... Garip gelebilir ancak, insan duygulanıyor.

Catherine Arley Silky Touch pudra, hatırladığım eski siyah ambalajında üretilmiş. Alışveriş yaparken, pudra seçeneklerinin arasında gördüğüm refil transparan pudrayı da sepete atmıştım ancak, birden fazla, açıktan koyuya renk seçeneklerinin olması pudranın transparanlığı konusunda beni şüpheye düşürmüştü. Ürün elime geçtiğinde, şüphelerimin yersiz olmadığını anladım. Bu refil pudra, klasik Silky Touch pudrayla aynı... Sadece ambalajları ve numaralandırmaları farklı, bunun dışında kokuları, yapıları itibariyle aynı pudralar... 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Catherine Arley Silky Touch pudra, yoğun çiçeksi kokulu bir ürün... Oldukça parfümlü olduğunu söylemeliyim. Bendeki rengi 1, ürünün en açık rengi; refil versiyonunda karşılığı 70... Kalın yapılı bir pudra değil ancak, incecik bir dokusu da yok. Bu, kapatıcı özelliği olan bir pudra... Makyajınızın, altına uyguladığınız fondöteninizin rengini değiştiriyor. Tek başına uygulayarak da kapatıcılık elde edebilirsiniz. 

Ürün, fazlaca tozutuyor. Fırçaya aldıktan sonra da, mutlaka fırçamı silkeleyip fazlasını atıyorum ki, ürünü fazla uygulamayayım. Çünkü, benim kuru cildimde un kurabiyesi görüntüsünü çok kolay oluşturabiliyor. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ben pudraları çok ince bir şekilde, sadece makyajımı sabitlemek için kullanıyorum. Catherine Arley, makyaj sabitlemede fena iş çıkarmıyor. Ancak, bence The Balm Sexy Mama transparan pudrası yada Rimmel London kadar iyi değil... Cildiniz karma-yağlıysa gün içerisinde tazeleme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yine de iş görüyor. Göz altı kapatıcısını sabitlemek içinse çok uygun olmadığını düşünüyorum. Göz altı kapatıcısını sabitlemek için, transparan pudra yada çok daha ince yapılı pudralar kullanmak bence daha uygun... 

Catherine Arley pudrayı, göz kapaklarında, damarlı görüntüyü gidermek ve düzgün, eşitlenmiş bir baz oluşturmak için de kullananları görünce, ten rengi bir far yerine denedim. Bence, bu şekilde de kullanılabilir. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Catherine Arley Silky Touch pudra, 14 gr ( refil olan versiyonj 17 gr), kutusunun kapağında bir aynası ve bence kullanılması mümkün olmayan bir sünger aplikatörü var. Ben üniversitedeyken bu süngeri kullanıyordum, itiraf ediyorum ama o zaman yaptığım korkunç makyajı bugün yapsam, gören arkasına bakmadan kaçacağından İstanbul ıssız bir şehir haline dönüşebilir. Hele ki, o kaş, göz, dudak, yanak komple mor hallerimi hatırladıkça hem gülüyor hem dehşete düşüyorum. 

Pudranın ambalajının çok kalitesiz olduğunu da söylemeliyim. Plastiği daha elimde kırılacakmış gibi geliyor ancak, fiyatını düşünürsek bu beklenmedik bir durum değil. İçeriğinin de hiç iç açıcı olmadığını söylemeliyim. Catherine Arley Silky Touch pudra, ilk göz ağrım olması sebebiyle, yine de sevdiğim, bana güzel günleri anımsatan bir ürün... Geçmişten gelen tatlı bir rüzgar gibi... Sıklıkla kullanmasam da, elimin altında bulunması hoşuma gidiyor. 

Catherine Arley'in online satış sitesinden 15 TL'ye satın alabilirsiniz. Refil olanı 17 gr,  fiyatı ise, 10 TL... Paketlemeyi de gayet güzel ve sağlam yapmışlardı.

Sevgilerimle...

32 yorum:

  1. kokulu şeyleri sevsem de loreal den memnunum böyle giderim gibi me geliyor.. sivilce de yapmadı şuana kadar :))) güle güle kullan canımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine uyanı bulunca en iyisi vazgeçmemek Merve'm... :) Çok teşekkür ederim canım benım :)

      Sil
  2. Catherine Arley benim de sahip olduğum ilk pudra ve vazgeçemediğim rujumdu. Nostalji yaptım şimdi :))

    YanıtlaSil
  3. Hahah nostalji yapmışsın Blana'cım :) benim aldığım ilk pudra Yardley markasına aitti; neden pudra alıyor olduğum konusu tamamen bir muamma tabii :))) Far olarak kullanmak mantıklıymış yalnız. Güle güle kullan/kokla. Öpüyorum çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım benim yüzüme sürdüğüm pudra miktarını görseydin, un fabrikasında çalışıyorum sanırdın :)) Far olarak iyi oluyor, o yöntem benim de hoşuma gitti. Zaten şu refil olan bitsin, peşine de altın kapaklıyı da almışım, peşine de.... :D Ne var ne yok almışım ya... :) Bu klasik pudramı müzelik olarak saklayacağım :) Teşekkür ederim, kocaman öpüyorum <3

      Sil
  4. Tam nostalji olmuş gerçekten. Benim de ilk rujum, ilk cilt temizleme ürünüm CA idi :)
    Hey gidi günler...
    Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten o günleri hatırlayınca hep gülümsüyorum. CA eski bir arkadaş gibi resmen :)
      Çok teşekkür ederim <3

      Sil
  5. Bana göre çok açik rengi benim cilt rengime ürün uydurmak mesele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beyaz tenliyim Derya'cım, dolayısıyla kendime uygun en açık tonları satın alıyorum. Bu pudraların koyu renkleri de var, sanırım 5-6 farklı tonlarını bulmak mümkün :)

      Sil
  6. bütün kusurlarına rağmen çok sevdiğim bir marka ve onun en sevdiğim ürünüdür bu. kokusuna ciddi olarak bayılırdım hala var galiba evde ama bendekilerin ambalajı değişik altın renkli detayları var başka bir seri olabilir .. gerçi onlar da aynı şekilde güzel kokuyor ve kapatıcı.. :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de markayı çok seviyorum İrem Hanımcım, pudranın kokusu çok güzel :) Altın detaylı olanı da var bende, bu yazdığım orjinal serisinden, sizdeki altın kapaklılar daha yeni üretim sanırım. Ben daha onu denemedim ama bana bundan daha ince yapılıymış gibi geldi. :)

      Sil
  7. Looks like an amazing product <3

    YanıtlaSil
  8. Hatırlıyorum o kokuyu Blana, çok severdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum Gökçem, eskilerden bir rüzgar gibi, değil mi?! :)

      Sil
  9. Gençlik kokan ürünlerden.. Hala yaşıyoruz ölmedik, bundan sonrada ölmeyiz sanıyorum kullansak :) Şaka bir yana çekmecede varlığı bile insanın içini okşuyor canım arkadaşım katılıyorum <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk pudram Goncam, hatırlaması bile güzel vallahi :) O kadar kat kat pudrayla ben iyi hayatta kalmışım ya :) Gerçekten koleksiyonda var olması yeter, zaten siyah kapaklı orjinal olanı hiç kullanmayı düşünmüyorum artık :) Anı olarak saklayacağım <3 <3

      Sil
  10. Bu marka benim içinde oldukça nostaljik.Lise yıllarımda pata krem fondöteni ile yüzümü bolca boyamıştım ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanımcım, o yaşlarda sanırım hepimizin yaptığı makyaj değil, boyanmaktı :))) Ben kendimi hatırlıyorum da, şaka gibiyim :)))

      Sil
  11. ya eline sağlık Blanacım =) bu marka hepimizin ilk makyaj malzemelerinde olan bir marka. benim de ilk ojem ve rujum yanılmıyorsam bundandı =) cart kırmızı ruj ve oje. ben de aynı senin gibi o yaşta nasıl sürüyormuşum ya da kimse neden uyarmamış diyip gülme krizine giriyorum :D ama herkesin başına gelen bir şey bu :D neyse ki deneyimliyim kızım olursa ileride yapma etme diyeceğim :D
    güle güle kullan <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Evrimcim :) Bizim orada bir de mor modası çıkmıştı :) Hayal et cümbüşü... Düşününce ben de gülme krizine giriyorum :) Komple surat mor :))) On kat pudra... Annem çok üzülürdü, çok makyaj yapıyor diye, halbuki ben kendimi çok doğal buluyordum :D
      Öpüyorum <3

      Sil
  12. Ya ben bunu lisede nasıl nasıl nasıl kullanmadım?! Oysa ne güzel bembeyaz; tenimden 5 ton koyu olmayınca kullanamadım herhalde ahahhaha!
    Bazı ürünler sırf andaç; hiç kullanılmayacak, tercih edilmeyecek olsa da her gözüne çarptığından bir tebessüm sebebi oluyor, bu bile bulundurmak için çok geçerli bir sebep!
    Öpüyorum çok,
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep'cim, demek ki, senin mua yüzüne canlılık katmaz diye önermedi :) Turuncu iyidir dedi :))) Ay koptum :)
      Cidden anılık olarak o siyah kapaklıyı saklayacağım ben, baktıkça gülüyorum :D
      Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  13. Bir zamanlar fondöteni veya gözaltlarını sabitlemek nedir onu bilmediğim geldi aklıma :) Yazı çok hoş bir tebessüm bıraktı bende. Ellerine sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabitlemek neydi ki zaten :) Bol pudra, mavi far, kırmızı ruj... Tamamdır, sirke gidebiliriz :) Ama çok eğlenceli ve güzel günlerdi.
      Çok teşekkürler, sevgilerimle...

      Sil
  14. Hemen hemen hiç pudra kullanmıyorum desem doğrudur. Genellikle elim hep fondötende. Zaten kuru cildim var bir de pudra ile kurulaştırmıyayım diye düşünüyorum bilmem yanlış mı düşünüyorum Blanacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanımcım, ben de kuru ciltliyim ve sadece çok ince yapılı pudraları sabitleme amaçlı kullanıyorum. Doğrusunu yapıyorsunuz, bu tarz pudralar bizim için pek uygun değil. Ben sırf anı olsun diye aldım bu pudrayı da... :)

      Sil
  15. Blana'mm öyle güzel bir yazı çıkmış ki ortaya ilk makyaja başladığım yılları anımsadım :D Kapatıcı özelliği bulunan pudraları günlük hayatta sıklıkla kullanıyordum geçen sene ama artık elim gitmiyor özellikle kış geldiğinde nemlendirci sürüp çıkıyorum, ten makyajı yapmak istemiyorum -ruhsal bunalım belirtisi belki de- emeğine sağlık güzelliğim öpüyorum çook <3 :))

    YanıtlaSil
  16. Ausem mutlaka konuşmuşuzdur :) Bizim sohbetler bitmiyor çünkü keyifli olunca :)) Ay sorma Ausem, neydi benim o hallerim :) Çok teşekkür ederim kuzum <3

    YanıtlaSil
  17. A very interesting post !!! I like your blog and for this I stay as follower, I hope you follow me too!!!
    We'll be in touch!!!!

    YanıtlaSil