Mac Prep+Prime Lash Maskara Bazı

Kasım 18, 2016 38 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda Mac Prep+Prime Lash maskara bazından söz edeceğim. Bu bazı bir süre önce bitirdim. Yaklaşık 6 ay kadar sürekli kullandım. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/


Mac Prep+Prime Lash, benim kullandığım ilk maskara bazı... Burada bahsettiğim Essence maskara bazından önce, nişan makyajım için satın almıştım. 

Mac Prep+Prime Lash, daha uzun, daha kıvrık ve daha hacimli kirpikler elde etmek için kullanılan bir maskara bazı... Rengi beyaz, uygulandığında kirpikleri beyaza boyuyor ancak, bu beyazlık Essence maskara bazındaki gibi belirgin ve yoğun bir beyazlık değil. Üzerine maskara uyguladığımda da kolayca örtülüyor. Maskara uyguladıktan sonra beyaz görünüm bırakma gibi bir sorunu yok.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Mac Prep+Prime Lash, beyaz, spiral şeklinde, geniş aralıklı bir fırçaya sahip... Açıkçası ben bu fırçayla hiç anlaşamadım. Homojen uygulama sağlamakta çok zorlandım. Maskara fırçasının şeklinden ötürü kimi yerde az, kimi yerde çok ürün birikti. İstediğim sonucu çoğu zaman alamadım. 

Mac Prep+Prime Lash, kirpikleri kıvrık tutuyor, şekillerini koruyor ancak, benim istediğim dolgunluğu ve hacmi vermede Essence kadar başarılı değil... Bu ürünü uyguladıktan sonra, takma kirpik etkisi bekliyorsanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kat kat ürün uygulamak gerekiyor, bu da hem uğraştırıcı hem de kirpiklerde ağırlık yapıyor. Günlük kullanıma uygun ve daha belirgin kirpikler elde etmek içinse uygun bir baz, diyebilirim. Ben nişan makyajımda, tek kat Mac'le aldığım sonucu, hacim veren maskaramı iki kat uygulayarak da gayet alabilirdim. 

Mac Prep+Prime Lash, benim özel zamanlar için çok sevemediğim bir maskara bazı oldu açıkçası. Essence maskara bazı verdiği sonuç ve fiyatıyla beni çok daha memnun ediyordu, fakat o da üretimden kaldırılmış. Maskara bazı arayışlarım devam ediyor.  Mac maskara bazının 55 TL fiyatı hak etmediğini düşünüyorum. Kullanıp bitirdim ancak yeniden satın almayacağım. Bu bazı, Mac mağazalarından veya Mac online satış sitesinden edinebilirsiniz.


Sevgilerimle...


38 yorum:

  1. Canım keşke verdiğin paraya değseymiş üzüldüm mac'i deneme fırsatı bulamadım mağlum pahalı biraz uygun fiyatlı ürünler daha cazip geliyor ama bazı denemek istediğim ürünleri var paylaşım için teşekkürler 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her markanın her ürünü malesef iyi çıkmıyor Kübra'cım, bu da beni istediğim amaç doğrultusunda memnun etmedi. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için canım benim <3

      Sil
  2. Benim zayıf,cılız,seyrek kirpiklerim için de baz önerilmişti.O yüzden yazıyı bir merakla okudum ama uygulama hayal kırıklığı olmuş galiba.Essence aklımda,gittiğimde bir inceleyeceğim bu ürünü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim, bu bu aralar normalde pek kullanmadığım kahverengi ama hacim veren bir maskaramı baz olarak kullanıyorum, gayet de iyi... Essence bazı üretimden kaldırdı malesef ama bir yerde rastlarsan bak mutlaka :)

      Sil
  3. Essens gratislerden kaldirildi arik diye biliyorum :( ama maskaranin beklenti karsilayamamasina da uzuldum ya parana yazik olmus :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Essence Rossmannlarda var sadece artık, zaten o baz da yazdığım gibi artık üretilmiyor. Malesef öyle oldu, umarım aradığımı bulurum :)

      Sil
  4. Bazen pahalı markaların veremediğini uygun fiyatlı ürünlerden alıyoruz bu da çok can sıkıcı oluyor. Ben hiç kullanmadım bu bazlardan bilgilendirmen için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazen uygun fiyatlı ürünlerin performansı daha iyi çıkabiliyor, her markanın her ürünü aynı performansta olmuyor. Ben teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  5. İyi bari boşa masraf yapmayalım biz de... sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehehe zaten pp deyiz Başak'cım, hiç gerek yok :) Sevgilerimle...

      Sil
  6. essence kalktıya karalar bağladım. yerini hiç bişey tutmuyor. hem çok uygundu hemde işini gerçekten hakkıyla yapıyor.
    fırça kısmı çok ilginç düşünüyorum gerçekten asla homojen eşit dağıtamazsın bu yapıyla
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Essence o bazı keşke kaldırmasaydı, ben de çok üzüldüm. Mac'in bu maskara bazının fırçası gerçekten ilginç... Ben anlaşamadım.
      Çok teşekkür ederim, sevgiyle...

      Sil
  7. bende hala stokladığım bir essence baz duruyor :-)) bir de ben flormarın bazını beğenirim renkli maskaraları da baz olarak kullanıyorum. bu baz konusunda physcians formulanın eye booster maskara ve bazı iyi bence baya bir takma kirpik etkisi veriyor ama ilk etapta biraz gözümü kaşındırıyor onu da deneyebilirsin canım sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Hanımcım, Flormar bazı stoklarda bulamıyorum, bulsam kesin alacağım. Eye booster da aklımda olsun. Çok teşekkür ederim :) Sevgilerimle...

      Sil
  8. mac de beğenmediğim ürün sayısı o kadar az ki bu ürünü denemedim daha önce. ama yazını okuduktan sonra denemeyide düşünmüyorum canım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'i ben de çok seviyorum genel olarak. Ben teşekkür ederim, sevgilerimle...

      Sil
  9. Mac i fiyatindan dolayi hic almayi dusunmedim. Kozmetik sevdamdan dolayi heveslenirim diye önunden bile gecmedim. Yazinizi okuduktan sonra iyikide onunden bile gecmemisim ,pismanlik duymuyorum.Emeginize Saglık tesekkurler😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'in çok başarılı ürünleri var, benim deneyip beklentilerimi karşılamayan az ürününden biridir bu. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  10. maskara bazı kullanmıyorum, maskaramı 3 kat sürünce yeterli uzunluğu ve hacmi elde ediyorum, fiyatı da oldukça yüksekmiş.

    YanıtlaSil
  11. Essence kaldırılmışmı, iyiki zamanında almışım o halde, hemen biten üründe değil gider epey :)) Mac'ten bu bazı almak hiç aklıma gelmezdi aslında baza çok ihtiyacım yok essence'yide meraktan almıştım, çok kullanıyormuyum, nadiren, ama buna denk gelsemde bakmayacağımı yazınla anlamış olduk :) Ellerine sağlık canım arkadaşım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Essence o bazı kaldırmış, canım benim. Yedeğinin olmasına cidden sevindim, ben çok seviyordum o bazı. Evlenmeseydim, maskara bazı almak bile benim aklıma gelmezdi :)) Çok teşekkür ederim canım benim, öpüyorum <3

      Sil
  12. Blana'm ben daha önce hiç maskara bazı kullanmadım. Keşke aldığına değseymiş dedim fırçasını düzeltseler belkim olurdu :)) Essence niye kaldırmış ki ya ben daha denemedim bana niye haksızlık yapıp kaldırmış :/ Ben şu sıra makyajdan epey uzak kaldım bir ruj eksik etmiyorum yanımdan 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdem ben de gelin makyajım vs derken tanıştım maskara bazlarıyla, şimdi de sürekli kullanıyorum. MAc başka bir baz daha çıkardı, belki bir ara onu da denerim ama stoklarda yok, sanırım pek seviliyor yenisi :) Essence çok uygun fiyatlı ve iyiydi, keşke kaldırmasalardı ama marka iyi ürün üretince panikleyip artık üretmiyor :D Ben de ewdeyim ama arada yapıyorum ya :))

      Sil
  13. Fırçası bana da hiç uygun değilmiş Blana'm, Flormar'ın duo maskarasındaki bazı kullanıyorum işime yaradı baya. Bitince araştırmaya devam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormar'ın maskara bazları da iyi diyorlar ama ben daha stokta göremedim Gökçem. Ben de elimdeki kahverengi maskaraları baz olarak kullanıyorum, artık onlar bitince arayışlarıma devam edeceğim canım :)

      Sil
  14. Blana'mmm kirpiklerim o kadar düşük olmasına rağmen daha maskara bazı denemedim. Genellikle kirpik kıvırı kullanıyorum maskaradan önce bir de sanki kat kat ürün kullanıp kirpiklerimi bitirecekmişim gibi geliyor :D Beğenmemene üzüldüm Blana'm keşke fiyatına değseymiş, öpüyorum çok <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary'im aslında sürekli kirpik kıvırıcı kullanmak kirpiklerini inceltip cansızlaştırabilir. Maskaranı düzgün çıkarttığın sürece iki-üç katın bir zararı olmaz. Önemli olan nazikçe temizlemek. Mac'in bu çeşidi beklentimi karşılamadı ne yazık ki kuzum. Ben de öpüyorum <3

      Sil
  15. Son kozmetik alışverişimde elime aldım. Alsam mı almasam mı diye düşündüm. İyi ki almamışım. Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'den ürün alırken uygulatmakta fayda var aslında... Ben teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için :)

      Sil
  16. bu fırça yapısına çok benzeyen bir rimelim olmuştu, adını unuttum, ben de onunla hiç anlaşamamıştım, dediğin sorunu yaşamıştımi homojen uygulanmıyordu maskara. bu ürünün de çok seveni var ama demek ki alsam fırçasından dolayı kullanamam... essence den memnun kaldıysan buna hiç gerek yok dediğin gibi. eline sağlık Blanacım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim, Essence o bazı üretimden kaldırdı ve ben artık bulamıyorum. Mac'in fırça yapısı gerçekten bana göre değilmiş. Şu ara kahverengi maskaralarımı baz olarak kullanıyorum ama bitince Kiko, NYX gibi alternatifleri deneyeceğim sanırım. Çok teşekkür ederim canım benim <3

      Sil
  17. A very interesting post !!!
    We'll be in touch!!!!

    YanıtlaSil
  18. verdiğin paraya değmemiş olması kötü :(

    YanıtlaSil
  19. Güzel detaylı bilgiler için teşekkürler.Oldukça açıklayıcı olmuş.Takipdeyim sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Maskara bazı benim çok sık kullandığım bir ürün değil.essence makyaj bazını ilk zamanlar bir heves kullanııp sonra beyazları kapamaya üşendiğimden bırakmıştım ancak verdiği etki hiç fena değildi gerçekten ♥

    YanıtlaSil
  21. Üzüldüm canım ne kadar iyi marka olsa da her ürünü uymayabiliyor. Umarım istediğin gibi bir ürün bulabilirsin 😘

    YanıtlaSil
  22. Blanacim ben de buna benzer ama başka bir markanın ürününü kullanmıştım. Ben de onu çok beğenmemiştim. Demekki istedigimizi bulamıyoruz bu tip ürünlerde. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil