Bitirdiklerim-Ekim 2016

Aralık 02, 2016 60 Comments A+ a-

Merhaba...

Ekim ayında biten kutum beni oldukça şaşırtarak dolunca, bu ay bitmeden yazısını hazırlamak istemiştim. Ancak, hem biten kutumun dolduğunu geç fark etmem hem de araya bloğumun tasarım çalışmaları girince, bu yazı kasım sonuna kaldı, kendimi tebrik ediyorum. Açıkçası, burada ilk güncellemesini yaptığım project pan çalışmamda performansım biraz moralimi bozmuştu ancak, ekim ayı benim için meğerse hiç de fena değilmiş.



Renkli kozmetikleri yine, kendi kutularına attım. Yıl sonu yaklaşıyor ve ben bu sene içinde bitirdiğim renkli kozmetikleri ayrıca biriktiriyorum. Böylece makyaj malzemesi bitirme konusunda senelik performansımı ölçme niyetindeyim.



Clear Men Kepeğe Karşı Etkili Şampuan: Bu şampuanı eşim kullandı, senelerdir aynı şampuanı kullanıyormuş, memnun. Ancak, ben onun da SLS'den uzak durmasını istediğimden, bin bir ikna çalışması sonucunda yerine Cosmed aldık.

Enliven Duş Jeli: Bu duş jelinin yazısı gelecek. Dürüst olmam gerekirse, fena değildi hatta fiyatına kıyasla konuşursam iyiydi ancak, 500 ml boyuyla bitmek bilmedi ve ben şişenin yarısından sonra gerçekten çok sıkıldım ve zor bitirdim. Project pan ürünlerimdendi.

Organix Sea Mineral Moisture Şampuan: Bu şampuanı gerçekten çok özlüyorum, şampuan özlenir mi bilmiyorum tabii. Zeynep'le birlikte burada yazmıştık.

Organix Sea Mineral Moisture Surge Saç Maskesi: Bu maskeyi de özlüyorum. Yazısı gelecek. Burnumun direği sızlayarak attım resmen. Nasıl bir bağlılıksa...

Moshos Garden Coco Hair Balsam Mask: Çok memnunum, yenisini çoktan satın aldım. Bu biten ikinci şişemdi. Yazısı burada.

The Foot Factory Ayak Losyonu: Bir senedir bendeydi ve benim ayaklarım için o kadar etkisiz ki, elim gitmediğinden bitmiyordu. Zeynep'in önerisiyle banyoya koydum ve duş sonraları kızaran ayaklarımı sakinleştirmek için kullanarak bitirdim. Project pan ürünlerimdendi. 



Avene Termal Su: Termal suları yaz-kış kullanıyorum. Avene bence, püskürtme mekanizması en iyi olan şişelerden birine sahip... Bu 300 ml'lik büyük boyunda mekanizmada bozulma yaşayanlar olmuş ama ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Yerinde, denemek için Rival de Loop aldım ancak, bin pişmanım. Bitince yine Avene satın alacağım (bitene kadar bekleyemedi, aldı).

Vichy Termal Su: Etkisi, bence Avene ve La Roche Posay'den çok farklı değildi ancak, püskürtme mekanizması çok sertti. Tekrar satın alacağımı sanmıyorum.

Flormar Nail Enamel Dryer: Bunun yazısı hazır, taslaklarda sıra bekliyor. İşimi gayet gören, bittikçe satın aldığım bir ürün...

Cliven Natura Kivili Deodorant: Bu deodorantları çok seviyorum, içerikleri temiz ve kokuları çok güzel. Alüminyumsuzlar ve performansları da bence gayet iyi... Vanilyalısı favorim, mutlaka tekrar satın alacağım. Yazısı burada.

Pure Beauty Geoaqua Tonik: Memnun kaldığım bir tonikti. Project pan ürünlerimdendi, severek kullandım. Yazısı gelecek.



Diadermine Hassas Yüz Yıkama Jeli: Yazısı gelecek. İlginç bir temizleyiciydi. Tekrar satın almayacağım, bu da project pan ürünlerimdendi.

Neutrogena Deep Clean Makyaj Temizleme Suyu: Keşke, içeriğinde üç çeşit paraben olmasaydı, dediğim ürün. Açıkçası, piyasada bulunan uygun fiyatlı misel sular içinde en sevdiğim bu oldu. Yazısı burada.

Yves Rocher Kayısılı Peeling: Memlekette bu peelingi sevmeyen tek kişi olabilirim. Project pan ürünlerimdendi, çok şükür bitti. Tekrar satın almayacağım. Yazısı burada

Signal Seyahat Boy Diş Macunları: İş yerinde kullanıp bitirdim. White Now fena değil ama Expert Protection'ı ben sevemedim. 

Sebamed Q10 Anti-Aging Göz Çevresi Kremi: Yazısı gelecek. 30 yaş üzeri için, nemlendirmesi güzel bir üründü. Project pan ürünlerimdendi.

Lapitak Ayak Kremi: Günlük kullanım için güzel bir ayak kremi... İrem Hanım'ın tavsiyesiyle satın almıştım, ikinci kutusunu da çoktan satın aldım. Memnunum.

The Body Shop Camomile Göz Makyaj Temizleyici: Tekrar satın almayacağım. Performansı gayet güzel ancak, benim gözlerimi yakıyor. Yazısı burada.

Clinique Yüz Temizleme Jeli: Bu seyahat boyuydu. Fiyatı biraz insaflı olsa, arada alıp kullanabilirim çünkü, gerçekten güzel bir ürün.



Bee Beauty Vanilyalı El Kremi: Gözde'min hediyesiydi. Nemlendirmesi bana hiç yetmedi ancak, kokusu şahaneydi. Kötü kokan el kremlerimle karıştırdım, güzel koksunlar diye. 

Shiseido Ultimune Eye Serum Testerlar: Bunlar bile bana uzun süre gitti, bu seriyi çok beğeniyorum.

Splat Green Tea Diş Macunu: Şu an başka bir çeşidini kullanıyoruz ama hala en sevdiğim aromatheraphy.

İpek Sabun Duş Kesesi: Çok memnun kaldık. Yazısı burada

Yves Rocher Purbleuet Göz Makyaj Temizleyici: Bu temizleyici kesinlikle favorilerimden, performansını çok beğeniyorum. Acemilik günlerimden kalma yazısı burada (hala profesyonel değilim, tabi ki).

The Body Shop Yeşil Çaylı Body Splash: Bu kokuyu çok seviyorum, tam yazlık. Yedekte bir tane daha var, bahara saklıyorum.

Clinique Smart Gündüz Kremi: Bu ara, bu serinin seyahat boylarını kullanıyorum. Gerçekten yapıları yoğun ürünler... Fakat, seyahat boylarla böyle ürünlerin performansını değerlendirmek, bence mümkün değil.

Cettua T ve U Siyah Nokta Bantları: Bu ürünleri daha çok eşim kullanıyor, gayet memnun ancak, benim deneyimlerime göre de iş görüyorlar.

Isana Kulak Çubuğu: Memnun kaldım, yenisini satın aldım.

Uni Makyaj Temizleme Mendili: İrem Hanım'ın tavsiyesiyle satın almıştım, çok memnun kaldım. Yapıları benim sevdiğim gibi ıslak ve performansları iyi... Cala ile dönüşümlü olarak kullanacağım. Hangisini bulursam onu alırım artık.



Benim bir aylık biten ürünlerim bunlardı. Umarım önümüzdeki aylarda da iyi bir performans gösterebilirim.

Sevgilerimle...

60 yorum:

  1. Bravo Blana'm 👏 Renkli kozmetikleri de merak ediyorum, süper bitiriyorsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe'm bu yılın son ya da yeninyılın ilk yazısı olarak renkli bitenleri yazmak niyetindeyim, ben de merak ediyorum çünkü deli gibi kapaklı kutuya atıp bakmıyorum, bana da süpriz olsun değil mi?? :) Çok teşekkür ederim canım benim <3

      Sil
  2. Blanacığım performans süper olmuş renkli kozmetikten neler bittiğini görmek için de sabırsızlıkla bekliyorum.. bu arada avene termal suyu çok sevmekle birlikte ben vichy'nin püskürtmesinin daha iyi ve eşit olduğunu düşünüyorum çok ilginç..RdL'u ben de umutla almıştım ama olmamış hiç ne yazık ki.. Yves rocher kayısılı peelingi ben de hiç sevmemiştim çok abartılan bir ürün kim çıkarttıysa ilk artık ...yılbaşına güzel yeni ürünlerle gireceğiz sanırım sevgiler canım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Hanımcım, bir ayda bunlar nasıl bitti, ben de anlayamadım. :) Renkli kozmetiklerimi yazmama az kaldı, gerçi bir bitirip 10 aldığım için, umutsuz vakayım. :) Bendeki Vichy seyahat boydu, ondan mı öyle oldu o, yani püskürtmek yerine tükürüyor gibiydi resmen. Tekrar indirimli bulursam deneyeyim o zaman, ben de şaşırdım şimdi. Kayısılı peelingi tek sevmeyen olmadığıma cidden sevindim. Laf aramızda, yurt dışına çıkacağımızdan boş valizle gitmeyi düşünmüyor değilim, Allah sonumu hayretsin ^^ öpüyorum kocaman :)

      Sil
  3. Bu Nasıl istikrar 👏👏 ben neden bitiremiyorlar ya ☺️ Proje içinde değilim ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay ben de anlamadım valla Gülçin, sanırım uzun süredir kullandığım ürünler oldukları için bir anda bittiler :)Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Süper performans şekerim, ev boşalmış resmen!!! Pure Beauty'nin bu serisini seviyorum ben de, toniği aklımda! Bir de, Sebamed'in şu göz kremini herkesten okuyorum son zamanlarda... o da iyice aklıma girdi :))) Güle güle kullan hepsini, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ev boşalsın ya, yenilerini alayım :) Millet çamaşır suyu stokluyor ben yüz temizleme jeli. :)) Pure Beauty'nin bu serisini ben de sevdim, bir de beyaz olanı var, onu da denemek istiyorum. Sebamed'i ben haftaya yayınlayayım bak, iyi aklıma getirdin. Sevgilerimle, öpüyorum <3

      Sil
  5. vallahi tebrikler:) yeni yıla ferah ferah giriceksin:) Splat diş macunlarını bende deneyerek gidiyorum memnunum gerçekten.Sevgileer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya :) Splatları biz de sırayla deniyoruz, çok da seviyoruz. Sevgilerimle... :)

      Sil
  6. Geçen ayın acısı da çıkmış :) baya ürün bitmiş 👏

    YanıtlaSil
  7. Bayağı bereketli bir ay olmuş maşallah :) Neutrogena,Lapitak ve Signal white now kullandıklarım arasında.İçlerinden sadece Lapitak'tan memnun kalmıştım.Şu ayak losyonunun ambalajı da çok orjinalmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay güzel oldu Yeşim, darısı diğer ayların başına diyorum :) Lapitak'tan ben de memnunum. O ayak losyonu sevimli olduğu kadar, benim işime de yarasaydı keşke...

      Sil
  8. Arka plana alkış alabilir miyiz reji!? :D Evden koskacaman bir bitenler yığını çıkmış resmen. Yalnız o kayısılı peelingi sevenlerin neden sevdiğini hala anlamıyorum. Kimin coşturduğuda muamma zaten. Tamamen boş bir ürün. Her bu ürünü gördüğümde nefret kusuyorum aassdfsdf :D Bebak 'ın temizleme mendilerine kesinlikle bakmalısın *.* Öpüyorum canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisa'cım çoook teşekkür ediyorum :) Çıktılar ya, valla çok mutlu oldum bunları yazarken :) O kayısılı peeling kadar, benim kediler çizmedi beni yani :( Neyse ki, yalnız değilmişim, sevmeyenler olarak biz de bir grubuz :) Bebak'ı ilk fırsatta deneyeyim canım. Öpüyorum ben de çok <3

      Sil
  9. İnanılmaz bir performans olmuş Blana. Darısı başıma diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Seher :) Senden de okurum umarım :)

      Sil
  10. Harika . Bende en fazla bitenler sampuanlar ve duş jelleri oluyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer Hanım, ben de en zor duş jeli bitiriyorum. :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  11. Bitenler kraliçesi Blana, yazını okumadan görsellerden doyuyor insan :D Yine yeniden tebrik ediyorum :D Lapitak ayak kremini bir süre önce ben de severek kullanmıştım canımın içii şu an beauty formulas kullanıyorum ama beklentimin çok altında tekrar lapitak'a geçeceğim sanırım ^.^ Öpüyoruum çok <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary'im canım benim, çok teşekkürler <3 Lapitak'ı bir de Neutrogena'nın çatlak topuklar için ayak kremini çok beğeniyorum canım, aklında olsun. Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  12. Süper bir bitenler olmuş bence <3 avene aşıklarıyız biz. Ben de çok seviyorum gerçekten. Renkli kozmetiği de merakla bekliyorum. Tebrik ediyorum darısı başıma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sinem :) Avene sevilmez mi?! :) Renkli kozmetiği yazacağım günü ben de bekliyorum, heyecanlı o :) Sende gayet iyisin project panda :) Sevgilerimle...

      Sil
  13. aiy o ayak losyonunu ben de ambalajını çok beğenerek almıştım, gerçekten çok etkisiz bir ürün. ben dayanamayıp attım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben alerji yapmadığı sürece, illaki ürünleri bitirmeye inat ediyorum ama iki sene sürdü neredeyse bitirmem. Gerçekten o kadar etkisizdi ki bende de... :)

      Sil
  14. Vaooovvv çok başarılı bi bitirme olayı olmuş bu :d O maskeyi çok sevdiğini anladım bende de ketçap/mayonez kutusunun son hali bıçak kesiği böyle oluyo :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Kübra'cım :) O maskeyi çok seviyorum gerçekten. :D

      Sil
  15. Yeni performans mı? Maşallah diyorum Blana'm. :D
    Bunu bir kere deneyeceğim. Belki kozmatik olmaz fakat başka bir konuda aklıma koyduğumu yapacağım...
    Um; en iyisi ben ilk şu kumbaraya attığım yapılacaklar maddelerini bitireyim. Ama her seferinde her ürünü ayrıntı ile yazmanı seviyorum doğrusu, fazla makyaj yapmam evet, ama bizim ev ne ara senin bloguna girsem başıma toplaşıyor. Bilhassa kardeşim. (öyle ki bir ara babam internetten haberlere mi bakıyorsunuz, bir şey mi olmuş demişti. adam ne yapsın. üç kişi bir bilgisayarın başına dikilmiş baykuş gibi bakıyor.) Bu arada yeni temanı neşeyle kullanasın. (belki uzun zaman oldu, emin değilim fakat buralarda olamadığımdan yeni gördüm. ^^) gerçekten çok zarif ve şık olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River çok teşekkür ederim :)
      Aslında o kumbaradaki yapılacaklar listesini bitirip, yazmak çok iyi bir fikir gibi görünüyor. Ortaya inanılmaz keyifli bir yazı çıkabilir.
      Her bitenlerde kısaca bahsetmeyi seviyorum çünkü, artık nihai fikir oluşmuş oluyor ve gerçekten araştırma yapanlar için faydalı olacağını düşünüyorum; en azından böyle yazılardan ben faydalanıyorum. Sanırım bu zamana kadar bloğumla ilgili duyduğum en harika iltifat, ailece bilgisayar başına toplanmanız oldu :) Feci gururlandım. Babanı hayal edebildim yalnız, gözümde canlandı. :D
      Temam geçen hafta değişti, hiç geç kalmadın. Ben de yeni yeni alışıyorum.
      Keşke yan yana gelip kahve içme şansımız olsa, çünkü seninle yorumlaşmak bile bana çok keyif veriyor. Sevgilerimle Riv <3

      Sil
  16. Harika, bir suru urun bitmis! Termal su seviyorsan Bioderma Hydrabio Brume tavsiye ederim. Klasik termal sulara kiyasla iceriginde daha fazla faydali icerik var, ben bayagi sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Onur! Termal suları elimden düşürmüyorum, özellikle hyarulonik asit içeren bir ürün kullanacaksam, altına termal su sıkmak, ürünün etkisini baya arttırıyor. Hem makyaj yaparken hem cilt bakımımda sürekli kullanıyorum. Şu an Avene'i tekrar aldımama bitince Bioderma'yı deneyeyim. Çok teşekkür ederim tavsiyen için :)

      Sil
  17. Ausem, teşekkür ederim canım benim. Ogx maskeyi senin için öne alayım o zaman :) Coco Hair'dan memnunum fakat bir saç bakım yazısı yazacağım, önce onu bekle :) Sendeki vichy nasıl çıkacak, merak ettim, bana haber verirsin artık :) Pure Beauty'i ben de hatırlıyorum, unutur muyum hiç :)
    Öpüyorum Ausem <3

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel ürünler bitmiş. Tebrik ediyorum canım.

    YanıtlaSil
  19. Senin bu performansını ağzım iki karış açık halde izliyorum ben zaten canım benim :) Nazarlar değecek sana, yavaşş :) Taslaklarda bekleyen çoook ürün var biliyorum, vee merakla beklediğim sebamed göz altı kremini önlere almanı rica ediyorum naçizane :) sen sevdim demiştin, uygun fiyatlılarda başarılı bulduğun bir üründü, detay yazısını almadan senden okumak istiyorum açıkçası,yılbaşı indirimine kadar koyarsın demi :) Ellerine emeğine sağlık can arkadaşım <3 <3 :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, bu ay ürün bitmedi diyordum, meğerse baya bitmiş, bu sefer ben de şaşkınım :) Sebamed'i haftaya yayınlayacağım canım arkadaşım, yıl başı indirimi için karar vermende yardımcı olur umarım :) %30-40 indirimle bile güzel fiyata geliyordu ki, ben öyle almıştım. Çok teşekkür ederim can arkadaşım benim <3

      Sil
  20. Süpersin vallahi, agzim acik okudum :)

    YanıtlaSil
  21. Bu organix markasını bayağıı merak ediyorum ya şampuanından biraz korkuyorum köpürme falan yapmazsa saçım temizlenmemiş gibi hissederim diye 😊
    Harika bir yazı olmuş emeğine sağlık 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organix tamamen organik içerikli değil, o yüzden bence çok iyi köpürüyor, o konuda sorun yaşamazsınız sanıyorum. İlk şampuanlamada SLS'li ürünlere oranla az gelebilir belki ancak, ikinci şampuanlamada bayaca köpürüyor. :) Sadece sülfatsız şampuana alışmak ilk başta biraz sıkıntılı olabiliyor, saçlar ilk 4-5 yıkamada sertleşebiliyor ama sonucuna bence değer. Hem sağlığımız hem saç kalitemiz açısından. Çok teşekkür ederim <3

      Sil
  22. Gerçekten tebrikler👏👏 Ne kadar çok ürün bitmiş darısı hepimizin başına inşallah biten renkli Kozmetikleri çok merak ettim ben ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Kısa zamanda senden de okurum inşallah diyorum :) Onları bu ay sonu yazarım sanırım <3

      Sil
  23. Maşallah yine çok fazla ürünler bitmiş :))

    YanıtlaSil
  24. şampuan kesinlikle özlenir :) Çok iyi bir performans, gelsin yeniler :)

    YanıtlaSil
  25. bu nasıl bir hafiflemektir Blanam :D vallahi sen de sağlam bitiricilerdensin :D ben de her gün bir şey bitiriyorum ama yazmaya gelince elim varmıyor nedense :D vallahi ilham verici bir bitenler yazısı olmuş, ah bir de bitirdiklerimin yerine beşer beşer almayı bıraksam harika olacak :D gelsin yeniler, aralarında bu aralar benim de bitirdiklerim var, düşüncelerimiz benziyor onu farkettim :D tebrikler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya hafifledim gerçekten Evrim'cim :D Sende yaz bence, çünkü bu yazıları okumayı seviyorum ve artık son fikrini yazdığın için de bence faydalı oluyor. Ben de bir bitirip 5 alıyorum, o hepimizin ortak derdi sanırım :) Aynı düşündüğümüze de çok sevindim :) Teşekkür ederim, öperim <3

      Sil
  26. Bitirdiklerim yazılarının hayranıyım kesinlikle Blana hatunum yine en şahanesinden olmuş :) Kozmetik ile fazla ilgilenmeyen beni bile fikir sahibi yapıyorsun :)) Emeğine sağlık ve tabi ki tebrikler❤

    YanıtlaSil
  27. Ooo maşallah ne çok ürün bitmiş. Tebrik ederim :))

    YanıtlaSil
  28. Organix serisini denemedim ama çok merak ediyorum açıkçası.. The body shop temizleme sütü benim de gözümü yaktı ve bence iyi çıkarmadı.Olduğu gibi duruyor.. Nice ürün bitişlerine diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SLS'siz şampuanlara alışkınsan, Organix'i ben çok çok sevmiştim, elimdeki yedekler bitince mutlaka yeniden alacağım. İndirim zamanları bence güzel alternatif olabilir. TBS temizleyici benim makyajımı çıkardı ama ben günlük olarak eyeliner kullanmıyorum ve temizleyici performansında o önemli bir etken, fakat feci yakıyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
  29. Blana'm şu Lapitakın ayak kreminden bende almak istiyorum elimde ki bitsin bende bakacağım ;) Bu arada el kreminin kokusunu sevmene mutlu oldum <3 Ben zaten senin için sulu olduğunu biliyordum ama en azından kokusu işe yaramış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lapitak günlük olarak güzel Gözde'm :) O el kremi tek başına bana hiç fayda etmedi ama olmasaydı kötü kokan kremleri bitiremezdim. Gerçekten çok işime yaradı canım benim, çok teşekkür ederim tekrar :) Öpüyorum <3

      Sil