Bitirdiklerim - Mart-Nisan 2017

Mayıs 10, 2017 16 Comments A+ a-

Merhaba...

Ürün bitirme konusunda hala eskisine nazaran, emekleyerek ilerlesem de; son iki ayın bilançosunun beni memnun ettiğini söylemeliyim. Bir kaç aydır alışveriş yapmadığımı ve tüm kararlılığımla elimdeki ürünleri bitirmeye çalıştığımı da göz önüne alırsam, hiç fena gitmiyorum. Gerçi renkli kozmetikler konusu ciddi sıkıntılı ama onları yıl sonunda yazdığım için (bu yıl sonu yazacak bir şey bulamamaktan feci korkuyorum), şimdilik kendimi avutuyorum. Mart ve nisan aylarındaki bitirdiklerim topluca aşağıda poz vermiş durumdalar. 

Bitenler

Bitirdiklerim arasında, uzun süredir bitsin diye cebelleştiklerim ve dolayısıyla bu fotoğrafta olmasından memnun olduklarım olduğu gibi; arkasından hala ve delice yas tuttuğum bir ürünüm de var. Her zaman ki gibi, hepsinden kısa kısa bahsedeceğim ve blogda yazısı olanların linklerini de, merak eder ve ayrıntılı okumak istersiniz diye yanlarına ekleyeceğim. 

Bitenler

HC Care Purifying Gel Cleanser: Gerçekten çok memnun kaldığım bu yüz temizleme jelinin pompasını da gayet iyi bir uzunlukta yapmışlar, ayrı bir kaba aktarmama çok gerek kalmadan tamamen kullanıp bitirdim. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

BeeBeauty Nemlendirici Yüz Temizleme Sütü: Fena değildi ancak, içeriğinden dolayı tekrar tercih edeceğimi sanmıyorum. Yazısı burada

La Roche-Posay Lipikar Gel-Fluide: Eşimle birlikte kullandık. Nemlendirme performansı gayet güzel, kolay emilen ve sonrasında da verdiği ferahlıkla konforlu hissettiren bir losyondu. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

Bitenler

Yves Rocher Tradition de Hammam Duş Yağı: Parfüm gibi kokan, performansını fena bulmadığım bir duş yağıydı. Yazısını yazacağım. 

Wellness&Beauty Shea Yağlı Vücut Peelingi: Bu peelingin fotoğraflarını kaybettiğimden ve sonra da artık ambalajının pek de fotoğraflık hali kalmadığından yazısını yazamadım. Çok memnun kaldım, açıkçası tanecikleri bana göre biraz sert ama cildimi tahriş etmeden çok güzel peeling yaptı ve duruladıktan sonra da geriye nemli ve yumuşacık bir cilt bıraktı. Elimdeki peelingler bittiğinde tekrar alacağım. 

Davines Energizing Shampoo: Ben bu şampuanı gerçekten çok seviyorum. İçeriğinde karabiber var ve her yıkamamda sanki saç derimin nefes aldığını hissediyorum. Saçlarımı çok güzel temizliyor ve bence çok güzel kokuyor. İki senedir sürekli satın alıyorum. 

Ducray Kellual DS, İnatçı Kepeğe Karşı Şampuan: Kepek sorununu tamamen çözdüğüne ve çözeceğine emin olduğum tek şampuan bu... Ben mevsimsel saç derimdeki pullanmalar için kullanıyorum, bu ara eşim kullanıyor ve onda da işe yaradı. Sürekli kullanıma uygun olmadığını belirtmeliyim. İki hafta boyunca, haftada 3 kez kullanıyorsunuz ve sonra haftada bir kez kullanıma devam ediyorsunuz. 

Bitenler

Nip+Fab Glycolic Fix Daily Cleansing Pads: Bu ürün bana Zeynuşumun hediyesiydi. İki günde bir, akşamları toniğimin yerine kullandım. Yeni oluşmuş yara izlerini (sivilce izi gibi olanlar) ve cilt altındaki yüzeye yakın pütürcükleri geçirmeye yardımcı oluyor. Ben memnun kaldım ama hem satıldığı yerden alışveriş yapmıyorum hem de bu tarz ürünleri yazın kullanmayı uygun bulmuyorum. Kışa daha yüksek oranda glikolik asit içeren pedlere başlamayı düşünüyorum. Zeynep bu ürünle ilgili oldukça ayrıntılı olarak yazmıştı, buradan ulaşabilirsiniz. 

Glam Glow Thursty Mud Nem Maskesi: Bitsin diye resmen cebelleştiğim bir maskeydi bu, nihayet bitirdiğime göre derin bir oh çekebilirim. Mis gibi hindistan cevizi kokuyor. İlk kullanmaya başladığım günden, bu güne fikirlerim hala aynı... Bence, bir nem maskesi için çok başarılı bir ürün değil; bu ürünün verdiği nemi, günlük nemlendiricimi biraz daha yoğun kullanarak da elde edebilirim. Bunda benim cildimin çok kuru olması da, etkili olabilir tabi ki. Üstelik, bu kadar pahalı bir ürün satın alıyorsam da, yüksek performans almayı ve içeriğinin temiz olmasını istiyorum, bu konuda haksız olduğumu düşünmüyorum. Yazısını burada yazmıştım. (Bu benim ilk yazılarımdan ve o zamanlar baya kötü yazıyormuşum)

L'occitane Melting Honey Ultra Soft Cream: Ağlamak istiyorum! Bu benim, gönlümün efendisi! Bitti ve sınırlı koleksiyon olduğu için artık hiç bir yerde bulamıyorum. Muhteşem nemlendirmesini anlatmama bile gerek yok ama o bal kokusu!.. Öyle güzel ve doğal bal kokuyordu ki, sürekli kolumu falan kokluyordum. Kokusu bir gün kalıcıydı (kalıcı kokuları sevmiyorum ama bu bal kokuyordu, ben ne yapayım). Bu biten üçüncü kutum ve resmen iç çeke çeke attım boş kavonozunu. L'occitane'a yazıp duygu sömürüsü yaptım ama hiç ciddiye almadılar. Mutsuzum. Bal kokan nemlendirici biliyorsanız, bana yazın lütfen. 

Bitenler

Diadermine Çift Fazlı Kirpik Koruyucu Göz Makyaj Temizleyici: Bu ürünleri, zamanında evde koleksiyon yaptığım için, şimdi bitirmeye çalışıyorum. Elimdekiler bitince, sadece makyaj temizleme yağlarıyla devam edeceğim. Diadermine göz makyaj temizleyiciyi, çok övüldüğü için satın almıştım ama bana vasat geldi. Çok hafif göz makyajlarında iş görüyor ama eyeliner, bol maskara kullanıyorsanız uğraştırıyor. Yazısını yazacağım. 

HC Care Rejuvenating Hand Cream: Bu el kremini, günlük kullanım için çok beğendim. Silikonlu bir el kremi ve ellerimi yıkadığımda etkisini kaybetmiyordu. Sürekli suyla iş yapanlar için bence ideal ve çok güzel nemlendiriyor. İçeriği de oldukça iyi... Yazısını yazacağım.

Phyto Phytocyane Saç Dökülmesine Karşı Serum: Senelerdir hem bu serumları hem de serinin şampuanını kullanıyorum. Fotoğraflarını kaybetmesem, yazısı hazır aslında... Ben yeniden ürünleri satın alıp ya da fotoğrafları bir şekilde bulana kadar, siz Derya'nın yazısını okuyabilirsiniz, burada. Bu ampullerden çok memnunum ve sürekli elimin altında bulunduruyorum. 

Bitenler

Dermalogica Skin Hydrating Booster: Gerçekten benim için harika bir serumdu. Hafif yapışkan bir his bırakıyor ama üzerine nemlendirici uygulayınca o his kayboluyor. Nemlendiricimin etkisini inanılmaz arttırıyordu ve bu seyahat boyu bile bana bir aydan fazla yetti. 

Clinique Pep-Start Göz Kremi: Göz çevreniz sorunlu değilse ve çok fazla kuruluk yaşamıyorsanız; özellikle makyaj altında çok iyi duran ve hızlı emilen bir göz kremi bu... Benim çok kuru göz altlarıma yeterli gelmedi. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery Spf50, broadspectrum: Olgun ciltler için, yüksek güneş koruması içeren bu kremden de çok memnun kaldım. Seyahat boy olmasına rağmen iki ay kadar kullandım sanırım. Güneş koruma içerikleri çok iyi ve yapısını da oldukça başarılı bulduğum bu kremin büyük boyunu satın alabilirim. 

Bitenler

SNP Animal Tiger Wrinkle Mask: Bu kırışıklık karşıtı bir maske... Tek kullanımda, bu etkisini yorumlamak mümkün değil ama oldukça eğlenceli olduğunu söylemeliyim. Bu kağıt maskenin üzerinde kaplan figürü var ve yüzünüze yerleştirdiğinizde kaplan kız oluyorsunuz. İçeriğinde alkol var ancak, nemlendirici içerikleri listede ilk sıralardaydı, bu gayet iyi. Cildimi güzel nemlendirmişti.

Tencel Gingseng Maske: Bu kağıt maske, onarıcı özellikli, cildi yenilemeyi hedefliyor. Fena değildi ama nemlendirici içerikleri, içerik listesinin sonundaydı. İçerik olarak siyah renkli olanından da hiç bir farkı yok. 

Goodbye Panda Göz Altı Maskesi: Limonian'dan satın aldığım bu maskesini bayaca sevdim, güzel nem verdi. Elimde bu markanın bir başka ürünü daha var, onu da deneyip ikisinin birlikte yazısını yazacağım.

Balea Aqua Tuchmaske: Bu kağıt maske, cildi nemlendirmeyi hedefliyor. Almanya'dan satın almıştım. Etkisini çok beğendim, hyaluronik asit içeren bu maskenin tek kötü yanı parfümlü olasıydı. 

Bitenler

İpek kulak temizleme pamuklarından memnunuz, sağlam oluyorlar. Genellikle bu poşet boylarından alıp, evdeki kutuya yerleştiriyorum. 
Kinetics markasının bu iki tester el kremini, Güzellik Fuarı'nda hediye etmişlerdi. Benim için yeterli değiller ama hafif formüllü, kolay emilen, yapış yapış his bırakmayan losyon tarzında güzel ürünlerdi.
Colgate Triple Action diş macunu ise, diş macununa ayıracak pek bütçem olmadığında tercih ettiğim ve beğendiğim; oldukça uygun fiyatlı ve başarılı bir ürün. 

Buraya kadar okuduysanız, gerçekten çok teşekkür ediyorum. Sadece ilginizi çeken ürünleri bulabilmeniz için, ürün isimlerini kalınlaştırıyorum, umarım işe yarıyordur. Benim iki ay boyunca bitirdiklerim bunlardı. Belki içlerinde ortak kullandıklarımız da vardır.

Sevgilerimle...

16 yorum:

  1. Tebrik ediyorum, ayakta alkışlıyorum seni Blanacım. Ben berbat durumdayım bitirme konusunda, toparlayamadım bir türlü. Loccitane bal kokulu ürünü çok merak ettim ama boşa kürek sallayacağız anlaşılan.
    Ben de almıyorum ama bu arada, almayacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknur'cuğum :) Bu sene ürün bitirmede hepimiz zorlanıyoruz sanırım :) Loaccitane benim bebeğimdi, sorma :( Ben uzun süredir alışveriş yapmıyorum valla, çok da iyi oldu. Umarım böyle devam edebilirim :) Sevgiler!..

      Sil
  2. Blanacım bu ne performans tebrik ederim :-)) glam glow'u tam almayı düşünürken yorumunu tekrar görmem çok iyi oldu canım.. bal kokak nemlendirici için ise sanırım skin food'a başvurmak zorunda kalacağız :-((( sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İrem'cim :) Glam Glow'a o parayı vereceğine, dermokozmetik markalardan nem maskesi almanı öneririm, en azından içeriği konusunda için rahat olur. Diğer çeşitlerini bilmiyorum ama nem maskesini çok vasat buldum ben. Bal kokan nemlendirici için de skinfood baya pahalı, ha bu ucuz muydu hayır :D Gülü seven dikenine katlanır diyorum :D Çok öpüyorum <3

      Sil
  3. Bitenler yazısından sonra onları atmanın verdiği rahatlığı kimse veremez :P

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım 😉 rossmann peeling benım de almak istediğim ürünler arasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rossmann peeling gerçekten güzel... Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Phyto serumu ben de bu ay aldım. Umarım memnun kalrım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de seversin, ben senelerdir sürekli alıyorum, çok da memnunum. :) Sevgiler...

      Sil
  6. Ahh ne güzel. Hepsini dibine kadar bitirmişsin.
    Darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  7. Tebrikler bir hayli urun bitmis :) Yves Rocher dus yagindan ben de memnun kalmistim, dus jeli/ kremi olarak cogunlukla Yves Rocher aliyorum guzel kokular yakaladiklari icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Onur :) Duş yağlarını sayende keşfetmiştim valla, çok da memnunum. Hem kokuları çok güzel hem de piyasada bulabildğim en iyi içeriklere sahip bu duş yağları :) Çok sevgiler <3

      Sil
  8. Blana'mmm ne güzel ürünler bitirmişsin :)) Ben de makyaj ürünlerinde baya tembelim bitirme konusunda ama birkaç farı paleti bitti bitecek ısrarla kullanıyorum :D Öyleyse bitenlerin yerine yeniler gelsin, öpüyorum güzel gözlümm <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mary'im :) Makyaj malzemeleri kullanınca bitiyor ama çok yavaş oluyor tabiki. Israrla kullanmak şart :D Ben de çok öpüyorum seni <3

      Sil