Catrice Pret-A-Lumiere Illuminating Serum Primer

Temmuz 31, 2017 18 Comments A+ a-

Merhaba... 

Catrice Pret-A-Lumiere koleksiyon ürünleri Rossmann'larda hala satıştayken, ben de koleksiyonun Illuminating Serum Primer, makyaj bazını bir an evvel anlatmak istiyorum. Markaların koleksiyonları Rossmann'lara hep az sayıda geliyor ve bulmak zor olabiliyor. Dolayısıyla, bu yazıyı yetiştirebilmek adına, bu bazı sadece iki kez deneyebildim ve yorumlarımı da sadece bu kullanımlarım doğrultusunda yapabileceğim. 

Catrice makyaj bazı

Catrice Pret-A-Lumiere  Illuminating Serum Primer, aydınlatıcı etkili inci pigmentleri ve aloe vera ile cilde sağlıklı bir ışıltı vermeyi vaadediyor. Tek başına ya da makyaj altında kullanılabiliyor. Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalamak gerekiyor. C01 Luminious Lights, bu bazın tek rengi... 

Catrice makyaj bazı

Catrice Pret-A-Lumiere  Illuminating Serum Primer; krem rengi, losyon kıvamında bir makyaj bazı... Damlalıklı şişesi, bu ürünü almak açısından oldukça kullanışlı olmuş. Catrice makyaj bazı; oldukça ince yapılı, ciltte kolay dağılan ve cilt tarafından kolay emilen bir ürün... Ciltle hemen bütünleşiyor ve cilt rengine uyum sağlıyor. Açık tenliler de, esmer tenliler de rahatlıkla kullanabilirler (esmer bir ten üzerinde de denedim, ciltle gayet güzel bütünleşti). Cilt üzerinde ağırlık yapmıyor, uyguladıktan sonra varlığını hissetmiyorum. 

Catrice makyaj bazı

Catrice'in bu makyaj bazı, vaadettiği gibi, ciltte gerçekten sağlıklı bir aydınlık görünüm bırakıyor. Bu baz, ışıltılı diyebileceğim bir ürün değil; uygulayınca parıl parıl parlamıyorsunuz. Bende oluşan etkisi; sanki çok sağlıklı bir cildim varmış ve kendiliğinden ışıldıyormuş gibi bir görünüm oluyor. Cildim oldukça aydınlık ve sağlıklı görünüyor. Bence bu baz, gerçekten tek başına da rahatlıkla kullanılabilir. Benimki gibi kuru ciltlerin ve normal ciltlerin çok seveceğini düşünüyorum. Yağlı ciltlere biraz fazla aydınlık gelebilir. 

Catrice makyaj bazı

Catrice Pret-A-Lumiere  Illuminating Serum Primer, nemlendirici özelliği olan bir ürün değil. Altına mutlaka nemlendirici uygulamak gerekiyor. Gözenek kapatmak gibi bir etkisi de yok. Uygulandıktan sonra, kısa bir süre çok hafif yapışkan bir doku bırakıyor. Bu his kaybolmadan fondötenimi ve ya bb kremimi uyguladığımda, ten ürünümün kalıcılığını ciddi miktarda arttırdı. Özellikle, cildimdeki kurulukları ve mimik çizgilerini belli eden bir fondötenin altında denediğimde; fondötenin kuruluklarıma tutunmasını ve çizgilerime dolmasını engellediğini de söyleyebilirim. Bb kremimin de daha uzun süre dayanmasını sağladı. Açıkçası, bu performansı beni hem şaşırttı hem de bayaca memnun etti. 

Catrice makyaj bazı

Catrice makyaj bazından en iyi performansı, parmaklarımla uyguladığımda elde ettim. Ürünün yapısı çok ince olduğu için; süngerle uygulandığında, sünger ürünü emiyor. Fırçayla uygulamayı ise, deneme fırsatım olmadı ancak; en iyi sonucun parmaklarla cilde masaj yapılarak alınacağını düşünüyorum. Bu baz, silikonlu bazlar gibi, cilt üzerinde kadifemsi ve yumuşak bir doku bırakmıyor. Kendi cildiniz nasılsa, o yapıyı hissediyorsunuz. 

Catrice makyaj bazı

Catrice Pret-A-Lumiere  Illuminating Serum Primer, 14 ml cam bir şişede satılıyor. Rose gold detaylı şişe tasarımı bence çok güzel... 14 ml ürün miktarı bence oldukça az ve kısa sürede biteceğini düşünüyorum. 3-4 damla ürün, benim tüm yüzüme yetiyor ancak; iki kullanımda Catrice yazısının altına geldim bile. Catrice bu makyaj bazının, vücut losyonlarına karıştırılarak kullanılabileceğini de, sitesinde belirtmiş.

Catrice makyaj bazı

İnternetten bulduğum kadarıyla; ürünün içerik listesini yabancı bir kullanıcı yayınlamış. Catrice makyaj bazı silikon ve paraben içermiyor. Aloe vera, hyaluronik asit ve gliserin içeriyor; su bazlı bir ürün. Parfüm içermiyor ancak, çok çok hafif çiçeksi bir kokusu var ve özellikle koklamazsanız bu kokuyu almıyorsunuz.
Catrice Pret-A-Lumiere  Illuminating Serum Primer, dürüst olmam gerekirse, beni umduğumdan da memnun etti. Yapısını, cildimdeki duruşunu, verdiği sağlıklı görüntüyü bayaca beğendim. Benim için şimdilik  tek eksi yanı, gramajının çok küçük olması, oldu. Cildimde alerjik bir reaksiyona da sebep olmadı.
Catrice Pret-A-Lumiere  Illuminating Serum Primer ve tüm Catrice ürünlerini, ülkemizde sadece Rossmann'larda bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

18 yorum:

  1. maalesef ben tatildeyken gelmiş ve dönene kadar da bitmişti.. neyse bana pek uymayacakmış zaten ama yine de alabilirdim görseydim :-)))) güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rossmann koleksiyon ürünlerini biraz insaflı sayıda getirse fena olmayacak. Teşekkür ederim İrem'cim :) Çok sevgiler...

      Sil
  2. Enteresan bir urunmus. Fondoten kullanmadan cilde aydinlik gorunum veren urunleri seviyorum. Bir goz atacagim, paylastigin icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur bu koleksiyon aslında yılbaşında çıkmıştı ama her şey gibi yurdumuza geç geldi. Fondöten kullanmadan cilde aydınlık veren ürünleri ben de çok seviyorum. Umarım oralarda bulup inceleyebilirsin. Ben teşekkür ederim, çok sevgiler <3

      Sil
  3. Ocak ayında yurtdışında rastlayıp tüpteki aydınlatıcısını almıştım.Cilt tipime uymayacağını düşünerek bu ürünü almamıştım ancak kavanozdaki aydınlatıcısı hala aklımda ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu koleksiyona yılbaşında ben de rastlamıştım Filiz'cim ama bakmaya hiç vaktim olmamıştı. Kavanozdaki aydınlatıcısı da cidden güzelmiş, gördüğü kadarıyla. :) Öpüyorum <3 <3 <3

      Sil
  4. Cidden bulundu mu 2-3 tane alabileceğim nadir ürünlerden. Ben testerını deneyince aşık olmuştum. Ama tabiki kim bulamadı ? BEN :D Güle güle kullan canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de rafta bıraktığım diğer iki şişeyi de alsaydım keşke diyorum Nisa'cım. Rossmann şu koleksiyon ürünlerini eser miktarda getirmeyi bıraksa cidden. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  5. Bu ürünü göz kapağına da uygulayabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz kapağında hiç denemedim ama bence göz bazı olarak kullanmak anlamsız olur. Ürünün amacı sabitlemek ya da renkleri belli etmek değil çünkü, aydınlık vermek. Verdiği aydınlık da göz kapağında bir fark oluşturmayabilir🤔
      Sevgiler...💐💐

      Sil
  6. Çok güzel bir makyaj bazı o zaman bu, Rossmann olsa alırdım :(

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim cevap için 😊

    YanıtlaSil
  8. Yazını okurken markanın ürünlerine ne kadar uzak olduğumu fark ettim. Sayılıdır denediğim ürünü.
    Bu bazın tasarımını çok beğendim. Damlalıklı olması başlarda güzel ana sona doğru ürün ziyanı diyorum ben benzer ürünler için. Dibinde kalır gelmez, damlalıkta kalır çıkmaz.
    Sağlıklı görünüm vermesi özelliği en çok dikkatimi çeken oldu.
    Paylaşım için çok teşekkür ederim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her ürün grubunu kullanmadım ama, bazlarını ve farlarını beğeniyorum genellikle. Bazın tasarımı cidden güzel ama azaldıkça şişeden ürünü almak umarım çok zorlamaz. Verdiği görüntü güzel, beklentimin bayaca üzerinde çıktı.
      Okuduğunuz için ben teşekkür ederim :) Kocaman sevgiler...

      Sil
  9. Merhaba yazı çok güzel olmuş fiyatı ne kadar peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 TL civarındaydı. Teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
  10. Blana'mm bu aralar güzel bir makyaj bazı arayışındaydım. Ambalajı harika, sağlıklı görünümü seven biri olarak deneyeceğim güzel Blana'mm :)

    YanıtlaSil