Barcelino Saç Bakım Yağı ve Evde Kendi Saç Bakım Maskemizi Yapmak

Kasım 13, 2017 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Senelerdir kuru saçlarına ve saç derisine çareler arayan biri olarak; saçlarıma uygulayıp beklettiğim maskeler yaparım. Evlenmeden önce kullandığım yağların ya da ürünlerin kokularını hiç önemsemezken artık koku konusunda da hassas davranmak durumundayım. Bugünkü yazımda, evlenmeden önce kullandığım, hala arada kullanmakta olduğum ve etkilerinden çok memnun kaldığım Barcelino saç bakım yağından bahsederken, kendi yaptığım saç maskelerine de değineceğim. Oldukça uzun bir yazı olacağını da şimdiden belirtmek isterim, umarım sıkılmadan okursunuz.

Ev yapımı saç maskesi

Benim saçlarım kuru, ince telli, koparak kırılmaya çok yatkın ve röfleli... Kendi saçım zaten açık renk olduğundan röfle yapılırken herhangi bir açma işlemi yapılmadığını belirtmeliyim; yine de oldukça yıpranmış saçlarım var. Bununla birlikte saç derim de çok kuru...
Barcelino saç bakım yağı unisex bir ürün olduğu için, hem kadınların hem erkeklerin kullanımına uygun...
Bu ürün, %100 doğal, bitkisel yağların birleşiminden oluşuyor. İçerisinde ısırgan otu yağı, badem yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, buğday yağı, defne yağı, çam terebentin, çörekotu yağı, susam yağı, ayçiçeği yağı, ceviz yağı, avokado yağı, fındık yağı, jojoba yağı ve soya yağı bulunuyor
Barcelino saç bakım yağını, saç dökülmeleri ve kepeklenme için kullanabiliyoruz. Saçları güçlendirip daha az kırılmasını sağlamak, saça parlaklık vermek, saçın uzamasını desteklemek, saçtaki çatallaşmış görüntüyü önlemek gibi iddiaları var. Bu yağı dört sene boyunca düzenli kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, bu iddialarının hepsini gerçekleştiriyor. Fakat; kırılmış, yıpranmış, yanmış saçların tek çözümünün, saçları kestirmek olduğunu; hiç bir ürünün mevcut kırık ve yanıkları onarmayacağını da belirtmeliyim

Ev yapımı saç maskesi

Ürünün üzerinde nemli ve temiz saça ve saç diplerine masajla uygulanıp, en az 30 dk bekletilip durulanması gerektiği yazıyor. Yağ, istenirse tüm gün saçta bırakılabiliyor. Haftada üç defaya kadar kullanabiliyoruz
Ayrıca; saçlarınızı boyuyorsanız, boyanıza bir kapak ölçeğinde karıştırarak boyanın ömrünü uzatıp, saça vereceği zararı azaltmayı da vaadediyor. Ben bu yöntemi hiç denemedim ama, saçlarını kendi boyayan bir arkadaşım bu şekilde kullanıyordu. Saçlarının boya sonrası daha az sertleştiğini söylemişti. Barcelino'nun boyanın rengini ise etkilemediğini söylemişti, saçlarını kızıla boyuyordu.

Ev yapımı saç maskesi

Ben, Barcelino saç bakım yağını ya tek başına ya da kendi ev yapımı maskelerime karıştırarak kullandım. İki sene boyunca, önce haftada iki kez, bir süre sonra (saçlarım toparlanınca) haftada bir kez temiz saçlarıma, saç diplerime parmaklarımla nazikçe masaj yaparak bolca uyguladım. Sonrasında saçlarımı sıcak bir havluyla sardım ve bu şekilde bekleyebildiğim kadar uzun süre bekledim. Ürünün saçlarımda en az bir saat kalmasını sağladım ve bu süreyi sabahtan akşama uzattığım da oldu. İster kendi yaptığım maskelerime karıştırayım ister tek başına kullanayım, hep bu yöntemle uyguladım. Sonrasında da saçlarımı ılık suyla (asla çok sıcak ya da çok soğuk değil) bolca yıkadım. Son iki senedir de, ev yapımı maskelerime karıştırarak iki haftada bir şeklinde kullanmaya devam ediyorum. 

Ev yapımı saç maskesi

Barcelino saç bakım yağını, ev yapımı bir maske haline ise şu şekilde getiriyorum ve bu karışımı hala haftada iki kez yapıyorum:
Bir kasenin içine;
2 tatlı kaşığı Barcelino saç bakım yağı
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı avokado yağı
1 çay kaşığı tatlı badem yağı
1 b vitamini ampulü
1 e vitamini ampulü
1 bepanthen ampül
karıştırıyorum ve yukarıda anlattığım şekilde saçlarıma uyguluyorum. Saçlarımın mutlaka temiz (yeni yıkanmış ve neredeyse kurumuş) olmasına dikkat ediyorum çünkü, bu tarz bekletmeli maskeler temiz saç derisinde daha çok fayda sağlıyorlar. Yukarıdaki karışımı evde olan malzemelerime göre modifiye ettiğim sık oluyor. Örneğin; ev yoğurdu bulmuşsam maskeme ekliyorum, saç dökülmem artmışsa yarım çay kaşığı kadar hint yağı ekliyorum, bulabilirsem kekik yağı katıyorum. Bal kabağı püresi de maskeme karıştırmayı sevdiğim başka bir malzeme... Ayrıca, elimde olmayan ürünleri de eklemeden maskemi yapabiliyorum. Saçlarımın uzunluğuna göre, maskemin miktarını ayarlıyorum, bu konuda tamamen doğaçlama davrandığımı söylemeliyim.

Ev yapımı saç maskesi

Barcelino'yu ilk kullanmaya başladığımda ve evde bu tarz saç maskeleri yapmaya başladığımda, saç dökülmemin bir süre arttığını söylemeliyim. Saç bakımında b vitamini kullanmak, ilk başlarda saçlarınızı döker. Fakat, bir süre sonra saç dökülmem çok azaldı ve normal seviyeye geldi. Bununla birlikte de, minik minik bebek saçlarım çıkmaya başladı. Saç derisi sağlıklı olduğunda, saç kalitesi ve yeni saç oluşumu kesinlikle artıyor. Barcelino'nun saçlarıma parlaklık verdiğini, koparak kırılmalarımın azaldığını, boyadan kaynaklı sert ve sağlıksız görünümün kaybolduğunu da net bir şekilde gözlemledim. Ürün tamemen doğal olduğu için de, herhangi bir sorunla karşılaşmadım ancak, sizin içerisindeki yağlardan birine alerjiniz varsa, ürüne temkinli yaklaşmanızı öneririm. Benim yumuşak, daha dayanıklı ve sağlıklı görünen saçlarım oldu. Bu bakımı sıkça yaptığım süre içerisinde bir dönem saçlarımın platin sarısı olduğunu da eklemeliyim ki, bu bakımı en zor renklerden biridir. Özellikle saçlarınız benimkiler gibi ince telli ve kırılgansa, platin boyayla saçlarınızı sürekli kaybetme korkusuyla da karşılaşabilirsiniz. Ben Barcelino'yu ve onunla yaptığım maskeyi düzenli kullandığım sürece saçlarım dayanıklılıklarını korudular. 

Ev yapımı saç maskesi

Ürünün bendeki olumlu etkilerini sıraladığıma göre, artık olumsuz yanlarından da bahsedebilirim. Öncelikle; tüm saç yağları gibi, Barcelino'yu da arındırmak biraz zor... Ben saçlarımı hiç ıslatmadan şampuanlayıp masaj yapıp sonrasında yavaş yavaş ıslatarak ilk yıkamayı yapıyorum. Sonrasında ihtiyacıma göre 3-4 kez daha şampuanlıyorum. Mutlaka temiz içerikli bir şampuan kullanıyorum, en azından bu aşamada SLS ve silikon içeren ürünlerden uzak duruyorum.
Barcelino saç bakım yağının diğer bir sıkıntısı ise, kokusu... İçeriğindeki çam terebentin, diğer yağlarla da karışınca ortaya muhteşem(!) bir sonuç çıkmış! Bana göre, gerçekten çok kötü bir kokusu var. Saçımda kaldığı sürece, kokarca gibi geziyorum. Burnumuz bir süre sonra kokuya alışır ya, benim burnum bu yağda alışmıyor. Daha da can sıkıcı yanı, ne kadar arındırırsanız arındırın, ertesi gün de o kokuyu çok çok hafif de olsa almaya devam ediyorsunuz. Saçlarınızı sürekli ısıyla şekillendiriyorsanız, yağı uyguladığınızın ertesi günü, ısıya karşı direneceklerini de söylemeliyim. Yani bu ürünle bakım yaptığınızda o akşam ya da ertesi gün düğüne gidemeyebilirsiniz.

Ev yapımı saç maskesi

Ben bu sorunları, bakım maskemi cumartesi günü uygulayarak ekarte ediyordum. Pazar günlerini genellikle evde geçirdiğim için, pazartesiye mis gibi kokan ve kolay şekil alan saçlarımla başlayabiliyordum. Barcelino benim hem saç diplerime hem saç boylarıma o kadar iyi geldi ki, açıkçası yukarıda anlattığım dertlerini hiç sıkıntı yapmadım.
Evlendikten sonra, koku sorunu artık sadece beni ilgilendirmekten çıktığı için, bu yağı artık iki haftada bir kullanıyorum; onda da tek başına değil de kendi yaptığım maskeye karıştırıyorum. Haftada bir kez ise, çeşitli markaların saç bakım yağlarını kullanıyorum; onlardan da memnunum ama, bana sorarsanız hiç bir şey evde yaptığınız doğal maskeden iyi değil. İlk başlarda; maske hazırlamak, beklemek, arındırmak, öncesinde saçın temizliğini sağlamak çok zahmetli gibi geliyor ancak bunu alışkanlık haline getirince, hele ki sonuçları görünce o zahmet kalmıyor.

Ev yapımı saç maskesi

Eminim ki, herkesin kendi saç tipine uygun, kendi yapabileceği bu tarz maskeler vardır. Çok büyük paralar verip hazır saç maskeleri kullandığım oldu, oluyor. Fakat hiç biri, doğal yağların, gerçek balın ve annemin yoğurdunun yerini tutmadı. Saçlarımıza türlü çeşit ısıl işlem uyguluyoruz, güzel görünmelerini istiyoruz, boyuyoruz, sarıyoruz, kısacası onları çok fazla yorup yıpratıyoruz. Bence bu kadarcık ilgiyi hak ediyorlar. Tüm bunların yanında, dengeli ve sağlıklı beslenip saçlarımızı içeriden beslemenin de, en az bakım maskeleri kadar hatta daha da fazla etkili olduğunu söylemeliyim
Yazının çok uzun olduğunun farkındayım son olarak bir konuda uyarmak istiyorum; Barcelino saç bakım yağının piyasada çok fazla sahtesi var. Ürün oldukça uygun fiyatlı ve bir şişesi aylarca yetiyor. Bir şişesinde 100 ml yağ bulunuyor. Eğer denemek isterseniz, mutlaka güvendiğiniz bir aktardan temin edin. Yeni kutularına hologram da koymuşlar sanırım. Barcelino'yu almak istemezseniz, istediğiniz yağlardan alıp kendi karışımınızı kendiniz de yapabilirsiniz.
Umarım bu yazımla size bir fikir verebilmişimdir. Buraya kadar okuyup gözlerinizi yorduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

5 yorum:

  1. Ya çok haklısın, üşenmeden yapmak lazım! Fakat, ben çocuklar yattıktan sonra banyo yapabildiğimden, o bekletmeli maskeler, hele ki banyo sonrası ikinci iş çıkaranları asla uygulayamıyorum... yine de bu yararlı maske aklımda olsun canım! Güle güle kullan, çok öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak’cım ben çocuksuz olmama rağmen eskisi gibi vakit bulamıyorum. Fakat, iki haftada bir düzenli maske yaptığımda gerçekten işe yarıyor!
      Çok teşekkür ederim, öpüyorum😘

      Sil
  2. Evde yağ bakımını ben de seviyorum. Özellikle yoğurt ve bal en sevdiğim malzemelerden. Arada yumurta da ekliyorum o da gerçekten çok iyi geliyor saçlara. Yumurtanın tek sıkıntısı soğuk suyla arıtmak, yoksa koku kalabiliyor..
    Ellerine sağlık çok faydalı bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yağ bakımı saçlarına en iyi gelen şeylerin başında geliyor. Çok teşekkür ederim Gül’cüm, sevgiler...

      Sil
  3. Son beş aydır ben de bu tarz maskeler uyguluyorum Blana'mm saçlarım çok seyrekleşti ve saç oluşumunu destekleyen ürünler kullanmaya çalışıyorum. Buna da mutlaka bakacağım bitanemm, tavsiyen için çok teşekkür ederimm :))

    YanıtlaSil