Dior Diorshow Black Out Waterproof Maskara

Kasım 22, 2017 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün size, Dior Diorshow Black Out Waterproof maskarayı alma hikayemden ve bu maskarayla ilgili düşüncelerimden bahsedeceğim. 

Dior Diorshow Black Out

Bugüne kadar kullandığım maskaralar içinde, tartışmasız en sevdiğim Dior Diorshow klasik maskaradır. İki sene evvel, gelin makyajım için koştururken, o sırada yurtdışında olan eşimden bana klasik Diorshow'u getirmesini istemiştim. Hem kına hem nikah hem de düğünümde kullanmayı istediğim tek maskaraydı. O da, üstelik o zamanki döviz kuruyla ülkemizdekinden çok daha uygun fiyata bana Diorshow'u alıp getirdi. Fakat, kına gecemde, gelin makyajım için özel olarak araştırıp titizlikle topladığımız makyaj malzemelerim çalındı ve nikahımda arkadaşlarımın çantasında ne bulabildiysek onlarla makyajımı yapmak zorunda kaldık. Bir hafta sonra düğünüm vardı ve çalınan tüm malzemelerimi tekrar toplamak zorunda kaldık. Bir kısmını yeniden satın aldım, bir kısmını da makyöz arkadaşımın koleksiyonundan tamamladık.
Gözlerim her şeyden nem kaptığı için, tabi ki, maskaramı yeni satın almak zorunda kaldım. Fakat, ne kadar arasak da, klasik Diorshow'u koca İstanbul'da bulamadık. Ben de, Sevil Parfümeri'deki satış danışmanının tavsiyesi ile Dior Diorshow Black Out maskarayı satın aldım; ağlarım bir aksilik olur diye de su geçirmez versiyonunu tercih ettim. 


Dior Diorshow Black Out

Dior Diorshow Black Out maskara; "yoğun siyahlık ile baştan çıkartan gözlerinizi ve ölümcül bakışlarınızı gururla sergileyin" sloganıyla satışa çıkmıştı. İçeriğindeki yoğun siyah pudra tozu ile, takma kirpik etkisi vaadediyor. Kirpiklere yoğun hacim ve dramatik görüntü vermeyi hedefliyor. Mısır hiyerogliflerinin yüzyıllarca silinmeden kalmasını sağlayan maddeye çok benzeyen bir çeşit arap sakızı sayesinde olağanüstü kalıcılık vereceğini iddia ediyor.
Maskaranın oldukça büyük sayılabilecek, uca doğru hafif daralan, klasik kıl bir fırçası var. Ben fırçasını ilk gördüğümde klasik Diorshow'a oldukça benzetmiştim ve dolayısıyla da bu maskarayı da seveceğimi düşünmüştüm. Fırçası kirpikleri gayet güzel kavrıyor, büyüklüğünden dolayı iç kısımlara ulaşmak biraz dertli olabiliyor ancak, fırçaya alışınca sorun yaşamıyorsunuz. Ben en iyi sonucu, kirpiklerimi yukarı doğru, fırçayı pek oynatmadan tarayarak aldım. 
Diorshow Black Out maskara, gerçekten simsiyah! O kadar güçlü ve yoğun bir siyahlığı var ki, sadece o görüntüsüyle bile takma kirpik kullanmışsınız gibi bir izlenim veriyor. Kirpikleri kıvırıyor ve vaadettiği yoğun hacmi veriyor.

Dior Diorshow Black Out

Benim kirpiklerim uzun, kıvrık ve ortalama yoğunlukta fakat sarılar... Aslında en büyük derdim, maskarasızken görünmemeleri! Dolayısıyla çoğu maskarayla anlaşsam da, hacim verenler hep favorim oluyor. Diorshow Black Out maskara sahip olduğu özellikleriyle, bana hitap edecekmiş gibi görünse de, malesef ben bu maskarayla hiç anlaşamadım. Aşırı yoğun hacim verme özelliği, bu kez kirpiklerimde istemediğim bir kalınlaşma sağlayarak, kirpiklerimi birbirine yapıştırdı. Bu maskara içerisindeki pudra sayesinde kirpikleri gerçekten kalınlaştırıyor fakat, benimkiler gibi zaten biraz yoğun kirpikleriniz varsa, bu sefer tüm kirpikleriniz halaya durabiliyor. Özellikle ilk kattan sonrası gerçekten bende kötü bir görünüm oluşturuyor. Fakat, seyrek kirpik yapısına sahip olanların rüya maskarası olabilir; internet araştırmamda çok fazla seveni olduğunu okudum. Düz ve seyrek kirpikleriniz varsa, çok memnun kalma ihtimaliniz yüksek... 


Dior Diorshow Black Out

Dior Diorshow Black Out Waterproof maskara, markanın vaadettiği "olağanüstü kalıcılık" iddiasını da sonuna kadar gerçekleştiriyor. Kirpikleriniz asla düşmüyor ve maskara akmıyor, dökülmüyor, bulaşmıyor; ne yapsanız yerinden kıpırdamıyor. Fakat, çıkarmasının gerçekten eziyet olduğunu belirtmeliyim ki, Dior'un denediğim tüm su geçirmez maskaraları böyle. Benefit They're Real bence bunun yanında çok kolay temizleniyor. Dior su geçirmez maskaralar gerçekten su geçirmiyor; mutlaka yağ bazlı bir temizleyici kullanmanız, temizlerken mesai harcamanız ve çok hassas olmanız gerekiyor. Dolayısıyla, özellikle su geçirmez versiyonunu özel günler için kullanmanızı öneririm, günlük kullanımda kirpiklerinizi çok yorabilir. Zaten, Black Out maskarayı, içindeki pudradan dolayı kirpiklerinizde hissediyorsunuz, hafif bir ürün de değil. Ayrıca, bence üzerine takma kirpik takmaya da uygun değil; zaten iki katta takma kirpik etkisini gerçekten alabilirsiniz, hem de bu maskaranın üzerine bir de kirpik takarsanız göz kapaklarınızı tüm gün nasıl taşırsınız, bilemiyorum. En azından, benim hissettiğim bu!.. 


Siyah, oldukça şık, Dior kabartmalı ambalajında satılan Diorshow Black Out maskara 10 ml ürün içeriyor. Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü var. Bu arada, beş çeşit paraben içeriyor (içerik listesini internetten buldum, kutusunu atmışım). Aldığımdan beri, gelin makyajım dahil hiç kullanamadığım bu maskarayla, yazımın ardından vedalaşacağım. İtiraf etmeliyim ki, verdiğim paraya kıyamadığımdan bunca zaman sakladım. Bugüne dek, bu yazı için çektiğim fotoğraf dahil, üç kez ancak kullanmışımdır. Yine de, dediğim gibi kirpik yapınız uyarsa ve parabenleri de dert etmezseniz, sizin için şahane bir maskara olabilir. 

Dior Diorshow Black Out

Dior Diorshow Black Out Waterproof maskarayı ve tüm Dior ürünlerini Sephora, Sevil, Boyner gibi mağazalardan bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

5 yorum:

  1. Of, acıklı bir hikayesi varmış... fotoğraftan, verdiği hacimle birlikte, kirpiklerini yapıştırdığı da belli. Valla ben de olsam atamazdım bunca zaman sanırım, yani o kadar paraya yazık olmuş cidden ama napalım... kozmetik riskli iş. Hele de iade kabul etmeyen ükemizde (çünkü aşırı zengin bir halkız ya ondan). Öptüm çok!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskaraya ne zaman baksam, nasıl aldığım aklıma geliyordu valla :-/ Hiç kullanamadım ama parama acıdığımdan da atamadım Başak'cım. Açıp denediğin ürünü geri vermek zaten hayal... Neyse ki, artık vedalaşabildim. Öpüyorum çok çok <3

      Sil
  2. Hacim olayı pek yok benlik değilmiş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazıda maskaranın takma kirpiğe bile gerek bırakmayacak kadar hacim verdiğini fakat, zaten sık kirpikleriniz varsa yapıştırdığını yazmıştım Yeliz'cim. Sadece fotoğraflara bakıp yorum yazınca, her şey anlaşılamıyor tabi ki, sen de haklısın. Sevgiler...

      Sil
  3. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim :) ve çok sevdim :) bende bu rimeli severek kullanmıştım ama yoğun kirpikleri olanlar için gakma kiprik etkisi oluyor gerçekten :) bende öyle olmuştu en azından :) blogunuzu izlemeye alıyorum, blogum ilginizi çekerse banada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil