Alışveriş - Kasım 2017

Aralık 13, 2017 10 Comments A+ a-

Merhaba...

Her sene büyük heves ve heyecanla beklediğim Black Friday gelince, ben de kendime hakim olamadım ve Zeynuşum'la buluşmamızı da fırsat bilerek bir kaç parça şey satın aldım. Bunlara arada yaptığım başka alışverişler de eklenince, bir yazı yazacak kadar yeni ürünüm olmuş oldu. 

Black friday

Black Friday alışverişim aslında daha çok biten ve sevdiğim ürünlerimi yenilemek şeklinde oldu. Merak ettiğim ve denemek istediğim bir kaç ürün de almadım, diyemem tabi ki... Sephora, Mac, Bobbi Brown, Gratis ve Reçete.com dan satın aldığım yeni cicilerime yakından bakmak isterseniz; okumaya devam edebilirsiniz. 

Black Friday

Organix Niacin&Caffeine Şampuan: Aylardır süren saç dökülmem düzelmeyince, saç bakım ürünlerimi değiştirmeye karar verdim. Organix'in sls içermeyen bu şampuanının aktif maddeleri içerik listesinin başlarında bulunuyor. Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum, bitirdiğimde detaylı düşüncelerimi yazacağım. Gratis'in %50 indirimiyle de uygun bir fiyata geldi.

Loreal Elseve 3 Mucizevi Kil Şampuan: Bu şampuanı, günlük saç bakımım için almadım. SLS içeren şampuanları kullanamıyorum, saç derimi mahvediyorlar. Haftalık yağ maskeleri yaptığımda, saç boylarımdaki bakım yağlarını arındırmak için uygun fiyatlı şampuanları tercih ediyorum. Loreal'i de bu amaçla kullanacağım. %50 Gratis indiriminde satın aldım.

Loreal Elseve Kil Maskesi: Bu maske, banyodan önce saç diplerine uygulanarak kullanılıyor; saç derisini temizlemeyi hedefliyor. Açıkçası, çok merak ettiğim için satın aldığım bu maskeden pek umutlu değilim, ben saç diplerim çok kuru, daha da kurutur mu diye endişeleniyorum. Ama merak işte... Zeynuşum'la ortak alıp yarı yarıya bölüştük. Henüz denemedim. Bu da, Gratis indiriminde benimle eve gelenlerden...

Black Friday

Rilastil Saç Ampulleri: Senelerdir kulandığım Phytocyane ampüllerim bu sene etki etmeyince, yerine diğer markaları araştırmaya başladım. Bu araştırmamda şunu fark ettim; piyasada içinde etil alkol olmayan saç bakım ampülü neredeyse yok! Saç dökülmesine karşı üretilen ampüllerde alkol denatın ne aradığını hala çözemedim (araştırmaya devam ediyorum). Rilastil ampuller de alkol denat içeriyor malesef. Haftada 3 gün kullanıyorum ve saç dökülmem bayaca azaldı. Bitirdiğimde blogda yazacağım. Reçete.com'dan satın aldım.

Cosmed Hair Guard Restorer Serum: İçerisinde alkol olmayan, piyasada bulabildiğim tek saç dökülmesine karşı bakım ürünü bu... Rilastil'i kullanmadığım akşamlarda kullanıyorum, saç diplerimi sertleştirmemesi en sevdiğim özelliği oldu. Şu anda gayet memnunum ama kesin düşüncelerimi ürünü bitirince yazacağım. Bunu da Reçete.com'dan satın aldım, fiyatı da bu tarz ürünlere göre oldukça uygun.

Phyto Phytologist 15 Şampuan: Bu şampuanı satın almadım, Reçete.com alışverişimden hediye geldi. Bu konuda, siteyle ilgili şunu rahatlıkla söyleyebilirim: gönderdikleri tüm hediye ve sample ürünler özenle seçilmişti ve alışverişimle uyumluydular. Bu şampuan saç dökülmesine karşı bir ürün ve seyahat boy olmasıyla da, tam boyunu alıp almamak konusunda yeterli fikri verecektir.

Black Friday

Missha Pure Source Cell Sheet Mask Honey: Missha'da Black Friday'e özel %40 indirim vardı. Zeynuşum'la City's deki mağazalarına uğradığımızda hem çok ilgili ve tatlı satış temsilcilerinin yaklaşımı hem de ürünlerin aklımızı çelmesiyle birkaç parça ürün satın aldık. Bu ballı maske, bal içeren ve bal kokan hiç bir şeye karşı koyamayan bendenize Zeynuşum tarafından hediye edildi. 

Missha Göz ve Dudak Kenarı Kırışılık Maskeleri: Bu iki jel maskenin biri, yorgun göz çevresi için, biri de dudak kenarındaki mimik çizgilerinin hafifletilmesi için kullanılıyor. Çok ilgimi çektikleri için denemek istedim. Hala deneyemedim, çünkü çok yorgunum. 

Caudalie Vinoperfect Essence Concentree Eclat: Glikolik asit içeren bu ürünü, haftada dört gece tonikten sonra (serumdan önce) kullanıyorum. Hassas cildimde hiç bir soruna sebep olmadı. Uzun süreli etkilerini ürünü bitirdikten sonra yazacağım. Reçete.com alışverişimin bir parçasıydı.

Nuxe Splendieuse göz kremi ve Bioderma cilt lekelerine yönelik nemlendirici testerları da, Reçete.com alışverişimin yanında geldiler. 

Black Friday

Missha Tension Blusher: Zeynuş'umla bir şey denemek için satın aldığımız bu cushion allıklar "1 Ürün 2 Yorum" olarak bloglarımızda olacak. Benimki çok tatlı bir kayısı rengi...

Missha Tone Control Corrector: Lila renkli correctorlar en sevdiğim ama piyasada en az bulunan correctorlar... Zeynuş, bu ürünün yapısının kullandığı mavi bazdan daha iyi olduğunu söyleyince almamam imkansız oldu. 

Tension Pact cushion fondöten testerları da, Missha alışverişimizin yanında verildiler. 

Black Friday

Becca Shimmering Skin Perfector Pearl: Bu ürünü seneler evvel kullanmış ve çok beğenmiştim. Sephora'da Black Friday'de ikinci ürüne %40 indirim olunca bu fırsatı kaçırmadım. Tek başına, baz olarak, ten ürünlerine karıştırılarak ya da aydınlatıcı olarak bence şahane! 

YSL Les Sahariennes Bronzer: Bir milyon tane bronzerım da olsa, biter bitmez koşarak yenisini alacağımı söylemiştim değil mi?! Bittiği gibi yenilediğim, en sevdiğim bronzerım kesinlikle bu ve vazgeçebileceğimi de zannetmiyorum. Yazısını blogda bulabilirsiniz.

Bobbi Brown Camel Far: Bu far da, benim için ikinci kez alınanlardan... Camel farım bitince bir daha ne online ne de mağazalarda bulamamıştım. Nişantaşı Bobbi Brown mağazasında bulunca hemen kaptım, üstelik Black Friday olduğundan %25 indirimle satın aldım. Gururluyum. 

Missha Oje: Bu tatlış pembe ojeyi Zeynuş'um hediye etti, yapısı da çok güzel. 

Black Friday

Mac Prep+Prime 24 Hour Extend Eye Base: Mac'de Black Friday'de %20 indirim olunca, vazgeçemediğim far bazımı yedekledim. İyi ki yedeklemişim, benimki bitti (şu ara kestiğim tüpün içindekileri sıyırıyorum). Bu benim üçüncü tüpüm... Gelin makyajımda da bunu kullandım, Türkiye'de bulamazsam yurt dışından bulup getirttiğim bile oldu. Bence far bazlarının şahı bu, alırsanız pişman olmazsınız. Bir tüpü de, bana nerdeyse her gün kullandığım halde 2 seneye yakın gidiyor.

Mac Chili Ruj: Sonunda kavuştuk. Senelerdir istediğim Chili ruju, indirimi bahane edip satın aldım. Şahane bir kiremit-kırmızı, aldığıma asla pişman değilim.

Gosh Prime'n Fresh Eye Roll-On: Gosh ülkemizden çekildi malesef, bu göz altı bazını da gerçekten çok seviyorum. Göz altı kapatıcısının çok iyi durmasını sağlıyor. Bu bazı da tekrar kullanabilmemi Zeynuşum'a borçluyum, çok teşekkür ediyorum.

Black Friday

Maybelline Super Stay Matte Ink Voyager: Bu rujları ben çok beğendim. Benim için günlük kullanılabilecek rujlar değiller ancak, gece makyajlarında, haftasonları bir kaç saatliğine dışarı çıkarken başka rujları artık kullanmıyorum. Çok kalıcılar ve bu sayede rujumun akıbetini sorgulamak zorunda kalmıyorum. Voyager'ın yapısı, daha önce satın aldığım Loyalist'ten çok daha güzel... Başak'cığımın yazısını okuyunca bu rengi satın almaya karar vermiştim ve çok da beğendim. 

Sisley testerlar da, şaşırtıcı şekilde Sephora alışverişimde verildiler.

Makyaj masamı her topladığımda, ki bu haftada bire denk geliyor, çok uzun bir süre alışveriş yapmama kararı alıyorum. Bu kararımı ne kadar hayata geçirebildiğimin cevabı ise, bu yazıda gizli sanırım. Zaman zaman aylarca yeni bir şey satın almadığım olsa da, aklı mantığı kenara bıraktığım zamanlar da oldukça fazla... Makyaj malzemelerine ve kitaplara olan tutkuma, alışveriş yapmanın bir çeşit terapi haline geldiği hayatım da eklenince sonuç pek iç açıcı olmayabiliyor. Fakat, günde 13 saat çalışıp sürekli stres, koşturmaca ile geçen hayatımda biraz nefes almanın bir şeklinin renkli oyuncaklarımla oynamak olduğunu düşünüce de; bu kadarını da mı yapmayayım deyip kendime haklılık payı çıkarmıyor da değilim. Yine de, biraz dursam iyi olacak. Elimde olup da, sizin için yazmam gereken de çok sey var. 

Sevgilerimle...

10 yorum:

  1. Canikom, güle güle kullan hepsini öncelikle! Valla o kadar güzel şeyler almışsın ki, "ayy ne çok almış bu kız" diyemedim okurken hahahaha :))) Recete.com ile ilgili yorumlarına katılıyorum, kesinlikle en iyi dermokozmetik sitesi olduklarını düşünüyorum ben de. Missha alışverişinize de çok özendim :( buradaki Missha bana soğuk ve sevimsiz geliyor nedense... Cushion allık deneyiminizin sonuçlarını da merakla bekliyorum ahahahahaha :))) Çok çok öptüm seni!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak’cım çok teşekür ederim öncelikle😊 Missha konusundaki derdini biliyorum ve hak veriyorum. Bazen insanlar tek başlarına bizi koca markalardan soğutabiliyorlar! Markaların genel merkezleri bunu bilse, tepkileri ne olurdu merak ediyorum. Buradaki mağaza görevlileri inanılmaz şekerlerdi😊
      Cushion allığımın fotoğraflarını nihayet çekebildim, yeni yılda kullanmaya başlayacağım😃 Sonucu acayip merak ediyorum😂😂😂 Bu ara gece 12de mesaim bittiğinden ev işleri Bora’ya kaldı, acaba o da merak ediyor mu sonucu, bilemiyorum😂😂😂😂😂😂
      O akşam alışveriş yaparken Zeynuşla kulaklarını baya çınlattık, keşke Başak da olsaydı diye😊
      Ben de kocaman öpüyorum❤️❤️

      Sil
  2. hepsini güle güle kullan güzel şeyler almışsın..,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Blanam öncelikle demek isterim ki; SEFAN OLSUN, GÜLE GÜLE KULLAN! HAYATA BİR KERE GELDİK. (en azından bu döngüde =D)
    Recete.com alışverişinden memnun kalmana çok sevindim! Gerçekten hem uygun hem de özenli bir site.
    Ballı bir şey görünce aklıma gelmemen ve onu sana almamam düşünülemez :D Güle güle kullan şimdiden. Ayrıca, bence göz ve ağız kenarı için olan maskeleri iş yerinde takmalısın, bir duruş sergile! Ahajshdjflh
    Caudalie toniği oldukça merak ettim, düşüncelerini bekliyorum!
    Allık için çok teşekkür ederim, fotoğrafını çeksem de kullansam diye bekliyorum resmen. Güneşle birbirimizi bir yakalasak!
    Sephora alışverişin çok akıllıca bir alışverişti, riskli veya gereksiz alımlar yapmadın, ne bileyim modern renessaince'a kızıp desert dusk almadın. :D
    Camel Farını da güle güle kullan, çok sevindim bulmana, cidden harika bir far o!
    Mac bazı yenilemen de bir sağ duyu alışverişiydi, Chili ise sonunda hoşgeldi!
    Gosh bazı güle güle kullan bebişim, gittiklerinde en çok onun yokluğunu hissedicem!
    Öperim çok!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum valla ben de öyle düşünüyorum, dünyaya bir kez geldik😍 Sefamız olsun!
      Reçete.com u çok sevdim ben, bundan sonra ilk adresim olacak! Şahaneler👌🏻
      Cushion allığın fotoğraflarını çektim ama kullanmaya ocakta başlicam, hala Fetishizedimi bırakamıyorum😍🙈
      Caudalie tonik baya güzel çıktı da, o nasıl bitecek acaba😂😂😂
      Missha maskeleri iş yerinde takarsam mesailerim bitebilir bence😂😂 Deneyebilirim😂😂
      Chili için ben de çok mutluyum😍
      Gosh bazı ben de çok özleyeceğim!
      Kocaman öpüyorum❤️😍😘

      Sil
  4. Sonda yazdığın açıklama kısmına bayıldım Blana'mm ve sana katılıyorum :)) Organix şampuan yorumlarını merakla bekliyorum bitanemm bir de kil maskesini görünce şok olmadım değil. Saç tipimiz aynı olduğundan ben de kil maskelerine pek yaklaşamıyorum. MAC Chili ruj diyorum ve susuyorum :D Hepsini mutlulukla kullan bitanemm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organix şampuandan şimdilik memnunum Mary’im, ama tabi bitince etkini daha iyi anlayacağım. Saç için kil maskesini de hala deneyemedim biraz korkuyorum😂😂
      Chili’yi senelerdir istiyordum, bu sefer dayanamadım!
      Son paragraf için aynı fikirde olmamıza da çok sevindim😊
      Teşekkür ederim canım, öptüm çok💐💐

      Sil
  5. Ah ah bizler için alışveriş söz konusu olunca durmak imkansız sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık umudumu kestim zaten, sadeleşmek hayal😃😃
      Sevgiler...

      Sil