Catrice Prime and Fine Anti-Red Base

Aralık 20, 2017 13 Comments A+ a-

Merhaba...

Bundan bir-iki sene öncesine kadar makyaj bazlarını çok gerekli bulmazken, özellikle son zamanlarda bazsız makyaj yapmıyorum. Bazlar makyajın ömrünü uzatmak, gözenekleri gizlemek, renk eşitsizliklerini düzenlemek, cildi daha sağlıklı göstermek gibi etkileriyle sıkça kullandığım kozmetik ürünleri arasına girdiler. Bugün bahsedeceğim Catrice Prime and Fine Anti-Red Base, yüzdeki kırmızılıkları nötürlemeyi hedefleyen bir makyaj bazı...

Catrice yeşil baz

Catrice'in Prime and Fine makyaj bazlarının gözenek gizleyici, aydınlatıcı, canlandırıcı gibi farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitleri var. Bendeki kırmızılık karşıtı olan çeşidi... Bu yeşil renkli baz; yüzdeki kırmızılıkları kapatmayı, gözenekleri azaltmayı, makyajın ömrünü uzatmayı ve bunları yaparken cildi nemlendirmeyi vaadediyor. 

Catrice yeşil baz

Catrice Prime and Fine Anti-Red Base, su yeşili renginde ve aydınlık bitişli bir ürün... Yapısı oldukça yumuşak ve cildimde kolayca dağılıyor. Ben altına mutlaka günlük nemlendiricimi ve güneş kremimi uyguluyorum. Benim özellikle yanaklarımda ve burun kenarlarımda hassasiyetten kaynaklı kırmızılıklar olduğu için, bu durumun çok arttığı soğuk havalarda bu bazı kullanıyorum. 

Catrice yeşil baz
Catrice yeşil baz

Catrice Prime and Fine Anti-Red Base, ciltle bütünleşip bir cc krem gibi cilt tonunu tamamen eşitleyen yapıda bir ürün değil. Yukarıdaki fotoğrafta yansıtmaya çalıştım (pek başaramamışım ama yine de belli oluyor); yeşil rengi oldukça baskın ve uyguladıktan sonra, kızarıklıklarımın yoğunluğuna da bağlı olarak, oldukça gri bir bitiş bırakıyor. Dolayısıyla, sadece bu bazı sürüp çıkamazsınız; üzerine mutlaka bir ten ürünü uygulamak gerekiyor. Bu baz, tüm yüzde corrector görevi yapıyor, fakat bence tek başına kullanmaya uygun değil. Kızarıklıklarınız azsa, çok az ürün kullanıp bir süre beklerseniz, grilik zamanla azalıyor.
Bana kalırsa, günlük makyajınızda fondöten ya da bb krem kullananlar için, Catrice yeşil baz iyi bir kırmızılık nötürleyici olabilir. Gözenek gizleme vaadini ise, çok başarılı gerçekleştirdiğini söyleyemeyeceğim fakat, cilde bir miktar nem verdiği doğru. Makyajı tutma ve kalıcılığını arttırma performansı ise, bence gayet iyi... 

Catrice yeşil baz

Nemli süngerle, fırçayla ve parmaklarımla rahatça uygulayabildiğim Catrice yeşil bazı; genellikle tüm yüzüme uygulasam da, bölgesel olarak da rahatça kullanabiliyorum. Yapısı oldukça ince ve cildimde bir tabaka varmış hissi bırakmıyor. Bölgesel kullanımda, ince yapısından ötürü katman katman durmuyor.

Catrice yeşil baz

30 ml, kalın plastik bir tüpte satılan Catrice Prime and Fine Anti-Red Base, yapı olarak bence her mevsim kullanılabilir. Ben, kızarıklıklarıma bağlı olarak, en çok kış mevsiminde kullanmayı tercih ediyorum. Silikonlu bir baz olduğundan, ciltte pürüzsüz ve kadifemsi bir bitiş sağlıyor. Paraben ve alkol içermiyor. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Ambalajının incecik olan ağzı sayesinde de, oldukça kontrollü şekilde ürün alabiliyorum. Neredeyse kokusuz olan bu baz, parfümsüz bir ürün olduğu için koku hassasiyeti olanlar için de uygun bir tercih olabilir. Uygun fiyatına kıyasla oldukça başarılı bulduğum Catrice yeşil bazı, cildinde kızarıklık sorunu yaşayanlar deneyebilirler. 

Catrice yeşil baz

Catrice markası hayvanlar üzerinde test yapmıyor. Catrice Prime and Fine Anti-Red Base ve tüm Catrice ürünlerini Rossmann'larda ve çeşitli online satış sitelerinde bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

13 yorum:

  1. Süper oldu bu yazı Blana'cım. Burun çevresi ve çenemdeki kızarıklıkları nötrlemek için kullanabilirim. Rossmann'a gittiğimde bakacağım. Öptüm çoook!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak’cım ben de bazen sadece yanaklarıma uyguluyorum. Bölgesel olarak da baya iyi iş çıkarıyor👌🏻 Öpüyorum kocaman😘

      Sil
  2. paraben içermemesi çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, insan biraz da olsa rahat hissediyor😊 Sevgiler...

      Sil
  3. Benim de kullanıp bitirdiğim ve memnun kaldığım bir baz 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu sene bitirebilsem süper olacak İrem😊 Öpüyorum💐

      Sil
  4. Alt tonum sağolsun yeşil bir corrector kullanırsam iyice garip bir hale bürünüyor yüzüm. Rozase de geniş bir alana yayılmış olduğundan fark etmemek imkansızlaşıyor 😂😂 Az kapatıcı ürünler kullanacaksam asla kullanamıyorum.
    Fakat Catrice'in bir primer'ını Guerlain meteorites primer'ına muadil göstermişlerdi sanırım; bence onu denemeliyiz!
    Öperim çok!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum bu bazı tek başına kullanmak imkansız zaten, üzerine kapatıcı bir ürün kullanmadan mezardan az önce kalkmış görüntüsü zinhar geçmiyor😂😂 O yüzden sadece kışın kullanabiliyorum, yazın o kadar kapatıcı ürünlere tahammülüm olmuyor.
      Muadil olan pembesi miydi acaba🤔 Ona bakalım biz😃
      Öpüyorum kocaman💐💐

      Sil
  5. aslında dönem dönem kızarıklıklarım oluyor sivilcelerden ötürü, bakabilirim buna, eline sağlık canım =)

    YanıtlaSil
  6. Bu bazı oldukça uzun süredir almak istiyorum ama Catrice standlarında bulmak ne mümkün. Bakalım ne zaman denk geleceim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Catrice standlarında bir süredir ben de aradığımı bulamıyorum, stokları neden yenilemiyorlar anlaşılır değil🤔 Umarım bulabilirsin😊 Çok çok sevgiler💐💐

      Sil
  7. Hayvanlar üzwrinde denenmemesi güzelmis 😊

    YanıtlaSil