The Face Shop: Aqua Tinted BB Krem ve Aqua UV Colour Control Krem

Nisan 29, 2016 49 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün The Face Shop'un elimdeki iki ten ürünüyle ilgili deneyimlerimden bahsedeceğim.


The Face Shop markası ülkemizden çekiliyor mu, emin değilim ancak; geçtiğimiz aylarda kapanış nedeniyle sitelerinde %70'lere varan indirim yaptı. Bu indirim hala devam etse de, artık çoğu ürünü bulmak mümkün değil sanırım. Cilt bakımında Korelilere ve Japonlara çok güvenirim, markanın daha önceden de ürünlerini denemiş ve memnun kalmıştım. Bu indirimden de hem yararlanmak istedim hem de ürünlere bir daha ulaşamam diye son kez kullanmak istedim. Bu yazıda, o alışverişimde satın aldığım bir bb ve bir cc kremden bahsedeceğim.




Aqua Tinted bb krem, %70 nemlendirici içeriği olan ve deniz suyu içeren, ciltteki renk düzensizliklerini gidermeyi vaadeden bir ürün... Bu ürün için bb kremden çok, renkli nemlendirici demek, bence daha doğru olur.

Aqua Tinted bb kremi yaklaşık iki aydır düzenli olarak kullanıyorum ve vaadlerini gerçekleştirdiğini söyleyebilirim. Gerçekten, ürünü daha elime aldığımda içerisindeki nemlendirici miktarının yoğunluğunu hissedebiliyorum. Krem incecik, uyguladığımda kolay yayılıyor ve cildimle hemen bütünleşiyor. Bu zamana kadar denediğim diğer türdaşlarından daha nemli olsa da, ben mutlaka günlük nemlendiricimin üzerine uyguluyorum. Bendeki en açık tonu, light beige... Ürünün kapatıcılığı hiç yok, sadece yüzümdeki kızarıklıkları gideriyor ve eşitlenmiş bir cilt tonu sağlıyor. Kızarıklıklarımı nötürlemese, yüzüme hiç bir şey sürmediğimi düşünebileceğim kadar ince bir yapısı var. Spf 20 içeriyor ve en sevdiğim yanlarından biri PA++ olması. Güneş korumaları, spf ve pa ile ilgili yakında ayrıntılı bir yazı yazacağım. Tüpte bir ambalajı var ve kapağı gayet sağlam, çantada taşımaya da uygun. Bu bb kremin çok hafif deniz, güneş kremi karışımı bir kokusu var, güzel ifade edemediğimin farkındayım ama ben kokusunu çok seviyorum. Uygulandığında o koku kayboluyor.

Ben, nemli süngerimle yada parmaklarımla uygulama yapmayı seviyorum. Bu ürünü fırçayla yaymayı hiç denemedim. Hoşlanmadığım tek özelliği var ki, bu ürünle ilgili değil, tamamen The Face Shop'un ayıbı, kremin son kullanma tarihi bu temmuzda doluyor. Eğer, kullanım ömrü bu kadar yakın tarihte dolacak bir ürün göndermeselerdi, bu kremi yaza saklardım çünkü, yapısı yaz günleri için harika. Eşitlenmiş, sağlıkla ışıldayan bir cilt görüntüsü veriyor.


Gelelim, kullandığım günden beri, beni benden eden, ne yapsam ne etsem anlaşmanın bir yolunu bulamadığım Aqua UV Colour Control CC kreme...

Cushion tarzı ürünler, her zaman çok ilgimi çekmiştir. O ambalaj bana hep oyun oynuyormuşum, hissi verir. Bu ürünü satın almamın en büyük sebeplerinden biri ambalajı, desem yanlış olmaz.

The Face Shop Aqua UV Colour Control Cream, Spf 50+ içermesi ve PA+++ olmasıyla dikkatimi çeken bir üründü. Hiç düşünmeden sepetime eklemiştim.


Aqua UV Colour Control krem, mümkün değil, cildimle bütünleşmiyor. Nemli süngerle denedim, ıslak süngerle, kuru süngerle, fırçayla, parmaklarımla ve kendi aplikatörüyle denedim. Ne yapsam, cildimde yapay ve hastalıklı bir görüntü oluştu. Zaten kolayca homojen yayamadım ürünü. Yol yol durdu, topaklandı, çizgilendi. Bir şekilde homojen dağılımı sağladığımda da bu kez, sanki yüzüme bir şey yapıştırmışım gibi durdu, tam ifade edemedim ama maske gibi bir görüntü bu. Ürünü yanımda taşımak zorunda kaldım çünkü, bir şekilde yüzüme dokunduğumda, peçete kullandığımda soyulan maskeler gibi, o kısımdan soyuldu, korkunç bir görüntü oluşturdu.


Tabi ki, bu cc kremle anlaşmaya çalışmaktan vazgeçmedim. Elimdeki ürünleri bir şekilde kullanmak ve bitirmek konusunda oldukça kararlıyımdır. Düşündüm ki, nemli bir ürünle yada nemlendiriciyle karıştırırsam belki sonuç elde ederim. Fakat, bu krem hiçbir şeyle de karışmıyor. Ne başka bir bb kremle, ne fondötenle, ne bir bazla, ne de nemlendirici yada yağlarla... Süt kesildiğinde topak topak olur ya, bu cc krem de başka bir ürünle karışınca öyle oluyor. Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Hepsi yetmezmiş gibi, uyguladığımda yüzüm çıkarana kadar kaşınıyor. Bendeki ürün mü bozuk, bilemedim.

Aqua UV Colour Control kremin, güneş korumasından başka tek olumlu sayılabilecek özelliği, kapatıcılığı... İlk kez bu kadar kapatıcı bir cc kremle karşılaşıyorum. Öyleki, çoğu fondötene taş çıkarır. Kapatma özelliğini fotoğrafta yansıtmaya çalıştım. Bende porselen görüntüsü oluşturacak kadar kalın ve kapatıcı bir yapısı var. Fakat bu görüntü mat ve donuk... İsmindeki aqua kelimesine de anlam veremedim çünkü asla bir nemlendirme özelliği yok.


Makyaj, kendimizi iyi hissetmek için var. Beni hasta gösteren ve bu kadar mutsuz eden bu ürünü kullanmaya çalışmayı bıraktım. Aqua Tinted bb kremi ise, temmuz ayına kadar kullanıp bitireceğim.

The Face Shop'un sitesinde son baktığımda birkaç ürün kalmıştı. Yine de, alışveriş yapmak isterseniz, ürünlerin son kullanma tarihlerinin çok yakın olduğunu unutmayın. Bu sorunu, siteden alışveriş yapan tüm tanıdıklarım yaşadı. Ben iki dudak parlatıcısı ve el kremleri almıştım ve onlarda da bu sorun var. Bilginiz olsun.

Mutlu bir hafta sonu dilerim.
Sevgilerimle...

49 yorum:

  1. Acaba CC'nin tarihi mi geçmişti? Baktın mı hiç? Face Shop'u, Beyond'u getiren firma getirecek diye biliyorum bu arada, bakalım yeniden satışı ne zaman başlayacak? Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım, ürünleri ilk aldığımda hepsini tek tek kontrol ettim. CC kremin de son kullanma tarihi temmuz 2016. Bir şekilde bozulmuş mu ürün bilmiyorum, gerçekten. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Face Shop tekrar gelir umarım, sevdiğim bir marka. Öpüyorum :)

      Sil
  2. Bir ton şey alıp, kullanmaya üşeniyorum.... Sonra tarihleri geçiyor,atmaya da üşeniyorum.. bunun için( üşengeçlik) bi şey varsa kullanmaya hazırım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Telvesi :))) Kullan ürünlerini, yazık onlara :)

      Sil
  3. Blana resmen savaşmışsın sen bu CC kremle :)) CC krem ile ilgili yorumunu okurken inan ben bile gerildim :)) o krem bende olsa idi emin ol dayanamaz kaydırır atardım :)) azmine hayran kaldım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açelya'm sorma iki ay savaştım yani ürünle :)) Keşke kazanabilseydim, uğraştığıma değmedi. Öpüyorum canım :)

      Sil
  4. Birşeyi hevesle alıp, memnun kalmayınca üzülüyorum bende kırmızı rujum. Giden paradan ziyade, hevesim kırılıyor, internetten sipariş ise beklediğim süreye üzülüyorum. Son kullanma tarihi yakın olması büyük sorun. Yine de kullanabildiğin kadarıyla güle güle kullan canım. Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanımefendisi, benim de en sevmediğim şey, ürünü kullanamamak... Kolay kazanmıyoruz hiç birimiz, hem parama hem emeğime yazık. Firmanın son kullanma tarihleri halkında en azından bilgilendirme yapması gerekirdi. BB biter de, diğeri mümkün değil Hanımım :-/ Öpüyorum seni sevgiyle.. :) <3

      Sil
  5. Yüzde 70 indirim de şimcik iyiymiş tabi sen yakalarsın indirimi :)) Bir tek kozmetikte güveniyorsun dimi Korelilere hıhıı sen beni anladın neyse diyorum birde laf et dur bana :P İçinde deniz suyu olmasına şaşırdım açıkçası birde senin için nemlendirmesi daha iyi olmuş bol bol kullan zaten temmuz da bitiyormuş son kullanım tarihi, sen tepesini de kes için de ne var ne yok süpür bak ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'm canım, tabiki Korelilere cilt bakımında güveniyorum. Ben ırkları ayırt edemeyenlere güvenmiyorum, amacım seni korumak kollamak :) Deniz suyu içermesi bana da ilginç gelmişti, temmuza kadar keserim inşallah ya :)

      Sil
  6. ay cushion fondöteni denemek isterdim ama şimdi tereddütte kaldım .. Başağın dediği gibi tarihi de geçmiş olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kullanma tarihi temmuz 2016, İrem Hanım. Tarihi geçmeden mi bozuldu, yapısı mı böyle bilemiyorum :-/

      Sil
  7. yani fotolardaki güzellik ve rengarenk haller ile kullanımdaki pişmanlık cok fenaa:))) ismindeki aqua kelimesine bir anlam veremedim cümlesine bayıldım sohbet ediyormuşuz gibi hissettim resmen :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gün ışığında fotoğraf çekemiyorum malesef, bu yüzden de fotoğraflara iltifat almak çok iyi hissettiriyor :) Hayatımda işk kez bir ürünle bu kadar cebelleştim sahiden :)

      Sil
  8. son kullanma tarihi derdi bende çok, maalesef çöp oluyor bir çok şeyim :/ fondöten güzele benziyor denemek isterdim ama... ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o ama, her şeyi bitiriyor Merve'cim :( Sürüştür bol bol, biter öyle :)

      Sil
    2. :) :) tamamdır canım :)

      Sil
  9. Bende alıp sonuna kadar kullananlardanım. O ürününde son kullanma tarihi geçmiştir diye düşünüyorum. Baya kötüymüs ya ben okurken üzüldüm. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağla, sorma... Aslında kullanma tarihi temmuzda bitiyor. Nasıl bir ürün anlamadım inanki :-/ Ben de aldığım her şeyi kullanıp bitirmek isterim. Bu konuda titizim, çünkü üzülüyorum senin gibi.

      Sil
  10. tekrardan ben geldim tabii önce internetim geldii :) bb krem+ cc krem- şöyle indirimli hali gelse de bb kremin bende alıp kçşeye atsam tabi bulursak artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayattankarelerimiz hoşgeldin :)) Özlettin kendini :)) The Face Shop tekrar gelecekmiş ülkemize, inşallah uzun sürmez :)) BB krem şahane çünkü :) Öpüyorum <3

      Sil
    2. Hoş bulduk kırmızı rujlu blog senii :))
      Öyle mi olmuş hüzünlü ama güzel bi duygu öyleyse 🙃
      İnşallah gelir bekliyorum benn 😍😘

      Sil
  11. Elimde çok fazla ürün oldugu için alışveriş yapmamıştım siteden iyi ki de yapmamışım.. BB kremin sizi memnun etmesine sevindim güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki yapmamışsınız, son kullanma tarihi geçmek üzere olan ürün alacaktınız yoksa. Yazık olurdu, elinizde çok ürün varsa... Çok teşekkür ederim <3

      Sil
  12. Selam canım;
    Yüreğinin götürdüğü yere kadar git :))))) son kullanma tarihine kadar gönlünce kullan ve verimli kullan inşallah
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam canım benim :)
      Harika dileklerin için çok teşekkür ederim😘

      Sil
  13. Ürün seni çok uğraştırmış Blana abla. :/ Böyle hevesle alıp da ürünün elinde kalması yazık olmuş. BB Kremlerde genel anlamda sorun çıkmıyor. Ama o ürün elinde o şekilde kalıyorsa çok kötü. İnsan ruh gibi dolaşır ortalık o şekilde. Diğerini güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım, malesef öyle oldu. Emek, zaman ve para kaybı... Neyseki, bb kremden çok memnunum :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  14. İnce ve kolay yayılıyor olması çok güzel.. Bana da böyle ürünler daha kullanışlı geliyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de günlük makyajda böyle ürünleri tercih ediyorum. Çok teşekkürler, sevgilerimle... <3

      Sil
  15. Allah'ım şu postun uzunluğuna verilen emeğe bak <3 ellerine sağlık canım arkadaşım onca işin arasında birde özenle yazılarını yazıyorsun ya ne diyim helal olsun <3 spf 50 ve PA+++ olması çok güzelmiş senin ekstra önem verdiğin ve kullanmayı tercih ettiğin özellikler ama keşke gönül rahatlığı ile kullanabilseymişsin,belkide bozuktur canım dediğin gibi. <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeller güzelim çok teşekkür ederim :) Biliyorsun güneş alerjisinden ne çektiğimi :( Güneş koruma özellikle yazın en dikkat etmek zorunda olduğum şey. Keşke de kullanabilseydim. Çok büyük ihtimalle bozuk bu ürün ama emin de olamıyorum canım arkadaşım :-/ Öpüyorum kocaman <3 <3

      Sil
  16. Ya bazen öyle olabiliyor. Bende de revox sackremini katılaşmış buldum. Bironceki öyle değildi gayet sıvıydı. Tarih geçmese de nadiren rastlanır durumlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Nilgün Hanım, bence bozuk o krem 😞

      Sil
  17. Sana yaramamış bu ürün. Vazgec bundan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık denemekten vazgeçtim, kullanmıyorum zaten korktum alerji yapacak diye😥 çok teşekkür ederim Nilgün Hanımcığım❤️

      Sil
  18. oyum bb ye bir onu biliyorum zaten Blana! CC de kesilme yapıyormuş zaten aman aman...
    Korelilerin cilt bakımına bir de dizilerine güveniyorum ben :)
    Ta ki bb kremin çok hafif deniz, güneş kremi karışımı bir kokusu, bu nasıl kokudur dicektim ki sen gerisini getirmişsin taam sustum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha bunun dd si var ee si var, oooo Kore Fenomeni😃

      Sil
  19. Ause dizilerini de seversin, o konuda bana gel :)))

    YanıtlaSil
  20. Face Shop ürünleri tanışmak bir türlü nasip olmadı ancak ister BB olsun ister CC işte benim rengim diyebileceğim bir marka çıkmadı henüz.Şimdiye kadar denediklerimin pek çoğu dediğin gibi solgun gösterip üstüne her zaman yaptığımdan bir tık daha renkli makyaj yapmamı gerektiriyor...

    YanıtlaSil
  21. Face Shop ürünleri tanışmak bir türlü nasip olmadı ancak ister BB olsun ister CC işte benim rengim diyebileceğim bir marka çıkmadı henüz.Şimdiye kadar denediklerimin pek çoğu dediğin gibi solgun gösterip üstüne her zaman yaptığımdan bir tık daha renkli makyaj yapmamı gerektiriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore menşeili ürünler, onların cildine uygun olduğu için çok açık renk oluyorlar, haklısınız.😊 Bb kremin yapısı çok güzel ama cc deki donukluğu anlatamam. 😌

      Sil
  22. Bilmedigim markalar... sorun yasamana üzüldüm ben de gecenlerde epey para verip aldigim bir saç bakim ürününde hayal kirikligi yasadim. Insan parasini çöpe atmis hissediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacığım, hem zaman hem emek hem para kaybı... Gerçekten ürün pahalı olunca daha da üzülüyoruz😌

      Sil
  23. Ause'm bilmiyorum, ürün bozulmuş olabilir. Bu cc krem yalnız ciltle değil, hiçbir şeyle bütünleşmiyor. Ancak kokusunda bit sorun yok, çok terddütteyim yapısı mı böyle, diye :-/ The Face Shop yine gelecekmiş, umarım uzun sürmez.
    Sen Korefenomeni'ne aldırma, o dizilerde komple aynı kişiyi oynatıyorlar,su jin :p Ben sana anlatacağım, özelden, bana güven Ause, tuzaklara düşme :p

    YanıtlaSil
  24. hayırlı olsun. iki gündür bende nerde blanaaaa diyoduuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deep, buradayım şükür☺️☺️

      Sil
  25. anam bi öğrendi su jin gerçi isimde yanlış da neyse düşmüyor ama dilinden sen düşün Ause! :))

    YanıtlaSil
  26. Bu ürünleri hiç kullanmayanlardanım ama bütünleşmemesi ne kadar kötü olmuş insan aldınmı kullanmak istiyor tabii ki .. kullanma diye diretmiş ürün :/

    YanıtlaSil