Almanya Seyahat Makyaj Çantamda Neler Var?

Aralık 26, 2016 34 Comments A+ a-

Merhaba...

Siz bu yazıyı okurken, ben buralardan çok uzaklarda olacağım. Her sene Christmas zamanında kardeşim gelir ve yeni yıla kadar kalırdı. Biz de her yeni yıla birlikte girerdik. Bu sene vize işlemleri geciktiği için gelemeyince, ben onun yanına gitmeye karar verdim. Ne yazık ki, yeni yılın ilk gününe kadar kalamayacağım ve bu benim için çok üzücü olacak. En azından, onun tatilde olduğu bir sürede birlikte olacağımızı düşünerek kendimi avutuyorum.
Bu yazımda; Almanya'ya giderken yanımda götürdüğüm cilt bakım ürünlerim ve makyaj malzemelerim var. Kısa süreli bir seyahat olacağı için, mümkün olduğunca minimal olmaya çalıştım. Bu tür yazıları hep eğlenceli bulmuşumdur, umarım sizin de hoşunuza gider.



https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Önce cilt bakımımdan başlamak istiyorum.

Nemlendirici olarak, mavi kapaklı minik kavonozun içine HC Care nemlendiricimi koydum. Bu aralar bu nemlendiriciyi kullandığım ve blog yazısını yazacağım için, rutinimi bozmak istemedim. Cilt serumu olarak, Dermalogica Skin Hydrating Booster serumunun seyahat boyunu ve güneş koruyucu olarak yine Dermalogica Dynamic Skin Recovery ürününü yanıma aldım.
Almanya çok soğuk olduğu için, nemlendiricim muhtemelen bana yetmeyecek diye düşünerek, özellikle geceleri kullanmak üzere Mia Organical %100 saf argan yağını çantama koydum. Sephora body butter testerı da ihtiyaç duyacağımdan emin olarak yanıma aldım.



https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

El kremi olarak, Sebamed el ve tırnak balmının küçük boyunu yanıma aldım. Bu oldukça kalın yapılı ve yoğun nemlendiren bir balm yapısında krem. Jack Black lip balm da, spf25 içerdiği için tercih ettiğim bir ürün... Caudalie nemlendirici toniği hem küçük boy olması hem de temiz içerikli olması sebebiyle yanıma aldım. HC Care hylaluronik asit içerdiği için, ıslak cilde uygulanması gerekiyor, ben normalde öncesinde termal su kullanıyorum ancak elimde hiç küçük boy termal suyum yokmuş. Ben de, Caudalie tonikte karar kıldım. Bioderma Sensibio alüminyumsuz deodorant da taşıma kolaylığı nedeniyle çantama girdi. 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Clinique City Block Purifying temizleme jelinin seyahat boyunu, cildimi kurutmaması ve yumuşakça temizlemesini sevdiğim için yanıma aldım. Sephora makyaj temizleme sütünü sırf kendimi iyi hissetmek için (psikolojik olarak rahatlık da önemli) ve Lancome Bifacil göz makyaj temizleyiciyi de minik boy olması nedeniyle çantama yerleştirdim. Batiste kuru şampuanlar hiç bir seyahatimde yanımdan ayırmadığım ürünler... Pompalı şişede gördüğünüz ürünse, Biotherm makyaj temizleme yağı...


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Saç Bakımım için; John Frieda'nın testerlarını, Thalia'nın kükürtlü şampuan testerını aldım. Mustela'nın hem saç hem vücut için kullanılabilen temizleyicisini duş jeli niyetine çantama attım. Tangle Teezer compact styler tarağımı da yanıma tabi ki, yanıma aldım. Seyahat kaplarının bir bölmesinde ise, saçlarımı duş sonrası taramak ve ısıya karşı korumak için Kerastase'in saç bakım ürünü var. Bir gözüne ise, Nuxe'un bir göz çevresi kreminin testerını koydum.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Makyaj malzemelerine gelirsem;
NYX Mineral Stick fondöteni kullanımı çok pratik olduğu için tercih ettim. Ben bu fondöteni parmaklarımla hızlıca ve homojen şekilde yayabiliyorum ve performansından da çok memnunum. Makyaj bazı olarak, Benefit  the Porefessional; far bazı olarak da Maybelline krem farı aldım. Rimmel London yüz şekillendirme paletini de, pratik olduğu için çantama ekledim. Açıkçası, kısacık zamanımda kardeşimle vakit geçirmek dururken, zaten yüz kontürü vs gibi işlemlerle saatlerce makyaj yapmaya hiç niyetim yok. Parfüm olarak da, CliniqueAromatics In White benimle sınırı geçti.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Her ne kadar, saatlerce makyaj yapmaya niyetim olmasa da; bu asla tek maskarayla yetineceğim anlamına gelmez. Maybelline Volum' Express alt kat için, One by One da üste iki kat daha çıkmak için benimle geldiler. Kaş ürünü olarak, yine Maybelline markasının Brow Satin kaş kalemini aldım. Bu aralar elimden düşürmediğim Flormar Future Historical koleksiyonunun kapatıcısını da ardımda bırakamazdım.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Göz farı olarak, sür çık şeklinde pratik makyajlar yapabilmek için; Armani Eye Tint likit farımı ve The Balm Butter Up kalem farlarından curveball rengini çantama koydum. Minik Golden Rose velvet matte rujlarımın 16 ve 23 numaralarını yanıma aldım. Dudak parlatıcısız kendimi eksik hissedeceğimden, çok sevdiğim Mac Cremesheen Glass'larından meteoric rengini çantama koydum. Geleneği bozmamak amaçlı, benimle gelen kırmızı rujum ise, bu kez Loreal Collection Exclusive Jlo's Red oldu.


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Fırça olarak; bir tane kaş taramak için fırça aldım. Golden Rose fırçayı toz ürünleri uygulamak için çok başarılı buluyorum. Günlük olarak hiç kullanmasam da, seyahatlerde iş gören Art Net fırçayı ve çift taraflı Mac Vibetribe koleksiyon fırçasını yanıma aldım. Fotoğraflara son anda eklediğim, Clinique Chubby Stick göz kalemi de, sırf "çantada göz kalemi de olsun" kontenjanından listeye giriş yaptı. 


https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

İki minik makyaj çantasına sığan ürünlerim bunlardı. En azından benim için oldukça minimal bir bakım ve kozmetik çantası oldular. Normalde, 4-5 günlük seyahatlerime bir orduyla gittiğimi düşünürsem, şu anda kendimle iftihar ediyorum.
Bu hafta boyunca, buralarda olamayacağımdan, yorumlarınıza geç cevap vereceğim ve bloglarınızı ziyaret edemeyeceğim için şimdiden kusura bakmayın. Döndüğümde hepsini telafi edeceğim. Bu hafta içi yayınlarımı da önceden planladığım için, yayın rutinimde umarım ki bir sorun olmayacak.

Döndüğümde görüşmek üzere...

Sevgilerimle... 

34 yorum:

  1. ben de seninle iftihar ediyorum blanacım, keyfini çıkar...
    bakalım dönüşte bir iki minik çanta daha eklenecek mi? =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Feno'm :) Her yer kapalıydı, bir şey alamadım bu sefer :(

      Sil
    2. nasip kısmet blanacım ;) buradan alırız =)

      Sil
  2. John frieda nın testerlarını nerden bulduunnnn ^^

    YanıtlaSil
  3. bende iyi eğlenceler ve mutlu yıllar diliyorum şimdiden
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevda'cım, mutlu yıllar <3

      Sil
  4. Aslında çok ürün varmış gibi duruyor canım ama hepsi gerekliii maalesef :) iyi ve güzel seyehatlar blanacım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer kendi alışkanlıklarıma göre, baya minimaldim Kübra'cım :D Çok teşekkürler canım <3

      Sil
  5. Canım iyi gezmeler iyi eğlenceler iyi alışverişler 😄😄 götürdüklerin bize göre gayet normal yani mini boylar böyle seyahatler için benim de tercihim oluyor öpüyorum sevgiler 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İrem'cim :) Mini boylar seyahatlerde çok iyi oluyor, bu sene çoğunlukla böyle geçirdim tüm seyahatleri. Ben de çok öpüyorum, sevgilerimle... <3 <3

      Sil
  6. Doya doya gez canım arkadaşım, at tüm stresini, hem hasret gider hem keyif yap. Gayet güzel şeyler almışsın yanına, iki mini çantayla halletmişsin en güzeli :) Şimdiden iyi tatiller diliyor,seni kocaman öpüyorum, kardeşimize selamlar <3 <3 :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Çok güzel oralar bu zamanlar... Minimal olmaya çalıştım ama işte ben ancak bu kadar olabiliyorum :D Ben de kocaman öpüyorum, onun da selamı var sana <3 <3

      Sil
  7. Lovely makeup and interesting read :)

    ohladymania.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Geç olsa da iyi yolculuklar ve mutlu yıllar Blana'cım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Seher'cim, sana da mutlu yıllar <3

      Sil
  9. Cilt bakımını okurken kafam karıştı ama makyaj malşzemesi olarak gerçekten minimal tutmuşsun cidden. Ben de seyahat için cilt bakım ürünlerimi seçtim ama makyajda tıkandım; hala düşünüyorum ne alsam diyee :) öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aceleyle biraz karışık yazdım sanırım :) Neredeyse hiç makyaj da yapmadım Başak'cım, zaman harcamak istemedim. Bizim seyahat çantaları zaten olay, ben de bir ay önceden plan yapıyorum hep :D Şimdiden sana da iyi yolculuklar :) Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  10. İyi yolculuklar ve iyi eğlenceler canım :* CliniqueAromatics In White parfümü ben de almak istiyorum kokusu çok güzel. Bu arada son postumdaki mime davetlisin döndüğünde katılırsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yeliz'cim. Parfüm gerçekten güzel ve kalıcı... Yazını okudum, ilk fırsatta yazacağım. <3

      Sil
  11. Iyi tatiller ve yolculuklar, yakinlara mi geliyorsun acaba keske görüsme firsatimiz olsa <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zey :) Ben çok kısa süre kaldım, bir dahaki sefere haberleşiriz umarım <3 <3

      Sil
  12. Çok teşekkür ederim Ausem :) Beğenmene çok sevindim, bu yazıları ben de çok eğlenceli buluyorum :) <3

    YanıtlaSil
  13. Ben de çok seviyorum bu yazıları. Lancome çift fazlı temizleyiciyi çok sevsem de , sephora temizleme sütü çöpe gidenlerden oldu bende. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lancome bifacil benim en sevdiğim temizleyici ama fiyatından dolayı ne zamandır almıyorum. Sephora sütü ilk kez bu tatilde kullandım ve kokusunu sevmedim hiç. :) Sevgilerimle...

      Sil
  14. Ay ben bu güzel yazıyı okumuştum, hatta yorum bile yaptım sanıyordum :)))) Seyahat boylar böyle zamanlarda ne çok işe yarıyorlar Blana'm. Benim beklediğim sana göre gayet minimal olmuş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçem normalde bir valiz bakım ürünüyle gidiyorum ama bu sefer kendimi kontrol ettim :D Minnoşlar da gerçekten çok işe yaradı :)

      Sil
  15. Güzel Blana'mmm iyi tatiller, bol bol eğlenmen dileğiyle öncelikle :) Seyahat yazıları bana da çok eğlenceli geliyor ve her seyahate çıktığında evi götürmek isteyen biri olarak alkışlıyorum seni bitanemm :D Çok sevgiler <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Mary'im çok teşekkür ederim :) Seyahat yazılarını ben de çok seviyorum :) Ben genelde ekstra bir valiz götürüyorum ama bu sefer kantarın topuzunu kaçırmadım, neyse ki :))) Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  16. Makyaj malzemelerin gibi umarım rengarenk bir seyahat olmuştur, bol, bol eğlenmişsindir. Seyehat yazını dört gözle bekleyeceğim Blana'm. Kısa bir zaman kalacağım demişsin fakat eğlenceli bir yolculuk olduğunu düşünüyorum. İnsan sevdiği birini ziyaret edince kısa da olsa bakmıyor bir yere gidemedim, gezemedim diye. Ben öyleyimdir şahsen. O kişiyi ziyaret etmem yetiyor. Mutlu bir yıl geçirmen dileğiyle.~Makyaj malzemelerin gibi umarım rengarenk bir seyehat olmuştur, bol, bol eğlenmişsindir. Seyehat yazını dört gözle bekleyeceğim Blana'm. Kısa bir zaman kalacağım demişsin fakat eğlenceli bir yolculuk olduğunu düşünüyorum. İnsan sevdiği birini ziyaret edince kısa da olsa bakmıyor bir yere gidemedim, gezemedim diye. Ben öyleyimdir şahsen. O kişiyi ziyaret etmem yetiyor. Mutlu bir yıl geçirmen dileğiyle.~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, gerçekten çok güzeldi. Tam christmas zamanında gittiğim için de, her yer kapalıydı, sokaklar bomboştu. Caddelerde karşıdan karşıya geçerken bile sağımıza solumuza bakmadık resmen :) Kısa sürede çok bir yer göremedim ama kardeşimi çok özlemiştim, yanyana olmak yetti gerçekten :) Çok teşekkür ederim, hep beraber rengarenk ve güzel bir yıl geçirelim <3 <3

      Sil
  17. Peki ben bu post'u nasıl kaçırdım.. Ama sen yine şahanesin :)
    Dilerim muhteşem bir yıl olsun senin için Blana hatunum❤

    YanıtlaSil
  18. Iyi yolculuklara geç kalmisim Allah kavustursun diyeyim. Bu minik ürünlerden ben de alirim seyahat ederken yer tasarrufu oluyor.

    YanıtlaSil
  19. Ben de bu tarzdaki ''Çantamda ne var?'' videolarına ve yazılarına bayılıyorum <3 Ürünlere bakmak çok keyifli oluyor <3
    Gayet güzel çanta hazırlamışsın, aldığın ürünler hem ihtiyaca yönelik hem de pratik <3

    YanıtlaSil