20'li Yaşlarda Cilt Bakımı

Nisan 10, 2017 15 Comments A+ a-

Merhaba...

Geçen hafta Ergenlik Dönemi için cilt bakım önerilerimi yazdığım buradaki yazımdan sonra, bugün de 20'li yaşlarda cilt bakımından kendi deneyimlerim ve düşüncelerim doğrultusunda bahsedeceğim. 

NOT: Bu yazı, kesinlikle ürün önerisi içermemektedir. Görselleri sadece yazıya hareket katma amaçlı kullandım. 


cilt bakımı önerileri

20'li yaşlara geldiğimizde, ergenlik döneminde cildimize iyi bakmışsak işimiz gerçekten çok kolay demektir. Bu yaşlar, biraz da geride bıraktığımız ergenlik döneminin kalan etkilerini ve izlerini (sivilce izleri gibi) sileceğimiz yaşlardır.


Cilt bakımı önerileri

20 yaş itibariyle cildimiz artık çok çok yavaş bir şekilde yaşlanmaya başlar (bu durumu dışarıdan gözlemleyemezsiniz). Bu durumu, doğru şekilde hareket ederek daha da durmaya yaklaştırabilirsiniz. UV ışınları, genetik faktörler, stres, sigara kullanımı, hava kirliliği cildimizi olumsuz etkileyen en önemli faktörlerdir. Şunu unutmayın; serbest radikaller günde 100 trilyon kadar hücremize sürekli ve durmadan saldırıyorlar! (UV radyasyonu ve güneşten korunma ile ilgili yazılarıma buradan ve buradan ulaşabilirsiniz) Bu yüzden 20'li yaşlarda, güneşten korunma her yaşta olduğu gibi en önemli kriterimiz olmalı... Serbest radikallere karşı A ve C vitamini alımınıza dikkat ederek cildinizi güçlendirebilir ve kullandığınız nemlendiricinin A ve/ya C vitamini içermesine dikkat edebilirsiniz.


Cilt bakımı önerileri

20'li yaşlarda cilt bakımındaki tek amacımız, var olan cilt kalitemizi korumaktır. Eğer, ergenlik döneminde cildinize iyi baktıysanız; doğru bir yol izlediyseniz bu yaşlarda çok fazla sorun yaşamazsınız. 
Sabah-akşam cildinizi temizlemeniz yine çok önemli ve kullandığınız temizleyicinin cildinizi kurutmamasına, sabun içermemesine dikkat etmelisiniz. 
3S Faktörüne (sun,smoking,sleep / güneş, sigara, uyku) dikkat edin. Eğer bu kriterlere bir şekilde dikkat edemiyorsanız ve uyku düzeniniz bozuksa; c vitamini, nar ve üzüm en iyi dostlarınız olsun. Kullandığınız nemlendiricide de, bu maddeleri arayın. 


Cilt bakımı önerileri

Geceleri cilt temizliği konusunda çok titiz olun. Asla makyajlı yatmayın. Mümkünse, makyaj temizleme yağları kullanın ve cildinizi pamukla çok fazla çekiştirmeyin. Makyaj temizliği ve cilt temizliğini aynı ürünle yapmayın; bu iki adımın birbirinden farklı şeyler olduğunu unutmayın. Mutlaka cilt tipinize ve yaşınıza uygun nemlendiriciler kullanın. Cilt bakım ürünlerindeki yaş grubu uyarılarının bir anlamı olduğunu unutmayın. C vitaminini gündüz nemlendiricinizde (C vitamini içeren, güneş korumalı nemlendiricilerden edinebilirsiniz); A vitaminini ise, gece nemlendiricinizde tercih edin. A vitamini güneş ışığında etkisini kaybeder, dolayısıyla gece kullanımına uygundur. A ve C vitaminini cilt bakımınızda kullanmak istemezseniz, seçeceğiniz nemlendirici her halükarda yaş grubunuza uygun olsun ve gündüz rutininiz güneş koruması mutlaka içersin


Cilt bakımı önerileri

25 yaşından itibaren; jel formlu, hafif yapıda bir göz kremi kullanmaya başlayabilirsiniz. Seçeceğiniz göz kreminin nemlendirme özelliğinin yüksek olması sizin için yeterlidir.
20'li yaşlardan itibaren, akşam rutininize alkolsüz tonikler ekleyebilirsiniz. Alkolsüz tonikler, gözeneklerinizi sıkılaştırır, cildinizin ph seviyesini düzenler ve temizleyici artıklarını da giderir. 


cilt bakımı önerileri

Yine bu yaşlardan itibaren, haftada 1-2 kez peeling yapmaya başlayın. Her cilt tipinin peelinge ihtiyacı vardır; önemli olan cilt yapınıza uygun olan ve cildinizi tahriş etmeyecek peelingleri kullanmanız. Bu sayede cildiniz ölü hücrelerden arınır. 
20'li yaşlarda serum kullanmanıza gerek yoktur. Uykusuz kaldığınız sınav zamanlarınızda ek destek için, serum kullanabilirsiniz ancak, bu ürünleri henüz cilt bakımınıza dahil etmeniz gerekmez. Ne kadar az ve öz ürün kullanırsanız, o kadar iyidir.
Makyajınızı da hafif tutmanızı, cildinizi mümkün olduğunca kapatmamanızı öneririm. Bu yaşlarda hala kapatıcılığa ihtiyacınız yok, amacınız sağlıklı ve taze görünmek olmalı...


cilt bakımı önerileri

20'li yaşlarda gerçekten dikkat etmeniz gereken noktalar; cilt temizliği, güneş koruması ve serbest radikallerdir. Bunlarla da, yukarıda listelediklerimi kendinize uyarlayarak rahatlıkla baş edebilirsiniz. Elinizden geldiğince günde 8 saat uyuyun ve kan değerlerinize dikkat edin. Hiç bir bakım ürünü tek başına mucizeler yaratmaz; asıl mucizeyi sağlıklı yaşamak yaratır, bunu unutmayın. 

Sevgilerimle... 

NOT: Canım Başak'cığım yazıma yaptığı yorumla şu bilgileri verdi; ben de aynen yazıma aynen eklemek istedim. 
"Blana'cım, bir kaç noktaya değinmek istedim yine naçizane...
Dr. Özgür Koldaş'a sorduğumda, C Vitamini cildi incelttiği ve kılcal damarları harekete geçirdiği için ne göz çevresinde, ne de yüzde 50'li yaşlara kadar hiç önermediğini söyledi. 
Vichy etkinliğinde de, 24 yaşından sonra anti-aging kremlere başlanmasını uygun bulduklarını söylemişlerdi. Gerekli takviyeyi almazsa cilt artık geriye sarmaya başlıyormuş :) Ben de bunları ekleyeyim dedim ^_^
Öptüm çok!"

15 yorum:

  1. 20 li yaşlarda iyi bakılan cilt 30 lu 40 lı hatta 50 li yaşlara en iyi yatırımdır bence..sevgiler canım .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en iyi yatırımı o yaşlarda yapıyoruz İrem'cim :) Sevgiler...

      Sil
  2. hangi yaşta olursak olalım en temel olan sağlıklı bir cilt için temiz bir cilt ,
    cilt temizliğine mümkün olduğu kadar dikkat edilmeli....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir cildin en büyük anahtarı temizlik kesinlikle... Sevgiler...

      Sil
  3. Blana'mmm tek kelimeyle muhteşem bir yazı olmuş <3 Kendime de notlar çıkardığımı itiraf etmeliyim, bu tarz bilgilendirici yazılardan daha fazla yazmanı rica ediyorum. Gerçekten çok yararlı oluyor, kocaman sevgiler, öpücükler <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary'im bilgilendirebildiğime çok sevindim :) Elimden geldiğince arada bu tür genel yazılar yazacağım. Çok teşekkür ederim canım benim, kocaman öpüyorum seni <3

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsınız, diğer yazınızı da çok beğenmiştim. Bilgi birikiminize hayranım :)

    YanıtlaSil
  5. irem' in dediği doğru gelecek yaşlara yatırım oluyor:))

    YanıtlaSil
  6. Benim çok büyük gözeneklerim var ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alkolsüz, gözenek sıkılaştırıcı tonikler kullanabilirsiniz. Haftada bir gün de, gözeneklerinizi temizlemek için doğal kil maskeleri kullanabilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  7. Blana'cım, bir kaç noktaya değinmek istedim yine naçizane...
    Dr. Özgür Koldaş'a sorduğumda, C Vitamini cildi incelttiği ve kılcal damarları harekete geçirdiği için ne göz çevresinde, ne de yüzde 50'li yaşlara kadar hiç önermediğini söyledi.
    Vichy etkinliğinde de, 24 yaşından sonra anti-aging kremlere başlanmasını uygun bulduklarını söylemişlerdi. Gerekli takviyeyi almazsa cilt artık geriye sarmaya başlıyormuş :) Ben de bunları ekleyeyim dedim ^_^
    Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım, C vitamininin göz çevresinden uzak tutulması gerektiğini duymuştum ama yaş aralığıyla ilgili bir bilgim yoktu açıkçası.
      25 yaşından sonra antiageing etkili ürünlere istenirse başlanabilir ama, bence o konuda içerik çok önemli... Ben dermotoloğumun net uyarısı dolayısıyla özellikle, vücudun kendi yaptığı enzimleri dışarıdan vaktinden önce almamamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu yaşlar, kesinlikle ilerisi için yatırım yaptığımız yaşlar...
      Verdiğin bilgileri düzgün bir pc bulur bulmaz yazıma ekleyeceğim not olarak. Çok teşekkür ederim :)
      Kocaman öpüyorum <3 <3

      Sil
  8. Çok faydalı bir yazı olmuş canım.30 gelp tehlike sinyalleri başlamadan iyi bakılmalı cilde :)

    YanıtlaSil