Arko Nem Nemlendirici Duşta Vücut Kremi

Nisan 28, 2017 14 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün Arko Nem Nemlendirici Duşta Vücut Kremi'ni anlatacağım. Arko Nem Soft Touch Duşta Vücut Kremi, içerdiği mineral ve E vitamini ile 24 saat nemlendirme vaadeden bir ürün...



Arko Duşta Vücut Kremi

Geçen yaz kullanmaya başladığım ve o zamandan beri elimden düşüremediğim Nivea Duşta Vücut Kremi'ni ne kadar çok sevdiğimi beni okuyanlar bilirler. (Yazısı burada) Kutu kutu bitirdiğim bu duş kreminin, kullanışsız ambalajı beni o kadar zorluyor ki, geçen sene instagramda Audrey'in Şekerleri İrem'cim, Arko Duşta Vücut Kremi'ni gösterince, daha o gün kendimi Gratis'te buldum. Elimdeki Nivea biter bitmez de kullanmayı başladım. 


Arko Duşta Vücut Kremi

Arko Duşta Vücut Kremi'nin sanırım iki çeşidi var; nemlendirici ve canlandırıcı. Ben , kuru cildimden ötürü tabi ki, nemlendirici olan çeşidini seçtim. Bu yazımda da, nemlendirici özellikli çeşidinden bahsedeceğim.
Duşta vücut kremlerini çok pratik ve kullanışlı buluyorum. Zaman zaman tek başlarına, zaman zaman da bir vücut yağı ile birlikte kullanıyorum. Her duş sonrası, vücudumu dakikalarca nemlendirmem geremiyor, cildimin ihtiyacına göre haftada bir veya iki kez nemlendirici uyguluyorum. Benim gibi sık duş yapıyorsanız, iş gören ürünler olduğunu, rahatlıkla söyleyebilirim.


Arko Duşta Vücut Kremi

Arko Nemlendirici Duşta Vücut Kremi, beyaz, hafif ve hoş kokulu, orta yoğunlukta bir ürün... Kıvamı Nivea'dan daha akışkan ve ince gelse de, kesinlikle losyon gibi değil...

Ürünü, duş jelimi uyguladıktan sonra, duştan çıkmadan hemen evvel, ihtiyacım olduğu kadar alıp tüm vücuduma uyguluyorum. Ben, biraz bolca uyguluyorum cildim kuru olduğu için. Sonrasında, fazlasını akıtıyorum. Kremi akıtırken, suyun altında çok fazla kalmamak gerek, yoksa etkisini kaybedebiliyor, fazlalığı gitsin yeterli. Duş sonrası verdiği nemi, açıkçası beğendim, hiç fena değil. Cildim yumuşacık oluyor, bu duş kremlerinden çok yoğun nem beklemiyorum zaten, bu ürün de günümü kurtarıp işimi görüyor. 

Arko Duşta Vücut Kremi

Arko Nem Soft Touch Duşta Vücut Kremi, iddia ettiği gibi 24 saat nem vermiyor, tabi ki... Ertesi güne etkisini kaybetmiş oluyor ancak, dediğim gibi ben sık duş alıyorum ve bu özelliği benim için bir dezavantaj değil. Duş sonrası, yağlı bir his bırakmıyor. Hemen giyinebiliyorum. 6 saate kadar kokusunun kalıcı olduğunu iddia etse de, bence bu kremin baskın ve kalıcı bir kokusu yok, zaten kalıcı kokulu duş ürünlerini sevmiyorum. 
Arko Duşta Vücut Kremi'nin ambalajı, Nivea'nınkinden daha yumuşak, ürünü almak daha kolay... Bu anlamda, daha kullanışlı bulduğumu söylemeliyim. Ben ürünlerimi son damlasına kadar kullanma inadına sahip olduğum için, Arko'yla bu anlamda mücadelem çok daha kolay oldu. 


Arko Duşta Vücut Kremi

Arko Nem Soft Touch Duşta Vücut Kremi, 250 ml bir tüpte satılıyor. Ne yazık ki, içeriği temiz değil... İçerisinde petrolatum, parafin, paraben ve parfüm var. Açıldıktan sonraki kullanım ömrü ise, 12 ay... Nemlendirici olanın performansını beğendiğim ve içeriklerini de birbirinden çok farklı bulmadığım için, Nivea ile dönüşümlü kullanmayı düşünüyorum. Keşke, bu tarz ürünlerin daha temiz içerikli olanları da piyasada bulunmaya başlasa... Arko Nem Nemlendirici Duşta Vücut Kremi'ni ben Gratis'ten satın almıştım ancak birçok yerde bulunabilir, diye düşünüyorum. Yaklaşık 13 TL'ye satılıyor.

Sevgilerimle...

14 yorum:

  1. Blana'cım, su altında tamamen akmaması için sanırım içinde petrolatum olması şart. O yüzden temiz içerik ihtimali bana yok gibi geldi :) ama işini görüyor ve cildini rahatlatıyor olması şu noktada en önemlisi sanki ^_^ güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım, haklı olabilirsin ama o içerikten hiç hoşlanmıyorum, alta ürün etki etmesini engellediği için. Acil durumlarda ya da canım bişey yapmak istemediğinde işimi görüyor gerçekten. Çok teşekkürler canım, öpüyorum <3

      Sil
  2. Blanacım beğenmene çok sevindim .. yaz için ben de alacağım ama bu sefer Rossmann'ın kendi markası Isana'yı denemeyi düşünüyorum bakalım o nasıl çıkacak.. sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim İsana'yı ben de aldım, yazı bekliyorum :) Umarım memnun kalırız. Kocaman sevgiler...

      Sil
  3. Blana çok övdüler seni geleyim dedim :D

    YanıtlaSil
  4. Arko'nun kremlerini rahat kullanıyorum. Fazlalık hissi yaratmıyorlar. Duşta vücut kremi de aklımda. Şu elimdekileri bitirme çabam biraz daha hızlı sonuç verse hemen alacağım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arko kremler mutlaka her eve girmiştir Gökçe'm :) Deneme fırsatın olursa, umarım seversin. Çok öptüm <3

      Sil
  5. Duşta kullanılan vücut kremlerini denemedim henüz Blana'mm ama çok merak ediyorum özellikle nivea'yı :)) Mutlaka bakacağım arko'ya da ellerine sağlık güzelliğim, çok sevgiler <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çeşidinin Nivea'dan etki ve içerik olarak pek farkı yok Mary'im :) Ben hangisini bulursam onu alıyorum artık :) Teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  6. Benimde cildim çok kuru gerçekten, duştan sonra krem sürmek zahmetli bu tarz bir ürün kullanılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de, duş sonrası kremlenmeye üşenince hep bu ürünleri kullanıyorum :) Sevgiler...

      Sil
  7. Ben de bir kaç gün önce aldım . Nivea 'dan çok memnundum; dur bir de bunu deneyeyim diyerek aldım ve cok memnun kaldım. Internette araştırayim derken yazınızı buldum . İyi ki almışım o zaman . Bu arada Petrolatum nedir hiç bilmiyorum çok mu zararlı acaba?
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...
      Ben senelerdir Nivea kullanıyorum ama onun ambalajından pek şikayetçiydim. Bu çeşidi ile ambalaj derdim de çözülmüş oldu, etki olarak da benzer performansı aldım. Umarım siz de memnun kalırsınız.
      Petrolaum, karbon (petrol) bazlı bir içerik... Kanserojen değil. Fakat, içeriğinde petrolatum olan bir ürünü kullanırsanız; cildi bir örtü gibi kapatır ve üzerine sürülen hiç bir şeyin etki etmesine izin vermez. Yani bu içeriğin üzerine ne sürerseniz sürün, pek bir anlamı olmayacaktır. Bir de cildi örttüğü için, uzun süreli kullanımda gözenekleriniz tıkanabilir. Fakat sanırım petrolatum sayesinde, bu ürün ciltten suyla akıp gitmiyor ve nemli kalabiliyor. Genelde zaten üründeki nemi korumak için kullanılır, el kremlerinde de bolca görürüz. Her gün kullanımda tercih etmemek gerek bence, tek olumsuzluğu bu açıkçası. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
      Çok sevgiler...

      Sil