Pastel Professional Nail Hardener (Keratinli Tırnak Güçlendirici)

Temmuz 14, 2017 11 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün anlatacağım Pastel Professional Nail Hardener tırnak güçlendiriciyi en az bir senedir kullanıyorum. Şişeyi de bitirmek üzere olduğuma göre, artık fikirlerimi yazabilirim.

Pastel tırnak güçlendirici

Uzunca bir süre sert, kalın ve gayet sağlıklı tırnaklara sahipken; evlilik sürecimle birlikte çok ciddi tırnak kırılması, çatlaması ve kat kat ayrılması sorunları yaşamaya başladım. Nişanlılık sürecimde; üç ay boyunca neredeyse her gün aşındırıcı deterjanlar kullanmak, stres, yorgunluk, aşırı uykusuzluk ve beslenme düzensizliği tüm sağlığımı bozduğu gibi, tırnaklarımı da mahvetti.
Evlendikten bir süre sonra tırnaklarımın kırılma sorunu biraz toparladı ancak, katman katman ayrılma durumu devam etti. Açıkçası bu tarz sorunlarda hep Sally Hansen tırnak bakım ürünleri kullanıyorum ancak, fiyatının uygunluğu ve okuduğum olumlu yorumlar nedeniyle Pastel'in keratinli tırnak güçlendiricisini kullanmaya başladım.

Pastel tırnak güçlendirici

Pastel Professional Nail Hardener; güçsüz, kırılan, kat kat ayrılan tırnakları içerdiği keratin ile düzeltmeyi hedefliyor. Kuru ve temiz tırnağa bir kat sürülerek kullanılması öneriliyor.

Ben bu güçlendiriciyi satın aldığım günden bu yana, base coat olarak ojelerimin altına uyguluyorum. Her oje değiştirdiğimde (iki günde bir) mutlaka yeniliyorum.
Pastel keratinli tırnak güçlendirici, benim tırnaklarımın kırılma sorununu çok fazla düzeltmedi ancak; katman katman ayrılma konusunda ciddi ölçüde yararını gördüm. Düzenli kullanımla, bu konudaki etkisini gözlemleyebildim. Tırnaklarım eskisine kıyasla çok daha nadir katman katman ayrılarak kırılıyor. Kullanıldığı sürece etkili olduğunu da söylemeliyim; ara verildiğinde ya da ihmal edildiğinde tırnakların katmanlara ayrılmaya eğilimi varsa, bu durum devam ediyor. Üründen fayda sağlamak için aralıksız ve düzenli kullanmanın şart olduğunu düşünüyorum.


Pastel tırnak güçlendirici

13 ml'lik buzlu cam bir şişedeki bu ürün, formaldehit içermiyor. Şişe kapağının fırçasından ayrılma sorunu yaşayabilirsiniz, ben kapağı fırçaya silikonla tekrar yapıştırarak kullandım. Bir senede şişenin dibine yaklaştığımı düşünürsem, düzenli kullanımla 1,5 seneye yakın bir sürede biteceğini tahmin ediyorum. Pastel keratinli tırnak güçlendiricinin üretim ve son kullanma tarihlerinin kutusunun üzerinde yazması da, bence olumlu bir özelliği...

Pastel tırnak güçlendirici

Pastel Professional Nail Hardener tırnak güçlendiriciyi ve tüm Pastel ürünlerini; markanın online satış sitesinden, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki mağazalarından ve Gratis, Rossmann gibi kişisel bakım marketlerinden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

11 yorum:

  1. @ojecem demişti formaldehit zararlı bir madde diye ona dikkat eder oldum bende bunda da yokmuş pek bir sevindim şimdi demekki bir seçenek daha oluştu bana :) mucuks

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yara bir bilgi verebildiğime çok sevindim. Sevgiler... <3

      Sil
  2. Bu aralar ihmal ettim tırnak bakımımı ben :/ üşengeçlik tavan, hep havalardan :)) Üzerinde son kullanım tarihi yazması güzelmiş.Aklımda olsun canım arkadaşım, hep gördüğüm şans vermediğim bir üründü, bilgilendim hakkında teşekkür ederim. Emeğine sağlık, çok öpüyorum seni <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayadır bakımları ihmal ediyorum, bu havalarda insanın kolu kalkmıyor Goncam. Ben düzenli kullanımda etkisini beğendim, aklında olsun.
      Çok teşekkür ederim, çok öpüyorum canım benim <3

      Sil
  3. formaldehit içermemesi çok iyi, ben de deneyebilirim. Kalyon'dan uzak durmanızı öneririm. Dediğiniz gibi bakımı bıraktığınız anda tırnaklar eski güçsüz haline dönüyor. Sağlıklı tırnaklar için bu tip ürünlerin yanı sıra tırnak bakım yağlarıyla her oje değiştirdiğinizde bakım yapmak gerekiyor. Tırnak bakım yağının faydasını çok gördüm. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalyo'un bende açılmamış bir ürünü var ama hangisi emin değilim, bir bakayım ona. Uyarınızı dikkate alacağım, teşekkür ederim.
      Bakım yağlarını da kullanıyorum, fayda ediyorlar. Düzenli bakım şart gerçekten... Çok sevgiler...

      Sil
  4. Ayrılmalara çözüm olması çok iyiymiş Blana'm. Sürekli oje kullanınca baz kullanmak da bir nevi mecburiyet oluyor aslında. Hem tırnaklarımızın rengi de bozulmuyor :) Çok güzel anlatmışsın emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılmalarımı bayaca toparladı Gökçem. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  5. Benim de bu ara tirnaklarim berbat durumda 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakım şart Derya'cım :) Umarım düzelecektir. Çok öpüyorum.

      Sil
  6. Tırnaklarım kırıldığından dolayı tüm tırnak ürünlerini denemek istiyorum Blana'm çünkü geçmiyor :( Şimdiye kadar minimuma indiren flormar nail care max growth oldu ona bir bak istersen Blana'mm :) Çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil