Alışveriş - Ağustos 2017

Ağustos 23, 2017 20 Comments A+ a-

Merhaba...

Çok uzun zamandır alışveriş yazısı yazmadığımın farkındayım. Açıkçası sene başından beri, gerçekten ihtiyacım olmadıkça alışveriş yapmıyorum. Bu sene, makyaj masamı ve cilt bakım dolabımı düzenlerken gereğinden çok fazla ürünüm olduğunu, üstelik bu ürünlerin bir kısmını sırf indirimde diye aldığımı fark edince küçük(!) çaplı bir aydınlanma yaşadım. Dolayısıyla da, biraz kendime gelmeye karar verdim. 
Hal böyleyken, doğum günü ayım gelince ve benim de aklımı çelen bir sürü ürün olunca işler çığırından çıktı. Dürüst olmam gerekirse, kendime bir umut, bulabilirsem Anastasia Beverly Hills Master Palet by Mario hediye edip doğum günü sayfasını kapatacaktım ama palet sınırlı üretim olunca ve ben inat edip zamanında almayınca (nedense) paleti bulamadım. Bu derece delirmemin sorumluluğunu onun üzerine atıp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Aslında bu yazının adı "Alışveriş" yerine "Nasıl sapıtılıp gereksiz ve manasız alışveriş yapılır" gibi bir şey olmalıydı. Kendimden gerçekten utanarak, size aldıklarımı anlatmaya başlıyorum. Acaba almadıklarımı anlatsam, bu yazı daha kısa olur muydu, diye düşünmeden de edemiyorum


Ne aldım

Solante Gold Güneş Kremi: Bu sene kullandığım Solante İrrita bitince, yerine Gold çeşidini tercih ettim. Suya dayanıklı olan ve sadece güneşten koruyan bir krem bu, bayramda deniz tatili yapacağımdan en mantıklısı Gold gibi geldi. (95 TL)

Darphin Göz Çevresi Serumu: Doa serumum bitince, kendime göz çevresi serumu ararken, Dermoeczanem'de Darphin'i indirimde buldum ve hemen aldım. Açıkçası çok çok memnunum. Bitince ayrıntılı yazacağım ama göz altı morluklarınız varsa, cidden işe yarıyor! (165 TL)

Phytocyane Saç Serumu: Bu benim senelerdir kullandığım bir ürün. Evdeki bitmişti; Darphin serumu alırken ve saçlarım bu ara avuç avuç dökülüyorken, battı balık yan gider deyip aldım. Açıkçası zerre kadar pişman değilim, saçlarım en sonunda başımda kalmaya karar verdiler. (200 TL civarıydı)


Ne aldım

Garnier Wahre Schatze Saç Maskesi: Bunu kardeşimden istememin tek bir sebebi var: ballı. Söyleceklerim bu kadar, kısa ve net! (yaklaşık 3 euro)

Garnier Wunder Butter: Bu, benim şu zamana kadar kullandığım en iyi saç maskesi... Kardeşimden istedim, saolsun getirdi. Benimki yeni bitmişti ve yastaydım. Artık mutluyum. İçeriğindeki ana nemlendirici madde, hindistan cevizi yağı ve kupkuru saçlarımı bunun kadar nemlendiren, yumuşatan başka bir maske henüz kullanmadım. (yaklaşık 3 euro)

Alverde Makyaj Temizleme Yağı: Uygun fiyatlı makyaj temizleme yağı arayışım doğrultusunda, kardeşimden istediğim üçüncü ve son ürün de bu... Henüz kullanmadım, sırasını bekleyecek. (yaklaşık 2 euro)


Ne aldım

İşte tam bu noktadan sonrası, benim aklı mantığı evde bıraktığım andır. Bu ayıbıma şahit olmamak için direk sayfayı kapatabilir ya da daha hayırlı yazılarıma tıklayabilirsiniz. 

W7 Beat It! Far Paleti: İş yerinin yakınında Eve Shop mağazası keşfettim, ne güzel değil mi?! Neyse ki, son ziyaretimi yaptım. Cüzdanımın ve ailemin refahı için, uzun süre uğramayı hiç düşünmüyorum. Neyse, bu paleti hiç W7 ürünüm yok diye aldım; ne şahane sebep! Standın başında ürünleri incelerken, paletlerin indirimde olduğunu gördüm ve testerlardan dokusu en iyi olan Beat It! gibi geldi, diğer paletleri biraz kuru buldum. Henüz kullanmadım, kısmet diyorum. (35 TL)

W7 Shade&Swap Fırça Temizleyici: Bunu aldığıma pek memnunum, cidden işe yarıyor. İçinde bir sünger var, fırçanızı oraya sürüyorsunuz ve makyaja aynı fırçayla devam edebiliyorsunuz. Özellikle seyahatler için harika bence... Koyu renk fardan açık renk fara hemen geçiş yapabiliyorum. (10 TL)

IDC Color Far Paleti: İşte, şahane bir alışveriş sebebi daha: ambalajını çok tatlı buldum. Kendimi tebrik ediyorum. Bunu da Eve Shop'tan satın aldım. İçindeki farlar günlük olarak sürekli kullandığım renkler, bir de açık pembe allığı var. Haftasonları yanımda taşıyabilirim. (15 TL)

Nivea Sun Spf 30 Yaşlanma Karşıtı Güneş Kremi: Bunu bir online alışverişimde kargo bedava olsun, diye aldım. Açıkçası içeriği hiç hoşuma gitmedi, yazın kullanmayacağım. Kışın en az güneşli günleri için kenara koydum. 


Ne aldım

The Balm Nude Beach Far Paleti: Aldığıma zerre pişmanlık duymadığım, bu yazıdaki iki renkli üründen biri bu... Ben bu paleti bitiririm, o kadar söylüyorum. Gerçekten şahane!.. Yazısını tabi ki yazacağım ama göz makyajında benim gibi kızıl-kahve tonlarını sevenler, indirimde muhakkak baksın bence. (indirimsiz fiyatı 120 TL)

Physicians Formula Butter Bronzer: Neredeyse, bir buçuk senedir istediğim bronzerı Dermoeczanem alışverişimde kendime türlü sebep uydurarak aldım. Rengi tam sevdiğim bronzer tonunda ve yapısı da ayrı güzel... Ne yapayım, oldu bir kere. (75 TL)

Wet'n Wild Kontür Paleti: Zamanında Başak, kendisininkini bana vermek isteyince, çok bronzerım var demiştim. Buradaki paradoksu bulunuz, diyorum. En sonunda merakıma yenildim; standda bir tane kalmış olmasını, sanki dünyadaki son ürünü bulmuşum gibi kabul edip aldım. Bu arada, cidden tozu dumana katıyor. Sevenlerinin neden iki ayda bir yenisini aldığını çok net anlayabiliyorum. (25 TL)

Ecotools Kontür ve Aydınlatıcı Fırçaları: Başak'cığımda gördüğümden beri aklımda olan bu iki fırçayı da, doğum günü ayımın sonsuz bahaneleriyle aldım. Yumuşacıklar, iyi ki almışım. Hem de indirimli buldum, daha ne olsun. 

H&M Bronzer Fırçası: Memleketteki tüm bronzerları aldığıma göre, bir bronzer fırçası da almam şarttı!.. Bunu da çok tatlı olduğu için aldım, Allah affetsin. Bembeyaz kılları yüzünden kıyıp kullanamıyorum. Yumuşacık bir de, umarım iyi performans gösterir.


Ne aldım

Maybelline Master Bronze Palet: Makeup by Serra'da gördüğümden beri aklımda olan bu paleti, ilk bulduğum indirimde kapmasam olmazdı. Ne de olsa, doğum günü ayımdı. Renklerini ve dokusunu gerçekten çok başarılı buldum. Almasam aklımda kalacaktı. (indirimsiz fiyatı 45 TL)

Flormar Tropical Sun Bronzing Powder: Bronzerlara doyamadığımdan, Zeynuş'la mağazada bakarken dokusuna bayıldığım bu bronzerı da satın aldım. Bendeki İbiza rengi, turunculuk içeriyor ve çok pigmentli. Sanırım yazısını ilk yazacağım ürün bu olacak, günlük makyaj kutuma koydum bile. (25 TL)

Cecile Color Pop Butterfly Effect Aydınlatıcı ve Bronzer Paleti: Bu palet daha satışa çıkmadan aklıma girmişti. Cosmetica'da %50 indirime girdiğini görünce de, daha fazla direnemedim. Ürünlerin yapısı yumuşacık, adeta kremsi... Dokularını çok beğendim. Bu paleti far olarak da kullanacağım. (indirimle 25 TL civarında)

Bonica Balık Fırça: Eve Shop'ta görünce dayanamadım, aldım. Henüz denemedim, umarın fiyatına değer. (26 TL)


ne aldım

Nars Narsissist Allık Paleti: Tüm bunların içinde, kendime doğum günü hediyesi olarak aldığım bu allık paleti harika! Aldığıma pişman olmadığım ve olmayacağım, bu yazıdaki ilk ürün bu, tabi ki... Ben bu renkleri far olarak da kullanırım. Adeta yeni bebeğim oldu kendisi. (275 TL)

Sephora Bronzer: Bir tane daha bronzer aldım, fakat bu sefer çok mantıklı bir sebebim vardı. Bu bronzerdan bir tane kalmıştı, yapısı yumuşacık ve güzeldi ve 30 gr ürün içermesine rağmen 52 TL'lik fiyatıyla oldukça hesaplıydı. Bütün bu bahaneleri bir araya getirdim, benimle eve geldi.

Sephora Maskeler: Adeta evi ocağı satıp, çoluğumun çocuğumun rızkını yatırdığım Sephora, aşırı büyük bonkörlük yapıp, doğum günüm için bana kağıt maske hediye etti ve tester da vermedi. Kendilerine duacıyım tabi ki, eksik olmasınlar! (Blog yazarı, burada kinaye sanatını icra etmiştir)


ne aldım

Bu noktada, azıcık şımarıklık yapıp, doğum günü hediyelerimden bahsetmeden geçemeyeceğim. Yukarıda gördüğünüz tüm tatlışlar için Başak'cığıma ve Zeynuş'uma çok çok teşekkür ederim. Adeta sevinçten havalara uçtuğum doğrudur. 

Clabtree&Evelyn Duş Jeli: Zeynuşum ballı olduğu için almış bunu bana... Limon kokusu sanki daha baskın ama duş jellerinde en sevdiğim ve en canlandırıcı bulduğum koku limon kokusu... Hem bal hem limon, daha ne isterim!..

Korres Wild Rose Kofre: Ben bunu görünce sevinçten ağlayacaktım ama neyseki duygularını pek belli etmeyen bir insanım. Korres en sevdiğim markalardan biri... Yanlış hatırlamıyorsam, üç sene evvel bu serinin aydınlatıcı maskesini kullanmıştım ve bayılmıştım. Elimdeki kremler bitene kadar saklıyorum ama her an açabilirim. Başak'cım Yunanistan tatilinde benim için yormuş kendini. Zeynuşumla benim için seçtikleri canım Korreslerim için pek mutluyum.

Flormar Tropical Splash Paradise Parfüm: Bu koleksiyonun kokularından en beğendiğim buydu. Zeynuşum unutmamış, hatta kokunun adını hatırlamayınca bir de mağazaya gidip tekrar bakmış. gerçekten şanslıyım ben, arkadaşlarım konusunda! Tam yazlık, çok güzel bir koku, elimden düşürmüyorum. Hatta koleksiyon satıştan kalkmadan yedekleyebilirim bile. 

Kızlar bunlarla da yetinmemişler, bir sürü de tester koymuşlar benim için. 


ne aldım

Manasızca yaptığım renkli kozmetik alışverişimin toplu hali de böyle... Aslında böyle bakınca, yüzümde oluşan gülümsemenin pişmanlığımı yansıtmadığının da farkındayım. Ama, sizce de çok güzel görünmüyorlar mı?!

Bu vesileyle alışverişi en az bir sene durdurmaya karar verdiğimi, beni tanıyanların bu konuda ne kadar kararlı davranabildiğimi bildiklerini de buraya ekleyip yazımı sonlandırıyorum. 

Sevgilerimle...

20 yorum:

  1. Sanıyorum Ekim ayında da ben böyle bir sürpriz bekliyorum kendimden. Aylardır ben de alışveriş yapmamıştım, dünkü Gratis indirimine de kayıtsız kalamadım birkaç parça benimle geldi :)
    Ve asla aldıkların için pişmanlık falan duyma, çok başarılı seçimler olmuş. Hediyelerin de harika, hepsini güzel günlerde kullan :)
    Doğum günün kutlu ve mutlu olsun Blanacım, gönlünce bir yıl olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre alışveriş yapmayınca galiba böyle bir kopuş oluyor İlknur'cum, ben ettim sen etme diyorum :D
      Valla bir yanım pişman bir yanım değil... Garip bir ikilemdeyim :D
      Sen de aldıklarını güle güle kullan :)
      Çok teşekkür ediyorum, öpüyorum <3

      Sil
  2. Ay Blana öldüm :)))))) "Bir insanın kaç tane bronzerı olabilir?" derken, zaman içinde alınmış 7 tane bronzerı tabii ki olabilir ama aynı ay iiçnde alınmış 7 bronzer görünce gerçekten gülmekten gözümden yaş geldi hahahahaha :))))) allah iyiliğini versin! Ama evet, ben seni tanıyorum. Sen bu gazla gelecek yaza kadar ihtiyaç dışı bir şey almazsın. Bunların da dibini getirirsin :) Şimdi uzuuun uzun yorum yazıcam bu yazı şerefine!
    1- Darphin'in o aldığıns erisinin göz kremini annem kullanmış ve "ilk defa göz altımı aydınlık gösteren bir krem kullandım" demişti. O yüzden ben de o seriyi pek severim.
    2- W7 Shade'n Swap tam benlik bir şeymiş. Eveshop'a gidersem aklımda olsun. Gerçi bu ara spreyli şişeye doldurduğum misel su ile fırçalarımı temizliyorum ve inanılmaz memnunum. Ama seyahatler için cidden çok yararlı bir ürün bence de!
    3- Nude Beach olan fotoda, benim alıp kullanıp sevmediğim tek ürün Wet'n Wild'ın kontür ürünü. Seveni çok ama ben anlaşamadım bir türlü onunla. Onun dışında palet zaten olay (şu an yazısı blogumda), Muru Muru zaten efsane, fırçalar aşırı güzel! O HM fırça bende de var ve çok çok güzel bronzer uyguluyor; yıkanınca da yine bembeyaz oluyor :)
    4- Maybelline Bronze paleti çok seviyorum ben; far olarak da kullanışlı.
    5- Cecile Butterfly'ı çok merak etsem de almayacağım; direniyorum. Ama çok güzel görünüyor :) Bonica fırçayı bir de senden duymak istiyorum açıkçası, söylendiği kadar güzel krem kontür uyguluyor mu bakalım?
    6- NARS paletin şahane! Renkler ve paletin kombinasyonu çok güzel!! Güle güle kullan canımsım! Sephora'yı da allah bildiği gibi yapsın. O testerları ne yapıyorlar çok merak ediyorum!!
    7- Korres için de güle güle kullan diyoruz efendim :) Hiç de yorulmadım ayrıca; çok da keyifle aldık. Umarım çoook çok seversin! Ayrıca aldıklarının hepsini de güle güle kullan, sefan olsun!!!!!

    Öptüm çoook!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben demiştim de, inanmamıştın Başak :D İşte içinde bulunduğum dram... :)))) Valla hala alma isteğime gem vuramadım ama bayram sonrası sakinleşmeyi planlıyorum :) İnşallah da dediğin gibi olur da, bunları hakkıyla kullanırım. Ben de bu şahane yorumunun şerefine her maddeye cevap yazacağım :D
      1- Bunu duyduğuma çok sevindim, bu serum cidden kısa zamanda etkisini göstermeye başladı.
      2- W7 fırça temzileyici cidden aklında olsun, ben bu bayram yanıma alacağım. Çok pratik oluyor.
      3- Wet'n Wild'ın kontur ürününü açıkçası ben de pek seveceğimi sanmıyorum, aşırı tozutan ten ürünü sevmiyorum. Bu feci bir şeymiş. Ama tabi, denemeden bilinmez. Zamanında sendekini neden almadım, tabi ayrı muamma :D Muru Muru'nun rengi şahaneymiş, hayallerimden güzel çıktı :D H&M fırçan kıl döküyor mu, benimki azıcık döküyor sanki ama çok yumuş :)
      4- O paleti ben de far olarak kullanacağım. Resmen tek paletle çok iş :)
      5- Cecile çok güzel ama Başak :D Bonica konusunda şu an çok kararsızım ve ilk izlenimim pek olumlu değil benim. Yanaklar hariç yüzün diğer kısımlarında hiç pratik gelmiyor. Balık dizaynı da tutma kolaylığı açısından hoşuma gitmedi. Görüntü şeker tabi...
      6- NARS benim bebişim yaa :D Hala bakışıyoruz. :) Testerları eve götürüyor Sephora çalışanlarımız :)))
      7- Korres kalp ben :) Daha mutluluk verici bir doğum günü hediyesi olamazdı! Yeniden çok teşekkür ediyorum.
      Ayrıca bu güzel yorum için de teşekkürler canım, kocaman kocaman öpüyorum <3 <3

      Sil
    2. H&M fırça kıl dökmedi bende ya... serisi farklıdır belki, bilemedim... Cecile güzel değildir bence, bence sevmem ben onu :(((( İzmir'de mağazasına gideceğim denk gelirsem, çok korkuyorum hahahaha :)

      Öptüm çok!

      Sil
  3. hepsini güzel günlerde kullan canım.

    YanıtlaSil
  4. Ahahahajfjdkladllf
    Ay koptum! Ben Bora'yla konuşup Vissmate'a dava açıcam; benim çocuğumu bronzer takıntılı hale getirdiler 😂😂
    Hepsini güle güle kullan Blanam, bunların hepsinin dibini göreceksindir ondan hiç pişman olunacak bir durum yok. Yalnız dünkü w7 palet muhabberinden sonra o paleti görünce bir gülme geldi 😂 açıklamanı özellikle beğendim hahahaha
    Göz altı serumunu aşırı merak ettim yalnız, yüzde ellimi evde zor tutuyorum 😂
    Bu ay birbirimize ABH dolayısıyla ağlayıp gaz verdik galiba fark etmeden; gazamız mübarek olsun.
    Bulunmayan paletlerinden sen suçlusun Anastasia!

    Öperim çok!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davayı kazanma şansınız büyük Zeynuşum hahahahahaha, büyük tazminat alırız :D Psikolocim alt üst oldu :D
      Çok teşekkür ederim, inşallah da öyle olur da 70 ime gelmeden diplerini görürüm :D W7 paletlerin o dupe olanı kuru Zeynuşum :D :D
      Göz altı serumundan sana tester vereyim ben, çok güzelmiş ya :)
      Sorma ABH yaktı bizi ama o Mario yok mu Mario... Adı batasıca diyorum :D :D
      Neyse ki, rönesans için hala umudumuz var :)
      Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  5. dehhşet güzel şeyler almışsın, bayıldmı, nars ın allık paleti benim de listemde, maybelline kontur paleti de çok güzel ^^ hepiciğini güzel günlerde kullan, yorumlarını bekliyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Evrim'cim :) Nars çok güzel, aklındaysa kaçırma diyorum :) Çok sevgiler...

      Sil
  6. hahaha Blanacım baştan iyi gidiyordum ama son fotolara gelince tamam dedim kutlu doğum ayının hakkını vermiş Blana boşver güle güle kullan hepsini.. Nars palete bayıldım tabi alışverişin yıldızı olmuş kendisi bence.. nude beach paleti ben de çok sevdim özellikle 3 renk ile aşk yaşıyorum şu an diyebilirim. fırçaları ise iyi ki almışsın diyorum ben çok memnunum hepsinden .. sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim ihtiyaçtan başladım ama sonu ihtiyaçla alakasız oldu :) Doğum günü ayımızda hakkımız yani, bence de :) Nars palet sadece alışverişin değil, resmen koleksiyonumun yıldızı şu an :D Çok güzel yapısı... Nude Beach'a ben de bayıldım, her rengi kullanışlı. Özellikle Ecotoolsları almakla iyi yaptım diyorum valla. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  7. Blana'm çoook güzel yapmışsın, güle güle kullan canım. Hepsi de birbirinden şahane. Alsam mı nude beach i acabaaa, aklım kaldı baya😃 Çok öpüyorum canım😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gökçe'm. Valla indirim de varken, Nude Beach'e bak bence, çok güzel :) Öpüyorum <3

      Sil
  8. Nasıl eğlenceli bir yazı olmuş. Bu alışverişin sadece ağustos ayı için yapıldığını düşünürsek 'nasıl yani' diyesi geliyor insanın tabi:) keyifle kullanmanı dilerim 💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazarken baya eğlendim, bunu yansıtabildiğime mutlu oldum. :) Tabi, kendime kızmam da baya gerçek, hala da kızıyorum ama insan bazen kendini tutamıyor :) Sekiz ay durup, bir ayda çığırından çıktım.
      Çok teşekkür ederim, çok sevgiler... <3

      Sil
  9. Lovely post, keep sharing such awesome stuff with us. <3

    ohladymania.blogspot.com

    .

    YanıtlaSil
  10. Doğum günü bahane, alışveriş şahane.. Hayırlı olsun.. Nice yaşlara..

    YanıtlaSil
  11. Blana'mmm naptınnn O bronzerlar nedir :D Sen de kendimi gördüm adeta hehe :D Wet n wild kontür paletini bir ben sevemedim gibi geliyor ama yorumlara bakınca yalnız olmadığımı görmek mutlu etti :D Hadi bir nebze kontür kısmı idare etti de o aydınlatıcı kısmı mı desem pudra mı desem belli olmayan kısım beni hayal kırıklığına uğrattı. Ama inatla kullanacağım bakalım. Nars allık paletine ayrıca bayıldım, gözlerimden kalpler çıktı gördüğümde <3 Mutlulukla kullan hepsini Blana'mm yorumlarını merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil