Bitirdiklerim - Temmuz 2017

Ağustos 02, 2017 13 Comments A+ a-

Merhaba...

Bitenler yazılarımı hep iki ayda bir yazıyorum. Fakat, Temmuz ayında nasıl olduğunu anlayamadığım şekilde çok fazla ürün bitirdim ve yazmak için bir ay daha bekleyemedim. İki yada bitirebildiğim ürün miktarı, nasıl oldu da bir ayda bitti, bilemiyorum. Ben de şaşkınım. Sanırım, uzun süredir kullandığım ürünler aynı anda bittikleri için, böyle bir durum oldu.

Bitenler

Şimdiden belirtmeliyim ki, sizi gerçekten uzun bir bitenler yazısı bekliyor. Umarım, bu yazıları siz de benim kadar seviyorsunuzdur. Her zaman ki gibi, her ürünle ilgili son fikrimden kısaca bahsedeceğim ve blogda yazısını yazdıklarımın linklerini de bırakacağım. 

Bitirdiklerim

Listerine AdvancedWhite Ağız Çalkalama Suyu: Listerine sürekli aldığımız ağız çalkalama suyu markası... Diş hekimimin uyarısıyla, bu tarz ürünleri haftada iki kezden fazla kullanmıyorum. Açıkçası, ben dişleri beyazlatmayla ilgili, o bahsedilen mucizevi etkisini göremedim. Tadını en beğenmediğim Listerine çeşidi de bu oldu. Şu an, başka bir çeşidini kullanıyoruz.

Thalia Tsubaki Flower Şampuan: Bu şampuandan çok memnun kaldım. Saçlarımı yumuşatmasını, verdiği parlaklığı çok beğendim. Yazısını burada yazdım. 

Syoss Keratin Mükemmelliği Saç Kremi: Öncelikle söylemeliyim ki, bu ürünün ambalajı bir felaket! Yarısına geldiğimde, o koca şişeden ürün alabilmek resmen kabus oldu. En sonunda, kesip biten saç maskemin kutusunun içine doldurdum. Ambalajı çok sert, kapağı bir süre sonra elimde kaldı; ürün almakta çok zorlandım. 700 ml'lik dev boy bir saç kremi ve ben 10 TL gibi komik bir fiyata satın almıştım. Standart, saç boylarını yumuşatan bir saç kremiydi. Saçlarımda hafif bir yumuşaklık vermesinden başka bir etkisi olmadı ancak, fiyat-performans açısından bence iyi bir ürün. 

Bitirdiklerim

Garnier Fructis Wunder Butter: Bir Garnier ürünü için, bunu söyleyeceğimi hiç sanmazdım ama sanırım bu zamana kadar kullandığım en iyi saç maskesi bu! Kupkuru saçlarıma verdiği yumuşaklığı anlatamam! Saçlarım yumuşacık, parlak oluyor ve çok düzgün görünüyor, elektriklenmiyor. Ceviz büyüklüğünde miktarı tüm saçıma yetiyor. Kesin silikonu basmışlardır diye düşünüyordum ama içerik listesinin dördüncü sırasındaki hindistan cevizi yağını görünce şok oldum. Silikon içeriyor ama içeriğindeki en yoğun madde hindistan cevizi yağı ve başka bir çok yağ da içeriyor. Malesef ülkemizde satılmıyor. 400 ml'lik bu saç maskesini 3,5 euro gibi bir fiyata almıştım. Çok memnun kaldım, yenisi kardeşim tarafından bana getiriliyor bile. 

Rituals, Ritual Of Sakura Vücut Peelingi: Çok güzel bir peelindi, hele kokusu harikaydı. Yapısından, temizlemesinden baya memnun kaldığım bir üründü. Yazısını yazacağım.

İki şişe The Body Shop Body Splash: Bu ürünün şişesi bana baya kullanışsız geldiği için, bu seyahat boy şişelere koyarak kullandım. Yazın parfüm kullanmayı açıkçası sevmiyorum. Bu serisi, sanırım yeşil çaylıydı ve oldukça ferah kokuyordu. Hala satılıyor mu, bilmiyorum.

Bitirdiklerim

Flormar Oje Kurutucu: Bittikçe alıyorum, senelerdir vazgeçmediğim oje kurutucum bu. Mucizeler yaratmıyor ama işimi de görüyor. Yenisini açtım bile. Yazısı burada.

Isana Oje Çıkarıcı: Ojeleri çıkarma performansını bayaca beğendim. Tekrar alabilirim ama hala favorim Parmex Aseton.


Yves Rocher Hindistan Cevizli Duş Yağı: Sanırım bunu her bitenler yazımda göreceksiniz. Eşime alerji yapmayan tek vücut temizleme ürünü, şimdilik bu; dolayısıyla sürekli alıyoruz. 

Yves Rocher Limonlu Duş Jeli: Kokusu bir harikaydı, bana enerji veren ve mis gibi limon kokan bu duş jelini çok severek kullandım. Elimdeki duş jeli yığını bir gün biterse, tekrar alırım. Yazısını burada bulabilirsiniz.

Bitirdiklerim

HC Care Misel Su: Bence Bioderma ile birlikte piyasadaki en iyi misel sulardan biri... Göz makyajını da, gayet iyi temizliyor ama göze kaçırmamak gerek. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

Doa Göz Altı Serumu: Uygun fiyatlı, lifting etkisini net şekilde hissettiğim ve beğendiğim bir göz altı serumuydu. Yazını burada yazdım. 

The Body Shop Skin Defence Güneş Koruyucu: İncecik yapısını oldukça beğendiğim ama içeriğindeki alkol denattan dolayı tekrar almayacağım bir üründü. Yaz ayları için bence pek uygun değil ama içeriğe takılmıyorsanız, kış için iyi bir alternatif olabilir. Yazısı burada

Yves Rocher Organik El Kremi: Bu el kremini çok beğendim. Bittiğine resmen üzüldüm. Nem vermesi bence şahaneydi ve ballı badem kokuyor, daha ne olsun. Yazısını yazacağım ve tabi ki, tekrar alacağım.

Bitirdiklerim

Clinique All About Eyes Göz Kremi: Bu deneme boyuydu ama sanırım bana bir ay kadar yetti. Silikonlu bir yapısı var ama göz çevresini gerçekten başarılı nemlendiriyor. Diğer etkilerini ise, deneme boy olması sebebiyle gözlemleyemedim.

Clinique Smart Spf15 Nemlendirici: Bu mevsimler için, bana yeterli gelen fakat, etkilerini gözlemleyemediğim bir üründü. Yapısının yoğun olduğunu ve yağlı ciltlere ağır gelebileceğini söyleyebilirim. 

Clinique Moisture Surge Nemlendirici: Bu nemlendiriciyi çok beğendim. Bu deneme boyundan bende 3 tane var ve şu anda diğerlerini kullanıyorum. Yapısı incecik, kolay emiliyor ve çok iyi nemlendiriyor. Kuru ciltliyseniz ve sadece nem istiyorsanız, bir bakabilirsiniz.

Bitirdiklerim

Thalia Sulphur Şampuan: Eşim için şampuan arayışlarımız sırasında denediğimiz bir üründü. Tek kullanımda etkisini görmek, tabi ki mümkün değil. Bu ara, Thalia'nın kepek önleyici iki şampuan çeşidini de eşim deniyor. Birinde karar verecek.

Arko El Kremleri: Bu el kremlerinden bizim evde sanırım bir kutu vardı. Eşim için, tek krem bunlar malesef... Ben de kalan son ikisini kullanıp bitirdim nihayet. Zeytinyağlı olanı baya iyidi ama her ikisi de çok yağlı kremler ve bunları kullanınca iş yapmak pek mümkün olmuyor benim için. Özellikle o klasik olanı, hiç bana göre değilmiş. 

Sebamed El ve Tırnak Kremi: Küçücük boyuna rağmen bana uzun süre gitti. Hafif yapılı, yağlı his bırakmayan ama benim kösele kuruluğundaki ellerimde çok etkili olmayan bir kremdi. Çantada taşımak ve ihtiyaç anında kullanmak içinse, bence çok ideal...

Sebamed Güneş Koruyucu: Şeffaf tester kutusunda Zeynuş'umun denemem için getirdiği bu koruyucuyu ben bayaca sevdim. Yağlı bir his bırakmıyor ve makyaj altında da bence gayet iyi duruyordu. Beyaz tabaka sorunu yaşayabilirsiniz ama yağlı güneş kremlerinden musdarip olanlar bir bakabilir, koruyuculuğu da oldukça başarılıydı.

Alterra ve Signal Diş Macunları: Signal olan fena değildi, hafta sonu seyahatlerinde bu boylar cidden iyi oluyor. Alterra ise, organik bir diş macunuydu; ilk başta bize biraz tuhaf gelse de, sonradan alıştık. Dişlerimi temizlemesi oldukça da başarılıydı. Fakat, Splat diş macunlarına yine geri döndük.

Bitirdiklerim

Migros Islak Havlu: Islak yapılı havluları seviyorsanız, bakabilirsiniz. Ben çok beğendim, üstelik paraben içermiyor.

Goodbye Rodolph Burun Bandı: Bu ürünle iligili baya kararsızım. Siyah noktalar için değil, gözeneklerdeki sebumu temizlemek için bir bant bu. Yazısını yazacağım.

Rival de Loop Göz Altı Maskesi: Bu göz altı maskeleri, bence acil durumlarda işe yarıyorlar. Etkileri geçici ama yorgun göz altı görünümünü bayaca düzeltiyorlar. Anlık kurtarıcı olarak, elimin altında sürekli bulunduruyorum. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

Essence ve Cettua Burun Bantları: Bu ürünler bende pek işe yaramasa da (siyah noktam neredeyse yok), eşimde oldukça başarılı sonuç veriyorlar. Fakat, Essence hassas ciltler için pek iyi bir seçim olmayabilir, baya derimi soydu. 

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Umarım, kullandıklarım içinde merak ettiğiniz ürünler vardır ve biraz da olsa fikir verebilmişimdir.

Sevgilerimle...



13 yorum:

  1. Blanam vallahi bravo! Kendimden utandım adeta!
    Garnier saç kremi listemde, gidince bakıcam umarım da bulabilirim💖
    Rdl göz altı maskelerini de deneyeceğim, acil durum kurtarıcısı olarak çok iyi olur gerçekten.
    Burun bantlarında acını paylaşıyorum, geçen ay burnumdaki deriyi söküp üstüne morartmayı başardım, yumruk yemiş gibi dolaştım 5 gün 😂😂 ama senin aksine ihtiyacım da var, düzgün kullanmayı öğrenmem gerekiyor acilen
    Kutluyorumve daha güzelleri gelsin diyorum,
    Öperim kocaman!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum çok teşekkür ederim :)
      Garnier saç kremini bulursan kaçırma, ambalajı ve gramajı değişmiş ama içeriği aynı. RDL maskeler uzun süreli fayda sağlamadı bende ama acil durumlarda nalık güzel toparlıyorlar. Burun bantlarında ortak sorunumuz ince cilt yapısı, haftada bir kil maskesi yapsan acaba nasıl olur? Çünkü bantlarla bizim işimiz zor gibi... :-/
      Daha güzelleri bizim olsun :)
      Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. çok iyi performans Blana'cığım tebrik ederim :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İrem'cim, valla bu ay ben de kendimden pek memnunum :) Öpüyorum <3

      Sil
  3. Kuzum ne cok urun bitmis ne guzel... benimde 2 posetim var yazmayi bekliyorum. Bu arada Listerine yesilini ilk denememde nefret ettim. Agzimi camasirsuyuyla calkaliyomusum gb bi his verdi. Tbs gubes kremini cok merak ediyodum ama yazindan sonra farkli arayislara girdim. Sebamed aklima takildi. Yazini bekliyorum. Yves Rocher el kremi benim favorilerimden. Egzamama da iyi gelmisti. Bloga da yazmistim. Ellerine saglik kuzum😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay ben de kendime inanamadım Esra'cım :) Mutluyum bu sonuçtan :) Listerine'in şimdi kullandığım çeşidi iyi ama aynısından mı bahsediyoruz tabi bilemiyorum. Benim favorim mor renkli zero olan çeşidi... Diş hekimim de onu önermişti. Tbs yi özellikle yazın hiç tavsiye etmem ama Sebamed cidden iyiydi, tam boyunu kullanmadığım için yazısını Zeynep'den bekleyeceğiz artık :) El kremini ben de çok sevdim, tekrar alacağım ondan. Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  4. Senin bu kesik kutulu bitenler yazılarına bayılıyorum *.* Garnier maskeyi keşke gördüğümde alsaydım ya , çokta içimden gelmişti -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutuları kesmeyince bence ürünleri yarım atıyoruz Nisa'cım, yazık valla :) Garnier maske, bu zamana kadar kulladığım en iyi maskelerden kesinlikle; bir dahaki sefere aklında olsun :) Öpüyorum <3

      Sil
  5. Faydalı bir post. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
  6. Ay adeta yemişsin hepsini :)))) Thalia Tsubaki şampuanı ben de çok sevmiştim kullandığımda, senin de beğenmene sevindim! Clinique Smart'ı da merak ediyordum, bir nebze merakımı gidermiş oldum. Yenilerini güle güle kullan şekercim! Öperim!

    YanıtlaSil
  7. Süpersin Blana'cım performansını alkışlamadan geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  8. Blana'mmm yine tebrik ediyorumm :D Ben neredeyse 2-3 aydır bitenler yazacağım ama üşeniyorum hehe :D Garnier saç maskesi keşke Türkiye'de de olsa çok merak ettim, göz altı serumunu da merak ettim bakacağım kuzum :))

    YanıtlaSil