Seyahat Bakım Çantamda Ne Var? - Eylül 2017

Ağustos 29, 2017 10 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu sene, yaz tatili yapamayınca, Kurban Bayramı'nı fırsat bilip dört günlüğüne arkadaşlarımızla Yunanistan'a kaçmaya karar verdik. Bugün, "Seyahat Bakım Çantamda Ne Var?" sorusunun cevabını verip, yarın da yanıma aldığım renkli kozmetiklerimden bahsedeceğim. 
Çok kuru ciltli ve en ufak bir değişimde çıldırabilen bir cildim olduğundan, kısa süreli seyahatlerimde bile cilt bakım rutinimi aksatamıyorum. Bir de, buna güneş alerjimi eklersek, cilt bakımımdan taviz vermem mümkün olmuyor. Yine de, yanıma mümkün olduğunca minik boy ürünler alarak yerden tasarruf etmeye çalıştım. 


makyaj çantamda ne var

Saç Bakım Ürünleri:

Thalia Natural sağ olsun, var olsun diyorum. Bu sene, beni resmen yanımda şampuan şişesi taşımaktan kurtardılar. Her alışverişime eklenen testerları birleştirdim, hem eşim hem benim için yeterli miktarda şampuanımız oldu. Dandellion, ferahlatıcı etkili şampuanları ben kullanacağım; Sulphur, kükürtlü kepeğe karşı şampuanları da eşim kullanacak. Thalia'nın saç yağının testerını da denizden yıpranacak saçlarıma destek olsun diye yanıma aldım. Urban Care saç maskesi ve minik kutudaki Zeynuş'umun tester yaptığı Botanicals saç balsamını saçlarımı kolay taramaya yardımcı olmaları için; Fonex saç bakım spreyini de sahilde kullanmak için aldım. Fonex çok az kaldığı için, bu tatilde bitecek, diye düşünüyorum. Phyto Phytocyane saç ampullerini, geçen seneki deniz tatilimde de yanımda götürmüştüm ve her sene yaşadığım saçlarımın tatilde çok dökülmesi sorunum kalmamıştı. Dört gün için yanıma iki serum aldım.


bakım çantamda ne var

Güneş ve Vücut Ürünleri:

Solante'nin bir çeşidi her sene yanımda olur; açıkçası daha çok güvendiğim başka bir güneş koruyucu markası yok. Solante Gold suya dayanıklı, yağsız ve yüksek korumalı bir çeşidi; hem yüzüme hem vücuduma kullanacağım. Nivea Sun güneş kremini ise, koruyucumu yenilemek için kollarımda, bacaklarımda falan kullanırım, diye aldım. Bir önceki alışveriş yazımı okuduysanız (burada), Nivea Sun'ın içeriğinden pek hoşlanmadığımı söylemiştim; dolayısıyla bu kremi yüzüme süremeyeceğimden (spf30 olmasına rağmen içeriğinin ikinci sırasında octocrylene var ve beşinci sırada da alkol denat var.) tatilde bu şekilde kullanır bitiririm diye umuyorum. 
Yves Rocher güneş sonrası vücut sütünü ve Nuxe altın ışıltılı kuru yağı da, vücut bakımım için yanıma aldım. Nuxe altın ışıltılı kuru yağı, tatillerde kullanmaya bayılıyorum.


Bakım çantamda ne var

Yüz ve Makyaj Temizleme Ürünleri: 

Pompalı seyahat şişesindeki hindistan cevizi yağı ile makyajımı temizleyeceğim. Cosmed ve Clinique yüz temizleme jelleri de sabah-akşam cilt temizliğim için yanıma aldığım ürünler... Cosmed bitmek üzere olduğu için, ona destek olarak Clinique'i de çantama attım. Başak'cığımın gönderdiği minik Sephora göz makyaj temizleyicisi de, bakım çantamda yerini aldı. Diş macunu, hepimizin yanında bulunan temel bir ürün, tatiller için açıkçası marka tercihim yok ve genellikle seyahat boy fırçaların yanında çıkan diş macunlarını kullanıyoruz. Signal Men çeşidini de ilk kez kullanacağız. 


Bakım çantamda ne var

Cilt Bakım Ürünleri:

İşte, her tatilimde istisnasız benimle gelen bir ürün: Caudalie Beauty Elixir! Cildimi harika rahatlatan ve ferahlatan bu ürünü hem plajda yüzümde gerginlik hissettikçe hem de cilt bakımı öncesinde tonik olarak kullanıyorum. Bu seyahat boyu da, bence ideal... Biome Boost serumumu almadan edemedim, bu serumu yeni deniyorum ve şu anda muhteşem bir ürünle karşılaştığımı düşünüyorum. Bir ay daha kullanmadan net bir şey söylemeyeceğim ama ardımda bırakamadım resmen. Yoksa, bir sürü seyahat boy minnoş serumum vardı. Lavera göz kremimi gece için, Shisiedo göz kremimi ise, gündüz için aldım. Zaten şu anda da, günlük kullandığım göz çevresi ürünlerim bunlar... Seyahat boy kapta, Başak'cığımın tester yaptığı Sheida gündüz ve gece kremleri var; bu tatil için ihtiyacım olan ikili buydu. Ne olur ne olmaz diye, tamamen önlem olarak, Mia Organical argan yağını ve Bepanthol kremi de yanıma aldım. Benri'nin seyahat boy asetonu da, çantamda yerini aldı. Umarım, beni üzmez ve ojelerimi düzgün çıkarır çünkü, performansı hakkında hiç bir fikrim yok.

Buradan bakınca, bayaca kalabalık bir ekiple gidiyormuşum gibi geldiğinin farkındayım ama bir-iki ürün hariç hepsini her gün kullanacağımı biliyorum. Bir kısmını da, orada bitirip daha hafif bir çantayla geleceğimi umuyorum.

Sevgilerimle...

10 yorum:

  1. Tatil için kalabalık değil; hatta yazı bitince şaşırdım :) Bora'dan Kükürtlü şampuan yorumu bekliyorum; beğenirse Ahmet için listeme ekleyeceğim. Cosmed'in temizleme jeline bayılıyorum; aslında aklımda olması için ihtiyaç listeme de ekleyeyim... sonra unutuyorum. Caudalie Beauty Elixir bende hiçbir fark yaratmıyor ya, bende bir anormallik var sanırım. Biome serumu ise senin story'ye de gördükten sonra aşırı merak ettim. Yazısını dört gözle bekliyorum (yazmışsın da kaçırmış olabilir miyim acaba diye de düşündüm). Yazını okuduktan sonra almak kaçınılmaz olabilir... Benri asetondan da hiç korkma; bu çeşidini kullandım, test ettim, onayladım :)
    Gönlünce bir tatil olsun şekerim!!! Öpüyorum seni çok!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım valla içime su serptin, Bora'nın bunlara verdiği tepki muhteşem oldu çünkü :D Kendisinin şampuan yorumu, "yıkıyor" olacaktır ama ben yine de tatil dönüşü sana bilgi veririm :D Cosmed'i ben de hafta sonu seyahatlerinde sıkça kullanıp baya beğendim, tam boyu kesinlikle alınır. Caudalie Elixir'i ben çok seviyorum, içinde azıcık yağ olması cildimi rahatlatıp kuruluktan oluşan gerginliği bayaca hafifletiyor bende ama sıradan bir yüz mistinden dağlar denizler kadar bir farkı da yok, bazı ürünler çok abartılınca aşırı beklentiye giriyoruz.
      Biome serum konusunda hem çok şaşkınım hem de mutluyum Başak, acayip bir şey! Yüzümde, göz çevremde vs bir tuhaflık görünce sürüyorum, ertesi güne yok, şaka gibi. Günlük olarak düzenli kullanıyorum, bir ay daha deneyip yazacağım.
      Benri aseton konusunda, görüşünü duyduğuma çok sevindim, kırmızı oje aldığım için baya tedirgindim.
      Çok teşekkür ederim canım benim, umarım öyle olur. :) Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Çok dozunda olmuş Blana'm ne güzel herşey mini boylarda :D Şimdi senin listene göre ben de toparlanacağım. Makyaj çantan ne durumda peki, onu minimal tutmak daha zor oluyor bazen :))))) Kocaman öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gökçe'm :) Rutinimi asla bozamadığımdan mini boylar en azından yerden tasarruf sağlıyor. Makyaj çantamı da kendimce minimal tuttum. Her gün aynı makyajı yapacak şekilde hazırladım. Ben de kocaman öpüyorum, sana da iyi tatiller diliyorum <3

      Sil
  3. Blana'cım ben bu kadar bile almıyorum artık yanıma genelde makyaj temizleme mendili ve gkf lü tek bir krem alıyorum 😊😊 keyifli tatiller ve güzel alışverişler canım 😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu cilt tipiyle mecbur tam tekmil gidip, her şeyi de kullanıyorum İrem'cim. :) Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  4. Çok güzel şeyler almışsınız yanınıza şimdiden iyi tatiller bolca dinlenip eğlenmeniz dileğiyle (: <3

    YanıtlaSil
  5. Ben de tatile giderken yanıma Mac'in ışıltılı yağını alacaktım ama son anda getirmeyi unutmuşum 😄 Caudaile'nin serumunu çok merak ediyorum, çok güzel yorumlar izledim/okudum. Bir de, Clinique'in yüz yıkama jelinin minik boyu her derde deva kurtarıcı gibi değil mi? 😄 Her yere geliyor ve her işe yarıyor 😄 Yanınızda getirdiğiniz ürünler çok güzel iyi günlerde kullanın, mutlu ve dinlendirici tatiller 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizde Yves Rocher yorumunu okuyunca yanına Nuxe'u ekledim. Çok da seviyorum :) Caudalie'nin yüz misti çok güzel ama muadilleriyle arasında o derece büyük fark yok açıkçası. Bazı ürünler fazla abartılıyor ve beklenti yükselince, iyi ürünü kötü gibi algılamamıza sebep oluyorlar. Clinique yüz temizleme jeli sabunsuz olmasıyla çok sevdiğim, cildimi kurutmayan bir ürün... Seyahat boylar da böyle zamanlarda bayaca iş görüyor.
      Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil