Seyahat Makyaj Çantamda Ne Var? - Eylül 2017

Ağustos 30, 2017 10 Comments A+ a-

Merhaba...

Dün, Kurban Bayramı boyunca yapacağım tatilimde yanıma alacağım cilt bakım ürünlerinden bahsetmiştim. Bugün de, o yazının devamı olarak, "Seyahat Makyaj Çantamda Ne Var?" ile buradayım. Bu tarz, tatil çantası yazılarını okumayı çok seviyorum; umarım siz de keyifle okursunuz.

Seyahat makyaj çantamda ne var

Aslında, aklımda yanıma Flormar Tropical bronzer ve The Balm'ın Butter Up kalem farlarından Shot Out rengini almak vardı; ta ki, Başak'ın buradaki yazısını okuyana dek! Yanıma en sevdiğim rujumu alacağım kesindi ve yazıda Başak'ın yaptığı makyajlara da bayılınca; Maybelline Master Bronze palet benimle gelmeye hak kazandı. Bu paleti hem far olarak hem de bronzer olarak kullanacağım. Çok sevdiğim ama günlük olarak simli bulduğum NYX sunbeam likit aydınlatıcımı ve bu tatilde fondöten, bb krem gibi bir ten ürünü kullanmak istemediğimden, yüzümde oluşturduğu etkiyi çok sevdiğim Chanel Le Blanc de Chanel makyaj bazımı yanıma aldım. Kesinlikle en sevdiğim (Bora'nınsa en nefret ettiği) rujum olan, Mac Vibe Tribe Painted Sunset benimle gelen tek ruj! Her tatilime en az on rujla giden biri olarak, kendimle gurur duyuyorum. Bobbi Brown Illuminating Finishing Powder, ışıltılı pudrasını da, hem makyajımı sabitlemek hem de biraz daha (!) ışıldamak için aldım. Bobbi Brown correctorım ise, demirbaş ürünüm olarak her zaman yanımda...

Seyahat makyaj çantamda ne var

Mac Prep+Prime 24-Hour Extend far bazımı, elimdeki en güvendiğim far bazı olduğundan çantama attım. The Body Shop kahverengi maskaramı ve Maybelline Great Lash maskaramı aldım, ikisi de bende akma yapmıyor ve kolay temizleniyorlar (çünkü asla tek maskarayla yapamıyordu). Maybelline Age Rewind kapatıcımı, yüzümdeki kapatmak istediğim yerlerde kullanmak için aldım. Kiko lipbalm ise, pilajda kuruyan dudaklarıma merhem olacak. Hafif pembe rengiyle de, oldukça sağlıklı gösteriyor.

Seyahat makyaj çantamda ne var

Hipotroidden dolayı sürekli dökülen ve dolayısıyla boşluklu olan kaşlarım için, elimdeki tek kaş kalemi olan Yves Rocher kalemimi ve kaşlarımı sabitlemek için de, Pastel Eyebrow kaş maskarasını aldım. Yanıma aldığım tek göz kalemi de Mac Vibe Tribe kahverengi göz kalemi oldu.

Seyahat makyaj çantamda ne var

Normalde, her tatile bir çanta fırçayla giden ben, W7 Shade&Swap süngerli fırça temizleyici sayesinde bu derdimden kurtuldum. Zaten çok farklı renklerde makyaj da yapmayacağım, gördüğünüz üzere. Real Techniques pudra fırçası, Sigma açılı allık fırçası ve aydınlatıcı fırçası, Ali Express'den aldığım kaşık fırça ten ürünleri için; Mac Vibe Tribe çift taraflı far fırçası ve Eklips far fırçası da göz makyajım için benimle geldiler.

Seyahat makyaj çantamda ne var

Yine kendimi aşırı tebrik ettiğim başka bir konu: tek bir oje aldım. Mac Vibe Tribe Blazing Hot, çok sevdiğim rujumla da oldukça uyumlu... Tatil boyunca sadece bu ojeyi kullanacağım. Pratik olsun diye, hem base coat hem top coat olarak kullanılabilen Flormar Comfort Zone complate nail care çantamda yerini alırken; Essence oje kurutucu da ona eşlik etti.

Seyahat makyaj çantamda ne var

Yanıma aldığım makyaj malzemelerinin, bir kız yurduna yetecek kadar çok olduğunu düşünen biri olsa da; kendi alışkanlıklarım ve standartlarım adına, bence gayet minimal bir makyaj çantası hazırladım. Lütfen, bu konuda bana destek verin! 
Bayram dönüşüne kadar yurtdışında olacağım için, internet sorunum olması ihtimalini de göz önüne alarak, yorumlarınıza ve sorularınıza geç dönebileceğimi belirterek yazımı noktalıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve Kurban Bayramımızı kutluyorum. Her bayramımız bir öncekinden güzel olsun!

Sevgilerimle...

10 yorum:

  1. iyi ki kesfetmişim sizi , blog okumayı cok seviyorum ve sizin yazılarınız harika 👍🏻👍🏻 bir de flormar base coat ve essense kurutucudan memnun musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim! :) Flormar base coat ı tatilde ilk kez deneyeceğim, şu anda bir fikrim yok ama dönüşünde bilgi veririm :) Essence'i ben baya beğendim, tırnak kenarlarımı da kurutmuyor üstelik, fiyatına göre baya güzel çıktı. Kurutma hızı aşırı iyi değil ama 5-10 dakika içerisinde işlerimi görecek hale geliyorum.
      Çok sevgiler... <3

      Sil
  2. Nice sharing :)

    ohladymania.blogspot.com

    .

    YanıtlaSil
  3. İyi tatiller Blana. Gayet minimal olmuş düşününce ama ben tatil zamanları o çantayı hazırlayıp çoğuna dokunmayanlardanım. Hele ki deniz tatili yapılıyorsa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlke :) Ben hepsini kullandım açıkçası, akşamları süslenmeyi seviyorum :) Sevgiler...

      Sil
  4. Hep destek tam destek! Bir kere bence gayet minimal bir makyaj çantası olmuş! Ben 2 günlük İzmir seyahatinde bile yanıma daha çok şey almış olabilirim! Ya o palet ve mercan ruj ayrılmaz bir ikili oldular benim için, nasıl güzel makyajlar çıkıyor ama! Bak özledim, İstanbul'a gelirken ben de bu paletimi alayım yanıma. MAC Vibe Tribe rujun ve ojenin rengi ise efsaneymiş, aşık oldum! Öptüm seni çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Başak'cım, valla evde az malzeme aldım deyince büyüyen gözleri görmeliydin :D Ama bence de minimal yani :) O palet şahaneymiş, tek başına tüm seneyi geçirebilirim resmen ve mercan rujla da efsane oldu. Vibe Tribe Mac'in en sevdiğim koleksiyonuydu resmen :) Ojenin rengi şahane ama hiç dayanıklı değil malesef. Ben de kocaman öpüyorum canımcım <3 <3

      Sil