Caudalie Beauty Elixir

Kasım 24, 2017 10 Comments A+ a-

Merhaba...

Caudalie Beauty Elixir, benim senelerdir kullandığım; bazılarının çok sevdiği, bazılarının etkisiz olduğunu düşündüğü ve bazılarının da hiç beğenmediği bir yüz misti... Bugün, hazır elimdeki seyahat boy şişesi de bitmişken, hakkındaki düşüncelerimi yazmanın da tam zamanı olduğunu düşünüyorum. 

Caudalie güzellik iksiri

Seneler evvel, Fransa'da Seine Nehri kenarındaki sahaflardan birinde, bir iksir kitabı bulunmuş. Bu kitapta, 16. yy'da yaşamış Macaristan Kraliçesi Elizabeth'in gençlik iksirinin formülü de varmış. Hatta bir rivayete göre; Kraliçe Elizabeth bu güzellik iksiri sayesinde, kendisinden 35 yaş küçük olan Polonya Kralı'nın kalbini çalmayı başarmış. Caudalie; Beauty Elixir'i tasarlarken işte bu formülden esinlenmiş
Caudalie Güzellik İksiri; cildin yumuşamasına, ışıldamasına ve gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olmayı vaadediyor. Cildi nemlendirip canlılık kazandırmayı hedefliyor. İçerisinde bitkisel yağlar olduğu için, kullanmadan önce çalkalamak gerekiyor. Nemlendiriciden önce, gözlerimizi kapayıp ürünü yüzümüze sıkmamız öneriliyor. Ardından cilt bakım rutinimize devam ediyoruz. Ürünü istenilen sıklıkta tazelememiz de mümkün...

Caudalie Güzellik iksiri

Caudalie Beauty Elixir'in makyaj sabitleyici olarak kullanılabileceği de söylense de, şişesinin üzerinde böyle bir ibarenin yazmadığını söylemeliyim; fakat makyaj üzerine sıkınca da makyajı bozmadığı gibi, oldukça güzel gösterip hafif bir blur etkisi verdiğini gözlemliyorum. Makyajın ömrünü uzattığınıysa düşünmüyorum. Ben, önerildiği gibi; yüzümü temizledikten sonra, nemlendiricimi uygulamadan önce tonik olarak yüzüme sıkıyorum. Cildimi, suyun verdiği gerginlik sonrası muazzam rahatlatıyor. Bu ürünün, benim için herhangi bir termal sudan farkı; cildime verdiği nemin bir süre devam etmesi ve çok kuru cildimi tek başına bir saat kadar rahatlatması... Bu sayede, sadece Caudalie Beauty Elixir'i sıkıp, acil işlerimi halledebiliyorum ya da duş sonrası nemlendirici faslına geçmeden evvel saçlarımı tarayıp kurutabiliyorum. Yani, nemlendirici öncesinde bana zaman kazandırıyor. Açıkçası; cildime güzel bir aydınlık verdiğini gözlemlemekle birlikte, gözenekler üzerinde kalıcı bir iyileştirme sağladığını gözlemlemedim. 


Caudalie güzellik iksiri

Caudalie Güzellik İksiri'ni en çok yazın plajda kullanmayı seviyorum. Deniz suyundan iyice gerilen cildime gerçekten iyi geliyor ve spreyli olması sebebiyle hijyenik ve pratik kullanımı sayesinde, nem takviyesi olarak sürekli yanımda taşıyabiliyorum. Üzerine güneş koruyucumu sürdüğümde de, bir sorun yaşamıyorum.
Caudalie Beauty Elixir; oldukça şık, buzlu cam bir şişede 30ml ve 100ml olmak üzere iki boyda satılıyor. Ben, bu ürünü daha çok yazın kullandığımdan, taşıma kolaylığı açısından genellikle seyahat boyunu satın alıyorum. Bu sene, 20. yılı sebebiyle Caudalie bu ürünü gold şişe tasarımıyla limitli olarak da satışa sunmuş. Şeffaf bir yapısı olan Caudalie Güzellik İksiri'nin üzerindeki yağ tabakasını da rahatlıkla görebiliyorsunuz. Açıldıktan sonra 15 ay kullanım ömrü var.


Caudalie güzellik iksiri

İçeriğinde bahçe nanesi, turunç, biberiye, gliserin ve nane yağı bulunan Caudalie Beauty Elixir; paraben, mineral yağ ve hayvansal içerik içermiyor. İçeriğindeki parfüm ve alkol (üzümden) tamamen (%100)  bitkisel kökenliler ve cildimize zarar verecek içerikler değiller. Ürünle ilgili bazı yorumlarda, Beauty Elixir'in aşırı alkollü olduğu gibi yorumlar yapılmış. Cildimize zarar veren alkol, "alcohol denat" dediğimiz, etil alkolün kimyasal olarak farklılaştırılmış şeklidir ve yapaydır. Bu üründeki alkolün %100 bitkisel kaynaklı olduğu şişe üzerinde de belirtilmiş ve benim aşırı hassas cildimde bile bir irritasyona sebep olmadı. Caudalie içeriklerinde de, alkol denat kullanmıyor. Yakında ürün içeriklerindeki alkollerle ilgili ayrıntılı bir yazı yazacağım ama her gördüğümüz alkol çeşidi kötü değildir. Salata ve yemeklerimize kattığımız sirkenin de üzümün bir çeşit alkolleşmiş şekli olduğunu; sağlığımız için tükettiğimiz çoğu sebze-meyvede de alkol bulunduğunu hatırlatmak isterim. Cilt bakımı ve kozmetik bloggerlarının ürün içerikleriyle ilgili, okuyucularını yanıltmamak adına en azından ortalama bilgiye sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Caudalie güzellik iksiri

Caudalie Beauty Elixir'in eleştireceğim tek yanı, kesinlikle kokusu... Bana kalırsa, oldukça ağır, içeriğindeki naneden kaynaklanan yoğun bir kokusu var. Koku hassasiyeti olanları rahatsız edebilir ancak, bitkisel kaynaklı bir koku olduğundan uçucu ve sıktıktan hemen sonra hissetmiyorsunuz. Bunun yanı sıra; cilt bakımınızda termal sular size yeterli geliyorsa, bu ürün olmazsa olmaz da değil. Ben, kışın hiç aramıyorum ama yaz geldiğinde, özellikle tatil çantamda yokluğunu hissediyorum ve severek kullanıyorum. Normal ve kuru ciltlerin sevebileceğini ancak, yağlı ciltlerin (içeriğindeki yağdan dolayı) denemeden almamaları gerektiğini düşünüyorum.
Caudalie Beauty Elixir ve tüm Caudalie ürünlerini eczanelerden ve online dermokozmetik satış sitelerinden bulabilirsiniz. 


Sevgilerimle...

10 yorum:

  1. Beauty Elixir benim mucize bir etki görmediğim bir ürün (senin de başta belirttiğin gibi, kişiden kişiye beklenti ve etki epey değişiyor). O yüzden bir kez kendim aldım; bir kez de hediye geldi. Hediye olanı kullanırken daha da dikkat ettim ama yok; bende bir fark yaratmıyor. Gel gör ki, makyaj üzerine sıktığımda, aynen yazdığın gibi muhteşem bir blur etkisi bırakıyor. Adeta anında Samsungla yüzünü filtrelemişsin gibi :))) bunu ilk kullandığımda keşfetmemiş olmamam çok yazık. Sırf bu nedenle de bitince minik boylarından alıp kenarda tutacağım gibi önemli günlerde makyaj üstüne kullanayım.

    Kozmetik bloglarının ortalama içerik bilgisi kısmını okurken ise kahkaha atmış olabilirim Blana. Bu gözler göz altı kapatıcısındaki paraben yüzünden çenesinde sivilce çıkanları okudu, hem de eeeen meşhurlarından, sen biliyorsun... hala da kimse "olur mu ya öyle şey" diye sorgulamayıp hayranlıkla takip edildiğine göre, ya blog içerikleri okunmuyor (resimlere bakalım), ya da kimse o içeriklerin bize ne yaptığını ya da yapmadığını önemsemiyor :/

    Öperim canım seni!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım Beauty Elixir bende de açıkçası mucizeler yaratmıyor ancak, cildimi daha nemli ve sakin bırakıyor. Benim için termal sulardan farkı da bu zaten... Fakat, makyaj üzerindeki blur etkisi gerçekten şahane! Özel günler için de çok güzel bir seçim oluyor.
      Kozmetik bloggerlarının içerik bilgisi konusunda kör cahil olmalarına ise, gülüyoruz ağlanacak halimize tepkisiyle yaklaşıyoruz. O malum şahıs, parabenli gözaltı kapatıcısı yüzünden ayak baş parmağı ve çenesinden alerji olduğunu haykırdığında; bir Allah'ın kulu da çıkıp, sen senelerdir içerisinde paraben sülalesi yaşayan avokadolu göz kremine bayılmıyor muydun, demedi. Bu derece kör cahil olamamıza inanmak istemiyorum. Ne yazık ki, blogları boyama kitabı gibi kullanan çok... Yine de, okuyan ve araştıran bir kitle de var diyorum :)
      Koskocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. benim sevdiğim bir ürün .. hem tonik olarak seviyorum hem de makyaj sonrası Başak söylemişti sabitleme değil de pudralı görüntüyü almak için kullandım gayet iyi oldu bence :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj üstüne etkisini ben de çok beğeniyorum İrem'cim. Sevgiler... :)

      Sil
  3. Merak ettim bu ürünü bakacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Blanam bu kesinlikle aklımda olan bir ürün, hatta almak üzereyim; zira termal suları sevsem de insanların bahsettiği o nem sağlama etkisini pek yaşayamıyorum. Benim ilacım bu sanıyorum; kokusunu ise ben çok beğendim bitkisel kokuları çok sevdiğim için.
    Öperim!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum bu mist, termal sulardan daha çok nem veriyor ve cildimi de çok rahatlatıyor. Senin de seveceğini düşünüyorum. Sanırım cilt tiplerimiz aşırı kuru olunca, aradaki nem farkı bize bir şey ifade ediyor.
      Kokusunu ben de seviyorum. :)
      Çok öpüyorum <3

      Sil
  5. Kokusunu bir ben mi seviyorum acaba diyordum ki galiba yalnız değilmişim :) Özellikle yaz sıcağında cilde verdiği serinlik hissine ayrıca bayıldığımı söylemeliyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu konusunda yalnız değilsin Gül'cüm. :) Ürünü ben de en çok yazın seviyorum. Sevgiler...

      Sil