The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Ocak 10, 2018 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Daha önce The Body Shop Camomile makyaj temizleme yağının sıvı versiyonu ile ilgili düşüncelerimi burada yazmıştım. Bugün aynı serinin katı formdaki makyaj temizleme yağı olan The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter'dan bahsedeceğim. 

The Body Shop Camomile makyaj temizleme yağı

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter, papatya özlü temizleme yağı tüm cilt tipleri için uygun bir ürün... Yüz ve göz makyajını etkili bir şekilde temizlemeyi hedefliyor. Kuru cilde masaj yaparak uygulanıp sonrasında yıkayarak ya da nemli bir bezle silerek ciltten temizlenmesi öneriliyor. 

The Body Shop Camomile makyaj temizleme yağı

Ben, The Body Shop makyaj temizleme yağını bir fındık büyüklüğünde alarak önce ellerimin arasında ısıtıp ardından kuru cildime nazikçe masaj yaparak uyguluyorum. Kirpiklerimdeki maskarayı da nazikçe yağ ile yumuşatarak çözüyorum. Yaklaşık bir dakika masajın sonunda hem yüz hem göz makyajımı tamamen temizlemiş oluyorum. Çok ağır makyaj yaptıysam bu masaj süresi biraz daha uzuyor. Ardından bol ılık suyla yağı arındırıp, yüz temizleme jelimle cildimi temizliyorum.

The Body Shop Camomile makyaj temizleme yağı

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter'ı ılık suyla duruladığımda cildimde yağlı, kalın bir katman kaldığını hissediyorum. Sıvı olan versiyonunda ben o yağlı katmanı hiç hissetmemiştim. Dolayısıyla hala sıvı versiyonu favorim... Ben yağ ile makyajımı temizledikten sonra, ardından mutlaka temizleme jelimle yüzümü yıkadığımdan bu yağlı ve kalın tabaka hissi tamamen kayboluyor fakat yine de, bundan hoşlandığımı söyleyemeyeceğim. Bu yağı eğer, nemli bir bezle silerek temizlerseniz o yağlı hissi yaşamayabilirsiniz. Çünkü, Glamsight Zeynuş'um yüzünü bu yağı uyguladıktan sonra mikrofiber bezlerle siliyor ve benim yaşadığım o yağlı hissi yaşamıyor. 

The Body Shop Camomile makyaj temizleme yağı

Yuvarlak, metal bir kutuda 90ml (76gr) olarak satılan The Body Shop makyaj temizleme yağı sentetik wax, bir çeşit PEG içeriyor. Zeytinyağı shea yağı, ayçiçeği yağı içeriyor. Ürüne adını veren papatya ise, içerik listesinin son sırasında bulunuyor yani, yok denecek kadar az. Parfüm içeren bu ürün, paraben içermiyor
Beyaz renkli, çok hafif çiçeksi bir kokusu olan The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter'ı tüm The Body Shop mağazlarından ve markanın online satış sitesinden bulabilirsiniz.

The Body Shop Camomile makyaj temizleme yağı

Not: Zeynuş'la bir konuşmamızda ikimizin de bu yağ hakkında bazı noktalarda farklı düşündüğümüzü görünce, kendi yağından bana tester yaptı.  Onun kullandığı The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter'ı denediğimdeyse, benimkinden gerçekten farklı olduğunu gözlemlediğimi söylemeliyim. Ondan aldığım ürün, makyajımı daha hızlı temizlediği gibi, yüzümde yağlı tabaka da oldukça az bıraktı. Bu açıdan yaklaşınca, ürünün yapısını değiştirmiş olabileceklerini ya da piyasada iki farklı yapıda The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter olabileceğini düşünüyorum. Bu küçük deneyimimi de buraya eklemek istedim.

Sevgilerimle...

5 yorum:

  1. ilginç bir ürün teşekkürler canım paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  2. yapısı ile hiç anlaşamayacağım bir temizleme ürünü bu sıvı şeklinde olan neyse de bunları kullanmak bana o kadar zor geliyor ki :-(( ben kesinlikle makyaj temizleme sütü insanıyımm :-)))) sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  3. Hic denemedim hatta bu markanın mağazasına gittiğimde alacak hiç birşey bulamayıp geri çıkarım. Değişik bir urun geldi bana o yüzden denemek isterim.

    YanıtlaSil
  4. Asiri merak ediyorum bu yagi ama dedigin hissi yasarim diye almiyodum. Sivi formdaki cok guzel onu cok seviyorum ama buna yine de bakicam galba🙊

    YanıtlaSil
  5. merhaba, bu ürünü bende kullandım ve gerçekten yüzümde yağlı bir his bıraktı bu benim hiç sevmediğim bir durum o yüzden kullanamadım ve bir arkadaşıma verdim belki cildi kuru olanlar daha çok sevebilirler.

    YanıtlaSil