Kış-İlkbahar 2018 Döneminde Cilt Bakım Rutinim - Gece

Mayıs 23, 2018 8 Comments A+ a-

Merhaba...

Bir önceki yazımı okuyanlar için bu giriş bir tekrar olacak fakat, bu yazı dizisiyle ilk kez karşılaşanlar için yinelemek istedim. Bloga uzun süredir yazmadığımın farkındayım, bu bilinçli bir şekilde verdiğim bir karardı açıkçası. Hem blog yazmaktan eskisi gibi keyif almamam hem yazılarımın okunmaması hem de hayatımın bir türlü istediğim şekilde yoluna girmemesi bende bıkkınlık oluşturdu. Dürüst olmam gerekirse, burayı hiç bir zaman tamamen bırakabileceğimi zannetmiyorum çünkü, blogumu çok seviyorum. İnstagram vs inanın umurumda değil ancak, blogum benim emeğim, hobim, kaçışım. Eskisi gibi hafta üç yazı yazacağım diye kendimi zorlayacağımı zannetmiyorum ama özledikçe ve yazmak istedikçe burada olacağım. 


Bu küçük açıklamadan sonra, gelelim bugünkü yazımın konusuna... Aslında bu bir yazı dizisi olacak ve ne kadar sürecek inanın bilmiyorum. Kafamda bir zaman dilimi belirlemedim. Bu sene kış ve ilkbahar döneminde cilt bakımında kullandığım ürünleri önce gündüz ve gece rutinlerim olarak toplu yazılarda paylaşacağım. Sonrasında da tam boy olarak kullandığım her ürünün tek tek ayrıntılı inceleme yazılarını yazacağım. Böylece hem kuru ve hassas ciltler için toplu bir cilt bakım rutini alternatifi olur hem de blogum için güzel bir arşiv oluşmuş olur diye düşünüyorum. Umarım işinize yarar. Bugün başlıktan da anlayabileceğiniz gibi gece cilt bakım rutinimden bahsedeceğim, bir önceki yazımda gündüz cilt bakım rutinimden (burada) bahsetmiştim. Sonrasında da tek tek ürünleri anlattığım yazılarım gelecek. 


kuru ciltler için cilt bakımı

Haftanın beş günü hatta bazen altı günü işim gereği makyaj yapmak zorunda olduğum için, gece cilt bakımımın en önem verdiğim adımı makyajımı ve ardından cildimi temizleme adımı oluyor. Düzgünce temizlenmemiş bir cilde ne sürersem süreyim, ne yaparsam yapayım sağlıklı bir sonuç alamayacağıma inanıyorum.
Zamanında evde gereksizce misel su stokladığım için, bu stoğu eritmek adına ara ara makyajımın önce kabasını alıyorum. Fakat bunu yaparken, pamuğa ürünü döküp cildimin ve/ya gözlerimin üzerine yerleştirip biraz bekletip pamuğu alıyorum. Uzun süredir yüzümü asla pamukla çekiştirmiyorum. Çoğu zaman bu adımı atlayıp makyaj temizleme yağına geçiyorum, zaten elimdeki misel sular bittiğinde benim için pamuklar da tarih olacak gibi görünüyor.


kuru ciltler için cilt bakım rutini

Kış ve ilkbahar aylarında Alverde markasının organik makyaj temizleme yağını kullandım, bittiğinde de Thalia Natural Beauty Innonative makyaj temizleyicisine geçtim. Aslında Thalia Innonative pamukla yüzümüzü sildiğimiz temizleyicilerden ancak, yağ içerdiği için ben makyaj temizleme yağı olarak hala kullanıyorum ve memnunum. Temizleme yağını kuru ellerime döküp yine kuru cildime masaj yaparak uyguluyorum ve yaklaşık bir dakika içinde tüm makyajım maskaram dahil tamamen çözünmüş oluyor. Ben iki aşamalı temizleme yaptığım için, hemen arkasından temizleme jeli kısmına geçiyorum. Bu kış ve ilkbaharda Diadermine High Tolerance yüz temizleme jelini bitene kadar gece rutinimde de kullandım. Sonrasında elimdeki deneme boy ürünlere geçtim. Bu kış temizleme rutinimde, her ayın hepimizin yaşadığı ve hormonlarımızın alt üst olduğu belli günlerinde  Sebamed Clear Face Cleansing Foam yüz temizleme köpüğünü kullandım. Bu ürün aslında akneye meyilli ciltler için fakat ph değeri 5.5 olduğu için benim kupkuru cildimde hiç bir gerginlik oluşturmadı ve o dönemi de sorunsuz atlatmama yardım ettiğini düşünüyorum. Haftada iki gün cilt temizleme rutinime Clinique Pep-Start 2-in-1 Exfoliating Cleanser'ı ekledim, bu incecik tanecikleri olan bir peeling ve cildimi hiç yormadan, çizmeden temizledi.

Kuru ciltler için bakım

Cildimi tamamen temizleyip kuruladıktan sonra (ben yüzümü annemin benim için hazırladığı bezlerle kuruluyorum ve her kurulama sonrası bu bezleri değiştiriyorum) tonik olarak Dior Lotion Tendre Tonifiante kullandım. Toniği elime bir miktar döküp yüzüme tampon hareketlerle uyguladım. Ardından haftanın iki günü The Ordinary Granactive Retinoid %2 Emulsion ve/ya haftanın üç günü Caudalie Vinoperfect Concentrated Brightening Essence kullandım. Her iki ürünün de asit oranı oldukça düşük ve bana 5-6 damla yeterli geldi. Bu ürünleri de yine ellerimle tampon hareketler yaparak yüzüme uyguladım.
Bu adımın hemen ardından göz serumuma geçtim. Darphin Dark Circles Relief and De-Puffing Eye Serum'u göz çevreme nazikçe uyguladım. Ardından da yüz serumuma geçtim. Bu şekilde bir göz ürünü bir yüz ürünü olarak devam etmemin sebebi, aynı bölgeye üst üste uygulama yapmayarak cildimin ürünleri emmesine fırsat vermek... 


Kuru ciltler için bakım

Zeynuş'umun çok beğendiği ve bana da hediye ettiği Sephora Super Regenerating Oil-Serum'dan bir damlalık benim tüm yüzüme yetiyor ve tüm kış ve bahar boyunca çok memnun kalarak kullandım. Gerçekten cildime harika nem verdi ve yatıştırdı. Bu ürün sanırım artık satılmıyor, halbuki içeriği de güzeldi. Yüz serumumu uyguladıktan sonra Lavera Illuminating Eye Cream'i biraz yoğunca göz altlarıma uyguladım ve yüzük parmaklarımla masaj yaparak dağıtıp tamamen yedirmeye çalışmayarak maske gibi bıraktım. Bu şekilde göz altlarım kremi kendi kendine emiyor ve daha nemli bir sonuç elde ediyorum. Göz altları benimkiler gibi çöl kuruluğunda olanlara bu yöntemi denemelerini öneririm. 

Kuru ciltler için bakım

Nemlendirici seçimim kış ve ilkbahar boyunca Korres Wild Rose 24-Hour Moisturising&Brightening Cream oldu. Bu nemlendirici bana Zeynuşum ve Başak'cığımın doğum günü hediyesiydi ve Yunanistan'a gidip acilen yenisini almam gerek! Bu nemlendiriciyi yüzümle birlikte boynuma da uyguladım. Hızla emiliyor ve özellikle cildimdeki hassasiyetten kaynaklı kızarıklıklara çok iyi geldiğini şimdiden söylemeliyim. Cildimin aşırı kuru olduğu günlerde nemlendiricime Nip+Fab Dragon Blood Fix Hyaluronic Shot'tan yarım pompa karıştırdım, bu ürün nemlendiricinin etkisini bence gerçekten arttırıyor ama bir daha almam. Satıldığı yerden alışveriş yapmıyorum, çok da vazgeçilmez değil. Haftanın bir günü ise, tüm bu rutini es geçip yüzümü temizleyip tonikledikten sonra La Roche Posay Effaclar Duo(+) kullandım. Bu ürünü bittikçe almaya devam edeceğim çünkü, benim cildimde resmen mucizeler yaratıyor. Cilt altımda sivilce ya da yağ bezesi diyemeyeceğim ve dışarıdan asla belli olmayan, sadece dokunduğumda hissettiğim pütürler oluştuğunda Glamsight Ece'ciğim önermişti, o zamandan beri vazgeçemiyorum.
Son olarak, yatmadan hemen önce Nuxe kuru yağdan bir-iki pompa kadar yüzüme uyguladım. Lip balm olarak da, dudaklarımın durumuna göre Blistex Med-Plus ya da Lola Bomb Strawberry Daiguiri tercih ettim.

Kuru ciltler için bakım

Gece cilt bakım rutinim, gündüzden daha uzun ve daha aşamalı... Gece bakımımda antiageing etkiler alabilme ve cildimi yenileme-besleme amacıyla ilerlemeye çalışıyorum. Uzun vadeli olarak, bu cilt bakım rutini cildimde daha aydınlık ve daha sağlıklı bir görüntü elde etmeme yardım etti. Benim cildim aşırı kuru ve hassas olduğundan bakım aşamalarım size uzun gelmiş olabilir ancak, 30 yaş üstü çok kuru ciltli herkese önerebileceğim adımlar bunlar ve okuduğunuz kadar uzun sürmediğine emin olabilirsiniz. Tüm bu cilt bakım rutini 10 dakikamı almıyor bile! Yaz döneminde asit kullanmıyorum çünkü, asit kullanımı sırasında cilt daha da hassaslaşıyor ve güneş lekeleri konusunda daha riskli bir durumda oluyor. 

Kullandığım ürünlerle ilgili ayrıntılı yorumlarımı ve ürün içeriklerini tek tek sonraki yazılarımda paylaşacağım fakat, bu ürünleri kullanmak durumunda değilsiniz. Ben bu yazılarımda daha çok cilt bakımımdaki adımları paylaşmayı hedefledim. Hepimizin cildine iyi gelen ürünler farklı keza.
Sevgilerimle...

8 yorum:

  1. Aslında gece bakım rutinin daha teferruatlı olması konusunda sana katılıyorum. Her ne kadar bu ara biraz sadeleştirmiş olsam da sonbaharda ben de bir asit ya da konsantre bir etken madde ekleyebilirim. Korres kremi ben daha açmadım ama sen yazdıkça merak ediyorum. Ne zaman açsam bilemedim ama :) Yeni yazını merakla bekliyorum Blana'cım, öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ben de artık asitleri rutinimden çıkardım, malum güneş iyice kendini göstermeye başladı. Ben malesef hiç sadeleşemedim, cildim kurudukça kuruyor. Bakalım Damla'dam umutluyum. Korres nemlendirici çok güzel ve bence yazın da gece kullanılabilir bizim için.
      Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Yazını okuduğum zaman fark ettim ki bu kış ben cildimi çok ihmal etmişim :(( Zararın neresinden dönülürse kardır , bugün başlıyorum cildime özen göstermeye ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilüfer'cim, ihmal ettikçe toparlaması zorlaşıyor aslında bakımı hiç bırakmamak lazım :)) Çok sevgiler...

      Sil
  3. Gayet güzel seçimler, bilinçli uygulamayla başarılı bir sonuç çıkarır, eminim senin rutinin de bu şekilde ilerliyordur :) Gece bakım rutinini de merakla bekliyorum Blanacım :)

    YanıtlaSil